Dodaj do ulubionych

Symfonieczny metal!

IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 11:54
NO własnie: jakies przykłądy i dobre płyty z tej kategorii. potrzebuję info.
na prezent...a wiem, że solenizant słucha.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: tegosław Re: Symfonieczny metal! IP: diak:* / 10.6.1.* 08.05.03, 12:07
      Ciekawy jestem czy ktoś z TWA doczepi się do "symfoniecznego".
      • vulture Re: Symfonieczny metal! 08.05.03, 23:27
        Gość portalu: tegosław napisał(a):

> Ciekawy jestem czy ktoś z TWA doczepi się do "symfoniecznego".

Nie, tylko Ty się doczepiłeś. Czy wiesz, że to oznacza, iż upadłeś jeszcze
        niżej?
    • Gość: AgentCooper Re: Symfonieczny metal! IP: 143.26.81.* 08.05.03, 12:53
      moze byc np. Nightwish, Therion albo Within Temptation. Powinny sie podobac,
      aczkolwiek lepiej sprawdz czy czego nie ma bo to najbardziej znane nazwy.
    • nikka007 S & M Metallica... 08.05.03, 13:00
      no dobra, joke. Polecam to co Agent- Witbin Temptation jest dość ciekawe. A
      może i Tiamat z okolic "Gai"?
      • Gość: AgentCooper Re: S & M Metallica... IP: 143.26.81.* 08.05.03, 13:22
        nikka007 napisała:

> no dobra, joke. Polecam to co Agent- Witbin Temptation jest dość ciekawe. A
        > może i Tiamat z okolic "Gai"?

mimo ze uwielbiam Tiamat (od kilku moja kapela np. 3 w moim prywatnym rankingu)
        to chyba tamte czasy to bardziej klimat doomowo-gotycki a nie symfoniczny ?
        • Gość: nikka Re: S & M Metallica... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 18:20
          Pewnie tak, ale dałabym Tiamat w prezencie zamiast Nightwisha, hehe
    • Gość: ociecdyrektor Re: Symfonieczny metal! IP: *.edytor.net / *.szcz.gazeta.pl 08.05.03, 15:08
      Gość portalu: dolores ibarrui napisał(a):

> NO własnie: jakies przykłądy i dobre płyty z tej kategorii. potrzebuję info.
      > na prezent...a wiem, że solenizant słucha.
      > Pozdrawiam

To może lepiej kupić coś z innej półki, bo (bez obrazy) poszerzy horyzonty.
      • Gość: dolores ibarrui horyzonty IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 22:15
        też sugerowałam zmianę horyzontów, ale...wolę już się nie powtarzać, skoro
        twierdzi, ze przesłuchał WSZYSTKIEGO i teraz wie, że symf-metal to to czego
        szukałsmile I jak tu takiemu przetlumaczysz???
    • Gość: sunny Re: Symfonieczny metal! IP: 213.17.133.* 09.05.03, 00:40
      Lacuna Coil? Mało symfoniczne, ale w klimaciesmile

___

Tall cans in the air
    • taaniej Re: Symfonieczny metal! 09.05.03, 09:33
      zdaje się że Vulture dysponuje stosownym nagraniem. jest na nim Sepultura
      (metal) i Lucciano P. (symfonia, jakże rozbudowana). czyli dokładnie to co
      b.d.u.
      pozdro
      • vulture Re: Symfonieczny metal! 09.05.03, 15:11
        taaniej napisała:

> zdaje się że Vulture dysponuje stosownym nagraniem. jest na nim Sepultura
        > (metal) i Lucciano P. (symfonia, jakże rozbudowana). czyli dokładnie to co
        > b.d.u.
        Owszem, wszystkim, którym ją nagrałem, bardzo się podoba, prawda?
        • black_eyed Re: Symfonieczny metal! 09.05.03, 15:18
          Dimmu Borgir - np. "Puritanical euphoric misanthropia" - swietne polaczenie
          blacku z orkiestra symfoniczna, z podobnych rzeczy - Cradle of Filth i ich
          najnowsza plytka "Damnation and a day" czy "Midian"
          poza tym Therion (np. "Vovin", "Secret of the runes" itd.)
          • Gość: only_metal Do black_eyed IP: *.crowley.pl 09.05.03, 21:56
            Jakbyś koleś nie wiedział, to członkowie zespołów, które wymieniłeś przed
            Therionem spaliły dom jego wokaliście, więc nie polecaj gościowi tych zespołów
            naraz.
            • jasiek666 Re: Do black_eyed 10.05.03, 02:34
              Gość portalu: only_metal napisał(a):

> Jakbyś koleś nie wiedział, to członkowie zespołów, które wymieniłeś przed
              > Therionem spaliły dom jego wokaliście,

Jasne. Ale ponieważ długo nie mogli dojść do porozumienia co do tego, kto ma
              pójść po zapałki oraz uzgodnić kwestii pokrycia kosztów ich zakupu, ostatecznie
              wyszły z tego nici.

BTW: Nie żebym się od razu czepiał, ale może być może warto najpierw
              sprawdzić pewne informacje zanim zapragnie się wystąpić w roli eksperta... Poza
              tym to nie widzę obecnie sensu powracania do owej żałosnej historii sprzed lat.

• Gość: only_metal Posłuchaj Cradle of Filth "Domnation and A Day" IP: *.crowley.pl 09.05.03, 21:52
      Gdy posłuchasz tego albumu, to zrozumiesz co to jest prawdziwy symfoniczny
      metal. To najnowszy album Cradle of Filth i mimo plotom, że kontrakt z Sony
      Music zaszkodzi suwerenności tego, jednego z najlepszych zespołów black
      metalowych (wedłóg mnie najlepszego), jest to najlepszy album metalowy z
      orkiestrą, jaki słyszałem oraz myślę, że jest to najlepszy album symfoniczny,
      jaki mógł bym Ci polecić.
      • Gość: dolores ibarrui dzięki za wszystko IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 22:18
        Bardzo Wam wszystkim dziękuję za poddanie pomysłu na prezent, na pewno z czegos
        skorzystam, bo ja jestem w tej materii zupełnie zielona.
        Jeszcze raz dziekuję
    • Gość: ajron Re: Symfonieczny metal! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 00:03
      no! jeszcze nie dziekuj!! zastanow sie nad wyborem, ja polecam Blind Guardian albo Rhapsody... w ostatecznosci concept albumy Grave Digger...
    • jasiek666 Re: Symfonieczny metal! 10.05.03, 02:36
      Poleciłbym pierwszą płytę Limbonic Art., gdyby nie była taka tandetna.
    • him Re: Symfonieczny metal! 11.05.03, 02:10
      Ja bym jeszcze dodał Theatre of Tragedy
      • mu.z Re: Symfonieczny metal! 11.05.03, 10:27
        hmmm mysle ze piosenki Toola przypominaja symfonie dlatego warto posłuchać
        tego zespołu,nie chodzi tu nawet o sam udzial orkiestry symfonicznej w
        nagraniach, ale o sam kształt piosenek

pozdrawiam
        • Gość: ociecdyrektor Re: Symfonieczny metal! IP: *.edytor.net / *.szcz.gazeta.pl 11.05.03, 13:51
          A może kupić "Opus Dei" Laibacha?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka