iwa_ja 26.05.06, 13:24 Sprzedawane są od dawna bilety na Festiwal Mozartowski. Dotąd nie wiadomo, kto kiedy będzie śpiewał. Panie od biletów odsyłają mnie za kazdym razem na przyszły tydzień. Przecież szlag moze człowieka trafić! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasthoff Re: Co się dzieje z WOK? 26.05.06, 13:36 Napisz o jakie przedstawienia chodzi a wyślę dokładne dane obsadowe. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Co się dzieje z WOK? 26.05.06, 14:00 quasthoff napisał: > Napisz o jakie przedstawienia chodzi a wyślę dokładne dane obsadowe. Ja nie chcę na przedstawienie, ja chcę na nazwiska. Czy kiedykolwiek razem występuje Olga Pasiecznik i Andrzej Klimczak (chyba nie jestem zbyt oryginalna)? Albo: kiedy Klimczak jest np. w Don Giovannim, Czarodziejskim Flecie czy Weselu Figara? Z góry dziekuję i serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
debina6 Re: Co się dzieje z WOK? 27.05.06, 17:49 dziadoska chyba to instytucja, choc jako Pamine polecam bardzo Boberską. Dla niej też warto przejechać 450 km. Odpowiedz Link Zgłoś
verdiprati Re: A co z TW-ON 26.05.06, 23:31 Tez nie ma obsady na premierę. Mam nadzieję, że to O. Pasiecznik będzie śpiewać Paminę, bo tylko dla niej jestem gotów przejechać 450 km. Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: A co z TW-ON 28.05.06, 11:12 Jutro jestem na próbie to sprawdzę i przekażę, tak jak zapowiedziałem. Cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: A co z TW-ON 28.05.06, 13:12 dzięki z góry... Trochę się boję, że tak czy owak teraz będzie po ptakach, że nie dostanę biletów. Próbować będę. Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff WOK 29.05.06, 13:58 Zgodnie z obietnicą podaję przedstawienia, w których występuje Andrzej Klimczak, Olga Pasiecznik bądź oboje razem. 16 czerwca "Czarodziejski Flet" - A.K. 18 czerwca "Wesele Figara" - A.K. 21 czerwca "Don Giovanni" - A.K. 26 czerwca "La finta giardiniera" - O.P. i A.K. 28 czerwca "Idomeneo" - A.K. 2 lipca "Cosi fan tutte" - A K. 3 lipca "La finta giardiniera" - O.P i A K. 4 lipca "D.O.M." - A.K. 5 lipca "Don Giovanni" - O.P i A.K. 9 lipca "Wesele Figara" - O.P. 11 lipca "Zaide" - A.K. 13 lipca "Azione teatrale" - O.P i A.K. 14 lipca "Czarodziejski flet" - O.P. 19 lipca "Idomeneo" - A.K. 21 lipca "La finta giardiniera" - A.K. 22 lipca "Cosi fan tutte" - A.K. 24 lipca "Czarodziejski flet" - A.K. 26 lipca " Don Giovanni" - O.P. Odpowiedz Link Zgłoś
verdiprati Re: WOK 29.05.06, 16:01 Dobrze, że O. Pasiecznik nie śpiewa w WOKu 16. czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: WOK 29.05.06, 20:10 verdiprati napisał: > Dobrze, że O. Pasiecznik nie śpiewa w WOKu 16. czerwca Bo? Odpowiedz Link Zgłoś
jdrk Re: WOK 29.05.06, 20:53 quasthoff napisał: > No właśnie, czemu? To ja zgaduje: bo śpiewa wtedy w TWON-ie? Odpowiedz Link Zgłoś
verdiprati Re: WOK 29.05.06, 21:16 Mam ogromną nadzieję, że będzie śpiewać na premierze Fletu w TW-ON. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: WOK 29.05.06, 21:25 Poszłam za ciosem i zarezerwowałam już bilety na Czarodziejski Flet (AK) i Don Giovanniego (OP i AK). Ślicznie Ci dziękuję, quast! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Quast!!! 30.05.06, 13:47 Kupiłam dzisiaj bilety. W WOK akurat była próba i słyszałam (chyba) AK. Pani od biletów powiedziała, że na niektórych próbach generalnych dopuszcza się obecność publiczności. Są jakieś dostępne informacje na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Quast!!! 30.05.06, 15:12 bwv1004 napisał: > iwa, ściągnełaś? Przepraszam, ale w tych dniach mam straszny młyn. Mogę usiąść do sprawy w poniedziałek (ale zarejestrowałam, że przyszło, dzięki). Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Quast!!! 30.05.06, 16:01 OK, to ja na razie to zamknę żeby nie trzymac włączonego komputera 24h na dobę. Uruchomię ponownie w weekend wieczorem. Daj znać, jesli będziesz chciała wcześniej. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: Quast!!! 30.05.06, 17:07 W przypadku próby generalnej można usiąść na balkonie, bo na dole jest tylko dyrektor i reżyser, ewentualnie artysta z drugiej bądź trzeciej obsady. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Quast!!! 30.05.06, 18:17 quasthoff napisał: > W przypadku próby generalnej można usiąść na balkonie, bo na dole jest tylko > dyrektor i reżyser, ewentualnie artysta z drugiej bądź trzeciej obsady. No dobrze, ale jest jakiś grafik tych prób? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Quast!!! 31.05.06, 22:22 quasthoff napisał: > Jest, ale tylko dla artystów. No masz, to jak tam trafić?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: Quast!!! 31.05.06, 23:00 Chyba będę się musiał ujawnić i Was wprowadzać cichaczem, jak jest takie zainteresowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Quast!!! 31.05.06, 23:37 quasthoff napisał: > Chyba będę się musiał ujawnić i Was wprowadzać cichaczem, jak jest takie > zainteresowanie? Pewnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
debina6 Re: Quast!!! 01.06.06, 19:17 a ja uwazam, ze formula WOKu i festiwalu mozartowskiego dawno juz sie wyczerpala, wiekszosc przedstawien to nudy, orkiestra gra w najlepszym razie srednio, z mlodymi spiewakami roznie, a przede wszystkim brakuje dobrego dyrygenta, CZAS NA ZMIANY! Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: Quast!!! 01.06.06, 20:10 Przede wszystkim trzeba spojrzeć na młodych obiecujących wykonawców, dać im szansę i trochę czasu. Nie od razu Kraków zbudowano. W tegorocznym Festiwalu Mozartowskim będzie kilku artystów debiutujących w różnych partiach, a także stara świetna gwardia w innych rolach niż dotychczas. Proszę spojrzeć choćby na rolę Hrabiny w "Weselu Figara". Pojawią się dwie, moim zdaniem znakomite artystki: Olga Pasiecznik i Anna Wierzbicka. Olgi Pasiecznik nie trzeba rekomendować, ta wspaniała śpiewaczka zawsze gromadzi tłumy wielbicieli. Natomiast Anna Wierzbicka, niedawno debiutująca w WOK to naprawdę wielki talent.Będzie też nowy Hrabia - Artur Ruciński oraz Zbigniew Dębko jako Bartolo.A to nie koniec nowinek. Wystarczy dokładnie prześledzić program tegorocznego festiwalu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Quast!!! 11.06.06, 22:55 Przypomniało mi się, bo troszku odtajam po porodzie (nie moim, oczywiście). Co z tymi próbami w WOK? Ja zawsze (w miarę) chętnie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Quast!!! 20.06.06, 21:23 iwa_ja napisała: > Przypomniało mi się, bo troszku odtajam po porodzie (nie moim, oczywiście). Co z tymi próbami w WOK? Ja zawsze (w miarę) chętnie, co? To ja jeszcze raz się namolnie przypominam! Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: Quast!!! 20.06.06, 21:50 Teraz, kiedy zaczął się festiwal, to automatycznie liczba prób się zmniejszyła, a te które jeszcze będą, są przed południem. Najbliższa w niedzielę do Idomenea. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Quast!!! 20.06.06, 21:56 quasthoff napisał: > Teraz, kiedy zaczął się festiwal, to automatycznie liczba prób się zmniejszyła, a te które jeszcze będą, są przed południem. Najbliższa w niedzielę do Idomenea Przed wszystkim chciałam Ci się zwierzyć z mojego głębokiego do Ciebie uczucia za to, że napisałeś "liczba prób", a nie "ilość (tfu!!!)prób". A w niedzielę rano będę już po krakowskiej sesji, więc? O której? Dam radę wejść? > . Odpowiedz Link Zgłoś
