Dodaj do ulubionych

Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat

IP: 165.72.200.* 22.12.06, 17:02
Ciekawy jestem czego bedziecie sluchac w swieta oprocz koled dobijajacych sie
do uszu z kazdej strony smile
Ja zrobie sobie retrospektywna, sentymentalna podroz do lat 70-tych i zanurze
sie w dzwiekach - Genesis
Obserwuj wątek
    • Gość: pelikan14 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: 165.72.200.* 22.12.06, 17:19
      Ja tez ma ochote na sentymentalan podroz. "trasa" juz prawie gotowa.
      • Gość: YES 90125 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:10
        ciekawy jestem jak przebiega twoja "trasa" i dokad prowadzi ?
    • Gość: Lublinianka Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: 87.246.214.* 22.12.06, 17:59
      King Crimson
    • Gość: pelikan14 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.12.06, 17:16
      Podobno to ma byc wesoly i szczesliwy czas. Ale jakos wszystko czego slucham
      brzmi smutno.
      • Gość: YES 90125 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:03
        Niestety, czasami tak sie zdarza, ale to jest kwestia indywidualna i nikomu nie
        mozna narzucic zeby byl wesoly bo taki akurat nastal czas.
        pozostaje nadzieja i czekanie na ten dzien...
    • gwiazdka801 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat 23.12.06, 18:07
      płyty Nat King Cola - Christmas
      uwielbiam takie klimaty w święta
      • Gość: YES 90125 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:05
        a mnie moj szwagier wlasnie karmi niewielka dawka metalu (ja to tak odbieram).
        ROOTWATER - chyba jakas polska grupa
        • Gość: pelikan14 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.12.06, 21:32
          Czekam na sposobnosc zeby wreszcie wyruszyc w "moja" podroz. Tylka ja i muzyka
          i oczywiscie mnostwo mysli. Te dzwieki tak inspiruja. Przeciez swieta to czas
          milosci.
        • Gość: pelikan14 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.12.06, 22:13
          Po takich ostrych dzwiekach pewnie trudno bedzie zasnac. Mimo wszystko zycze
          slodkich snow.
          • Gość: YES 90125 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 22:31
            tych dzwiekow nie bylo az tak wiele zeby mogly cokolwiek zagluszyc i na
            cokolwiek wplynac...
            podroz z genesis wyglada tak:
            1. dancing with the moonlight knight
            2. firth of fifth
            3. one for the vine
            4. your own special way
            ......
            • Gość: YES 90125 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 22:32
              .... reszte dodam pozniej
              • Gość: YES 90125 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 09:08
                ...
                5.BURNING ROPE
                6.UNDERTOW
                7.Entangled
                8.Mad Man Moon
                9.The Cinema Show

to taki maly the best off ! a jakie jest wasze zdanie o takim zestawie?
                • Gość: pelikan14 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.12.06, 11:34
                  Musze go koniecznie wysluchac w calosci. Na razie byly tylko fragmenty. Potem
                  opowiem o wrazeniach. Moze juz jutro. Dzisiaj zbyt wiele dzwiekow dookola. Ale
                  te sa tylko tlem.
                • Gość: pelika14 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.12.06, 12:01
                  ...if this desert's are there'll over be
                  Then tell me what becomes of me
                  A fall of rain?
                  That must heve been another of your dreams
                  A dream of med man moon.
                  • Gość: YES 90125 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.06, 12:34
                    podejrzewam ze cytujesz ten fragment nie przypadkowo ?
                    jezeli tak,to wiesz pewnie jakie jest przeslanie calej piosenki ?
                    jestem bardzo zaniepokojony...

www.genesis.invisionzone.com/lofiversion/index.php/t2259.html
                  • Gość: YES 90125 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.06, 17:51
                    pozwol tedy ze i ja wierszem

www.poezja.org/index.php?akcja=wierszeznanych&ude=2230
                    • Gość: pelikan14 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 25.12.06, 19:13
                      pieknie.

nie obawiaj sie o szalenca ktory osmielil sie sprowadzic deszcz z ksiezyca.
    • Gość: YES 90125 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 09:20
      wlasnie teraz leci u mnie - Bruce Dickinson "Navigate the Seas Of The Sun".
      bardzo to ladne
    • Gość: YES 90125 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 14:36
      moze to bardziej pasuje do watku "czego sluchacie w tej chwili", ale sa swieta
      wiec jest to tez muzyka towarzyszaca w tym czasie:
      Nightwish - Dead Boy's Poem
      Sonata Arctica - Tallulah
      • Gość: pelikan14 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.12.06, 12:24
        Metallica - Tuesday's gone with the wind
        My baby's gone with the wind.

bardzo pasuje...
    • Gość: Santa Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 11:42
      Rysiek Riedel, Miles Davis + Metallica. Ciekawy zestaw co ? smile
    • freerock Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat 25.12.06, 12:20
      Ja również sięgam po płyty "z przeszłości" np. "Republika Marzeń" a nawet stare
      WILKI. Pozdrawiam.
    • Gość: pani_dj Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.aster.pl 25.12.06, 14:23
      absolutna domonacja I AM X w te swieta nad wszystkim innym.. no moze jeszcze
      cocorosie smile
      • Gość: YES 90125 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.06, 17:51
        Porcupine tree - Trains
    • dreaded88 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat 25.12.06, 18:04
      W tej chwili Neurosis - płyta Word As Law (nawiasem mówiąc, zabijająca). A przedtem: Isis - In The Absence Of Truth, Krux - II, Of The Wand And The Moon - Emptiness.Emptiness.Emptiness. Wczoraj na tapecie były takie rzeczy jak Drudkh - Blood In Our Wells, Philip Glass - Mishima, In Slaughter Natives - Resurrection... I muzyczka z lat 30., takie historie jak „Lili Marlen” czy „Giovinezza” oraz parę luźnych kawałków The Doors, The Ukrainians, tudzież wyimki z II Symfonii Mahlera.
      • Gość: YES 90125 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.06, 18:39
        wiecie dlaczego kocham to forum ? bo dreaded88 wymienil to czego teraz obecnie
        slucha, a ja nigdy wczesniej nawet nie slyszalem takich nazw ! a to dla mnie
        jest inspirujace, dajace bodziec do dalszych poszukiwan.
        mam po co zyc...

ja teraz - Faith No More !
        • Gość: pelikan14 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 25.12.06, 19:07
          warto bylo tu wejsc...
    • Gość: kiwaczek11 pulsowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.06, 18:55
      mnie świeta mijają przy pulsowaniu Steve'a Reich'a - "Music for 18
      musicians".Dobrze mi z tym...
    • Gość: dymixx Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 19:56
      Paula Cole Band -"Amen". Kawałek "Pearl" z tego albumu powinien zostać
      oficjalnie uznany za bożonarodzeniowy utwór. głównie za nastrój, tekst jest
      mniej świąteczny.
      poza tym - Contemporary Noise Quintet "Pig Inside the Gentlemen". trochę starej
      Republiki. jakieś tam wynalazki z Gusstaff Records...
    • Gość: YES 90125 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 15:01
      Queensryche - Silent Lucidity
    • dreaded88 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat 26.12.06, 17:27
      Jest Ulver - A Quick Fix For Melancholy (Gram rulez, oczywiście). A były: Tiamat - A Deeper Kind Of Slumber, Cruachan - The Morrigan's Call, Tenhi - Maaaet, Autumnblaze - Mute Boy, Sad Girl. Dzień wczorajszy skończył się płytką Chrome Division - Doomsday Rock'n'Roll.
      • Gość: YES 90125 Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 19:16
        Krzak + Rysiek Riedel - to tylko rock ...
      • meetsue Re: Muzyka Towarzyszaca w Czasie Swiat 27.12.06, 18:45
        Z początku były to typowo świąteczne nastrojowe melodie, by wczuć się w
        atmosferę... Sinatra, Nat King Cole, Diana Krall itd. Później tradycyjnie
        zaczęło się już przesłuchiwanie "prezentów" smile czyli Moby "The very best of
        Moby", Coldplay "X&Y", Muzykoterapia, Myslovitz "Happines is easy" i eM "Taniec
        skośnookich delfinów" (większość z nich, to żadne nowości, ale chciałam je mieć
        w swojej kolekcji, dlatego z przyjemnością słuchałam ich w święta smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka