Dodaj do ulubionych

TOPtrendy i KOMBII

16.07.06, 21:50
Musze zwrócic na coś uwagę.Zespół KOMBII wygrał TOP ale na stronie oficjalnej
tego festiwalu widnieją jakieś nędzne 3 fotki a o tym ,ze oni wygrali możemy
przeczytac prawie milimetrowym drukiem.Jestem strasznie zawiedziona bo o
Dodzie na przykład rozpisuja sie jak wariaci a nie weszla nawet do
trójki !!!!!Nikt kto ogladał KOMBII w telewizjii albo był w Dopocie nie
moze zaprzeczyc,ze to włsnie oni zdobyli największą liczbę oklasków i ludzie
dopiero przy ich muzyce zaczęli sie bawić.
Obserwuj wątek
    • wiola-myszyn Re: TOPtrendy i KOMBII 16.07.06, 21:51
      jak ktoś zna adres gdzie mozna zobaczyc galerię z tego koncertu prosze o
      dodawanie linków
    • kolega.maynard Re: TOPtrendy i KOMBII 16.07.06, 23:48
      Jestem oburzony!
      Jak sztuka Kombiii wygra z tandeta Dodii, to sie nie przyznaja!
      Skandanl!

Daj spokoj wink
      • Gość: nadzieja Re: TOPtrendy i KOMBII IP: 84.7.60.* 17.07.06, 00:13
        Ja tez nie lubie ani Dody ani Kombi i nie interesuje mnie ich muzyka, ale chce
        zwrocic uwage, ze watek powstal w konkretnej sprawie, ktora moze kogos oburzac,
        czyz nie???
        Ciebie by chyba podobnie oburzalo, gdyby po koncercie pod szyldem Toola
        rozpisywano sie o ich supporcie. Daj spokoj wiec smile))
        • wiola-myszyn Re: TOPtrendy i KOMBII 17.07.06, 09:49
          Każdy ma prawo wyrazic swoje zdanie i oburzenie smile) Wogóle nie podobało mi się
          sposób prowadzenia imprezy,dzięki Bou Grzegorz Skawiński z KOMBII jakos
          uratowali sytułację bo to była klapa.Dziękuję KOMBII
        • kolega.maynard Re: TOPtrendy i KOMBII 17.07.06, 17:25
          Bardzo chetnie bym poczytal o supporcie na koncercie Toola.... GDYBY BYL, a ze niestety (wielkie niestety) odwolali Isis, to nie mamy o czym rozmawiac...
          Z reszta, od kiedy Ty sie interesujesz trzymaniem sie watku ? Zapomnialas juz Twoja niezwykla misje edukacyjna z watku " z kopa w morde " (czy cos w tym stylu) ?
          Kto jak kto, ale Ty nadziejo nie bedziesz mi mowic o trzymaniu sie watku tongue_out
          • Gość: nadzieja Re: TOPtrendy i KOMBII IP: 84.7.60.* 17.07.06, 22:05
            Dzieciak - wiem przeciez, ze supportu na Toolu nie bylo (teoretycznie se
            paple), podobnie jak watki o Toolu umarly zaraz po koncercie. Nie bylam -
            zaufany znajomy mowil, ze naglosnieniowe g. i ja mu wierze, bo zna sie chlopak
            na rzeczy smile)) No i koncert krotki cos, jak na zespol, ktory liczy sie z
            fanami i nic nie robi dla komerchy.
            Jak widac kury co tu na grzedach pialy o geniuszu tego zespolu, po koncercie
            spadly z grzedy.
            Life is life. "Ta piosenka jest pisana dla pieniedzy" - moje zdanie smile)
            Dodam, ze cenie muzyke Toola i nie chce mi sie szperac w archiwum, zeby Ci
            wklejac, co tu kedys o Toolu pisalam, ale czlowiek w koncu dorasta, niektorzy
            rowniez muzycznie. Polecilabym Ci cos naprawde rulez, ale nie jestem dla Ciebie
            autorytetem - to po pierwsze, a po drugie - nie chce sie ujawniac ze swoimi
            odkryciami. Jakkolwiek to by snobistycznie nie zabrzmialo smile)
            Aha - wtracilam sie do tego watku, bo po raz kolejny zauwazam, zes cham nie
            pan.
            Pozdrawiam.
            • kolega.maynard Re: TOPtrendy i KOMBII 17.07.06, 22:21
              > Jak widac kury co tu na grzedach pialy o geniuszu tego zespolu, po koncercie
              > spadly z grzedy.

Tool byl chyba zespolem, o ktorym sie najwiecej w ostatnich miesiacach pisalo na tym forum. Jesli nie, to na pewno byl w czolowce. Nawet Ty nie potrafisz (chyba! mam taka nadzieje! Boze, prosze ja Cie, zeby to byla prawda!) caly czas pierniczyc o wychowaniu... dlaczego wszyscy maja w kolko o Toolu gadac, jak juz najwieksze wydarzenie z nim zwiazane minelo?
              Tak w ogole to masz jakis kompleks zwiazany z tym zespolem, ze w kolko o nim gadasz, jaka to komercha? smile

Nie wypowiadam sie wiecej w tym watku
            • kolega.maynard Re: TOPtrendy i KOMBII 17.07.06, 22:27
              Wiesz, obiecalem nic nie pisac, ale okazalo sie, ze pod koniec (do ktorego nie dotrwalem, bo Twoj post byl taaaki ciekawy) tez walnelas kwiatka:

> Aha - wtracilam sie do tego watku, bo po raz kolejny zauwazam, zes cham nie
              > pan.

Na szczescie Ty nadrabiasz swoja niesamowita "kultura" chamstwo calego swiata, wiec, o drogie forum.gazeta.pl, nie martw sie - nadzieja czuwa nad Toba!
              Tylko jak Ty sobie poradzisz ze swoim zakompleksieniem? Bo ja Ci pomagac na tym polu nie zamierzam.

Nie ma mnie.
              • Gość: nadzieja Re: TOPtrendy i KOMBII IP: 84.7.60.* 17.07.06, 23:08
                6 minut wczesniej pisales, ze juz nie piszesz, po czym piszesz dodajac, ze juz
                nie napiszesz - oooo mamaa mia smile)
                odnoszenie sie dowatku, ktorego sie w calosci nie przeczytalo po raz wtory
                informuje o Twojej niedojrzalosci.
                A wyskakiwanie ni z gruchy ni z pietruchy z moimi kompleksami jest wyjatkowo
                nietrafione, bo ja siebie akceptuje i kocham. Nie widac??? Chcesz moje foto na
                skrzynke - zartuje tylko smile)))
    • Gość: maro Re: TOPtrendy i KOMBII IP: 195.94.209.* 17.07.06, 10:44
      Chciałbym zwrócić jedynie uwagę, że sobotni koncert TOP, decyzją widzów wygrała
      Doda właśnie, przynajmniej taki był ogłoszony werdykt. Wspomniane Kombi
      zakwalifikowało sie do tego koncertu z pierwszego miejsca, bowiem ponoć miało
      najwięcej sprzedanych płyt w Polsce w 2005 roku.

Tak to już bywa - wchodzisz do finału jako 1., a finał -w wyniku takich a nie
      innych kryteriów- wygrywa kto inny i to on (ona) zgarnia honory.
      • Gość: gość Re: TOPtrendy i KOMBII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:17
        Tak jednak o prawdziwym sukcesie nie świaczy liczba pokazanego ciała-bo w
        przypadku Dody cały jej występ zastanawialam się czy przypadkiem nie zapomniała
        sie ubrać -ale ilosć sprzedanych płyt .Porównajcie sobie chociażby liczbę zdjęć
        które są na oficjalnej stronie TOPtredny.W moich oczach sukces KOMBII zostal
        umniejszony-gdybym nie była zainteresowana wynikiem to pomyslałabym,ze wygrała
        Doda (!!!!!)
        • Gość: maro Re: TOPtrendy i KOMBII IP: 195.94.209.* 17.07.06, 15:13
          I dobrze pomyslałabyś, bo właśnie Doda wygrała piątkowy konkurs. Do konkursu
          przystąpiło 9. wykonawców (10., A.M.Jopek zrezygnowała z występu). Kryterium
          doboru była ilość sprzedanych płyt w jakimś tam "okresie rozliczeniowym" oraz
          chęć/możliwość wystąpienia. Najwięcej płyt sprzedało ponoć Kombi, co wcale nie
          znaczy, że wygrało konkurs, bo tutaj liczyło sie inne kryterium tj ilość SMS
          wysłanych na wykonawcę.
          • Gość: gość Re: TOPtrendy i KOMBII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:52
            Nie no przepraszam bardzo.KONKURS TOP mial za zadanie wyłonienie
            zespołu/wolalistky(tki) który sprzedał największa ilość płyt i en konkurs
            wygrał zespół KOMBII.Doda wygrala nagrodę publiczności(poprzez głosowanie
            przez smsy co miało na celu nabicie kasy dla POLSATU).Skoro tak sie stalo,ze ty
            maro postawiłeś KOMBII i Dodęna równi ze sobą(co oczywiscie w pewien sposób
            jest śmieszne,ze na jednym stołku stawia sie zespól który sprzedał tysięce płyt
            i jakaś wokalistkę która wygrała jednorazowy konkurs smsowy) to czy nie
            sądzisz ,ze powinno sie o nich pisac i mówić w jednakowym stopniu????N a razie
            to wyglada,ze Doda jest wychwalana a Kombii to wogóle nie wazne....
            • Gość: gość Re: TOPtrendy i KOMBII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:58
              dla was regulamin KONKURSU TOP(podkreslam słowo konkurs)

TELEWIZJA POLSAT S.A.
              Regulamin Festiwalu TOPtrendy 2006

§ 1. Organizator

1. Organizatorem Festiwalu TOPtrendy 2006 jest Telewizja POLSAT S.A.
              2. Patronat nad Festiwalem objęło Stowarzyszenie Menadżerów Artystów Polskich
              (SMAP).
              3. Partnerem internetowym Festiwalu TOPtrendy 2006 jest portal wskazany przez
              organizatora.
              4. Partnerem medialnym Festiwalu TOPtrendy 2006 jest radio wskazane przez
              organizatora.
              5. Organizator zaprasza do współudziału w organizacji podmioty gospodarcze,
              instytucje i osoby fizyczne, które zamierzają wnieść swój rzeczowy, finansowy
              lub organizacyjny wkład w przygotowanie i realizację Festiwalu TOPtrendy 2006.

§ 2. Miejsca i terminy Festiwalu

1. Festiwal TOPtrendy jest imprezą coroczną odbywającą się w Polsce.
              2. Festiwal odbywa się w czerwcu lub w lipcu w terminie uzgodnionym przez
              organizatora.
              3. Festiwal mogą poprzedzać programy emitowane na antenie Telewizji POLSAT.
              4. Długość, treść i termin emisji zostaną wyznaczone przez organizatora.

§ 3. Cele Festiwalu

1. Celami Festiwalu są:

a) Zaprezentowanie polskiego dorobku w dziedzinie muzyki rozrywkowej.
              b) Popularyzacja i promocja polskich wykonawców.
              c) Organizacja festiwalu o czytelnych regułach wyboru wykonawców.

§ 4. Program Festiwalu

1. Festiwal składa się z dwóch koncertów głównych: TOP i trendy oraz
              ewentualnych wydarzeń towarzyszących.
              2. Wykonawcy występują w dwóch kategoriach:

a) Kategoria TOP, czyli dziesięciu polskich wykonawców albo zespołów, które w
              roku poprzedzającym uzyskały najwyższe wyniki sprzedaży swoich płyt - zespoły
              TOP 10 (z zastrzeżeniem postanowień szczegółowych niniejszego regulaminu).
              b) Kategoria trendy, czyli wybrane przez uprawnione do tego podmioty oraz
              publiczność zespoły lub wykonawcy reprezentujący różnorodne kierunki muzyczne.
              Podmioty, które mogą nominować oraz wybierać konkretnych wykonawców do koncertu
              trendy corocznie wskazuje organizator.

3. Organizator może zaprosić do udziału w Festiwalu innych wykonawców niż
              wymienionych a pkt. 1 w ramach występów supportujących, gościnnych, wydarzeń
              specjalnych, bądź w ramach imprez towarzyszących. Wykonawcy ci występują poza
              przewidzianymi w punkcie 1 kategoriami.

§ 5. Wykonawcy i zespoły biorące udział w TOP 10

1. W "TOP 10" mogą brać udział zarówno zespoły jak i indywidualni wykonawcy.
              2. W "TOP 10" mogą brać udział wykonawcy i zespoły stale obecne w formie
              koncertowej i płytowej na terenie Polski i zamieszkujący na terenie Polski.
              3. Dopuszczalny jest udział polskiego wykonawcy, który występuje w duecie z
              wykonawcą nie posiadającym polskiego obywatelstwa i odwrotnie, lub zespołu w
              którym tworzą i występują obcokrajowcy, jednak jedynie w przypadku gdy udział
              artysty polskiego w tworzeniu i wykonaniu materiału muzycznego jest znaczny.
              4. Lista "TOP 10" jest opracowywana na podstawie enumeratywnie wymienionych
              przesłanek/zasad, których łączne spełnienie umożliwia umieszczenie płyty
              wykonawcy/zespołu na ww. liście:

a) Podstawą dla listy "TOP 10" jest lista Top 100 tworzona corocznie przez
              ZPAV.
              b) W kategorii TOP 10 mogą występować wykonawcy/zespoły, które wydały płytę w
              trzecim kwartale 2004 roku tj. najwcześniej w lipcu 2004, lub w 2005 roku, a
              jej sprzedaż w 2005 roku lub łącznie w 2004 i 2005 roku osiągnęła wynik
              kwalifikujący do rankingu TOP 10 w oparciu o zestawienie ZPAV.
              c) W rankingu "TOP 10" nie są brane pod uwagę płyty będące wszelkiego
              rodzaju "składankami".
              d) Płyta zaliczona do rankingu "TOP 10" musi mieć charakter premierowy.
              e) Jeżeli dany artysta w okresie wymienionym w § 5 pkt.4b wydał więcej niż
              jedną płytę z premierowymi utworami do zestawienia wlicza się łącznie wszystkie
              sprzedane egzemplarze płyt wydanych w danym okresie.
              f) Płyta powinna zawierać nowy materiał o charakterze autorskim lub
              materiał/utwory wykonywane przez wykonawcę/zespół po raz pierwszy.
              g) Wydawnictwo płytowe biorące udział w rankingu musi być egzemplarzem
              przeznaczonym do sprzedaży, nie może być dystrybuowane jako tzw. premium, a w
              szczególności "gratis" lub dodatek reklamowy np. "insert" w gazecie.
              h) W rankingu "TOP 10" nie są brane pod uwagę płyty wykonawców, które to płyty
              znalazły się w rankingu "TOP 10" w latach ubiegłych.
              i) Organizator dokona uszeregowania występujących artystów kierując się ilością
              sprzedanych albumów, niezależnie od tego czy album zawiera jeden czy więcej
              nośników dźwięku (np.CD)
              • Gość: maro Re: TOPtrendy i KOMBII IP: 195.94.209.* 18.07.06, 10:45
                Podsumowując, cytowany regulamin określa jedynie zasady kwalifikacji i kolejność
                występowania na scenie podczas koncertu. Kwalifikują sie te osoby (zespoły),
                które w 2005 (i od połowy 2004) sprzedały najwięcej płyt. Nie wiadomo przy tym
                ile tych płyt kto sprzedał, bowiem na liście ZPAV TOP100 podaje się tylko
                miejsce jakie dana płyta zajęła w danym miesiącu. Oznacza to miedzy innymi i to,
                że gdyby kwalifikacje przeprowadzono np wg stanu na czerwiec 2006 to układ
                koncertu i część wykonawców zmieniłaby się.

W cytowanym regulaminie nie ma niestety nic o zasadach głosowania SMS w trakcie
                koncertu TOP (jest o Trendy). Nie oglądałem tego koncertu od deski do deski i
                nie mam pełnej wiedzy o znaczeniu jakie miało wygranie tego głosowania.
                Przyjmuję więc, że zwycięzca został laureatem konkursu, bo w przeciwnym razie
                jakie byłoby uzasadnienie jego przeprowadzenia.

Swoim rozumowaniem nie zamierzam umniejszać osiągnięć KOMBI, a dodawać ich kumu
                innemu. Cały ten koncert uważam za pomyłkę, a stan polskiej "fonografii
                rozrywkowej" za katastrofalny, o czym niech świadczy to, że na czerwcowej liście
                ZPAV w TOP 10 jest 8 składanek (nie polskich), 6 miejsce zajmuje Rubik ze swoim
                oratorium, a 10 jest Doda.
    • Gość: heptaparaparsinokh Re: TOPtrendy i KOMBII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 12:16
      skawinski i s-ka przynosza wstyd Polsce. podobnie zreszta jak reszta wykonawcow tego zenujacego
      koncertu... ale kombi jest wyjatkowo bezczelna zenada. poza tym skawa moglby juz przestac udawac...
      jest smieszniejszy od prezydenta kaczynskiego, a to sztuka nie lada.
      • Gość: gość Re: TOPtrendy i KOMBII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 12:31
        dla mnie sprawa jest prosta kto sprzedał najwięcej ten wygrał i już !!!!

A na jakiej podstawie uważasz,ze on udaje i gra??? znasz go ososbiscie??? wiesz
        jakim jest człowiekiem???Ja w jego zachowaniu nie zauwazyłam ,ze jest śmieszny
        od prezydenta.Skoro (wEdług twojego zdania) KOMBII przynosi wstyd Polsce to ja
        sie boje zapytać co przynosi(według ciebie oczywiscie) zaszczyt.....moze
        Mandaryna????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka