freerock 23.09.06, 14:35 Jesień przyszła... Jakie 3 płyty będą Wam towarzyszyć przez ten czas? Zapraszam. 1. Sheila Chandra- Moonsung 2. The Church- Starfish 3. Deine Lakaien- April Skies Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Blackforever Re: 3 Płyty na jesień... IP: *.chello.pl 25.09.06, 18:18 Deine Lakaien- winter fish testosterone Veljanov - secret of the silver tongue W.A.S.P. - the Crimson Idol Odpowiedz Link Zgłoś
wd_07 Re: 3 Płyty na jesień... 04.10.06, 18:35 Bonobo "Days To Come" (zdecydownie nr 1 na tą jesień) Cut Chemist "The Audiences Listening" Boards of Canada "The Campfire Headphase" Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 3 Płyty na jesień... 25.09.06, 18:44 tzn c hodzi o jesienne smety? wiem juz, ze na pewno nie bedzie to Madeleien Peyroux, ktora bardzo lubie, a ktorej nowa plyta mnie bardzo rozczarowala szukam dalej Odpowiedz Link Zgłoś
piterek_82 Re: 3 Płyty na jesień... 30.09.06, 08:44 Przyznam, że mnie również nowa płyta Madeleine rozczarowała. A co powiesz o nowej Dianie Krall? Patricii Barber (piękna!!!)? Z neo-soulu na jesienne smutki polecam moje niedawne odkrycie- Conya Doss. Znakomity wokal!Z kolei z r'n'b może nowy album Janet "20 Y.O."? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_werenc Re: 3 Płyty na jesień... 06.10.06, 20:33 Diana Krall, dobry warsztal lecz dla mnie płyta przewidywalna w każdym dzwięku... 1. Bobby Mcferrin Beyond Words 2.Jan Garbarek - Visible World (1998)/klasyka jazzu 3. Tomasz Stańko Lontano /2006 Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: 3 Płyty na jesień... IP: *.wro.vectranet.pl 25.09.06, 19:23 Deine Lakaien - 2nd Star Laibach - Volk Sopor Aeternus - Flowers In Formaldehyde Nine Inch Nails - The Downward Spiral Odpowiedz Link Zgłoś
magax Re: 3 Płyty na jesień... 25.09.06, 19:52 Są dwie płytki, których zwsze słucham jesienią Mum -finally we are no one Mercury Rev - Deserter's songs a w tym roku dojdzie jeszcze Beirut- The Gulag Orkestar, na jesień świetne -------- I Might Be Wrong... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinka o tak, jesienia islandia rzadzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 19:36 ooo zdecydowanie sie zgadzam, islandzkie klimaty jesienna pora sa wprost fantastyczne - mum, sigur ros w jesienne i zimowe wieczory brzmia magicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: 3 Płyty na jesień... 07.10.06, 18:42 Damien Rice "O" (czekam na "9"); Renata Przemyk "Unikat"; Smooth Jazz no1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymixx Re: 3 Płyty na jesień... IP: 195.136.30.* 26.09.06, 20:00 Nouvelle Vague - album z przerobkami (bardzo jesienne wersje "Blue Monday", "Bella Lugosi's Dead" czy "Heart of Glass"). także Charlotte Gainsbourg "5:55". pewnie jeszcze jakies Broken Social Scene czy inny Notwist. Odpowiedz Link Zgłoś
colour-ize Re: 3 Płyty na jesień... 26.09.06, 23:43 Widzę tu grono słuchaczy Deine Lakaien... co mnie cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
blackforever Re: 3 Płyty na jesień... 27.09.06, 11:55 bo to znakomita muzyka na jesień Odpowiedz Link Zgłoś
blackforever Re: 3 Płyty na jesień... 27.09.06, 12:12 i najwieksi geniusze muzyczni jakich Ziemia nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: 3 Płyty na jesień... 27.09.06, 08:34 na razie to wyglada tak (ale pojde na studia, bedziemy sie wymieniac tym, co odkrylismy przez wakacje): 1. milkshop - milkshop 2. kalina jedrusik - the best of 3 Kombajn do zbierania kur po wioskach - na razie "osme pietro", ale "lewa strona literki m" podobno juz niedlugo. a w tle kaczmarski, radiohead, placebo, turnau - ale to wiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toolmaniack Re: 3 Płyty na jesień... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 07:24 tool- 10 000 days tool lateralus tool aenima Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strange Re: 3 Płyty na jesień... IP: *.softlab.gda.pl 29.09.06, 14:10 To ja daję: 1.Interpol "Turn On The Bright Lights" 2.Yes "Going For The One" 3.Mark Hollis "Mark Hollis" strasznie smutne sprawy, ale ładują pozytywnie, więc na jesień jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: 3 Płyty na jesień... 01.10.06, 13:22 Dorzucam "Cobalt Blue" Michaela Brooka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurzwbrzuchu Re: 3 Płyty na jesień... IP: 192.193.245.* 04.10.06, 16:07 1. Type O Negative "October Rust" 2. Tiamat "Deeper Kind of Slumber" 3. Dead Can Dance "Serpent's Egg' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiragold Re: 3 Płyty na jesień... IP: *.chello.pl 04.10.06, 16:25 nowa kompilacja Miles'a Davis'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: 3 Płyty na jesień... IP: 129.35.231.* 04.10.06, 17:01 Ja polecam: Type O Negative "October Rust" - jesienna poetyka i melancholia Paradise Lost "Draconian Times" - moc, deszcz, pioruny nawet, ale jesienne The Cure "Bloodflowers" - nie przepadam za nimi ale ta płyta jest piękna Tiamat "Wildhoney" - piękno, delikatność, usmiech po burzy Na późniejszą jesień i zimę: Amorphis "Tales From Thousand Lakes" - siarczyste mrozy, zawierucha i płomień Guns N Roses "Use Your Illusion" - na rozgrzewkę do grzańca Black Label Society - w zasadzie wszystko - aby raźno maszerować przez śniegi Pozdrawiam muzykofilów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amale Re: 3 Płyty na jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 17:12 Z delikatnych brzmień - Enya -Amarantine, Eric Clapton - Greatest Hits z lat '70-tych, F.R.E.U.D. - Time Passengers, Vangelis - Voices, U2- All that you can't leave behind i the unforgettable fire i Simon & Garfunkel - the sound of silence. Mocniejszy akcent - Hammerfall - Crimson Thunder i Glory To The Brave, Stratovarius - Destiny, Wuthering Heights - The Shadow Cabinet (tytuł w Polsce jak najbardziej na czasie. Miały być 3, ale nie mogłem się na żadne 3 zdecydować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seishinryoku Re: 3 Płyty na jesień... IP: 84.38.160.* 04.10.06, 17:06 kong - cokolwiek (a jest z czego wybierać, np. freakcontrol albo push phlegm) die verbannten kinder evas - come heavy sleep summoning - cokolwiek (to taki tolkien metal) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: 3 Płyty na jesień... IP: *.chello.pl 04.10.06, 17:07 Ja wybieram tylko jedną, ale za to jaką ! Skaldowie i piękny ich nowy album " Harmonia świata " ( Polskie Radio 2006 ) Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg Ogrody Alamut! Piękne i nostalgiczne 04.10.06, 17:20 niestety jestem bardzo mało muzykalny, zazdroszczę na swój sposób tym którzy słuchają dużo muzyki i jeszcze wymieniają się z innymi, ale kiedyś na jakimś forum natrafiłem na jesienną propozycję owych Ogrodów Alamut i... muszę przyznać że bardzo to piękne i jesienne... Tak jak nigdy na lekcjach muzyki nie mogłem zobaczyć wierzb w mazurkach Chopina, tu widzę jesień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sega Re: Ogrody Alamut! Piękne i nostalgiczne IP: 195.94.201.* 10.10.06, 14:38 A ze źródeł pewnych wiem, że Alamut szykuje nową płytę do wydania, ale na jesień chyba nie zdążą. Odpowiedz Link Zgłoś
alamakotakotmaaleitakdalej Re: 3 Płyty na jesień... 04.10.06, 17:49 zdecydowanie....... Katie Melua "Piece by Piece" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: 3 Płyty na jesień... IP: 217.153.83.* 05.10.06, 22:39 Tak. To jest to co tygryski lubią najbardziej. A może raczej Kotki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apkan Re: 3 Płyty na jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 18:07 1. Iron Maiden - A Matter of Life and Death 2. Peter Gabriel - Secret World 3. R.E.M. - Automatic for the People Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: philip_pi ostateczny krach systemu korporacji IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.10.06, 18:13 ich trole mandarynka .............. niepolecam, ostrzegam, itp itd......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek wreszcie cos konkretnego, nie wymyslanego na sile IP: 195.68.192.* 05.10.06, 08:36 Odpowiedz Link Zgłoś
anna_werenc Re: wreszcie cos konkretnego, nie wymyslanego na 06.10.06, 20:42 1. Grzegorz Turnau (za tekst, muzykę i inwencję-zawsze dlatego, ze odkrywa muzykę...za niezwykle udany całokształt) 2. Yo Yo Ma 3. Oliver Shanti & Friends - (1998) Seven Times Seven 4. Peter Gabriel -- punktwidzenia.mojeforum.net A.W. Odpowiedz Link Zgłoś
kowianeczka Re: 3 Płyty na jesień... 04.10.06, 18:19 Berliner Filhamoniker, wszystko co tam u Mathiasa wydaja ostatnio z okazji ich rocznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: 3 Płyty na jesień... IP: 213.47.163.* 04.10.06, 18:33 Beth Gibbons-"End of season"-u niej jesien trwa caly rok. Swietliki i Linda-to ogolnie taka jesienna plyta. Air-obojetnie co,zaawsze poprawia nastroj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: 3 Płyty na jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 19:17 Alice in Chains - Jar of Flies i cała reszta metalowo - rockowych kawałków Odpowiedz Link Zgłoś
paveel Re: 3 Płyty na jesień... 04.10.06, 19:15 Cześć, Nie mogłem się zdecydować, ale w końcu wybrałem te trzy płyty. Lee Ritenour - World of Brazil Charles Brown - Honey dripper Afro-Cuban All Stars - Distinto, diferente Odpowiedz Link Zgłoś
leoleo eklektyzm 04.10.06, 19:24 m. peyroux - half the perfect world - + brandy przy słabym biomecie d. krall - from this moment on - woda - dobry biomet m. knopfler e. harris - all the roadrunning - + piwo tatra pils w stanach pobudzenia leoleo Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Re: 3 Płyty na jesień... 04.10.06, 19:55 A może coś z klasyki: 1. Franciszek Schubert - Winterreise, op. 89 2. Henryk Mikołaj Górecki - Symfonia pieśni żałosnych, op. 36 3. Piotr Czajkowski - VI Symfonia (Patetyczna), opus. 74 Przyjemnych wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
profun Re: 3 Płyty na jesień... 04.10.06, 20:03 Cocteau Twins - Treasure Angelo Badalamenti - Twin Peaks Original Soundtrack Pavlov's Dog - Pampered Menial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozmyta Re: 3 Płyty na jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 20:22 The National - "Alligator" John Porter & Anita Lipnicka - "Inside Story" Nick Cave - "Abattoir Blues" Te płyty są dobre nie tylko na jesień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: 3 Płyty na jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 20:41 Myslovitz - Hapines is easy!Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paprotka Re: 3 Płyty na jesień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 20:52 m.bunio.s - perz bassisters orchestra - numer jeden peepol - proffesioneler klang i od 13 pażdziernika: fisz - piątek 13 Odpowiedz Link Zgłoś
the_cause Residents, Swans, Neurosis 04.10.06, 21:03 Residents "Not Available" (zwłaszcza "Edweena") Swans "Children of God" Neurosis "Souls at Zero" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Residents, Swans, Neurosis IP: *.aster.pl 04.10.06, 21:59 Pink floyd - Wisch You Were Here Pink Floyd - The Division Bell Dire Straits - Brother in Arms Odpowiedz Link Zgłoś