mallina 11.01.03, 18:01 "I dlatego lubie...." ostatnio w tv sie dosyc czesto natykam na ten kawalek.. proste slowa proste dzwieki i to sukces tej piosenki )) to taki "przyczepiajacy" sie utwor.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomq Re: zespol Akurat.. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 23:15 Tej piosenki nie slyszalem, ale troche znam ten zespol. Fajne ska, tylko nie za bardzo wiem o czym oni spiewaja... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: zespol Akurat.. 11.01.03, 23:17 to jest ska????????? ja nic oprocz tej piosenki nie slyszalam, a w niej spiewaja o tym ze fajnie jest moc ze soba gadac (moze troche uproscilam..) Odpowiedz Link Zgłoś
travis Re: zespol Akurat.. 12.01.03, 12:06 A droga długa jest Nie wiadomo czy ma kres A droga kręta jest Co dalej za zakrętem jest Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo gdyby nie to szkło To by się szło To by się szło to by się szło Gdyby nie to szkło A droga długa jest Nie wiadomo czy ma kres A droga kręta jest Co dalej za zakrętem jest Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo gdyby nie to szkło To by się szło To by się szło to by się szło Gdyby nie to szkło Choć droga jest bez końca Pozornie bez znaczenia Mniemam że mam powody By drogi swej nie zmieniać Mniemam że mam powody By drogi swej nie zmieniać Mniemam że mam powody By drogi swej nie zmieniać Nie zmieniać nie zmieniać nie zmieniać Nie zmieniać nie zmieniać nie zmieniać Nie zmieniać nie zmieniać nie zmieniać Nie zmieniać nie zmieniać nie zmieniać Choć droga jest bez końca Pozornie bez znaczenia Mniemam że mam powody By drogi swej nie zmieniać Mniemam że mam powody By drogi swej nie zmieniać Mniemam że mam powody By drogi swej nie zmieniać Nie zmieniać nie zmieniać nie zmieniać Nie zmieniać nie zmieniać nie zmieniać Nie zmieniać nie zmieniać nie zmieniać Nie zmieniać nie zmieniać nie zmieniać Tą piosnkę nuciłem ze znajomym na Głównym Szlaku Beskidzkim Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: zespol Akurat.. 12.01.03, 13:59 a to jestem w domu! pamietam kawalek o szkle, smialam sie z niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furry Re: zespol Akurat.. IP: mechatron:* / 192.168.0.* 12.01.03, 15:33 mallina napisała: > a to jestem w domu! pamietam kawalek o szkle, smialam sie z niego eee, nieładnie zaletą albumu jest duża różnorodność. niby to faktycznie ska, ale każda piosenka jest jakoś inna. naprawde warto posluchac calej plyty, na pewno znajdziesz cos co ci sie spodoba.... teksty mają trochę poetyckie ambicje (chociaż śmiesznie to wychodzi niekiedy). "lubie" to bardzo nastrojowa piosenka, chyba najlżejsza, z kolei w "pomaranczowe mantrze" są już mocniejsze gitary. najciekawszy tekst ma chyba "pa, pa, pa", a i muzyka też niczego sobie. muzycznie interesujące są też też "zioła" (wstęp na flecie chyba). "okciuk" i "spokój" to już bardziej typowe ska. plytka zdecydowanie gogna polecenia, sczegolnie na tle tego co sie ostatnio u nas w muzyce wyprawia poza tym wokalista ma głos troche podobny do kazika. pozdrawiam fr Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: zespol Akurat.. 12.01.03, 15:49 no bo sie poczuje namowiona do zakupu Kawalek "lubie.." jest prezentowany jako nowosc, a ja mam jakies dziwne wrazenie ze ta plyta juz jakis czas temu zostala wydana.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coval Re: zespol Akurat.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.03, 03:14 Faktycznie calkiem fajny zespol, Bardzo podoba mi sie kawalek "Hahahaczyk" a w szczegolnosci solowka na gitarze z kaczka po pierwszej zwrotce, krotka, ale bardzo fajna. Zastanawiam sie tylko gdze tu podobienstwo glosu wokalisty do glosu Kazika ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mao Re: zespol Akurat.. IP: *.katowice.agora.pl 13.01.03, 09:20 płyta ma jużponad rok, nazywa się ”pomarańcza” Odpowiedz Link Zgłoś