Dodaj do ulubionych

kukiz jak ich troje

IP: *.acn.pl 12.03.03, 18:19
przykro mi o tym pisac ale gdyby nie informacja ze te piosenke (text: bo
tutaj jest jak jest i ty dobrze o tym wiesz) spiewa kukiz to niestety bylaby
to w moim przekonaniu piosenka ich troje
chce bardzo przeprosic pawla kukiza za to ze jego vocal porownal mi sie z
vocalem wisniewskiego - naprawde nie wiem skad sie to bierze
no i ten tekst taki jakis pompatyczny
a moze ta piosenka jest taka slaba
wczesniej podobny problem wystapil u mnie - ale bez porownan z ich troje - z
piosenka o nic nie pytaj (tez spiewana przez kukiza), piesek twist urszuli i
na jezykach kayah
te piosenki po prostu wydaly mi sie slabe tak ze wiadomosc o ich wykonawcach
nie byla dla mnie pozytywnym zaskoczeniem
Obserwuj wątek
    • Gość: nefil Re: kukiz jak ich troje IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 12.03.03, 20:05
      Coz, jest jak jest, a rodzine trza utrzymac, nie?
      • cze67 Re: kukiz jak ich troje 18.03.03, 10:56
        Mam identyczne skojarzenie. Piosenka moze mniej patetyczna ich przeboje Ich3,
        ale w stylistyce tego zespolu. Zalosne!
        • Gość: Frank Re: kukiz jak ich troje IP: *.lodz.gazeta.pl 18.03.03, 11:03
          cze67 napisał:

> Mam identyczne skojarzenie. Piosenka moze mniej patetyczna ich przeboje Ich3,
          > ale w stylistyce tego zespolu. Zalosne!

Owszem, też jestem "zdziwioną kaczką".
          PS. W tym "kawałku" produkuje się także Jan Bo. To sobie Kukiz wziął
          kompana! :o)))
        • Gość: Neo Re: kukiz jak ich troje IP: 212.127.77.* 18.03.03, 11:09
          i jeszcze te smyczki dla spotęgowania efektu...smile)) nie ma co się smiać wszak
          ta pieśń nie traktuje o sprawach błahych ( w zamysle twórców oczywiście)

kukuiz/borysewicz - dla mnie żenada do sześcianu
          czyżby następni zasłużeni rockmani przeznaczeni do odstrzału?

muszę się przyznac, że nigdy nie lubilem lady pank - głupie teksty i w ogole
          jacyś tacy nijacy - ja w nich zawsze widziałem zespół kicz-rockowy
          • Gość: Frank Re: kukiz jak ich troje IP: *.lodz.gazeta.pl 18.03.03, 11:45
            Gość portalu: Neo napisał(a):

> muszę się przyznac, że nigdy nie lubilem lady pank - głupie teksty i w ogole
            > jacyś tacy nijacy - ja w nich zawsze widziałem zespół kicz-rockowy

A ja nigdy nie mogłem zrozumieć, jak może "stary grzyb z ambicjami" - wszak Jan
            Bo ma parę wiosen i ambicję (próbował grać kiedyś Henia - z niezłym skutkiem i
            gitara mu nie przeszkadzała w ryncach) - grać i śpiewać dla
            dwunastoletnich "kałamarzy"? Można powiedzieć, że dla forsy, ale....
            • cze67 Re: kukiz jak ich troje 18.03.03, 11:53
              Jezeli juz wylewamy swe zale, to i ja. Ostatnie plyty, tzn. z ostatnich 10 - 15
              lat, Lady Pank to jest kompletna zenada. Kiedys to byl zespol moze nie swiezy,
              moze nie oryginalny, ale na swoj sposob ciekawy. Ja np. bardzo lubie ich
              Kilimandzaro, Znow bardziej obcy czy muzyke z Dwoch takich. Nie mowiac juz o
              swietnym Bez satysfakcji Borysewicza... Ale widac, albo przyszly trudne czasy i
              trzeba odrabiac panszczyzne, albo pan taka sobie dorge artystyczna wybral.
              Jezeli to pierwsze - zaluje, choc rozumiem, jezeli to drugie - zaluje i nie
              rozumiem.
              Kukiza cenie (cenilem?) za pewna bezkompromisowosc pogladow, za dowalanie
              roznym naszym pojebom. Ale i na niego widac przyszedl czas, kiedy trzeba
              przeprosic sie ze szmira. Coz...
              Perfect Symfonicznie, Kora ola, ola, Kukiz i Borysewicz... Kto nastepny?
              • Gość: Frank Re: kukiz jak ich troje IP: *.lodz.gazeta.pl 18.03.03, 12:15
                cze67 napisał:

> Jezeli juz wylewamy swe zale, to i ja. Ostatnie plyty, tzn. z ostatnich 10 -
                15
                >
                > lat, Lady Pank to jest kompletna zenada. Kiedys to byl zespol moze nie
                swiezy,
                > moze nie oryginalny, ale na swoj sposob ciekawy. Ja np. bardzo lubie ich
                > Kilimandzaro, Znow bardziej obcy czy muzyke z Dwoch takich. Nie mowiac juz o
                > swietnym Bez satysfakcji Borysewicza...

Zgadzam się, ale dodam że ich teksty zawsze mnie żenowały. Przede wszystkim
                przez "naciągany niby młody" język. No cóż, jeśli pisał je stary pierdziel
                (mówię o początkach - mieli takiego tekściarza - nie pamietam nazwiska)), a
                adresowane były do młodych ludzi.... to siłą rzeczy wydźwięk miały jak gadka
                szmatka wyłonaconego cepra udającego rodowitego górola.
                A na Panasewicza nigdy nie mogłem nawet patrzeć, a co dopiero słuchać! :o))))))

Ale widac, albo przyszly trudne czasy i trzeba odrabiac panszczyzne, albo pan
                taka sobie dorge artystyczna wybral.
                > Jezeli to pierwsze - zaluje, choc rozumiem, jezeli to drugie - zaluje i nie
                > rozumiem.

Też nie rozumiem, bo gdyby Borysewicz wybrał własną drogę, w kirunku nazwijmy
                to "ambitniejszym", moim zdaniem nie żałowałby, a tak niech sobie pluje w
                brodę, szkoda.

> Kukiza cenie (cenilem?) za pewna bezkompromisowosc pogladow, za dowalanie
                > roznym naszym pojebom. Ale i na niego widac przyszedl czas, kiedy trzeba
                > przeprosic sie ze szmira. Coz...

Tak, to przykre, też miałem o nim dobre zdanie.

> Perfect Symfonicznie, Kora ola, ola, Kukiz i Borysewicz... Kto nastepny?

Myślę, że będzie coraz więcej chętnych, niestety....
                Boże chroń Kazika! :o)))))
                • cze67 Re: kukiz jak ich troje 18.03.03, 12:18
                  Gos´c´ portalu: Frank napisa?(a):

> (mówie˛ o pocza˛tkach - mieli takiego teks´ciarza - nie pamietam nazwiska)),

Nazwisko onego to Mogielnicki.
              • Gość: luukasz4 Re: kukiz jak ich troje IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 18.03.03, 12:19
                Lady Pank nagrywal plyty rozne, nie zgodze sie, ze te z ostatnich 10 - 15 lat
                sa w calosci zle. Nie sa moze tak swietze, teksty nie najlepsze, ale mozna z
                nich cos wybrac, Ja np kupilem w markecie tanio plyty miedzyzdroje i lowcy
                glow, nie spodziewajac sie po nich , szczerze mowiac wiele, izostalem mile
                zaskoczony, szczegolnie ta druga. Podobnie Kukiz - nagrywal rzeczy rozne ,jedne
                cenie bardziej (Aya, pierwsza plyta Piersi ) inne mniej. Ale to co zrobili
                razem Borysewicz i Kukiz (slyszalem tylko ten jeden kawalek co prawda ) to
                wstyd. Czasem zdarza mi sie, ze wstydze sie za artystow i mam opchote w ich
                imieniu zapasc sie pod ziemie. W tym przypadku cos stakiego wlasnie mialo
                miejsce
                • cze67 Re: kukiz jak ich troje 18.03.03, 12:25
                  A w "Teraz Rocku" plyta jest, oczywiscie, dosyc chwalona. 3,5 gwiazdki na 5
                  mozliwych...
              • Gość: gonzo Re: kukiz jak ich troje IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.03.03, 12:31
                jak usłyszałem pierwszy raz ten kawałek będąc pełen szacunku dla obu panów
                pomyslałem że jest to dobrze zrobiona parodia ich 3
                niestety chyba nie
                KOSZMAR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka