theologie 14.01.07, 21:35 kompletnie nie dociera do mnie jego muzyka a podobno juz splodzil nowe dzielo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dahomey Re: Sonny Rollins-nie przepadam 14.01.07, 23:54 No, widzisz, chłop tak się stara a Ty nie potrafisz tego w ogóle docenić. Odpowiedz Link Zgłoś
double_please Re: Sonny Rollins-nie przepadam 15.01.07, 08:07 nie lubisz jego porywajacych calypso? szum oceanu, stolik z parasolem, szklaneczka malibu i calypso rollinsa.. to jest to... a jak bog da to i tancerka Odpowiedz Link Zgłoś
theologie Re: Sonny Rollins-nie przepadam 15.01.07, 12:38 nie wiem, te niekonczace sie solowki i ta kuriozalnosc.. Odpowiedz Link Zgłoś
theologie Re: Sonny Rollins-nie przepadam 15.01.07, 12:39 gdzie moge znalezc jakies anegdoty w necie lub poza netem na jego temat, moze sie przekonam Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: Sonny Rollins-nie przepadam 18.01.07, 15:41 To najgorszy i najbardziej kompromitujący wątek na tym forum, mam nadzieję,że to prowokacja jednego z forumowiczów......Sonny to kolos saksofonu i wystarczy posłuchać tylko tej jednej płyty, on i Max Roach "bring the fire til' you're soaking in your seat" jak rapuje Dr. Dre w nieśmiertelnym "Still D.R.E." Odpowiedz Link Zgłoś
theologie Jazzpunk a takze Jasiek-Natolin... 24.01.07, 20:40 Skoro Rollins taki wspaniały jest, to co powiecie o jego nowej płycie...link podałam nizej sa tam 4 z 7 utworów. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: Sonny Rollins-nie przepadam 22.01.07, 07:30 Niekończące się solówki? To chyba wynalazek i domena Coltrane'a. Odpowiedz Link Zgłoś
weiniinger Re: Sonny Rollins-nie przepadam 18.01.07, 15:50 czyli sugerujesz, ze Rollins jest jakoscia sama w sobie i czesc mu się nalezy tak? ja np. wole brzmienie colemana i nic nie poradzę...ostatnie plyty rollinsa brzmia poobnie, Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: Sonny Rollins-nie przepadam 22.01.07, 07:29 Brzmienie Colemana? Tylko którego: Georga, Ornetta czy Steve'a? Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: Sonny Rollins-nie przepadam 18.01.07, 16:35 theologie napisał: > kompletnie nie dociera do mnie jego muzyka a podobno juz splodzil nowe > dzielo... Ja przepadam , do mnie dociera. Sonny Rollins to znakomity muzyk !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Sonny Rollins-nie przepadam 18.01.07, 19:29 Jak to nie przepadam,skoro przepadam... Jak ma nie zachwycac,skoro zachwyca... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Sonny Rollins-nie przepadam 18.01.07, 23:58 Sonny Rollins jest jak Thelonius Monk : kwintesencja jazzu ,czyli czysta radość grania dla niego,a dla słuchacza czysta radość słuchania... Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Sonny Rollins-nie przepadam 19.01.07, 00:07 jasiek_natolin napisał: > Sonny Rollins jest jak Thelonius Monk : kwintesencja jazzu ,czyli czysta radość > > grania dla niego,a dla słuchacza czysta radość słuchania... .... czysta prawda, a jego noc i wybryki w Village Vanguard w 57' przyprawiaja o dreszcze Odpowiedz Link Zgłoś
theologie Re: Sonny Rollins-nie przepadam 19.01.07, 00:10 a mnie to brzmienie nie zachwyca i już! jest przedluzeniem jego osobowosci a ten typ osobowosci mnie nie interesuje, wole coltrane'a Odpowiedz Link Zgłoś
double_please wolisz Coltrane'a..OK, ale dlaczego domagasz sie 19.01.07, 09:02 likwidacji Rollinsa?? Odpowiedz Link Zgłoś
potrzebuje_pily Re: Sonny Rollins-nie przepadam 19.01.07, 16:17 ja tez nie bardzo chwytam ten agresywny sound rollinsa Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: Sonny Rollins-nie przepadam 22.01.07, 07:28 Sonny Rollins agresywny? Jakie płyty masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
theologie najmłodsze dziecko Sonny'ego 24.01.07, 01:34 profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=122299226 Jak dla mnie spuscil z tonu, juz się przedęciami tak nie popisuje Odpowiedz Link Zgłoś
double_please Re: najmłodsze dziecko Sonny'ego 24.01.07, 09:55 rzeczywiscie, niby calypso, a takie jakies malo energetyczne Odpowiedz Link Zgłoś
theologie Re: najmłodsze dziecko Sonny'ego 24.01.07, 15:37 kadencje już nie takie nieziemsko długie,Sonny jakby bardziej skoncentrowany na meritum, Nishi jest genialna Odpowiedz Link Zgłoś
theologie Re: najmłodsze dziecko Sonny'ego 24.01.07, 15:40 a co sadzicie o basie i puzonie? Odpowiedz Link Zgłoś
theologie Re: Sonny Rollins-nie przepadam 05.02.07, 15:38 dostal muzyczny odpowiednik Nobla a pewnie niedlugo Grammy Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Sonny Rollins-nie przepadam 06.03.07, 14:41 A ja przepadam! Co prawda nowej plyty jeszcze nie slyszalam, ale "Saxophone colossus" to jest to! 56 rok. Odpowiedz Link Zgłoś