Dodaj do ulubionych

czy brak ci aaliyah?

23.10.06, 10:18
byla taka zdolna...
Obserwuj wątek
    • kolega.maynard Re: czy brak ci aaliyah? 23.10.06, 11:41
      A oczekujesz tylko pozytywnych wypowiedzi?

--
      tego slucham
      • Gość: missy elliott Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 11:42
        Nie.
      • grzegorz411 Re: czy brak ci aaliyah? 23.10.06, 13:24
        oczywiscie ze nie oxzekuje tylko pozytywnych odpowiedzi...
        po prostu prosze, napisz co o niej myslisz naprawde, bez taryf zadnych
        ulgowych...
    • Gość: Katarzyna nie IP: *.chello.pl 23.10.06, 12:10
      n.t
      • grzegorz411 Re: nie 23.10.06, 13:23
        czemu nie....co sadzisz o Aaliyah prywatnie?bylbym wdzieczny za odpowiedz...
        • grzegorz411 Re: nie 23.10.06, 13:25
          nie ioczekuje wcale tylko pozytywnych o niej odpowiedzi...
          napisz, prosze, co myslisz o niej tak wogole....
          • Gość: da house Re: nie IP: *.seabridge.pl 23.10.06, 15:36
            nie brak mi jej i ten cały hype wokół jej osoby to sztuczna sprawa. Takich
            zdolnych piosenkarek RnB sa tysiace - zwłaszcza w USA.Nie wspomnę że czarna
            muzyka zjada własny ogon od kilku lat.wciąż to samo, aż dziwne ze ludzie to
            masowo kupują.
        • Gość: Katarzyna Re: nie IP: *.chello.pl 23.10.06, 16:00
          ponieważ nie wyróżniała się niczym szczególnym z tej całej soulowej sieczki
    • kolega.maynard Re: czy brak ci aaliyah? 23.10.06, 18:02
      Tak wiec odpowiadam: Zal mi jej tak samo, jak kazdego innego czlowieka, ktory umiera przedwczesnie (cokolwiek by to nie znaczylo). Nie jest mi jej brak, bo ani nie znalem jej osobiscie, ani nie slucham jej muzyki.

--
      tego slucham
      • grzegorz411 Re: czy brak ci aaliyah? 24.10.06, 08:25
        i sadzicie rzeczywiscie, ze zostala zapomniana i zastapiona z powodzeniem przez
        inne artystki?
        nie sadze, byla taka oryginalna w tym co robila,,i piekna!
        znacie rownie piekne piosenkarki co Aaliyah?
        • Gość: fanta Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 08:37
          nie
          zapomnialem, że w ogóle taka istnaiła.

tyle jest tych czarnulek spiewających "bejbi bejbi", że niczym mi się nie
          wyrózniła.

A Beyonce ma lepszy tyłek!
    • nobody_is_perfect Re: czy brak ci aaliyah? 24.10.06, 09:20
      Masz znowu przerwę w leczeniu? -wink

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=38033096&a=38162099
      • Gość: cute Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 10:42
        Nie brak mi. Lecz się.
    • Gość: dfb Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.chello.pl 24.10.06, 12:42
      nie, nie lubilam jej tworczosci.
      • Gość: luukasz4 Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.06, 07:51
        Mi zaczynało juz brakować wątków Grzegorza, dotyczacych palącej społecznie
        kwestii braku Aaliyah.
        • grzegorz411 Re: czy brak ci aaliyah? 25.10.06, 08:04
          jakie argumenty sa PRZECIW Aaliyah?

czy wogole wiecie o kim mowicie, czy tylko takie puste zlosliwostki...?
          • Gość: luukasz4 Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.med.uni-heidelberg.de 25.10.06, 16:37
            a czy to jest jaks rozprawa sadowa, zeby szukac argumentow przeciw?

Spytam jak kolega - czy za pare miesiecy znow mamy sie spodziewac kolejnego
            watku w stylu komu brakuje Aaliyah i czy jest nadal swieza?
            • kubissimo Re: czy brak ci aaliyah? 25.10.06, 21:00
              mysle, ze nadal jest swieza
              ponoc w dzisiejszych czasach zjadamy tyle konserwantow, ze po smierci nasze
              ciala sie nie rozkladaja wink

grzegorzu, jestes wymarzonym obiektem dla psychoterapeuty wink
          • Gość: dfb Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.chello.pl 25.10.06, 16:47
            moim argumentem jest to, ze nie przepadam za tworczoscia aaliyah. nie moze byc?
            nie trafia do mnie taka muzyka. J A S N E?
            juz sobie ciebie wyobrazam strugajkacego jodełkę przed plakatem aaliyah.
            • Gość: bhuzdur Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.range81-157.btcentralplus.com 25.10.06, 22:27
              jak dla mnie kazda piosenka r'n'b brzmi tak samo a i "na wyglad" piosenkarki sa
              prawie takie same... szkoda ze nie zyje mloda osoba..
    • Gość: ygnaś Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 11:00
      większość chyba nie wie, czym jest R'n'b. Aaliyah była geniuszem w tym rodzaju
      muzyki, szkoda że przedwcześnie odeszła, bo zawsze wyprzedzała innych
      nowatorstwem. Na jej płytach można było znaleźć to, co teraz wprowadzają Justin
      Timberlake i Nelly Furtado, zresztą przy pomocy Timbalanda - producenta
      Aaliyah. wprowadziła niskie basy do r'n'b, nie obawiała się ciężkich brzmień
      rodem z trip-hopu a la Massive Attack; doceniała ją niezwykle i widziała w niej
      olbrzymi potencjał MISSY ELIOTT, na której płytach Aaliyah często "gościnnie"
      wspomagała Missy na jej płytach. Dla mnie Aaliyah była właśnie taką Missy w
      łagodniejszym wydaniu. "nie była jedną z wielu czarnych panienek". Była
      geniuszem, dzięki niej r'n'b bardzo poszło do przodu; gdyby nie ona, nie byłoby
      takiego bumu ani na Beyonce, ani na Rihannę, ani na Jamelię
      • pavvka Re: czy brak ci aaliyah? 26.10.06, 11:17
        Gość portalu: ygnaś napisał(a):

> Na jej płytach można było znaleźć to, co teraz wprowadzają Justin
        >
        > Timberlake i Nelly Furtado, zresztą przy pomocy Timbalanda - producenta
        > Aaliyah.

