Dodaj do ulubionych

kącik brukowy - FN Białystok

08.09.06, 13:42
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3604369.html
chyba słabo konweniuje program rzeczywiściewink
Obserwuj wątek
    • maro76 Re: kącik brukowy - FN Białystok 08.09.06, 13:45
      tfu, warszawskocentryczne spojrzenie
      N niepotrzebne
      moze być P w zamian bo to Filharmonia Podlaska
      • bwv1004 Re: kącik brukowy - FN Białystok 08.09.06, 15:31
        Przed podejrzaną ideologicznie (hymn Unii Złodziejskiej, jeszcze napisany przez
        krajanów Steinbach, Adenauera i von Jungingena) Dziewiątą powinno się nie
        białoruskie tańce, jeno Rotę i Bogurodzicę wykonywać!!! Albo lepiej zamiast!!!
        • marekplus Re: kącik brukowy - FN Białystok 09.09.06, 12:24
          oj 1004ty.. ależ ty byś tu upolityczniał, na modłę modnych wirtualnych problemów społecznych z GW

w Białymstoku, jak na Białystok życie muzyczne jest lepsze niż by mogło byc

hymn unii.. no cóż hymn Niemiec to Haydn, 9ta wg mnie mało się nadaje na hymn- za huczna, za bardzo znana w swej pierwotnej wersji, ale.. nie im tam
          • bwv1004 Re: kącik brukowy - FN Białystok 09.09.06, 21:38
            > oj 1004ty.. ależ ty byś tu upolityczniał, na modłę modnych wirtualnych
            problemó
            > w społecznych z GW

Cóż, w dzisiejszej atmosferze stosunków polsko niemieckich węszę to i owo... I
            cieszę się, że jestem dalej niż dobiasz - bo jakby nowa wojna polsko niemiecka
            była, to jego dosiegnie, a mnie nie ;-D.

A które "problemy społeczne" uważasz za wirtualne?

Aha, Adenauera dołożyłem nie za jego poglady, tylko za mordę jaką mu (o ile mi
            wiadomo) dorabiano we wcześniejszym PRL.
        • marekplus Re: kącik brukowy - FN Białystok 09.09.06, 12:29
          bwv1004 napisał:

> krajanów Steinbach, Adenauera

tak przy okazji i offtopic: Adenauer nie lubił Prus, był wrogiem pomysłu przeniesienia stolicy z Bonn do Berlina- uważał że to bardzo zaszkodzi niemcom; takie drobne offtopic

Adenauer nie pasuje dokładnie do pozostałych antypolonusów smile
          • debina6 Re: kącik brukowy - FN Białystok 09.09.06, 14:17
            offtopic? ale kogo topic?
            a ja to bym z przyjemnością te tańce obejrzała, a nóżką wywinęła, a sukienkę
            podniosła, nuże!
            hola, hola, paniczyku, nie podszczypuj, a w tany pójdź, a nasz smutek, smętek
            nasz, naszą przaśność podlaską rozświetlmy, rozjaśnijmy, sela! rozwesel mię
            skokiem zawadiackim a usta daj, to całusa oddam chętnie! nałęcz do nałęczowa!
            niesiołowski do batuty z humorem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka