Dodaj do ulubionych

Placebo -"Sleeping with Ghosts"

23.03.03, 13:13
Wiele recenzji tej płyty (i to róznie skrajnych) znależc mozna w wielu
miejscach, dlatego też ogranicze sie do kilku stwierdzeń:
1. Ciesze sie że zespół nie poszedł ślepą uliczką zwaną "Black Market Music"
(nie ma co ukrywac ze była to średnia płyta).
2. Gdy pozbyć sie dwóch środkowych nagrań (Something Rotten i Platicine)
mozna powiedzieć ze jest to płyta genialna.
3. Płyta jest niesamowicie zrealizowana- polecam przynajmniej jednokrotne
przesłuchanie w słuchawkach (oczywiście volume na maxasmile
4. Do skarbczyka Placebo wpadają kolejne klejnoty: Sleeping with Ghosts, I'll
Be Yours, Centrefolds i wyjątkowy Bitter End.

Biegnijcie więc do sklepu.
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' IP: *.icpnet.pl 23.03.03, 13:58
      A w Trójce wczoraj zagrali "Protect me from what I want"...i już wiem że to
      będzie świetna płytasmileniesamowity kawałek
    • Gość: nikka Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 14:00
      Widzę, że kol. Mieczysław kupił sobie wreszcie płytę wink))
      Nic dodać, nic ując- zgadzam się jak najbardziej, że "Sleeping with ghosts"
      i "Bitter end" to jedne z ich najlepszych nagrań w karierze. Lubię marudzić
      hehe- jeszcze fajniej by było, gdyby cała płyta była z takim wykopem jak Bitter
      End.Przy pierwszym przesłuchaniu miałam wrażenie, że około szóstego kawałka
      ciągle grają ten sam numer hehe. Ale ogólnie bardzo bardzo dobre wrażenie.
    • Gość: nikka Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 14:00
      Widzę, że kol. Mieczysław kupił sobie wreszcie płytę wink))
      Nic dodać, nic ując- zgadzam się jak najbardziej, że "Sleeping with ghosts"
      i "Bitter end" to jedne z ich najlepszych nagrań w karierze. Lubię marudzić
      hehe- jeszcze fajniej by było, gdyby cała płyta była z takim wykopem jak Bitter
      End.Przy pierwszym przesłuchaniu miałam wrażenie, że około szóstego kawałka
      ciągle grają ten sam numer hehe. Ale ogólnie bardzo bardzo dobre wrażenie.
      • ihopeyouwilllikeme Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' 23.03.03, 16:26

• miecio4 Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' 23.03.03, 17:41
        Gość portalu: nikka napisał(a):

> Widzę, że kol. Mieczysław kupił sobie wreszcie

No co Ty nikka- premiera płyty jest jutro a ja i tak wyrwałem ją dwa dni
        wcześniej.
        A piratami sie nie zajmujęwink
        • mapmuh Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' 23.03.03, 18:54
          Dla mnie płyta jest rewelacyjna, choć nie tęskniłbym za "Something Rotten", gdyby nie zostało na niej zamieszczone - psuje nieco kosekwentnie niespokojną całość. Ponieważ "de gustibus..." pozwolę sobie nawet na dodanie, że dla mnie jest to bezapelacyjnie najlepszy krążek Placebo, szczególnie w porównaniu do "Black market..." - różnica o cały muzyczny poziom.
          "Bitter End" to wg mnie najlepszy jak na razie utwór 2003 roku.
          • Gość: nikka Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 18:57
            mapmuh napisał:

> "Bitter End" to wg mnie najlepszy jak na razie utwór 2003 roku.
            TAK TAK TAK!!!!
        • Gość: nikka Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 18:55
          Wiem, wiem wink. Ja jestem ubezwłasnowolnionym psychopatą i świrem to mogę pirata
          słuchać.
          • Gość: hair Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' IP: *.acn.waw.pl 23.03.03, 21:19
            jestem bardzo pozytywnie zaskoczona ta plytka, poniewaz mialam dosyc spore
            obawy po pomylce jaka bylo black market music. czekam tylko az nikogo nie
            bedzie w domu, wtedy volume na full i skacze sobie i wydzieram sie z panem
            molkosmile)
            • black_eyed Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' 27.03.03, 12:52
              Gość portalu: hair napisał(a):

> jestem bardzo pozytywnie zaskoczona ta plytka, poniewaz mialam dosyc spore
              > obawy po pomylce jaka bylo black market music.

hmmm...raczej nie uwazam zeby BMM bylo pomylka. To tez swietna plytka, nie
              wyobrazam sobie koncertow placebo bez np. "Black-eyed" czy "slave to the
              wage"...A co do "Sleeping..." - rewelacja, plytka zaslugujaca jak na razie na
              miano jednej z najlepszych w tym roku

• Gość: hair Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' IP: *.acn.waw.pl 27.03.03, 17:41
                hehe zabawne bo akurat dla mnie "black-eyed" i "slave to the wage" to raczej
                najslabsze piosenki na black market music, no ale tu przeciez nie chodzi o
                przekonywanie bo podobno o gustach sie nie rozmawiasmile)
                pozdrawiam
    • scorpion18 Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' 24.03.03, 14:30
      Przyznam że nowy materiał Placebo Mi sie nie podoba. Album "Without You Im
      Nothing" jest świetny , szczegulnie "Every Me And Every You"
    • Gość: Jeden Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' IP: *.wp-sa.pl 24.03.03, 18:03
      Nie jest to without you I'm nothing acz może być... nawet special needs choć
      zajeżdża cure...
      • martolka Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' 24.03.03, 22:01
        "Zajeżdża cure"? Hmm, nie słyszałam tego jakoś... Muszę posłuchać pod tym
        kątem. Na razie jak dla mnie jest bardzo placebowa, bardzo po linii i w
        tonacji. Bez wyskoków w inną tematykę. Po pierwszym przesłuchaniu podoba mi
        się.
        Natomiast ubawiłam się nieźle przy Daddy Cool z dodatkowej płytki - niezły
        żarcik ze strony zespołu. I fajna jest spokojna wersja Teenage Angst.
        • Gość: Jeden Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' IP: *.wp-sa.pl 25.03.03, 08:29
          martolka napisała:

> "Zajeżdża cure"? Hmm, nie słyszałam tego jakoś... Muszę posłuchać pod tym
          > kątem. Na razie jak dla mnie jest bardzo placebowa, bardzo po linii i w
          > tonacji. Bez wyskoków w inną tematykę. Po pierwszym przesłuchaniu podoba mi
          > się.
          > Natomiast ubawiłam się nieźle przy Daddy Cool z dodatkowej płytki - niezły
          > żarcik ze strony zespołu. I fajna jest spokojna wersja Teenage Angst.

Napisałem curowa, bo fortepian w refrenie przypomina klimatem numer Halo, ale
          możesz tego nie znać, bo to wyszło na drugiej stronie singla.
    • scorpion18 Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' 24.03.03, 22:41
      Placebo to jedna z moich ulubionych kapel. To prawdziwy zespół alternatywny
      obok takich kapel jak Radiohead czy Garbage. Taka muzyka to jest to smile
      • Gość: dekris Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' IP: kawa:* / 10.0.0.* 28.03.03, 13:51
        Garbage to chyba juz sie wyczerpali.
    • Gość: raznor Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.03, 17:46
      jest to dobra płyta - w ogóle uważam że z regóły 3 bądz 4 płyty zespołów
      najbardziej pozostają w pamięci - i tu jest taki przypadek..........

some things never die.........

Raznor
    • Gość: dekris Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' IP: kawa:* / 10.0.0.* 28.03.03, 13:50
      Bitter End - to łacznik z poprzednimi plytami Placebo.
      Pierwszy kawalek torche przypomina mi Dub Psychosis, i kawalki na koncu
      poprzednich plyt (tam gdzie nagrana jest grozba na sekretarce).

Plyta jest ogolnie wolna i smutna. Juz same tytuly: bitter end, sleeping with
      ghosts, english summer rain, mowia za siebie.

Na razie o porownaniu z innymi plytami nie napisze.
      • Gość: la_passionata Re: Placebo -'Sleeping with Ghosts' IP: *.chello.pl 31.03.03, 01:29
        Płytę odkrywałam powoli, ale tak to jest z płytami prawdziwie genialnymi

A SWG taką jest

Powaliły mnie SPECIAL NEEDS - kocham ten utwór, CENTREFOLDS - oni to zawsze
        muszą konczyć takimi balladami wink)), SLEEPING WITH GHOST, BITTER END

Co z koncertami, czy ktoś coś wie?

Wspaniała, cudowna, delikatna, dojrzała.

GENIALNA

pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka