cze67 12.02.03, 16:39 Dla mnie najwspanialszym takim utworem jest Mercedes Benz Janis Joplin. I ten smiech na koncu. Cudo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: As Re: Utwory a capella... IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 12.02.03, 16:44 Karuzela T.Love ? Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Utwory a capella... 12.02.03, 17:03 Suzanne Vega 'Tom's Diner' - sentyment na zawsze, fajny rok '87 Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Utwory a capella... 12.02.03, 17:07 martolka napisa?a: > Suzanne Vega 'Tom's Diner' - sentyment na zawsze, fajny rok '87 O tak! Dla mnie tez to byl dobry rok. I tez lubie ten utwor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: Utwory a capella... IP: 195.41.66.* 12.02.03, 17:35 Suzan Vega - tak, to wpuszcza mrowki na plecy. Dobre jest jeszcze Mary J. Blige, ten jej wiersz Szczegolnie ten rym )) No i oczywiscie Alanis Morissette, Lauryn Hill oraz kolejna kobieta od mrowek - Tracy Chapman. A co z panami? pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Utwory a capella... 12.02.03, 17:52 THE UKRAINIANS "Chy Znayesh Ty?" oraz "Dity Plachut" bardzo przyjemne dla ucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: Death In June - Brown Book IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.03, 19:21 Alanis Morissette - kończaca Jagged Little Pill piosenka pojawiająca sie po takiej przerwie...chyba sie "Your hause" nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: alanis 12.02.03, 20:00 no włąśnie chciałam o tym sam powiedzieś, bardzo bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter No to temat dla mnie:))) 12.02.03, 20:04 1. ABSOLUTNA REWELACJA, PERŁA W KORONIE SZTUKI A CAPELLA, NAJZNAKOMITSZA SPOŚRÓD NAJZNAKOMITSZYCH, SŁÓNCE NA NIEBIE - "Ilorando" (crying) śpiewane przez panią Rebekah del Rio. Absolutnie obowiązkowe jeśli chcecie posłuchać dobrych rzeczy a capella. Utwór wykorzystany był w filmie "Mullholand Drive" (scena z teatru) 2. Wszystkie utwory Rockapelli. Pięciu gości śpiewa i gra!! (ale "ustnie"). Wszystkie kawałki śpiewane przez nich to covery, ale dość mocno odbiegają od wersji oryginalnych. Słyszałem jeszcze kilka zespołów wokalnych i pozostałe nie dorastają im do pięt. Również lektura obowiązkowa dla miłośników tego rodzaju muzyki)) 3. Oczywiście, jak najbardziej, z całą pewnością: Diamanda Galas: Litanies of Satan przede wszystkim))))). Dla koneserów )))) To chyba tyle) Lov Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: No to temat dla mnie:))) 12.02.03, 20:08 llorando!!! zapomniałam! ciarki mnie obchodzą jak tego słucham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefil Re: Utwory a capella... IP: 212.76.37.* 12.02.03, 20:28 Justin S. zaspiewal na maxisinglu "New Model Army" szante, cus pinknego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Utwory a capella... 12.02.03, 20:30 Cover "Wonderwall" w wykonaniu niejakich Virginia Gentlemen. Można się pośmiać ) Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Utwory a capella... 12.02.03, 20:51 Housemartins - Caravan of love, jeszcze parę razy posłucham i może się nawrócę... Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Utwory a capella... 30.05.03, 10:37 Coverek Wonderwall w wykonaniu Martina Gore i kupy różnych drących się ludzi, bardzo ładne aczkolwiek z graniem na pianinku. I. A co do popisów głosowych to tylko Mansun, mieli nawet taką sesyjkę acapellowatą (którą ofkors mam w swych zbiorach). Po prostu cudo!!! "Moronica" "Ski Jump Nose" "She Makes My Nose Bleed", "Wide Open Space"... achhhhhhhhhhhh... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Przypomniało mi się... 30.05.03, 10:44 "Only When I Lose Myself" DM, jest taka wersja. Sam Dave. Lecę ściągać. Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Re: Utwory a capella... 30.05.03, 00:34 Niedawno znalazłam "Only You" the Flying Pickets - bardzo przyjemny utworek z lat '80. No i oczywiście Bobby McFerrin - Don’t Worry, Be Happy i chyba wszystko inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piautre Re: Utwory a capella... IP: 1.0.4.* 30.05.03, 08:40 kto przypomina sobie "the way i feel inside" z lat sześcdziesiątych kto to śpiewał? oczywiscie a capella pi Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Utwory a capella... 30.05.03, 16:41 Gość portalu: piautre napisał(a): > kto przypomina sobie "the way i feel inside" > z lat sześcdziesiątych > kto to śpiewał? > oczywiscie a capella > pi > Bardzo sympatyczny zespół - wbrew nazwie - The Zombies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piautre Re: Utwory a capella... IP: 1.0.4.* 02.06.03, 09:17 głupie bydle wysłało post nie czekając na mnie sorry nie przypuszczałem,ze znajdzie sie ktoś kto zna zombisów i rozpozna ten bardzo mało znany utwór gratulacje chociaż kilku expertów od lat sześdiesiątych na tym forum grasuje pozdrowienia pi Odpowiedz Link Zgłoś