arana Iwa! 21.06.06, 13:24 Iwo, cóż to za czarne chmury z tą młodością w sygnaturce! Po drugim wnuczku powinnaś czuć się podwójnie odmłodzona. Też bym poszła na próbę. Quast, można? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Iwa! 21.06.06, 14:21 arana napisała: > Iwo, cóż to za czarne chmury z tą młodością w sygnaturce! Po drugim wnuczku > powinnaś czuć się podwójnie odmłodzona. To nie były czarne chmury, to odprysk po koncercie z piosenkami Kaliny Jędrusik, mniam. > > Też bym poszła na próbę. Quast, można? Quast, napisałam... Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff wok 21.06.06, 15:03 Mogę wprowadzić na balkonik. Początek próby o 10.00, tak że trzeba być chwilę przedtem, przed operą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: wok 21.06.06, 20:09 quasthoff napisał: > Mogę wprowadzić na balkonik. Początek próby o 10.00, tak że trzeba być chwilę > przedtem, przed operą. Pozdrawiam. OK, stanę na głowie, żeby. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: wok 24.06.06, 21:35 Z bólem uwiadamiam, że z wielopokoleniowych przyczyn rodzinnych jutro się nie stawiam... Mam nadzieję, że nie jesteście jeszcze tak doskonali (tzn. według mnie, laika, jesteście dokonali), że możecie w ogóle obyć się bez prób. Serdecznie pozdrawiam i przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: wok 24.06.06, 22:06 Mówi się, następnym razem. Trudno, przeboleję. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: wok 24.06.06, 22:25 quasthoff napisał: > Mówi się, następnym razem. Trudno, przeboleję. Ale będę 5 lipca na Don Giovannim. Bedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: wok 24.06.06, 23:15 quasthoff napisał: > Będę w masce. A na przerwie? Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: wok 24.06.06, 23:24 Podczas przerwy i po niej, już przebrany będę czekał na ostatni chór balkonowy. Niestety to długie czekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: wok 24.06.06, 23:27 quasthoff napisał: > Podczas przerwy i po niej, już przebrany będę czekał na ostatni chór balkonowy. > > Niestety to długie czekanie. Jak bardzo? Mogę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: wok 24.06.06, 23:44 quasthoff napisał: > To proste. Do końca przedstawienia. Czy to znaczy, że jesteśmy umówieni? (masz moją komórkę) Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: wok 25.06.06, 14:46 Ło matko, od razu umówieni?! Na przerwie ewentualnie mogię krązyć w pobliżu. To tyz dosyćko. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: wok 25.06.06, 20:03 quasthoff napisał: > Ło matko, od razu umówieni?! Na przerwie ewentualnie mogię krązyć w pobliżu. To tyz dosyćko. No właśnie o tym mówię. A gdzie to jest "w pobliżu"? Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: wok 25.06.06, 20:53 Będę spacerował koło WOK. Bo w garderobie nie ma czym oddychać. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: wok 25.06.06, 21:28 quasthoff napisał: > Będę spacerował koło WOK. Bo w garderobie nie ma czym oddychać. Jak każdy normalny człowiek. Ale zważywszy, nieśmiało napomknę), że spacerować w czasie przerw na zewnątrz będą wszyscy, jak Cię rozpoznać. No, chyba, że na przerwie będziesz chodził w masce... Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: wok 25.06.06, 21:40 Tak daleko to już się nie posunę, by w maseczce paradować w czasie przerwy, choć czytałem, że Szalapin kiedyś wyszedł w stroju Mefista i demonicznym głosem operując, przestraszył nie na żarty jakiegoś gościa. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: wok 25.06.06, 21:47 quasthoff napisał: > Tak daleko to już się nie posunę, by w maseczce paradować w czasie przerwy, > choć czytałem, że Szalapin kiedyś wyszedł w stroju Mefista i demonicznym głosem operując, przestraszył nie na żarty jakiegoś gościa. Hehe, to mam wołać gromko: quast?! Może się zdarzyć, że się zgłosi kto inny... Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: wok 26.06.06, 21:19 To najlepiej będzie przy szlabanie koło wejścia na schodki. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: wok 26.06.06, 21:27 quasthoff napisał: > To najlepiej będzie przy szlabanie koło wejścia na schodki. Jesssu, gdzie jest ten szlaban? No, dobra, będę miała kartkę z napisem "quasthoff", dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Ha! 25.06.06, 21:29 arana napisała: > A ja byłam. Szkoda, że Was nie było. Arana, nie rań! Zięć wyjechał, córka sama z młodymi. Nie mogłam jej zostawić. Opowiadaj, jak było! Odpowiedz Link Zgłoś
arana Re: Ha! 27.06.06, 15:15 Przepraszam, że tak późno, ale mam trudności z dostępem do netu. Dlatego nie wiedziałam, że nie przyjdziesz w niedzielę, no i że w związku z tym Quasthoff też nie będzie czatował. Ale poradziłam sobie - dżentelmenów w WOK-u, cytując wieszcza, "jak much na Litwie - dostatek." Była mowa o próbie generalnej, więc nastawiłam się na całość z kostiumami itd. Było jednak inaczej: zwyczajna próba z wieloma powtórkami, i to było wspaniałe! Po raz pierwszy miałam okazję obserwować, jak wyłania się wersja pożądana przez dyrygenta, jak zmienia się barwa i treść sceny, gdy uwypukli się jakiś instrument, by złączył się z głosami śpiewaków. Żałuję, że brak mi kompetencji, aby to wszystko opisać (to potrafiłaby tylko Schaetz lub Zamek), ale wrażenia mam niezapomniane. Kiedyś na Mezzo oglądałam z podobną satysfakcją próbę baletu "Romeo i Julia" Prokofiewa i stwierdzam, że powinno się na takie próby wpuszczać zaiteresowaną publiczność. To niezwykłe doświadczenie, szczególnie dla takiej dyletantki- miłośniczki, jaką ja jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: Ha! 27.06.06, 16:35 Nie powinnaś mieć kompleksów. Pisz tak jak dyktuje Ci wrazliwość. Niezależnie od tego czy jesteś muzykiem czy też nie Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Ha! 27.06.06, 23:58 quasthoff napisał: > Nie powinnaś mieć kompleksów. Pisz tak jak dyktuje Ci wrazliwość. Niezależnie > od tego czy jesteś muzykiem czy też nie Otóż to! Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: Ha! 29.06.06, 18:17 Myślę, że najlepiej byłoby uczestniczyć w próbach od samego początku, kiedy zarysowany jest ogólny kształt wizji reżyserskiej, natomiast brakuje jeszcze ostatecznego szlifu, szczegółów, które wypracowywane są w trakcie kolejnych spotkań na scenie. A generalna, niedzielna do "Idomenea" była przeprowadzana w dekoracjach do zupełnie innego dzieła. Ze szkodą oczywiscie dla artystów i ruchu scenicznego. Ale cieszę się, że się podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: Ha! Ha? 05.07.06, 22:56 I co? Czekałem przy szlabaniku w czasie przerwy a potem po przedstawieniu. I nikt nie zapytał. Może następnym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: Ha! Ha? 05.07.06, 23:04 jak bedzie możliwość wejścia na jakas próbe to prosze o znak Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Ha! Ha? 06.07.06, 00:19 quasthoff napisał: > I co? Czekałem przy szlabaniku w czasie przerwy a potem po przedstawieniu. I > nikt nie zapytał. Może następnym razem? Kurcze, to przeczytaj mój wątek! Po przedstawieniu musiłam biec do domu (pies). Ale całą przerwę trwałam przy szlabanie. Może Cię zmyliło, że gadałam z dziewczyną w języku. Ale na bilecie miałam napisane: quasthoff i ten bilet cały czas dierżyłam w widocznym miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś