Gość: Jarko IP: *.fornet.waw.pl / 192.168.3.* 11.03.03, 13:49 Czy w polskiej muzyce istnieje coś, co mogłoby się spodobać fanowi "System Of A Down" zza oceanu? Chciałem gościowi zrobić prezent, ale sam słucham nieco innej muzyki. Prosze o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loveletter Re: SOAD 11.03.03, 16:27 Gość portalu: Jarko napisał(a): > Czy w polskiej muzyce istnieje coś, co mogłoby się spodobać fanowi "System Of > A Down" zza oceanu? Chciałem gościowi zrobić prezent, ale sam słucham nieco > innej muzyki. Prosze o pomoc! Wiesz, stuprocentowej pewności to mieć na pewno nie będziesz, ale może uda mi się coś Ci podpowiedzieć (powiedzmy, że kojarzę nieco jaką muzę gra SOAD Szukałem trochę takich co bardziej zakręconych brzmień wśród polskich kapel i najbardziej interesujące wydają mi się (pod względem oryginalności) dwie: Fungus - Na ich stronie (zresztą świetnie przegotowanej) - www.fungus.art.pl znajdziesz ich utwory i będziesz mógł zamówić płytę. Nie są drogie więc możesz nawet zamówić dwie (wydali dwie, albo trzy). Something Like Elvis - www.sle.terra.pl. Jeśli się na nich zdecydujesz to najlepiej na "Personal Vertigo". Zdaje się, że to była ich debiutancka płyta. Jest tam raptem 35 minut muzyki, ale wydaje mi się, że właśnie takiej jakiej potrzebujesz. Holy Wars z tej płyty to jeden z bardziej interesujących utworów jakie słyszałem. Pozdrawiam. Lov. Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: SOAD 12.03.03, 12:35 loveletter napisał: > Something Like Elvis - www.sle.terra.pl. Jeśli się na nich zdecydujesz to najle > piej na "Personal Vertigo". Zdaje się, że to była ich debiutancka płyta. Jest t > am raptem 35 minut muzyki, ale wydaje mi się, że właśnie takiej jakiej potrzebu > jesz. Holy Wars z tej płyty to jeden z bardziej interesujących utworów jakie sł > yszałem. oni by sie chyba obrazili jakbyś ich porównał do SOAD ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marxx Re: SOAD IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 12.03.03, 13:34 przeciez nie porownal!)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loveletter Re: SOAD IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 15:07 Gość portalu: marxx napisał(a): > przeciez nie porownal!)) No właśnie !!! Pytanie nie brzmiało: kto gra podobnie do SOAD, tylko: jaka muzyka mogłaby się spodobać fanowi SOAD. Różnica subtelna, ale jednak )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aimarek Re: SOAD IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 17:31 A może Shakira? Dobrze, że NIE PORÓWNAŁEŚ Elvisów do SOAD, bo na sobotnim koncercie w Forum byś oberwał . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś