Dodaj do ulubionych

Mundial - 17.06

• ayya Re: Mundial - 17.06 16.06.06, 23:44
      Iran - Portugalia
      0:2

Portugalczycy znów na stojąco przejdą przez całe spotkanie. Tym bardziej miło
      będzie popatrzeć, jak odpadają z imprezy w meczu z Holandią tudzież Argentyną.

Czechy - Ghana
      2:1

Ghana walczyć będzie dzielnie i zasłuży tylko na honorowe trafienie w końcówce
      meczu. Bramkę strzeli znów Rosicky.

USA - Włochy

Nie wiem, jak Amerykanie chcą zostać mistrzami świata za 4 lata. Po tym meczu
      będą się pakować. Włosi stosunkowo szybko strzelą bramkę, a druga padnie po
      jakimś kobtraataku, gdy USA przyciśnie trochę.
    • ilhan Re: Mundial - 17.06 17.06.06, 00:12
      Iran - Portugalia 1:2

Nie mam przekonania do Portugalii, za to Iran grał bardzo przyzwoicie z Meksykiem. Brakuje im tylko armaty z przodu - wypadałoby zdjąć Daeia, ale on będzie grał w reprezentacji Iranu nawet w wieku 70 lat (czyli już za kilka lat) na wózku inwalidzkim.

Czechy - Ghana 2:1

Bez przesady, nawet mistrz świata nie wygrywa wszystkich meczów po 3:0. Tym bardziej, że Ghana ma skrajnie trudną sytuację. Essien będzie najlepszy na boisku, reszta nie tylko wypruje Czechom flaki, ale i wyrwie włosy - niestety to nie wystarczy.

USA - Włochy 0:2

Amerykanie zagrali obok naszego, Tunezji i Ukrainy najbardziej czerstwy futbol w pierwszej rundzie i nie sądzę, żeby mogli cokolwiek zrobić Włochom. Wreszcie zacznie strzelać Toni - oba gole jego.
    • mameluch Re: Mundial - 17.06 17.06.06, 00:24

> Iran - Portugalia 1:3

> Czechy - Ghana 3:0

> USA - Włochy 0:2
    • polleke Re: Mundial - 17.06 17.06.06, 11:09
      Iran – Portugalia

Czechy – Ghana
      3:1

USA – Włochy
      1:2
    • pszemcio1 Re: Mundial - 17.06 17.06.06, 13:27
      Iran - Portugalia 0:2
      Czechy - Ghana 3:1
      USA - Włochy 0:1
    • kubasa Re: Mundial - 17.06 17.06.06, 16:40
      > Czechy - Ghana

2:1

> USA - Włochy

• glebogryzarka1 Czechy - Ghana 17.06.06, 19:55
      Kurwa, co za mecz! Co za mecz! Tylko knedlojadów mi żal, że to akurat ich
      kosztem Afryka ma w końcu swój dzień...
      Teraz tylko jeszcze Włosi remisują albo nisko wygrywają z USA, przegrywają z
      Czechami, Ghana gromi jankesów i dwie kapitalne, od dzisiaj moje ulubione,
      drużyny w 1/8 smile
      • kubasa Re: Czechy - Ghana 17.06.06, 20:14
        No szkoda że nie wygrali te 6:0 bo tak mają kiepski stosunek bramkowy. Choć
        oczywiście mogą dać dupy i nie wygrać z USA i Czesi moga awansować uncertain
        • mallina Re: Czechy - Ghana 18.06.06, 00:29
          wierze, ze Czechy jednak awansujasmile
      • cze67 Re: Czechy - Ghana 19.06.06, 10:20
        glebogryzarka1 napisał:

> Kurwa, co za mecz! Co za mecz! Tylko knedlojadów mi żal, że to akurat ich
        > kosztem Afryka ma w końcu swój dzień...

Ciszyłem się jak dziecko, jak Afrykanie strzelali Czechom. Sam nie wiem czemusmile
        • ilhan Re: Czechy - Ghana 19.06.06, 13:10
          Klasyfikacja będzie, ale cierpliwości, bo mam dziś lekko zwariowany dzień.
    • mallina Wlochy -USA 18.06.06, 00:28
      koszmar, nawet przez chwile nie sadzilam, ze bedzie to mecz na ktorego koniec
      bede z taka niecierpliwoscia czekac.
      i gdybym miala bilet na niego, to bardzo bylabym rozczarowana..

czy w stosunku do sedziego tez mozna jakies konsekwencje wyciagnac??i kto to czyni??
      • ayya Re: Wlochy -USA 18.06.06, 09:44
        Sędzia gwizdał bardzo poprawnie, wszystkie kartki były słuszne, jedynie ten
        brak karnego po ręce Nesty i niektóre spalone Włochów (ale to już sędzia
        boczny) to były kiepskie decyzje. Mam nadzieje, że Czesi i Ghana wyrolują
        jeszcze Włochów, wszakże Czechom wystarczy tylko jednobramkowe zwycięstwo nad
        Italiańcami i grają dalej.
      • ilhan Re: Wlochy -USA 18.06.06, 12:42
        mallina napisała:

> koszmar, nawet przez chwile nie sadzilam, ze bedzie to mecz na ktorego koniec
        > bede z taka niecierpliwoscia czekac.
        > i gdybym miala bilet na niego, to bardzo bylabym rozczarowana..
        >
        > czy w stosunku do sedziego tez mozna jakies konsekwencje wyciagnac??i kto to czyni??

Przecież niesamowicie emocjonujący mecz. Jeden z najciekawszych na razie.
        I za co konsekwencje wobec sędziego? Wszystkie czerwone kartki były słuszne, dwie pierwsze to w ogóle bez dyskusji.
        • libertine Re: Wlochy -USA 18.06.06, 12:51
          mnie też porwało to spotkanie - emocje były do końca.
          sędzia główny moim zdaniem w porządku, spalone oczywiście błędne, ale karnego po
          ręce nesty /ewidentnej/ mógł nie podyktować, bo ewidentnie przypadkowa - ale
          równie dobrze mógł.
          zadziwił mnie iaquinta, jak nie wywalił się w polu karnym ciągnięty za koszulkę
          - jak nie włoch normalnie! pewnie cała reprezentacja zrobiła mu w nocy kocówę,
          bo podstawy do karniaka były. smile
          • dziewczyna_mickiewicza Re: Wlochy -USA 18.06.06, 15:04
            kartki sluszne, mecz grozy jak dla mniewink ale pewnie tylko ja tak to
            odbieralam, bo widze, ze reszta towarzystwa czeka z niecierpliwoscia az wlosi
            odpadnatongue_out

de rossi mnie wkurzyl, ale podobno zdazyl juz wszystkich dokola poprzepraszac
            za swoje wczorajsze zachowanie, wiec mu wybaczamwink szkoda, ze totti w marnej
            formie, a del pierro wciaz nie widoczny - jakos mu mistrzostwa nie sluza...
    • ilhan klasyfikacja 18.06.06, 13:00
      33
      grimsrund (Argentyna)

28
      ayya (Hiszpania)

26
      kkrzysiekk (Niemcy)

25
      d84 (Anglia)

24
      polleke (Holandia)

23