grzegorz411 23.10.06, 10:18 byla taka zdolna... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolega.maynard Re: czy brak ci aaliyah? 23.10.06, 11:41 A oczekujesz tylko pozytywnych wypowiedzi? -- tego slucham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missy elliott Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 11:42 Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz411 Re: czy brak ci aaliyah? 23.10.06, 13:24 oczywiscie ze nie oxzekuje tylko pozytywnych odpowiedzi... po prostu prosze, napisz co o niej myslisz naprawde, bez taryf zadnych ulgowych... Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz411 Re: nie 23.10.06, 13:23 czemu nie....co sadzisz o Aaliyah prywatnie?bylbym wdzieczny za odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz411 Re: nie 23.10.06, 13:25 nie ioczekuje wcale tylko pozytywnych o niej odpowiedzi... napisz, prosze, co myslisz o niej tak wogole.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da house Re: nie IP: *.seabridge.pl 23.10.06, 15:36 nie brak mi jej i ten cały hype wokół jej osoby to sztuczna sprawa. Takich zdolnych piosenkarek RnB sa tysiace - zwłaszcza w USA.Nie wspomnę że czarna muzyka zjada własny ogon od kilku lat.wciąż to samo, aż dziwne ze ludzie to masowo kupują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: nie IP: *.chello.pl 23.10.06, 16:00 ponieważ nie wyróżniała się niczym szczególnym z tej całej soulowej sieczki Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.maynard Re: czy brak ci aaliyah? 23.10.06, 18:02 Tak wiec odpowiadam: Zal mi jej tak samo, jak kazdego innego czlowieka, ktory umiera przedwczesnie (cokolwiek by to nie znaczylo). Nie jest mi jej brak, bo ani nie znalem jej osobiscie, ani nie slucham jej muzyki. -- tego slucham Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz411 Re: czy brak ci aaliyah? 24.10.06, 08:25 i sadzicie rzeczywiscie, ze zostala zapomniana i zastapiona z powodzeniem przez inne artystki? nie sadze, byla taka oryginalna w tym co robila,,i piekna! znacie rownie piekne piosenkarki co Aaliyah? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 08:37 nie zapomnialem, że w ogóle taka istnaiła. tyle jest tych czarnulek spiewających "bejbi bejbi", że niczym mi się nie wyrózniła. A Beyonce ma lepszy tyłek! Odpowiedz Link Zgłoś
nobody_is_perfect Re: czy brak ci aaliyah? 24.10.06, 09:20 Masz znowu przerwę w leczeniu? - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=38033096&a=38162099 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cute Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 10:42 Nie brak mi. Lecz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfb Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.chello.pl 24.10.06, 12:42 nie, nie lubilam jej tworczosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luukasz4 Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.06, 07:51 Mi zaczynało juz brakować wątków Grzegorza, dotyczacych palącej społecznie kwestii braku Aaliyah. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz411 Re: czy brak ci aaliyah? 25.10.06, 08:04 jakie argumenty sa PRZECIW Aaliyah? czy wogole wiecie o kim mowicie, czy tylko takie puste zlosliwostki...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luukasz4 Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.med.uni-heidelberg.de 25.10.06, 16:37 a czy to jest jaks rozprawa sadowa, zeby szukac argumentow przeciw? Spytam jak kolega - czy za pare miesiecy znow mamy sie spodziewac kolejnego watku w stylu komu brakuje Aaliyah i czy jest nadal swieza? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: czy brak ci aaliyah? 25.10.06, 21:00 mysle, ze nadal jest swieza ponoc w dzisiejszych czasach zjadamy tyle konserwantow, ze po smierci nasze ciala sie nie rozkladaja grzegorzu, jestes wymarzonym obiektem dla psychoterapeuty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfb Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.chello.pl 25.10.06, 16:47 moim argumentem jest to, ze nie przepadam za tworczoscia aaliyah. nie moze byc? nie trafia do mnie taka muzyka. J A S N E? juz sobie ciebie wyobrazam strugajkacego jodełkę przed plakatem aaliyah. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhuzdur Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.range81-157.btcentralplus.com 25.10.06, 22:27 jak dla mnie kazda piosenka r'n'b brzmi tak samo a i "na wyglad" piosenkarki sa prawie takie same... szkoda ze nie zyje mloda osoba.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ygnaś Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 11:00 większość chyba nie wie, czym jest R'n'b. Aaliyah była geniuszem w tym rodzaju muzyki, szkoda że przedwcześnie odeszła, bo zawsze wyprzedzała innych nowatorstwem. Na jej płytach można było znaleźć to, co teraz wprowadzają Justin Timberlake i Nelly Furtado, zresztą przy pomocy Timbalanda - producenta Aaliyah. wprowadziła niskie basy do r'n'b, nie obawiała się ciężkich brzmień rodem z trip-hopu a la Massive Attack; doceniała ją niezwykle i widziała w niej olbrzymi potencjał MISSY ELIOTT, na której płytach Aaliyah często "gościnnie" wspomagała Missy na jej płytach. Dla mnie Aaliyah była właśnie taką Missy w łagodniejszym wydaniu. "nie była jedną z wielu czarnych panienek". Była geniuszem, dzięki niej r'n'b bardzo poszło do przodu; gdyby nie ona, nie byłoby takiego bumu ani na Beyonce, ani na Rihannę, ani na Jamelię Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: czy brak ci aaliyah? 26.10.06, 11:17 Gość portalu: ygnaś napisał(a): > Na jej płytach można było znaleźć to, co teraz wprowadzają Justin > > Timberlake i Nelly Furtado, zresztą przy pomocy Timbalanda - producenta > Aaliyah. I tu kryje się odpowiedź - za nowatorstwo odpowiadał producent. A głosu to ona niestety nie miała, tylko głosik, i do tego piszczący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ygnaś Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 11:26 producent producentem, ale mogła iść w stronę Destiny's child jak większość jej koleżanek, ale ona wybrała ambitną drogę i wolała się wzorować na Missy Elliott. to ciekawe, że Aaliyah miala piszczący głosik... niedługo z tego forum pewnie się dowiem, że większości przypomina Justynę Steczkowską Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: czy brak ci aaliyah? 26.10.06, 11:29 Nie przypomina, Steczkowska śpiewa o niebo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz411 Re: czy brak ci aaliyah? 27.10.06, 09:39 jesli muza aaliyah wam sie nie podoba...ok...ale co sadzicie o jej fryzurce? fryzurka Aaliyah? nie jest piekna? te gladkie, blyszczace wlosieta? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz411 Re: czy brak ci aaliyah? 27.10.06, 10:17 ...i dzieki ygnas...ty jeden tu pozbnales sie na geniuszu 22 letniej genialnej dziewczyny z detroit... po za geniuszem muzycznym /lub po prostu duzym ta;lentem/ ....byla taka sliczna.... i jej osocbowosc jak na show business wielce niekonwencjonalna, nic ze szmirowatosci w jej zachowaniu, zawsze prowadzila sie nie nagannie i bez skandali...zyla prawie bez sexu ...tylko praca praca praca.../bez sexu...bo przez wiele lat deklarowala ze nie ma chlopaka i glebokoa wiare religijna/ ludzie co ja znali ..to nazywali ANIOLEM...nie byla po prostu zdzirowata....zadnych skandali . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: czy brak ci aaliyah? IP: 193.24.202.* 27.10.06, 19:45 Psychoanalityk jednak ci się przyda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: czy brak ci aaliyah? IP: 193.24.202.* 27.10.06, 19:43 W sumie to kojarzę ją jako aktorkę. Zagrała chyba w Romeo musi Umrzeć. Film mi się podobał, więc kojarzy mi się ona dobrze. Jej muzyki niestety nieznaju. Odpowiedz Link Zgłoś
omeen1 Re: czy brak ci aaliyah? 30.10.06, 10:43 muzykę do filmu "Romeo musi umrzeĆ" napisała właśnie Aaliyah. Stamtąd pochodzi jeden z jej największych przebojów "TRY AGAIN", w teledysku występuje też Jet Li, z filmu "Romeo...". Aaliyah wystąpiła też w filmie dużo mniej znanym, horrorze "Królowej potępionych", ale w cudownej roli - złej księżniczki Akeshy... Tam próbuje zerwać ze swoim wizerunkiem anioła. www.imdb.com/gallery/ss/0238546/Ss/0238546/QD-5650.jpg.html? hint=tt0238546 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 20:15 Moim zdaniem piosenki w stylu r'n'b jest trudno zrobić.A to własnie dlatego ze wszystkie brzmią na jedno kopyto.Trudno jest stworzyc cos orginalnego,coś co by się odróznialo od reszty ,było wyjątkowe. Aaliyah to miała ,reprezentowała nurt prawdziwej muzyki,gdy jej słucham to ani przez mysl mi nie przejdzie ze to jest komercyjna papka .Jej muza była naprawde ambitna.Przykład.Słuchałam płyty Nelly Furtado ,mimo ze producentem był Timberland to jednak to juz nie ta sama marka. Po za tym od jej smierci mineło troche czasu,a mimo to jej płyty nadal brzmią nowoczesnie.Wescie sobie porównajcie dawne płyty innych czarnych piosenkarek,czy moglibyscie o nich powiedzieć,że wyprzedziły swoja epoke? . Oprócz tego wiekszosc piosenkarek ubiera sie na jedno kopyto ,aaliyah miała własny image,nie podobny do zadnej innej wokalistki,a jej klipy i wystepy to coś wspaniałego idealnie odającego klimaty r'n'b. Beyonce ma kapitalny głos ale jej piosenki to jakaś przkombinowana papka,nadająca się tylko na imprezy. Ja chce artystki w stylu aaliyah ale czy się taka jeszcze narodzi.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 31.10.06, 20:40 Czy brak mi Aaliyah? Oczywiście,że tak.W chwili Jej śmierci świat stracił nie tylko genialną artystkę, dobrze zapowiadającą się aktorkę, ale przede wszystkim wspaniałą osobę. OSOBOWOŚĆ: Była tak piękna duchowo jak wizualnie.Czytając jej wypowiedzi, możemy zobaczyć, jak bardzo była dojrzała, jak na swój młody wiek. Jej fani mają ją za autorytet, idolkę, i to nie tylko ze względu, że była genialną piosenkarką. Tu chodzi o więcej. Oni ją cenią, za to, jaką była osobą. Mimo tego, że była sławna, nie poprzewracało jej się w głowie- była skromna. Najlepiej to widać w początkowych teledyskach - kiedy dziś z coraz młodzszych dziewczynek robi się "stare maleńkie", z Nią było całkiem inaczej. Luźne ciuchy, okulary - na sławę zapracowała talentem, a nie wizerunkiem. Poza tym wywiady - tak młoda, a tak rozsądna można by powiedzieć po przeczytaniu każdego z nich.Dla mnie jest wzorem do naśladowania. URODA: W 2000 roku magazyn Black Men uznał Aaliyah za najseksowniejszą kobietę na świecie spośród 50 najpięknieszych. Głosowali oczywiście mężczyźni. W 1999 roku magazyn Teen People umieścił ją na pierwszym miejscu wśród 21 najseksowniejszych ludzi poniżej 21 roku życia. Nieziemskie kształty, oryginalna uroda - była jedną z najpiękniejszych kobiet na świecie... TALENT: Miała ogromny talent muzyczny.Wypowiedź,że posiadała piszczący głosik szczerze mnie rozśmieszyła :lol: Aaliyah miała zmysłowy, uwodzący, delikatny, choć równocześnie mocny głos. Zdecydowanie jedyny w swoim rodzaju. Potrafiła połączyć soulowe brzmienia z rockiem i innymi brzmieniami.Przecież te wszystkie obecne artystki R&B/soul właśnie na Niej się inspirują i Ją mają za idolkę muzyczną.Rozumiem, że możecie nie przepadać za Jej muzyką - w końcu są inne gatunki muzyczne, ale żeby oceniać Jej twórczość, gdy nie znacie jej piosenek, lub znacie 2-3 ? :lol: Dla mnie to po prostu zabawne Ciekawi mnie też, czy słyszeliście pewną niewydaną piosenkę Aaliyah - Giving up? To taka mroczna, rockowa ballada, z gitarą elektryczną w tle. I ten głos Aaliyah! Jakby była profesjonalistką w rockowych brzmieniach, a przecież wszyscy wiemy, że była piosenkarką soul/r&b Pewnie niektórzy z Was nie przypuszczają, że miała taką skalę głosową. Dlatego polecam np. Giving up (!) czy The one I gave my heart to (!). I zgadzam się w 100% z Zuzią Płyty Aaliyah wyprzedziły swoją epokę - kiedy ich słucham nie mogę uwierzyć, że najstarsza ma 12 lat (!). Są takie nowoczesne, oryginalne Liyah tworzyła muzykę na najwyższym poziomie, robiła to z sercem, każdą piosenkę traktowała jak własne dziecko. I pozwolę odpowiedzieć sobie na Twoje pytanie: Aaliyah nikt nie zastąpi. Była jedyna. Po prostu jedna z miliona. Więcej niż kobieta.Anioł. 16.01.79 We were given a queen 25.08.01 We were given an angel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 31.10.06, 20:46 Jeszcze drobna sprawa... Ten temat nawiązał się zupełnie niepotrzebnie. Rozumiem Grzegorz, że chciałeś porozmawiać o swojej idolce, ale to chyba trochę nieodpowiednie miejsce.Musisz się liczyć z tym, że ludzie tu wchodzący nie zawsze są obiektywni i piszą "co popadnie", np. tylko po to by zwrócić na siebie uwagę. Cieszę się, że pamiętasz o Aaliyah i tęsknisz za Nią Więc żeby było jasne - to tylko moja uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad-religion Re: czy brak ci aaliyah? IP: *.smstv.pl 01.11.06, 00:11 Chciałem chłopaczkowi pomóc, zagooglałem i znalazłem dla niego jeden polski fanklub: www.aaliyah.fan.pl/ Serwer im siadł i aż się boję napisać przez czyje wizyty taki klops mają Odpowiedz Link Zgłoś