maro76 08.09.06, 13:42 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3604369.html chyba słabo konweniuje program rzeczywiście Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maro76 Re: kącik brukowy - FN Białystok 08.09.06, 13:45 tfu, warszawskocentryczne spojrzenie N niepotrzebne moze być P w zamian bo to Filharmonia Podlaska Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: kącik brukowy - FN Białystok 08.09.06, 15:31 Przed podejrzaną ideologicznie (hymn Unii Złodziejskiej, jeszcze napisany przez krajanów Steinbach, Adenauera i von Jungingena) Dziewiątą powinno się nie białoruskie tańce, jeno Rotę i Bogurodzicę wykonywać!!! Albo lepiej zamiast!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marekplus Re: kącik brukowy - FN Białystok 09.09.06, 12:24 oj 1004ty.. ależ ty byś tu upolityczniał, na modłę modnych wirtualnych problemów społecznych z GW w Białymstoku, jak na Białystok życie muzyczne jest lepsze niż by mogło byc hymn unii.. no cóż hymn Niemiec to Haydn, 9ta wg mnie mało się nadaje na hymn- za huczna, za bardzo znana w swej pierwotnej wersji, ale.. nie im tam Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: kącik brukowy - FN Białystok 09.09.06, 21:38 > oj 1004ty.. ależ ty byś tu upolityczniał, na modłę modnych wirtualnych problemó > w społecznych z GW Cóż, w dzisiejszej atmosferze stosunków polsko niemieckich węszę to i owo... I cieszę się, że jestem dalej niż dobiasz - bo jakby nowa wojna polsko niemiecka była, to jego dosiegnie, a mnie nie ;-D. A które "problemy społeczne" uważasz za wirtualne? Aha, Adenauera dołożyłem nie za jego poglady, tylko za mordę jaką mu (o ile mi wiadomo) dorabiano we wcześniejszym PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
marekplus Re: kącik brukowy - FN Białystok 09.09.06, 12:29 bwv1004 napisał: > krajanów Steinbach, Adenauera tak przy okazji i offtopic: Adenauer nie lubił Prus, był wrogiem pomysłu przeniesienia stolicy z Bonn do Berlina- uważał że to bardzo zaszkodzi niemcom; takie drobne offtopic Adenauer nie pasuje dokładnie do pozostałych antypolonusów Odpowiedz Link Zgłoś
debina6 Re: kącik brukowy - FN Białystok 09.09.06, 14:17 offtopic? ale kogo topic? a ja to bym z przyjemnością te tańce obejrzała, a nóżką wywinęła, a sukienkę podniosła, nuże! hola, hola, paniczyku, nie podszczypuj, a w tany pójdź, a nasz smutek, smętek nasz, naszą przaśność podlaską rozświetlmy, rozjaśnijmy, sela! rozwesel mię skokiem zawadiackim a usta daj, to całusa oddam chętnie! nałęcz do nałęczowa! niesiołowski do batuty z humorem! Odpowiedz Link Zgłoś