I tu kryje się odpowiedź - za nowatorstwo odpowiadał producent. A głosu to ona
        niestety nie miała, tylko głosik, i do tego piszczący.
        • Gość: ygnaś Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 11:26
          producent producentem, ale mogła iść w stronę Destiny's child jak większość jej
          koleżanek, ale ona wybrała ambitną drogę i wolała się wzorować na Missy
          Elliott. to ciekawe, że Aaliyah miala piszczący głosik... niedługo z tego forum
          pewnie się dowiem, że większości przypomina Justynę Steczkowską smile
          • pavvka Re: czy brak ci aaliyah? 26.10.06, 11:29
            Nie przypomina, Steczkowska śpiewa o niebo lepiej.
            • grzegorz411 Re: czy brak ci aaliyah? 27.10.06, 09:39
              jesli muza aaliyah wam sie nie podoba...ok...ale co sadzicie o jej fryzurce?
              fryzurka Aaliyah?
              nie jest piekna?
              te gladkie, blyszczace wlosieta?
              • grzegorz411 Re: czy brak ci aaliyah? 27.10.06, 10:17
                ...i dzieki ygnas...ty jeden tu pozbnales sie na geniuszu 22 letniej genialnej
                dziewczyny z detroit...
                po za geniuszem muzycznym /lub po prostu duzym ta;lentem/ ....byla taka
                sliczna....
                i jej osocbowosc jak na show business wielce niekonwencjonalna, nic ze
                szmirowatosci w jej zachowaniu, zawsze prowadzila sie nie nagannie i bez
                skandali...zyla prawie bez sexu ...tylko praca praca praca.../bez sexu...bo
                przez wiele lat deklarowala ze nie ma chlopaka i glebokoa wiare religijna/
                ludzie co ja znali ..to nazywali ANIOLEM...nie byla po prostu
                zdzirowata....zadnych skandali .
              • Gość: krzych Re: czy brak ci aaliyah? IP: 193.24.202.* 27.10.06, 19:45
                Psychoanalityk jednak ci się przyda... sad
    • Gość: krzych Re: czy brak ci aaliyah? IP: 193.24.202.* 27.10.06, 19:43
      W sumie to kojarzę ją jako aktorkę. Zagrała chyba w Romeo musi Umrzeć. Film mi
      się podobał, więc kojarzy mi się ona dobrze. Jej muzyki niestety nieznaju.
      • omeen1 Re: czy brak ci aaliyah? 30.10.06, 10:43
        muzykę do filmu "Romeo musi umrzeĆ" napisała właśnie Aaliyah. Stamtąd pochodzi
        jeden z jej największych przebojów "TRY AGAIN", w teledysku występuje też Jet
        Li, z filmu "Romeo...". Aaliyah wystąpiła też w filmie dużo mniej znanym,
        horrorze "Królowej potępionych", ale w cudownej roli - złej księżniczki
        Akeshy... Tam próbuje zerwać ze swoim wizerunkiem anioła.smile
        www.imdb.com/gallery/ss/0238546/Ss/0238546/QD-5650.jpg.html?
        hint=tt0238546
      • Gość: zuzia Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 20:15
        Moim zdaniem piosenki w stylu r'n'b jest trudno zrobić.A to własnie dlatego ze
        wszystkie brzmią na jedno kopyto.Trudno jest stworzyc cos orginalnego,coś co by
        się odróznialo od reszty ,było wyjątkowe.
        Aaliyah to miała ,reprezentowała nurt prawdziwej muzyki,gdy jej słucham to ani
        przez mysl mi nie przejdzie ze to jest komercyjna papka .Jej muza była
        naprawde ambitna.Przykład.Słuchałam płyty Nelly Furtado ,mimo ze producentem
        był Timberland to jednak to juz nie ta sama marka.
        Po za tym od jej smierci mineło troche czasu,a mimo to jej płyty nadal brzmią
        nowoczesnie.Wescie sobie porównajcie dawne płyty innych czarnych
        piosenkarek,czy moglibyscie o nich powiedzieć,że wyprzedziły swoja epoke? .
        Oprócz tego wiekszosc piosenkarek ubiera sie na jedno kopyto ,aaliyah miała
        własny image,nie podobny do zadnej innej wokalistki,a jej klipy i wystepy to
        coś wspaniałego idealnie odającego klimaty r'n'b.
        Beyonce ma kapitalny głos ale jej piosenki to jakaś przkombinowana
        papka,nadająca się tylko na imprezy.
        Ja chce artystki w stylu aaliyah ale czy się taka jeszcze narodzi.?
    • buraque Re: czy brak ci aaliyah? 28.10.06, 10:09
      wielka szkoda
    • Gość: Alex Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 31.10.06, 20:40
      Czy brak mi Aaliyah? Oczywiście,że tak.W chwili Jej śmierci świat stracił nie
      tylko genialną artystkę, dobrze zapowiadającą się aktorkę, ale przede wszystkim
      wspaniałą osobę.
      OSOBOWOŚĆ:
      Była tak piękna duchowo jak wizualnie.Czytając jej wypowiedzi, możemy zobaczyć,
      jak bardzo była dojrzała, jak na swój młody wiek. Jej fani mają ją za
      autorytet, idolkę, i to nie tylko ze względu, że była genialną piosenkarką. Tu
      chodzi o więcej. Oni ją cenią, za to, jaką była osobą. Mimo tego, że była
      sławna, nie poprzewracało jej się w głowie- była skromna. Najlepiej to widać w
      początkowych teledyskach - kiedy dziś z coraz młodzszych dziewczynek robi
      się "stare maleńkie", z Nią było całkiem inaczej. Luźne ciuchy, okulary - na
      sławę zapracowała talentem, a nie wizerunkiem. Poza tym wywiady - tak młoda, a
      tak rozsądna można by powiedzieć po przeczytaniu każdego z nich.Dla mnie jest
      wzorem do naśladowania.
      URODA:
      W 2000 roku magazyn Black Men uznał Aaliyah za najseksowniejszą kobietę na
      świecie spośród 50 najpięknieszych. Głosowali oczywiście mężczyźni. W 1999 roku
      magazyn Teen People umieścił ją na pierwszym miejscu wśród 21
      najseksowniejszych ludzi poniżej 21 roku życia. Nieziemskie kształty,
      oryginalna uroda - była jedną z najpiękniejszych kobiet na świecie...
      TALENT:
      Miała ogromny talent muzyczny.Wypowiedź,że posiadała piszczący głosik szczerze
      mnie rozśmieszyła :lol:
      Aaliyah miała zmysłowy, uwodzący, delikatny, choć równocześnie mocny głos.
      Zdecydowanie jedyny w swoim rodzaju. Potrafiła połączyć soulowe brzmienia z
      rockiem i innymi brzmieniami.Przecież te wszystkie obecne artystki R&B/soul
      właśnie na Niej się inspirują i Ją mają za idolkę muzyczną.Rozumiem, że możecie
      nie przepadać za Jej muzyką - w końcu są inne gatunki muzyczne, ale żeby
      oceniać Jej twórczość, gdy nie znacie jej piosenek, lub znacie 2-3 ? :lol:
      Dla mnie to po prostu zabawne big_grin
      Ciekawi mnie też, czy słyszeliście pewną niewydaną piosenkę Aaliyah - Giving up?
      To taka mroczna, rockowa ballada, z gitarą elektryczną w tle. I ten głos
      Aaliyah! Jakby była profesjonalistką w rockowych brzmieniach, a przecież
      wszyscy wiemy, że była piosenkarką soul/r&b smile
      Pewnie niektórzy z Was nie przypuszczają, że miała taką skalę głosową.
      Dlatego polecam np. Giving up (!) czy The one I gave my heart to (!).
      I zgadzam się w 100% z Zuzią smile
      Płyty Aaliyah wyprzedziły swoją epokę - kiedy ich słucham nie mogę uwierzyć, że
      najstarsza ma 12 lat (!). Są takie nowoczesne, oryginalne smile
      Liyah tworzyła muzykę na najwyższym poziomie, robiła to z sercem, każdą
      piosenkę traktowała jak własne dziecko.
      I pozwolę odpowiedzieć sobie na Twoje pytanie:
      Aaliyah nikt nie zastąpi. Była jedyna. Po prostu jedna z miliona. Więcej niż
      kobieta.Anioł.
      16.01.79
      We were given a queen
      25.08.01
      We were given an angel

• Gość: Alex Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 31.10.06, 20:46
        Jeszcze drobna sprawa...
        Ten temat nawiązał się zupełnie niepotrzebnie.
        Rozumiem Grzegorz, że chciałeś porozmawiać o swojej idolce, ale to chyba trochę
        nieodpowiednie miejsce.Musisz się liczyć z tym, że ludzie tu wchodzący nie
        zawsze są obiektywni i piszą "co popadnie", np. tylko po to by zwrócić na
        siebie uwagę. Cieszę się, że pamiętasz o Aaliyah i tęsknisz za Nią smile
        Więc żeby było jasne - to tylko moja uwaga.
    • Gość: bad-religion Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.smstv.pl 01.11.06, 00:11
      Chciałem chłopaczkowi pomóc, zagooglałem i znalazłem dla niego jeden polski
      fanklub: www.aaliyah.fan.pl/

Serwer im siadł i aż się boję napisać przez czyje wizyty taki klops mająsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka