matya Re: III Symfonia Mahlera 18.04.03, 13:08 no wiec ja sie waham czy na Mahler'a czy na Haendel'a. pewnie rzuce moneta matya Odpowiedz Link Zgłoś
quarquar Re: III Symfonia Mahlera 23.04.03, 22:44 Byłam. Było baaardzo głośno. Ale to rzadka okazja ZOBACZYĆ którąś z kantatowych symfonii Mahlera. Bo to trzeba właśnie zobaczyć,żeby zrozumiec jak strasznym wariatem musial byc Mahler. Dziwie sie tylko,ze ten utwor byl grany wlasnie w S1.To wyjatkowo nieekonomiczne,zeby 195(policzone!)wykonawcow wystepowalo dla 400 osob.Przypada mniej wiecej 2 osoby z publicznosci na 1 wykonawce... Odpowiedz Link Zgłoś
kanarek2 II Symfonia + Semkow 26.05.03, 16:53 Nie lubię mnożyć wątków, wiec tutaj będzie. W sobotę II Symfonię M. w FN pięknie poprowadził Semkow. Pierwsze wejście chóru było zatykające wprost. Ogólnie, to jestem coraz lepszego zdania o filharmonikach warszawskich, pod Semkowem czy Witem (słyszalem go na Forum Lutoslawskiego, bardzo udany koncert IMHO) są świetni. Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
quarquar Re: II Symfonia + Semkow 26.05.03, 22:58 Tak, tez bylam w sobote. "Zmartwychstanie" z Semkowem bylo wysmienite! Stosunkowo najmniej podobala mi sie p.Klosinska - partia jakby nie dla jej skali.Ale calosciowo - doskonale!! Odpowiedz Link Zgłoś