Dodaj do ulubionych

Leslaw Mozdzer

01.05.03, 18:58
W niedziele w TVP2 maja dac film o tym wspanialym pianiscie.

Kiedys, wieki temu wybralam sie na JJ (chyba w 96) i mialam okazje po raz
pierwszy posluchac gry Leszka.
Zwalil mnie z nog(dobrze, ze siedzialam).
Ten facet to niesamowity talent, ba geniusz!
W ogole mysle, ze mamy sie kim pochwalic,
sposrod mlodych jazzmanow wymienie jeszcze doskonalych:
Sikale, Pieronczyka, Jaskulke, Oltera.
Tak trzymac chlopaki!
Obserwuj wątek
    • morel Re: Leslaw Mozdzer 01.05.03, 21:23
      foxy21 napisała:

> W niedziele w TVP2 maja dac film o tym wspanialym pianiscie.
      >
      > Kiedys, wieki temu wybralam sie na JJ (chyba w 96) i mialam okazje po raz
      > pierwszy posluchac gry Leszka.
      > Zwalil mnie z nog(dobrze, ze siedzialam).
      > Ten facet to niesamowity talent, ba geniusz!
      > W ogole mysle, ze mamy sie kim pochwalic,
      > sposrod mlodych jazzmanow wymienie jeszcze doskonalych:
      > Sikale, Pieronczyka, Jaskulke, Oltera.
      > Tak trzymac chlopaki!

a słyszałaś młodego skrzypka Bałdycha? też jest niezły, choć nie tak jeszcze
      znany jak wymienieni przez ciebie.
      • foxy21 Re: Leslaw Mozdzer 02.05.03, 09:05
        morel napisał:

> foxy21 napisała:
        >
        > > W niedziele w TVP2 maja dac film o tym wspanialym pianiscie.
        > >
        > > Kiedys, wieki temu wybralam sie na JJ (chyba w 96) i mialam okazje po raz
        > > pierwszy posluchac gry Leszka.
        > > Zwalil mnie z nog(dobrze, ze siedzialam).
        > > Ten facet to niesamowity talent, ba geniusz!
        > > W ogole mysle, ze mamy sie kim pochwalic,
        > > sposrod mlodych jazzmanow wymienie jeszcze doskonalych:
        > > Sikale, Pieronczyka, Jaskulke, Oltera.
        > > Tak trzymac chlopaki!
        >
        > a słyszałaś młodego skrzypka Bałdycha? też jest niezły, choć nie tak jeszcze
        > znany jak wymienieni przez ciebie.

Niestety nie mialam jeszcze okazji go posluchac,
        dodam jeszcze swietnego Wojtasika.
        pozdr.
    • Gość: piautre Re: Leslaw Mozdzer IP: 1.0.4.* 05.05.03, 11:52
      to prawda
      mozdzer gra muzyke nie tak wpadającą w ucho jak np. jagodzinski (porównajcie
      szopena granego przez ich obu) ale jest znakomity!!
      byłem kiedys na koncercie wandy warskiej którrej towarzyszył zespól z mozdzerem
      za kierownicą. leszek zgrał 5 minutowe solo no i ..
      przycmił samą warska

pozdr
      0000000000000000
      don't give up
    • Gość: eeetam Re: Leslaw Mozdzer IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 05.05.03, 12:55
      Możdżer to niesamowity pianista, mam kilka wspaniałych płyt z jego popisami,
      widziałem go na zywo jeszcze z miłościa i do dziś jestem pod wrażeniem jego gry.

Jeśli chodzi o niedzielny film, to niestety jego twórcą był Latkowski, któremu
      chyba bardziej zalezało na promocji własnej osoby niż na przyblizeniu sylwetki
      Możdzera. Musze jednak przyznać ze sam Mozdzer też mnie denerwował, bo robienie
      z siebie męczennika-proroka muzyki który nic z tego nie ma poza satysfakcją to
      niestety frajerstwo; wystarczyłby przeciez dobry menager który zająby sie
      stroną finansową jego działalności, co wcale nie musiałoby odbywać sie kosztem
      sztuki. a tak to rzeczywiscie najwybitnieszy polski pianista przymiera głodem i
      to raczej nie powinien być powód do dumy dla nikogo.
      • foxy21 Re: Leslaw Mozdzer 05.05.03, 13:16
        Tez mnie troche zaskoczyl jako czlowiek. Taki buntownik i po prostu artystasmile
        W sumie fajnie, ze kasa nie jest dla niego najwazniejsza, tylko muza.
        Widac, ze nie zalezy mu na komercji i slawie, on chce tylko robic swojesmile
        Uwielbiam jego "Talk to Jesus".
    • Gość: Jeden Re: Leslaw Mozdzer IP: *.wp-sa.pl 05.05.03, 15:04
      foxy21 napisała:

> W niedziele w TVP2 maja dac film o tym wspanialym pianiscie.
      >
      > Kiedys, wieki temu wybralam sie na JJ (chyba w 96) i mialam okazje po raz
      > pierwszy posluchac gry Leszka.
      > Zwalil mnie z nog(dobrze, ze siedzialam).
      > Ten facet to niesamowity talent, ba geniusz!
      > W ogole mysle, ze mamy sie kim pochwalic,
      > sposrod mlodych jazzmanow wymienie jeszcze doskonalych:
      > Sikale, Pieronczyka, Jaskulke, Oltera.
      > Tak trzymac chlopaki!

No... niestety nie wszystkie chłopaki się trzymają... Jeżeli nie wiecie, to
      Jacek Olter, grający kiedyś w Miłości i Kurach nie żyje od ponad 2 lat. Chłopak
      wyskoczył z balkonu na gdańskim Przymorzu.

Co do Pierończyka to razem z Możdżerem tworzyli niesamowite rzeczy, ich
      koncerty były pełne kosmicznych fluidów. Ostatnio widać, że obu ciągnie do
      nowoczesnych brzmień.
      • foxy21 Re: Leslaw Mozdzer 05.05.03, 16:01
        Gość portalu: Jeden napisał(a):

> >
        > No... niestety nie wszystkie chłopaki się trzymają... Jeżeli nie wiecie, to
        > Jacek Olter, grający kiedyś w Miłości i Kurach nie żyje od ponad 2 lat.
        Chłopak
        >
        > wyskoczył z balkonu na gdańskim Przymorzu.
        >
        > Co do Pierończyka to razem z Możdżerem tworzyli niesamowite rzeczy, ich
        > koncerty były pełne kosmicznych fluidów. Ostatnio widać, że obu ciągnie do
        > nowoczesnych brzmień.

O boszzz!
        Nie wiedzialam o Jackusad
        To dzis sobie zapuszcze chlopakow.
        • Gość: Jeden Re: Leslaw Mozdzer IP: *.wp-sa.pl 05.05.03, 16:13
          foxy21 napisała:

> Gość portalu: Jeden napisał(a):
          >
          > > >
          > > No... niestety nie wszystkie chłopaki się trzymają... Jeżeli nie wiecie, t
          > o
          > > Jacek Olter, grający kiedyś w Miłości i Kurach nie żyje od ponad 2 lat.
          > Chłopak
          > >
          > > wyskoczył z balkonu na gdańskim Przymorzu.
          > >
          > > Co do Pierończyka to razem z Możdżerem tworzyli niesamowite rzeczy, ich
          > > koncerty były pełne kosmicznych fluidów. Ostatnio widać, że obu ciągnie do
          >
          > > nowoczesnych brzmień.
          >
          >
          > O boszzz!
          > Nie wiedzialam o Jackusad
          > To dzis sobie zapuszcze chlopakow.

Jacek Olter zginął 6 stycznia 2001 roku... 21 stycznia w sopockim Sfinksie było
          jego muzyczne pożegnanie. Oj ciężka atmosfera była, ale zagrali wszyscy z
          którymi współpracował oraz przyjaciele (Miłość, Kury, Ścianka, Kobiety, Łoskot,
          Mazzol). Wiem, że koncert był rejestrowany i miał być wydany na krążku, ale
          chyba takowy nie pojawił się.
    • Gość: Ania Re: Leslaw Mozdzer IP: 62.233.233.* 05.05.03, 17:22
      Obejrzalam wczorajszy film o Leszku, nawet mi sie spodobal, wlasciwie to Leszek
      spodobal mi sie jako czlowiek. Sama zajmuje sie sztuka i w tym filmie uderzyl
      mnie fakt, ze nie wazne czy jestes geniuszem czy nie, nie ma szans, zebys
      godnie zyl ze sztuki w tym kraju. Nie jestem materialistka, ale zaluje, ze
      artysta nie moze po prostu byc artysta. Czy naprawde jedyna szansa jest wyjazd
      z Polski, zeby byc docenienym?
      Ania
      • Gość: eeetam Re: Leslaw Mozdzer IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 05.05.03, 17:58
        Gość portalu: Ania napisał(a):

. Sama zajmuje sie sztuka i w tym filmie uderzyl
        > mnie fakt, ze nie wazne czy jestes geniuszem czy nie, nie ma szans, zebys
        > godnie zyl ze sztuki w tym kraju. Nie jestem materialistka, ale zaluje, ze
        > artysta nie moze po prostu byc artysta. Czy naprawde jedyna szansa jest
        wyjazd
        > z Polski, zeby byc docenienym?

nie!!!!!!!!!!
        są przecież artyści w Polsce którym troska o godny byt nie przesłania tego co
        najważniejsze, czyli w tym przypadku sztuki. Sytuacja w jakiej znajduje się
        Możedżer wynika raczej z jego postawy, a nie z warunków, bo z tym chyba jest
        coraz lepiej. Własnie dlatego "wściekłem" sie na Możdzera bo szanuje jego
        sztukę i przykro mi jak słysze, jak jest traktowany, ale troche na jego własne
        zyczenie... Moim zdaniem powinien wiecej wymagać od wspólpracowników bo inaczej
        przestaną go szanować i wykończą. Nie chdzi mi o żadne gwiazdorstwo tylko o
        godność.
        aha, moje wywody opieram na wywiadach i filmie, wiec
        być moze ta radykalna postawa Możdzera to tylko autokreacja, nie wiem
        tak czy siak to troche niepoważne...

• otto_1 Re: Leslaw Mozdzer 05.05.03, 21:45
          Myślę, że pogłoski o głodowej śmierci Możdżera są nieco przesadzone. Film
          pokazywał tylko wycinek jego działalności. Był zreszta beznadziejny (film, nie
          Mozdzer). Filmowany bez ładu i składu, z kolejnoci scen nic nie wynikało, w
          ogóle nic z niczego nie wynikało. Po co np. scena w toalecie ? Żal mi było Bogu
          ducha winnych pracowników teatru. Latkowski włazi z kamerą gdzie popadnie,
          zachowuje się arogancko, widać było, że nie zależy mu na tym ,żeby sie czegoś
          dowiedzieć, tylko na tym, żeby zirytować ludzi i sobie to sfilmować.

Ale gadanie o tym, że Możdżer powinien sobie znaleźć menadżera... W Polsce nie
          ma czegoś takiego. Tzw. agenci artystyczni zajmują się głównie organizacją
          przyjęc i bankietów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka