miecio4 11.02.03, 12:42 Po przesłuchaniu wszystkich swoich płyt stwierdzam, ze do rekordzistów nalezą: "A Forest"- słowo AGAIN pada 21 razy. "Śmierć w Bikini"- słowo BIKINI pada 51(!) razy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miecio4 Re: To samo słowo powtarzane w jednej piosence 11.02.03, 12:48 A-ha: Forest- the cure, a Smierć to Republika. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: To samo s?owo powtarzane w jednej piosence 11.02.03, 12:52 W piosence Hey Jude Beatlesow slowa tytulu wymieniane sa 23 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni Re: To samo s?owo powtarzane w jednej piosence IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 13:00 Czad, Czad, Czad - TILT nie wiem ile razy pada słowo czad w tej piosence ale wiele , wiele razy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomq TILT - Czad czad czad - 81 (!) razy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 16:17 Gość portalu: antoni napisał(a): > Czad, Czad, Czad - TILT nie wiem ile razy pada słowo czad w tej piosence ale > wiele , wiele razy ! Policzylem. 81 razy. To chyba rekord Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: To samo s?owo powtarzane w jednej piosence 11.02.03, 13:03 Bardzo wymyślny wątek, Mieciu... ) Ja się doliczyłem że Oasis w utworze "It's Gettin' Better (Man!!)", wyrażenie "gettin' better, man" powtarzają około 41 razy, całkiem sporo chyba Odpowiedz Link Zgłoś
luukasz4 Re: To samo słowo powtarzane w jednej piosence 11.02.03, 13:16 W Polsce Kultu powtarza sie "tu", a W T.love t.love zespolu T.love powtarza sie wiele razy slowo "T.love" (trudno sie domyslic). Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: To samo słowo powtarzane w jednej piosence 11.02.03, 13:20 Get Uppa) Jamesa Browna, niezliczę ile razy. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: To samo słowo powtarzane w jednej piosence 11.02.03, 13:28 No tak- człowiek siedział dwie noce z ołówkiem w ręku i liczył powtarzajace sie słowa i im chce sie tylko stwierdzić: "wiele, wiele razy sie powtarzają". Tylko cze67 i ilhan są wporzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: To samo słowo powtarzane w jednej piosence 11.02.03, 13:47 miecio4 napisał: > Tylko cze67 i ilhan są wporzo.... Ba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TON Re: To samo słowo powtarzane w jednej piosence IP: 212.244.51.* 11.02.03, 14:13 Choc to troche ( choc nie do konca) rozmija sie z tematem, to pomyslalem od razu o Izraelu, jako o zespole ktory w tytulach piosenek na jednej plycie powtorzyl pewne slowo wiele razy. Kajam sie, ze nie policzylem ile. To słowo to naturalnie Babilon, a na plycie "biada biada biada" (najlepszej moim zdaniem) "ida ludzie Babilonu", "plonie Babilon", panuje "strach w Babilonie" i "wojna w Babilonie" czyli 4. Aha policzylem. To moze nie rekord gdyby liczyc angielskie "a" i "the" ale jeśli chodzi o rzeczowniki to moze rekord? A moze ni? PS. W RAdioaktywnym Bloku Brygady Kryzys duzo razy mowia "dom", a w Ugly In The Morning Faith No More tyz czesto refren powtarzaja. Moze nie duzo razzy, ale jak ladnie powtarza slowo haleluja Jeff Buckley w takiej jednej piosence i Edek Veder co o robakach w "Bugsach" opowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: To samo słowo powtarzane w jednej piosence 11.02.03, 15:24 miecio4 napisał: > No tak- człowiek siedział dwie noce z ołówkiem w ręku i liczył powtarzajace > sie słowa i im chce sie tylko stwierdzić: "wiele, wiele razy sie powtarzają". > Tylko cze67 i ilhan są wporzo.... No Ilhan jest stworzony do liczenia, chciałoby się rzez....born to count.... Odpowiedz Link Zgłoś
rsoszka Re: To samo słowo powtarzane w jednej piosence 11.02.03, 14:05 Gavin Bryars - Jesus blood never failed me yet Rekord nie do pobicia, muzyka jest trochę eksperymentalna. Przez 75 minut słychać zapętloną piosenkę jakiegoś żula - prawie cała treść jest w tytule. Do tego później dochodzą kolejne instrumenty - smyczki itd. a później Tom Waits, który też śpiewa to samo. Płyta trwa 75 minut, piosenka jest powtórzona (próbuję liczyć, ale trochę strzelam) jakieś 200 razy - więc chyba bije rekordy powtórzeń słów /sasza Odpowiedz Link Zgłoś
tgaw Re: To samo słowo powtarzane w jednej piosence 11.02.03, 14:32 Pearl Jam "U" Slowo You pada tam ponad 66x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekris Underworld IP: kawa:* / 10.0.0.* 11.02.03, 14:37 lecial taki kawalek gdzie caly czas potarzalo sie slowo "Everything" Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Underworld 11.02.03, 15:14 Air- "Sexy boy" (oto kompletny tekst, powtarza sie pewnie x 40) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laik Re: Underworld IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.03, 18:50 "Zmiany"Dezertera - tytuł powtarza się jakieś 30 razy... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture e tam szukacie w jakichś dziwadłach 11.02.03, 18:54 Słowo "baby" w "...Baby One More Time" Britney Spears chyba też często się powtarza, ale to niech jakiś zaprzyjaźniony matematyk policzy Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: To samo słowo powtarzane w jednej piosence 11.02.03, 20:34 w pewnej piosence zespołu Limp Bizkit, tytuł był chyba Hot Dog słowo FUCK pada ponad 30 razy, nie chce mi sie liczyc dokładnie ile, ale z tego co pamiętam to duużo..... Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: To samo słowo powtarzane w jednej piosence 11.02.03, 20:57 A ja wrocilam z francuskiego i informuje Was, ze w piosence Je t'aime, moi non plus, owa fraza powtarza sie WIELE (Mieciu....) razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: To samo słowo powtarzane w jednej piosence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.03, 23:09 w wybitnej piosence Radiohead "Nice Dream" słowo nice pada 17 razy, tlye samo slowo dream . Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: To samo słowo powtarzane w jednej piosence IP: *.acn.waw.pl 12.02.03, 02:21 A co z Cheeky Song??? Mi sie wydaje ze "cheeky" to tam spiewaja tysiacami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: To samo słowo powtarzane w jednej piosence IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 12.02.03, 10:28 W piosence Therapy? "30 Seconds" zdanie "there's a light at the end of the tunnel" pada 59 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: To samo słowo powtarzane w jednej piosence IP: 80.48.141.* 12.02.03, 12:59 A ja pamiętam,że zdanie "Selling drugs and other shits" w utworze Acid Drinkers "Drug Dealer" jest jedynym zdaniem tam śpiewanym wogóle-ale ile razy to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia dEUS 141 razy... 12.02.03, 14:00 Piosenka (?) "Suds'n'Soda" kapeli dEUS (takie przeurocze darcie ze skrzypeczkami), słowo FRIDAY wystepuje w niej dokładnie 141 razy co już przeliczyli fani owego przezacnego zespołu. Pozdrawiam - I. Odpowiedz Link Zgłoś