Dodaj do ulubionych

Laurie Anderson-Bright Red

IP: 158.75.1.* 02.05.03, 14:48
Przyznam sie,ze odkrylem ta pania bardzo niedawno.
Znam tylko ten jeden album-czyli "Bright Red" - jestem nim zachwycony i slucham go ostatnio na okraglo.
Przede wszystkim cudowny klimat- stworzony przy pomocy Briana Eno i Andrewa Belewa(ktory wogole sie ze swoja gitara nie wychyla-tworzy "tylko" klimat-zadnych popisowek jak w King Crimson).
Przepiekne poetyckie teksty- one pelnia tu bardzo wazna role.Rozliczenie z dziecinstwem,z bylymi kochankami- przesycone wszystko melancholia-ale zarazem kojace...
Jej cudowny glos- czasami tylko szepczacy jakies zdania,czasami przeszywajacy na wylot.
Bardzo dawno-artysta jakiego nie znalem zrobil na mnie takie wrazenie.
Album dla kazdej wrazliwej duszy. Ta pani zabiera w podroz muzyczna- na jaka stac tylko najwiekszych.
CUDO po prostu.Nie dziwie sie,ze sam Lou Reed jej kiedys ulegl...
p.s.Zna ktos inne albumy tej artystki i co wogole warto kupic?
Obserwuj wątek
    • Gość: k. Re: Laurie Anderson-Bright Red IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.03, 14:52
      Polecam gorąco wszystkie, absolutnie. Ja odkryłem ja przy okazji chyba
      najbardziej komercyjnego "Strange Angels". I natychmiast siegnąłem do tych
      wczesniejszych - Big Science, Mr. Heartbreak oraz Home Of The Brave.
      Ostatnio udało mi się sciągnąć L.A. live. Poniewaz mieści sie to na 4 płytkach
      więc ucztuje od rana do nocy. smile Pozdrawiam serdecznie.
      • cze67 Re: Laurie Anderson-Bright Red 05.05.03, 09:39
        Gość portalu: k. napisał(a):

> Ostatnio udało mi się sciągnąć L.A. live. Poniewaz mieści sie to na 4
        płytkach więc ucztuje od rana do nocy. smile Pozdrawiam serdecznie.

Zazdroszczę! Ja mam na video jej koncert Home of The Brave, który, obok
        wymienionych przez Ciebie płyt, ninijeszym wszystkim bardzo polecam. Oh, ja ja
        lubię takie spektakle!
        • Gość: Argus Re: Laurie Anderson-Bright Red IP: 158.75.1.* 05.05.03, 15:37
          Dziekuje za rady smile
          Nie przypuszczalem Cze,ze ja znasz- chyba Cie nie docenialem w tym wzgledzie smile
          Troche sie boje sluchac jej kolejnych plyt- bo jezeli sa tak piekne jak "Bright red" - to moja psychika moze ulec degradacji z nadmiaru wrazen.Pomalu bede pania Laurie smakowal...pomalu...
          • cze67 Re: Laurie Anderson-Bright Red 05.05.03, 15:40
            Gość portalu: Argus napisał(a):

> Dziekuje za rady smile
            > Nie przypuszczalem Cze,ze ja znasz- chyba Cie nie docenialem w tym wzgledzie

Jest mi bardzo przykro z powodu tego stwierdzenia.

> Troche sie boje sluchac jej kolejnych plyt- bo jezeli sa tak piekne jak
            "Bright red" - to moja psychika moze ulec degradacji z nadmiaru wrazen....

Według mnie, Mister Heartbreak jest jeszcze piękniejszy...
    • Gość: garbatyaniou Re: Laurie Anderson-Bright Red IP: *.chello.pl 05.05.03, 15:46
      a według mnie najpiękniejszą jej płytą jest "Big Science", zaś piosenka "Born,
      Never Asked" jest mistrzostwem świata!
      • Gość: Argus Re: Laurie Anderson-Bright Red IP: 158.75.1.* 05.05.03, 19:38
        Rozbieznosc Waszych zdan(co do albumow) utwierdza mnie w przekonaniu,ze to wyjatkowa artystka.Szkoda tylko,ze tak malo ludzi ja slucha u nas.
        • Gość: kruk Re: Laurie Anderson-Bright Red IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 06.05.03, 09:21
          Gość portalu: Argus napisał(a):

> Rozbieznosc Waszych zdan(co do albumow) utwierdza mnie w przekonaniu,ze to
          wyja
          > tkowa artystka.Szkoda tylko,ze tak malo ludzi ja slucha u nas.

e tam, zaraz mało. Może się po prostu ukrywamysmile
          posłuchaj From The Air z Big Science. mmmmmm, palce lizać
    • ya-cek Re: Laurie Anderson-Bright Red 12.05.03, 02:38
      Witaj w klubie zakochanych smile
      Niemal sie wychowałem (muzycznie) na Big Science i Mr Heartbreak...dla mnie do
      dziś najlepsze, co wyszło spod Jej pióra (smyczka?) Najpierw kasetowo, potem
      były wśród kilku pierwszych moich Cdków. Kolega zakupił dwupłytową antologię,
      jest w polskich sklepach - musze przyznać, że znakomicie zestawiona. Gdybym nie
      miał większości Jej płyt, kupiłbym chyba na początek.
      pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka