trin 15.02.03, 14:44 Wlasnie zakupialm i slucham po raz drugi... Cos pieknego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Argus Re: Lacrimosa - Echos IP: *.uci.uni.torun.pl 15.02.03, 15:24 Nie znam jeszcze tego albumu-ale troche sie boje go sluchac(i kupic) bo "Fassade" bylo ich najlepszym albumem i boje sie,ze ta nowa plyta bedzie gorsza... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Lacrimosa - Echos 15.02.03, 18:24 Ja równiez jeszcze płyty nie słuchałem ale chciałem sie tylko sprzeciwić traktowaniu płyty "Fassade" jako najlepszej! Tak moga twierdzić tylko ci którzy nie słyszeli płyty "Elodia". A przy okazji polecam wspaniałą stronę: www.stille.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Lacrimosa - Echos IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 22:45 Mam, ale boję się włączyć ) Widziałem video promocyjne. Utwór słabiutki, "echo" Fassade, w którym już nawet nie słychac najlepszej płyty STILLE. Boję, się... oj, boję. Podobnie jak koncertu SOM w kwietniu. Mam złe przeczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: Lacrimosa - Echos IP: *.uci.uni.torun.pl 16.02.03, 18:20 Oj Miecio,Miecio- Ty jak zwykle sie klocisz i ublizasz ."Elodie" znam doskonale-co nie przeszkadza mi twierdzic,ze "Fassada" jest najlepsza... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Lacrimosa - Echos 17.02.03, 00:29 wszystkie sa warte sluchania! nowej jeszcze nie slyszalam - ale czego sie bac? trzeba miec pozytywne nastawienie i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadriana Re: Lacrimosa - Echos IP: *.acn.waw.pl 17.02.03, 12:10 Ja też jeszcze nie słuchałam ale nie moge się doczekać....mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
bzowa Re: Lacrimosa - Echos 17.02.03, 15:49 Jeszcze nie słuchałam A "Elodia" i "Stille" są dobre. Nie mogę zdzierżyć, jak Wolf "skrzeczy" (przepraszam wielbicieli) i dlatego wolę te, gdzie nie eksponuje gardła nadmiernie . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anne Re: Lacrimosa - Echos IP: *.miedzylesie.waw.pl 09.03.03, 21:11 gwarantuję Ci że wcale nie będzie gorsza bo mam wszystkie ich płyty i wszstkie są świetne. polecam Satura, Stille, Angst. "Blinde Augen sehen nicht" - "Inferno" Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Jestem po 17.02.03, 16:14 I niestety jestem troche rozczarowany. Własciwie jest to tradycyjne granie Lacrimosy ale mniej tutaj tego co było najpiekniejsze: melodyjności i "gotyczności". Najlepsze są dwa ostatnie nagranie "Malina" -gdzie pojawiają sie bardzo ciekawie brzmiące w tej muzyce smyczki oraz "Die Schreie..." gdzie pojawia sie tak charakterystyczne dla zespołu solo gitarowe, ale niestety za krótkie. Ciekawa sprawa jest z pajacem który zwykle pojawia sie na okładkach Lacrimosy. Otóz mozna go zobaczyć i na okładce "Echoes" ale trzeba sobie kupic lupe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: też jestem po IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 17.02.03, 16:55 Sam nie wiem czy jestem rozczarowany - ciagle jest to Lacrimosa - choć nastapił odwrót od opery w kierunku rockowego grania z kameralnymi smyczkami... może to dobrze bo gdyby dalej szli drogą Elodii i Fassade mogła by to być powtórka z rozrywki... Żeglowiec na okładce podoba mi się ...muszę się przyjżeć gdzie ten arlekin (arlekin a nie pajac, jaki pajac, mieciu - toż to alter ego Tilo Wolfa) Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: też jestem po 17.02.03, 20:02 Gość portalu: Jack napisał(a): > Żeglowiec na okładce podoba mi się ...muszę się przyjżeć gdzie ten arlekin > (arlekin a nie pajac, jaki pajac, mieciu - toż to alter ego Tilo Wolfa) Dla mnie to pajac. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Lacrimosa - Echos 09.03.03, 18:57 dzis pierwszy raz w calosci przesluchalam...mam pozytywne wrazenia.. bardzo podoba mi sie "Malina"...oczywiscie ze nie wzgledu na tytul!!! tylko za krotka..zdecydowanie za krotka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Impreza IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 19:54 To ja może w tym temacie małą reklamę zrobię. Zapraszam wszystkich miłośników (i miłośniczki) tworczości Tilo na: "Eine Nacht in Ewigkeit czyli... Noc z muzyką zespołu Lacrimosa" 15.03.2003 w Rzeszowie w kinie "Rejs", początek o 22.30, wstęp 3zł. Link do plakatu imprezy: lam.host.sk/stille/nacht2.jpg Serdecznie zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallina Re: Impreza IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.03, 20:51 szkoda ze tak nie po drodze... )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Impreza IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 11:32 To zrób tak, żeby było po drodze Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Impreza 10.03.03, 11:41 w twoich rejonach bywam tylko na wakacjach, a i to teraz znacznie rzadziej niz kiedys)) ale za to z rana sobie wlasnie puscilam "Angst".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Impreza IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 11:55 A ja właśnie puściłem "Sacrifice" - najpiękniejszy utwór z nowego albumu Pora w końcu zacząć układać playlistę na imprezę... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Impreza 10.03.03, 15:56 to nie pomin "Kabinett der Sinne" (to moj the best) no i "Alles Luege".. zreszta jest w czym wybierac przeciez... a "Maline" tez puscisz? to tylko ponad 4 minuty.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Impreza IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 18:34 Wszystko to co pisałaś będzie. Problemem nie jest brak dobrego materiału, tylko jego nadmiar. Za dużo utworów trzeba wyciąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallina Re: Lacrimosa - Echos IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.03, 01:39 musze powiedziec ze po kazdym kolejnym przesluchaniu ta plyta zyskuje... jest dokladnie taka jak byc powinna.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: Lacrimosa - Echos IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 22:27 Wałkuję tą Lacrimosę od kilku dni na okrągło- a to oznacza,że jest naprawdę dobrze. Nie jest tak piękna jak "fassada",ale wiele momentów przepięknych. Lacrimosa ma swój styl i niczym nowym nie zadziwia. Lider ma niesamowitą zdolność komponowania przepięknych melodii. Najlepsze punkty- Sacrifice i Malina. na razie najlepszy album wydany w tym roku dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś