Dodaj do ulubionych

Kto jeszcze uważa go za mistrza?

27.02.03, 22:13
KURT COBAIN
To mój mistrz, guru...
Mam 46 jego piosenek i tyle samo zdjęć (tyle było dostępnych w kazie)...
Jestem ciekawa czy są ludzie, którzy go nadal uważają za mistzra...
Napewno nie ja pierwsza zadaję to pytanie.
A tak przy okazji... Jak jest wasza ulubiona piosenka? Moje są 2:
"Lithium"
"You know you're right"

pzdr.

jezyk7
Obserwuj wątek
    • ilhan Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 27.02.03, 22:16
      Ja nie.
    • miecio4 Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 27.02.03, 22:21
      Dziwny ten nick- język7
      • Gość: mall Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.03, 22:26
        jeżyk pewnie a nie język...
      • madee1 Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 27.02.03, 22:27
        miecio4 napisał:

> Dziwny ten nick- język7
        Powiedział człowiek o nicku miecio4 smile

Tak w ogóle (wogle) to też nie uważam Kurta za guru. Ilhanowi pewnie bliżej do
        opinii Noela Gallaghera o Cobainie...
        • omega.79 Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 27.02.03, 22:57
          Guru to może nie, ale strasznie lubię te jego proste, a zarazem genialne
          piosenki. Dobrze się ich słucha, gdy się człowiek chce "podołować" (podobnie
          jest z Sinead O'Connor).
        • ilhan Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 27.02.03, 23:02
          madee1 napisała:

> miecio4 napisał:
          >
          > > Dziwny ten nick- język7
          > Powiedział człowiek o nicku miecio4 smile
          >
          > Tak w ogóle (wogle) to też nie uważam Kurta za guru. Ilhanowi pewnie bliżej
          > do opinii Noela Gallaghera o Cobainie...

Noel Gallagher z tego co wiem prostował wypowiedź brata i mówił dość pochlebnie
          o Kurcie.
          Za to Liam... To jest coś z działu "słynne cytaty": "He was a sad cunt who
          couldn't handle the fame". Tak, wiem, przesadził smile))

Ja osobiście nic nie mam do Cobaina, parę fajnych rzeczy zrobił, ale niepokoi
          mnie, delikatnie mówiąc, ten cały kult wokół jego osoby.
          • laurka1 Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 27.02.03, 23:10
            ilhan napisał:

> Ja osobiście nic nie mam do Cobaina, parę fajnych rzeczy zrobił, ale niepokoi
            > mnie, delikatnie mówiąc, ten cały kult wokół jego osoby.

Ach, wzruszył mnie trochę ten niepokój. Ale niepokoisz się o Kurta czy o tych co się na niego kultują? A tak w ogóle to nie martw się! Lepszy kult wokół Kurta niż wokół np. spajsgirlz tongue_out A może gdyby Liamowi wybili więcej niż zęby też byłby kultowy? Może mógłby przemyśleć ten sposób na sławę wink
            • ilhan Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 27.02.03, 23:21
              laurka1 napisała:

> ilhan napisał:
              >
              > > Ja osobiście nic nie mam do Cobaina, parę fajnych rzeczy zrobił, ale
              > > niepokoi
              > > mnie, delikatnie mówiąc, ten cały kult wokół jego osoby.
              >
              > Ach, wzruszył mnie trochę ten niepokój. Ale niepokoisz się o Kurta czy o tych
              > co się na niego kultują? A tak w ogóle to nie martw się! Lepszy kult wokół
              > Kurta niż wokół np. spajsgirlz tongue_out A może gdyby Liamowi wybili więcej niż zęby
              > też byłby kultowy? Może mógłby przemyśleć ten sposób na sławę wink

Chodzi o "tych co się kultują"smile Po prostu czasem zastanawiam się czy oni
              wszyscy to robią rzeczywiście w sposób przemyślany czy niektórzy to ot tak, po
              prostu, koszulka z napisem "Kurt Cobain 1967-94", plecak w napisach "Nirvana" i
              wizerunek gotowy. Tak w zasadzie to nie tyle mnie to niepokoi co zastanawia
              niekiedy.

A od Liama to się, koleżanko droga, odczepcie! wink)))))))))))))
              • laurka1 Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 27.02.03, 23:59
                ilhan napisał:

> Chodzi o "tych co się kultują"smile Po prostu czasem zastanawiam się czy oni
                > wszyscy to robią rzeczywiście w sposób przemyślany czy niektórzy to ot tak, po
                > prostu, koszulka z napisem "Kurt Cobain 1967-94", plecak w napisach "Nirvana" i
                >
                > wizerunek gotowy. Tak w zasadzie to nie tyle mnie to niepokoi co zastanawia
                > niekiedy.

Tak, muszę Ci znowu przyznać rację tongue_out Ale zawsze takie snobowanie może się skończyć czymś prawdziwym. A czym może się skończyć słuchanie britnej? Miejscówką w psychiatryku?

>
                > A od Liama to się, koleżanko droga, odczepcie!

Ależ ja do niego nic nie mam. He's a funny bloke wink)))
          • Gość: As Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 27.02.03, 23:14
            ilhan napisał:

> Ja osobiście nic nie mam do Cobaina, parę fajnych rzeczy zrobił, ale niepokoi
            > mnie, delikatnie mówiąc, ten cały kult wokół jego osoby.
            >

Jego chyba też niepokoił z tego co wiem, i właśnie dlatego stało się to co się
            stało ...

>
          • loveletter Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 27.02.03, 23:19
            ilhan napisał:

> Za to Liam... To jest coś z działu "słynne cytaty": "He was a sad cunt who
            > couldn't handle the fame". Tak, wiem, przesadził smile))

he he... Zapewne Gallagher sobie ze swoją słąwą da radę. Tym bardziej, że jej ciężar gatunkowy można porównać z tym jaką miał cień sławy Kurta w najdalszym zakątku Syberii ....
            Lov.
            • ilhan Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 27.02.03, 23:24
              loveletter napisał:

> he he... Zapewne Gallagher sobie ze swoją słąwą da radę. Tym bardziej, że jej
              > ciężar gatunkowy można porównać z tym jaką miał cień sławy Kurta w najdalszym
              > zakątku Syberii ....
              > Lov.

Przesadziłeś smile
              A tak w ogóle to byłem pewny, że "fani" Liama od razu wyłapią mój wpis z jego
              niewątpliwie bardzo głupią i nieprzemyślaną wypowiedzią oddaną pod wpływem
              czegoś tam smile O to chodziło smile))
              • loveletter Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 27.02.03, 23:34
                ilhan napisał:

> Przesadziłeś smile

Nieprawdasmile. To był eufemizm. Przez piętnaście minut próbowałem to tak napisać by ograniczyć ilość sarkazmu do minimum i wyrzucić wszystkie obelgi. A było tego z pół strony....

> A tak w ogóle to byłem pewny, że "fani" Liama od razu wyłapią mój wpis z jego
                > niewątpliwie bardzo głupią i nieprzemyślaną wypowiedzią oddaną pod wpływem
                > czegoś tam smile O to chodziło smile))

Głupi i nieprzemyślany. Dobre określeniasmile). Mnie też niechybnie przychodzą na myśl ilekroć pomyślę o Wielkim Liamie.
                • Gość: jezyk7 Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.43.* 27.02.03, 23:43
                  Rzeczywiście jestem jeżyk...
                  A tak poza tym, to może trochę przesadziłam z mistrzem, ale poprostu słuchałam
                  go i oglądałam zdjęcia i nie mogłam powstrzymać u siebie takiego
                  sformuowania...
                  Ale poprostu nie mogę żyć bez jego muzyki...

pzdr.

jezyk7
                  • mallina Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 28.02.03, 00:25
                    wiedzialam ze jeżyksmile))
                • ilhan Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 28.02.03, 09:17
                  loveletter napisał:

> ilhan napisał:
                  >
                  > > Przesadziłeś smile
                  >
                  > Nieprawdasmile.
                  Prawda smile
                  Dy-stans, dy-stans, dy-stans, dy... smile)

> Głupi i nieprzemyślany. Dobre określeniasmile). Mnie też niechybnie przychodzą
                  > na myśl ilekroć pomyślę o Wielkim Liamie.
                  Wypowiedź którą zacytowałem była wyrwana z kontekstu, ale nie chce mi się już
                  przytaczać całego zdarzenia itd. W każdym razie czytałem też o tym jak Liam
                  kupował sobie płyty Nirvany, więc może aż tak bardzo nie przejmuj się tym co
                  tam sobie kiedyś palnął Wielki Liam smile
                  • loveletter Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 28.02.03, 11:55
                    ilhan napisał:

> loveletter napisał:
                    >
                    > > ilhan napisał:
                    > >
                    > > > Przesadziłeś smile
                    > >
                    > > Nieprawdasmile.
                    > Prawda smile

Nieprawdasmile

> więc może aż tak bardzo nie przejmuj się tym co
                    > tam sobie kiedyś palnął Wielki Liam smile

Nigdy się nie przejmowałem. Za to on powinien wink))
    • Gość: Znawca Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? IP: 198.208.26.* 28.02.03, 08:44
      Arytsta jak artysta. Muzyczka spoko. Przemyslesnia filozoficzne takie same jak
      tysiecy innych osob.
      Gdyby grali do dzis to pewnie nikt by juz o nich nie mowil w takich
      superlatywach bo pewnie ta 8-ma czy 10-ta plyta nie bylaby juz taka super.
      Wzor do nasladnowania raczej zaden. Osobiscie nie chcialbym zeby moje 15-letnie
      dziecko wpadlo w jakies uwielbienie wobce tej osoby.
      p.s.
      Ilhan - Noel Gallagher rules !
      • ilhan Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 28.02.03, 09:22
        Gość portalu: Znawca napisał(a):

> Ilhan - Noel Gallagher rules !

Od razu widać że znawca przyszedł smile) Pewnie że rules, tylko mógłby mniej
        śpiewać, bo im częściej się za to bierze tym słabsze piosenki mu wychodzą...
        • madee1 Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 28.02.03, 10:35
          Strasznie mi się to podoba jak bracia Gallagher przejęli kontrolę w wątku o
          Kurcie...smile
          • ilhan Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 28.02.03, 10:37
            madee1 napisała:

> Strasznie mi się to podoba jak bracia Gallagher przejęli kontrolę w wątku o
            > Kurcie...smile

Nie będę przypominał kto zaczął... smile
      • mallina Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 28.02.03, 11:13
        heheehehe rozumiem ze Noel to wg Ciebie zdecydowanie wiekszy wzor do
        nasladowania?
        wink
        • Gość: Znawca Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? IP: 198.208.26.* 28.02.03, 12:29
          Oczywiscie. Facet stapa bardzo twardo po ziemi. To jego braciszek Liam psuje mu
          cala opinie.
          Zadem muzyk nie jest swiety. Kazdy sie chyba otral o dragi (niestety). Jednak
          najblizsze normalnosci jest zawsze to co mowi Noel.
          Ilhan ja nawet wole jak spiewa Noel :o)
          • madee1 Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 28.02.03, 12:42

> Ilhan ja nawet wole jak spiewa Noel :o)

Oj... Ilhan się nie zgodzi.... (ja też nie)

Poza tym, Noel, w przeciwieństwie do Kurta, jeszcze żyje i choćby dlatego jest
            lepszym wzorem do naśladowania... smile
            • srootootoo Re: madee1 do sądu! 28.02.03, 12:47
              madee1 napisała:

> Gość portalu: Znawca napisał(a):
              >
              > > Ilhan ja nawet wole jak spiewa Noel :o)
              >
              > Oj... Ilhan się nie zgodzi.... (ja też nie)
              >
              > Poza tym, Noel, w przeciwieństwie do Kurta, jeszcze żyje i choćby dlatego
              jest
              > lepszym wzorem do naśladowania... smile

No i przegięłaś troche pałe! No i w tym momencie zakładam ci sprawe o
              profanację!!!!
              • madee1 Re: madee1 do sądu! 28.02.03, 12:50
                srootootoo napisał:

> No i przegięłaś troche pałe!

Eee tam, trochę przegiąć to nie przegiąć... A poza tym co? Nie mam racji może??
                • srootootoo Re: madee1 do sądu! 28.02.03, 13:03
                  madee1 napisała:

> srootootoo napisał:
                  >
                  > > No i przegięłaś troche pałe!
                  >
                  > Eee tam, trochę przegiąć to nie przegiąć... A poza tym co? Nie mam racji
                  może??
                  >

Nie masz racjiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dla mnie Cobain nie
                  jest idolem i mam to gdzies ale porównywać go z jakimś.....oj przegięłaś!!!!
                  Madee1 nie przeginaj!
                  • ilhan Sam se idź do sądu 28.02.03, 20:13
                    srootootoo napisał:

> madee1 napisała:
                    >
                    > > srootootoo napisał:
                    > >
                    > > > No i przegięłaś troche pałe!
                    > >
                    > > Eee tam, trochę przegiąć to nie przegiąć... A poza tym co? Nie mam racji
                    > może??
                    > Nie masz racjiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dla mnie Cobain
                    > nie jest idolem i mam to gdzies ale porównywać go z jakimś.....oj
                    > przegięłaś!!!! Madee1 nie przeginaj!

Każdy ma prawo do własnego zdania. Ja też wolę Noela niż Cobaina i będę się
                    tego trzymał, choć oczywiście to odczucia czysto subiektywne. Jeśli podasz
                    rozsądne argumenty dotyczące domniemanej wyższości jednego nad drugim to możemy
                    pogadać, w ten sposób to nie ma najmniejszego sensu.
                    • Gość: srootootoo Re: Sam se idź do sądu( i pójdę!) IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl / 10.10.10.* 01.03.03, 12:27
                      ilhan napisał:

> srootootoo napisał:
                      >
                      > > madee1 napisała:
                      > >
                      > > > srootootoo napisał:
                      > > >
                      > > > > No i przegięłaś troche pałe!
                      > > >
                      > > > Eee tam, trochę przegiąć to nie przegiąć... A poza tym co? Nie mam ra
                      > cji
                      > > może??
                      > > Nie masz racjiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dla mnie Cobain
                      >
                      > > nie jest idolem i mam to gdzies ale porównywać go z jakimś.....oj
                      > > przegięłaś!!!! Madee1 nie przeginaj!
                      >
                      > Każdy ma prawo do własnego zdania. Ja też wolę Noela niż Cobaina i będę się
                      > tego trzymał, choć oczywiście to odczucia czysto subiektywne. Jeśli podasz
                      > rozsądne argumenty dotyczące domniemanej wyższości jednego nad drugim to
                      możemy
                      >
                      > pogadać, w ten sposób to nie ma najmniejszego sensu.

No chociażby to że facet stał sie legendą, był jednym z prekursorów muzyki
                      grunge, która stała się nowym rozpoznawalnym stylem i dlatego podam madeee1 do
                      sądu!smile))
                      • ilhan Nie strasz nie strasz... 01.03.03, 12:40
                        Gość portalu: srootootoo napisał(a):

> No chociażby to że facet stał sie legendą, był jednym z prekursorów muzyki
                        > grunge, która stała się nowym rozpoznawalnym stylem i dlatego podam madeee1
                        > do sądu!smile))

Mnie też możesz podać smile))
                        To że ktoś jest legendą czy prekursorem czegoś tam (zresztą wydawało mi się że
                        było parę wcześniejszych zespołów grających podobnie, ale mogę się mylić bo na
                        grunge'u się nie znam) nie oznacza że od razu trzeba tego kogoś wielbić itd. No
                        więc ja nie uwielbiam Kurta Cobaina i wolę Noela Gallaghera, i co mi pan zrobi,
                        panie Srootootoo?!?
                        • srootootoo Re: gorze !!!! 01.03.03, 13:04
                          ilhan napisał:

> Gość portalu: srootootoo napisał(a):
                          >
                          > > No chociażby to że facet stał sie legendą, był jednym z prekursorów muzyki
                          >
                          > > grunge, która stała się nowym rozpoznawalnym stylem i dlatego podam madeee
                          > 1
                          > > do sądu!smile))
                          >
                          > Mnie też możesz podać smile))
                          > To że ktoś jest legendą czy prekursorem czegoś tam (zresztą wydawało mi się
                          że
                          > było parę wcześniejszych zespołów grających podobnie, ale mogę się mylić bo
                          na
                          > grunge'u się nie znam) nie oznacza że od razu trzeba tego kogoś wielbić itd.
                          No
                          >
                          > więc ja nie uwielbiam Kurta Cobaina i wolę Noela Gallaghera, i co mi pan
                          zrobi,
                          >
                          > panie Srootootoo?!?

Od dzisiaj rozmawiamy tylko przez adwokatów!...i od dzisiaj może mi się pan już
                          nie kłaniać!!!wink))))))))))))))))))))
                          • ilhan Będę walczył jak Lew 01.03.03, 13:27
                            srootootoo napisał:

> Od dzisiaj rozmawiamy tylko przez adwokatów!...i od dzisiaj może mi się pan
                            > już nie kłaniać!!!wink))))))))))))))))))))

I tak odmówię udzielania odpowiedzi na każde zadane pytanie, jakby co... smile)
            • ilhan Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 28.02.03, 20:10
              madee1 napisała:

> Gość portalu: Znawca napisał(a):
              > > Ilhan ja nawet wole jak spiewa Noel :o)
              >
              > Oj... Ilhan się nie zgodzi.... (ja też nie)

Oj, Znawco, Znawco... Jeśli naprawdę wolisz śpiew Noela niż Liama to chyba nie
              mamy specjalnie o czym gadać... smile)

• munky Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 28.02.03, 12:49
      traktujesz go jak mistrza i guru, a ściągasz jego piosenki i zdjęcia z Kazaa
      Kurt nie byłby z tego dumnysmile)
      • laurka1 Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 28.02.03, 13:15
        munky napisał:

> traktujesz go jak mistrza i guru, a ściągasz jego piosenki i zdjęcia z Kazaa
        > Kurt nie byłby z tego dumnysmile)

A wiesz, po przeczytaniu posta Jeżyka też mi przyszło to do głowy ale potem doszłam do wniosku że Kurt to nie Metallica. Zawsze go śmieszył showbiznes i kult pieniądza. Choć wypowiadał się że sam kupuje oryginalne płyty znasz jakąś jego wypowiedź która by to piętnowała? (To akurat pytam z ciekawości bo ja nie znam). Czyli skoro popierał niezależność itp. klimaty to piractwo dla mnie jest tutaj na miejscu <tongue_out
        • munky Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 28.02.03, 13:23
          laurka1 napisała:

>
          > ale potem doszłam do wniosku że Kurt to nie Metallica.

na szczęsciesmile))

>znasz jakąś jego wypowiedź która by to piętnowała? (
          > . Czyli skoro popierał niezależność itp. klimaty to piractwo dla mnie jest
          tuta
          > j na miejscu <tongue_out
          >

niestety nie znam takowych wypowiedzi, całkiem mozliwe że jednak Kurt C.
          cieszył by sie że jego wierni fani sciągaja jego piosenki i fotosy z sieci
          ale myśle że nie jest to aż tak ważna kwestia żeby próbować dojść do tego jak
          by było, gdyby byłosmile))
    • gregkor Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 28.02.03, 13:26
      jezyk7 napisała:

> KURT COBAIN
      > To mój mistrz, guru...
      > Mam 46 jego piosenek i tyle samo zdjęć (tyle było dostępnych w kazie)...
      > Jestem ciekawa czy są ludzie, którzy go nadal uważają za mistzra...
      > Napewno nie ja pierwsza zadaję to pytanie.
      > A tak przy okazji... Jak jest wasza ulubiona piosenka? Moje są 2:
      > "Lithium"
      > "You know you're right"
      >
      > pzdr.
      >
      > jezyk7

Co to znaczy uważać kogoś za mistrza...? Proszę o wyjasnienie...?

pozdr
    • Gość: Znawca Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? IP: 198.208.26.* 28.02.03, 13:41
      Wiecie co ? Smiesza mnie te wszystkie postawy typu "anty". Uwazam ze mozna miec
      kupe kasy i byc super czlowiekiem.
      Ja osobiscie nie przypieprzam sie do nikogo za to ze jest bogaty.
      Czego tu sie wstydzic ?? Ze moje plyty sie sprzedaja ??
      Kocham kase i jestem cool !
      • laurka1 Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 28.02.03, 14:22

> Wiecie co ? Smiesza mnie te wszystkie postawy typu "anty". Uwazam ze mozna miec
        >
        > kupe kasy i byc super czlowiekiem.
        > Ja osobiscie nie przypieprzam sie do nikogo za to ze jest bogaty.
        > Czego tu sie wstydzic ?? Ze moje plyty sie sprzedaja ??
        > Kocham kase i jestem cool !

Dla mnie osoba Kurta jak już coś ma symbolizować poza dobrą muzyką to raczej przeciwstawianie się biznesowie muzycznemu gdzie kreatywność jest zastępowana przez ilość sprzedanych płyt i zyski. W takim układzie nikt nie mówi że bycie bogatym jest "fe" tylko że "fe" jest kiedy pieniądze interesują takiego muzyka więcej niż to co gra, i niż to czy jego/jej muzyka jest coś warta, szczera itp. Można grać bo nas to bawi albo można grać bo robi się forsę. Ocena intencji muzyka oczywiście zawsze jest subiektywna ale jak gra diobrą muzę to nie ma problemu i mnie intencje wiszą. A przy takiej np. Pink to ja wiem że coś tu nie gra wink. A kasę każdy chce mieć i każdy patrzy krzywo na tych którzy mają więcej bo taka jest ludzka natura. Ale właściwie to nie bardzo rozumiem kontekst Twojej wypowiedzi więc nie wiem czy to co napisałam jest na temat tongue_out
        • Gość: Znawca Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? IP: 198.208.26.* 28.02.03, 14:28
          To bylo tak ogolnie smile
          A Pink to gowno. Napieprza sie z Brytnej a sama robi z siebie bitch na kazdym
          kroku i eksponuje swoj gruby tylek i krotkie nogi.
          • laurka1 Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 28.02.03, 15:36

> To bylo tak ogolnie smile
            > A Pink to gowno. Napieprza sie z Brytnej a sama robi z siebie bitch na
            kazdym
            > kroku i eksponuje swoj gruby tylek i krotkie nogi.

Hahahaha - święte słowa smile
    • starshine Re: Kto jeszcze uważa go za mistrza? 01.03.03, 13:20
      a ja myslalam ze to watek o malyszu... wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka