Dodaj do ulubionych

Da, Slejera ja uże słyszała !!!

09.05.03, 09:11
Ha ! Przeżyłam szok. Nikka pożyczyła mi jedną ich płytke i zdziwiłam się
mocno. Kiedyś słuchałam podobnej muzy dużo i namiętnie, ale slayer zawsze
kojarzył mi się z rzępolącą nawalnką, takim wyciem, rzężeniem i
niezrozumiałym hałasem (nie wiem skąd taka opinia, nie pytajcie)- a tu miłe
zaskoczenie. to jest fajne ! Naprawdę ! Może nie będę tego słuchać tak
namiętnie jak Morphine czy NMA, czy choćby ostatnio Calla, ale to jest
naprawdę fajne ! Guru nasz drogi, mądry chłopczyk z ciebie !

W sumie pewnie były podobne wątki, ale jak wam się kojarzy to się dopiszcie -
mieliście na pewno taką akcję, że wasze wyobrażenie o muzyce jakiegoś
wykonawcy skutecznie uniemożliwiało wam sięgnięcie po jego płytę, aż tu
kiedyś przypadkiem... Szok ! Może ze Slayerem nie był u mnie to szok w
stylu "to teraz będzie moja ulubiona kapela" , bo nie będzie, ale i tak szok!
Obserwuj wątek
    • Gość: AgentCooper Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! IP: 143.26.81.* 09.05.03, 09:17
      aislinn napisała:

> "rzępoląca nawalanka, takie wycie, rzężenie i
      > niezrozumiały hałas"

no to teraz Ci guru da popalic....conajmniej 100% podniesienie skladki
      czlonkowskiej na twa i koniec z ulgowymi biletam na zloty....
      • aislinn Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 09.05.03, 09:23
        Cooperze Drogi, właśnie pisze, że tak myślałam, a już tak nie myślę smile))
        Myślę że w związku z tym raczej rabaty jekieś dostanę smile))
        • Gość: nikka Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 09:26
          Ja myślę, że on Ci jednak składkę podwyższy,bo Diabolusa nie lubi wink))
          A wracając do tematu- to samo co Ty Ais miałam z New Model Army. COś mi się
          ubzdurało, że to rzępolnia i to taka kiepska (wiem, klęczę na grochu za
          grzechy!). Podkuszona jednak ciągłym wałkowaniem nazwy NMA ściągnęłam "Thunder
          and consolation" i... przepadłam.Cudo.
        • Gość: AgentCooper Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! IP: 143.26.81.* 09.05.03, 09:37
          aislinn napisała:

> Cooperze Drogi, właśnie pisze, że tak myślałam, a już tak nie myślę smile))
          > Myślę że w związku z tym raczej rabaty jekieś dostanę smile))

Szanowna Aislinn - moze guru spojrzy na to z tej strony i okaze Ci
          wspanialomyslnosc i obdarzajac tytulem Aislinn Nawrocona....

A co do watku to jak jeszcze sluchalem glownie klimatow gotycko-nowofalowych i
          metalu w zadnej postaci nie tolerowalem (teraz to bede mial podwyzke skladki
          hehe) uslyszalem bodajze "The Angel And The Dark River" My Dying Bride i
          wymieklem...
      • jasiek666 Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 10.05.03, 02:40
        Gość portalu: AgentCooper napisał(a):

> aislinn napisała:
        >
        > > "rzępoląca nawalanka, takie wycie, rzężenie i
        > > niezrozumiały hałas"
        >
        > no to teraz Ci guru da popalic....

Słuchajcie no Aislinn. Niniejszym daję wam popalić. Ale papierosy to sami sobie
        musicie kupić.
        • Gość: aislinn Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 12:44
          Słuchajcie no guru. Ja tam uważam że wyraziłam dostateczną skruchę, uważam że i
          tak nie pokocham slejera, ale odsłuchanie miłao miejcse ,pozytywny szok tez, i
          na tym kończy się moja przygoda. smile
          A guru zrobią z tym co zechcą smile))
          • Gość: wiceguru Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 13:02
            No więc uprzejmie donoszę, że Guru wyraził życzenie abyś przesłuchała płyty
            "Shoiw no mercyt" (błeee) i "Hell awaits".
            Natomiast moim skromnym zdaniem lepsze by było "Reign in blood", "South of
            heaven" i "Season in the abyss". Które przypadkiem posiadam ( poza ostatnią,
            którą wyprowadził jakiś podstępny szatanista wink))
            • jasiek666 Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 11.05.03, 02:40
              nie uwierzysz aislin, ale "show no mercy" jest bliźniaczo wręcz podobna
              do "diabolus in musica". Jedyna różnica polega na tym, iz "show no mercy" jest
              znacznie lepiej wyprodukowana wink)))))))))))
              • Gość: aislinn Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 11:21
                Dobra guru, przynieście no przy najbliższej okazji. Będę sie nawracac dalejwink
    • Gość: nikka Problem!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 09:23
      Akurat pożyczyłam Ci moją ukochaną płytę "Diabolus in musica", która ekhm nie
      jest reprezentatywna dla Sleyera. Ponoć "prawdziwi fani" jej nie znoszą, czemu-
      nie wiem. Ja zakochałam się po 3 sekundach. Jak przeżyjesz inne płyty (mam
      prawie wszystkie) z "Reign in blood" na czele to pogadamy wink))))
      • gregkor Re: A ja Slejera jak nie słyszał tak nie słyszał.. 09.05.03, 09:52
        I nikt mi nigdy żadnej płyty nie pożyczył Slejera...smile))))))) Nikka na
        następnym zlocie proszę o dowolną płytę......czy mam wystąpić oficjalnie do
        wice-Guru o pozwolenie...?
        A tak poważnie to ja miałem kiedyś tak z Frankiem Zappą...też sobie wmówiłem,
        że nigdy nie przesłucham żadnej jego płyty (też nie wiem dlaczego, może
        słyszałem jakiś kawałek w radio i zupełnie mi się nie podobał?)...i co
        śmieszniejsze pierwszą jego płytę jaka wysłuchałem to Grand Wazzoo...też w
        sumie nie do końca reprezentatywna....a jednak strasznie mnie zachwyciła.....no
        ale to było jakieś 15 lat temu...

pozdr

• Gość: nikka Re: A ja Slejera jak nie słyszał tak nie słyszał. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 09:54
          Gregkor- traktuję to poważnie. Na najbliższym zlocie zapoznasz się z "Diabolus
          in music". I już nie masz wyboru smile)).Po ostatnich moich "występach"
          postanowiłam wysłuchać wszystkiego, a potem oceniać. Bo bym się przejechała,
          tak jak z Janerką smile.
          • gregkor Re: A ja Slejera jak nie słyszał tak nie słyszał. 09.05.03, 09:58
            Gość portalu: nikka napisał(a):

> Gregkor- traktuję to poważnie. Na najbliższym zlocie zapoznasz się
            z "Diabolus
            > in music". I już nie masz wyboru smile)).Po ostatnich moich "występach"
            > postanowiłam wysłuchać wszystkiego, a potem oceniać. Bo bym się przejechała,
            > tak jak z Janerką smile.

A gdzie Ty jechałaś z Janerką...smile)))

Dzięki, też Ci coś przyniosę......ale jeszcze nie wiem co....smile

pozdr
            • Gość: nikka Re: A ja Slejera jak nie słyszał tak nie słyszał. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 10:01
              To ja poproszę coś z "jajem" jak Galactic. A wiesz, coś chciałam od Ciebie
              tylko nie pamiętam, tak serio, szukam (ajajaj nie pamiętam teraz, dziad jestem
              stary ) czegoś i kazali mi do Ciebie heh.
              Z Janerką- do Wrocławia hehe. Nieee, to było tak, że ja nie trawię polskiej
              muzy (wiem, błąd) i broniłam się rękami i nogami. Ale pewien nasz kolega nagrał
              mi "Fiu Fiu". No i dzis jest to jedna z moich ulubionych płyt wszechczasów smile))
              Aaaaaaaa- już sobie przypomniałam- czy masz w swoich zbiorach coś z
              serii "Polish jazz"?
              • gregkor Re: A ja Slejera jak nie słyszał tak nie słyszał. 09.05.03, 10:08
                No niestety, nie...chodzi Ci pewnie o te starsze płytki 60 i 70 lata nawet nie
                wiem czy one się ukazują na cd?....w sumie w ogóle polskiego jazzu mam mało...
                (kilka płytek Walk Away, Orange Trane, Krzysztofa Komedę itp) nad czym troszkę
                ubolewam..ale nie mozna mieć wszystkiego...a jeżeli chodzi o płytkę z jajem to
                nagram Ci np. Defunkt....mam nadzieję że nie masz ich płyt..smile))))))

pozdr
                • nikka007 Re: A ja Slejera jak nie słyszał tak nie słyszał. 09.05.03, 10:11
                  Z tej serii "Polish jazz" są w sklepach pojedyncze płytki. Ok. Nie mam smile
                  • gregkor Re: A ja Slejera jak nie słyszał tak nie słyszał. 09.05.03, 16:40
                    nikka007 napisała:

> Z tej serii "Polish jazz" są w sklepach pojedyncze płytki. Ok. Nie mam smile

A tak apropos to ciekawe ile kosztują...?

pozdr
                    • Gość: nikka Re: A ja Slejera jak nie słyszał tak nie słyszał. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 17:23
                      20-30 zetów.Luknij sobie na www.merlin.pl i www.fan.pl
                      • jasiek666 Re: A ja Slejera jak nie słyszał tak nie słyszał. 10.05.03, 02:41
                        No ładnie. Wątek o slejerze a ci tutaj o dżezie se rozprawiają.
    • Gość: As Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 10.05.03, 09:42
      Slejer? - bardzo lubię płytę "Seasons in the Abyss" ale gdy próbowałem
      wysłuchać "Reigh In Blood" to po dwóch kawałkach musiałem wyłączyć gdyż nie
      mogłem już dłużej wytrzymać. Nie bardzo rozumiem czemu tak się dzieje.
      • jasiek666 Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 11.05.03, 02:27
        Gość portalu: As napisał(a):

> Slejer? - bardzo lubię płytę "Seasons in the Abyss" ale gdy próbowałem
        > wysłuchać "Reigh In Blood" to po dwóch kawałkach musiałem wyłączyć gdyż nie
        > mogłem już dłużej wytrzymać.

Asie, a moze spróbuj zacząć słuchanie od razu od kawałka trzeciego...
        • gregkor Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 12.05.03, 09:35
          jasiek666 napisał:

> Gość portalu: As napisał(a):
          >
          > > Slejer? - bardzo lubię płytę "Seasons in the Abyss" ale gdy próbowałem
          > > wysłuchać "Reigh In Blood" to po dwóch kawałkach musiałem wyłączyć gdyż ni
          > e
          > > mogłem już dłużej wytrzymać.
          >
          > Asie, a moze spróbuj zacząć słuchanie od razu od kawałka trzeciego...

Guru zawsze ma złoty środek...zwłaszcza jeżeli o slejera..., którego ja wciąż
          nie słyszał..smile))

pozdr
          • nikka007 Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 12.05.03, 13:47
            Chłopie, nie awanturuj się. Dostaniesz w pt smile))))))))))
            • gregkor Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 12.05.03, 13:51
              nikka007 napisała:

> Chłopie, nie awanturuj się. Dostaniesz w pt smile))))))))))

No własnie to chciałem usłyszeć a raczej uwidzieć...smile)))).......

I chciałem dodać że jestem chłopem z krwi i kości..smile)))..i się tego nie
              wstydzę..smile)))))
              • nikka007 Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 12.05.03, 13:57
                Gratuluję.Tego bycia chłopem.Dlatego nie napisałam do Ciebie "kochana" albo "ty
                głupia dupo " smile))))))))))))))))))))))))))))) dżołk, bo się nudzę na zajęciach
                • gregkor Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 12.05.03, 14:37
                  nikka007 napisała:

> Gratuluję.Tego bycia chłopem.Dlatego nie napisałam do Ciebie "kochana"
                  albo "ty
                  >
                  > głupia dupo " smile))))))))))))))))))))))))))))) dżołk, bo się nudzę na zajęciach

No ładnie jak byłem w Twoim wieku...to się przykładałem do każdych zajęć...a
                  raczej przykładałem się twarzą do ławki...smile))))...

p.s.

A prowadzący zajęcia to slejera słyszał....?
                  • nikka007 Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 12.05.03, 14:40
                    Nie mogę przykładać twarzy do ławki, bo na tejże ławce mam komputer, a jak mi
                    się klawiatura na twarzy odbije to jak będę wyglądać, hęęę??
                    ps. pani, prowadząca zajęcia jest profesorem statystykiem i ma krótką
                    spódniczkę. Nie sądzę, żeby słyszała slejera wink
                    • gregkor Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 12.05.03, 14:43
                      nikka007 napisała:

> Nie mogę przykładać twarzy do ławki, bo na tejże ławce mam komputer, a jak mi
                      > się klawiatura na twarzy odbije to jak będę wyglądać, hęęę??
                      > ps. pani, prowadząca zajęcia jest profesorem statystykiem i ma krótką
                      > spódniczkę. Nie sądzę, żeby słyszała slejera wink

Kolejna nie słyszała slejere...niezwłocznie musisz zawiadomic o tym naszego
                      Guru...może jeszcze zdązy coś zaradzić...

p.s.
                      Ciekawe, co który statystyczny polak słyszał slejera...?....
                      • nikka007 Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 12.05.03, 14:47
                        Ja jako badacz amator mogę przeprowadzić badanie świadomości slejerowej
                        społeczeństwa. Hmmm, niech pomyślę. Społeczeństwo polskie ma kiepski gust,
                        powiedzmy 0,1% polskiego społeczeństwa mogło słyszeć Slejera. Wnioskuję z
                        alfa=0,5 smile)))))))))))))
                        • gregkor Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 12.05.03, 14:56
                          nikka007 napisała:

> Ja jako badacz amator mogę przeprowadzić badanie świadomości slejerowej
                          > społeczeństwa. Hmmm, niech pomyślę. Społeczeństwo polskie ma kiepski gust,
                          > powiedzmy 0,1% polskiego społeczeństwa mogło słyszeć Slejera. Wnioskuję z
                          > alfa=0,5 smile)))))))))))))

To nikt nie przeprowadził jeszcze rzetelnych badań w tej sprawie....slejerstwo
                          jako niewątpliwie ważne zjawisko społeczne wymaga wręcz badań tego typu...w
                          związku z tym proponuję przeprowadzić ankietę na reprezentatywnej grupie osób i
                          zadać im następujące pytania:

1.Slejera ty słyszał(a)?
                          2.Jeżeli słyszał(a) to gdzie i kiedy?
                          3.Czy pytałeś(aś) się kiedyś kogoś czy słyszał slejera?
                          4.Czy pytałes(aś)się gregkora czy słyszał slejera?
                          5.Czy znasz jaśka666?
                          6.Dlaczego jasiek666 kojarzy się ze slejerem?
                          7.Jaki jest ulubiony zespół Guru forum muzycznego?
                          8.Podaj synonim słowa slejer?
                          9.Slejer czy Sepultura?
                          10.Zespół muzyczny na pięć liter...pierwsza S.....?

pozdr
                          • nikka007 Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 12.05.03, 14:58
                            Słuchaj, ale ja jestem leniwa. Trzeba by odpowiedzi zamienić na zmienne
                            ilościowe, eeee, już mi się nie chce... Kurde, i w ogóle trzeba program do
                            liczenia odpalić. A kto zrobi ankiety? Kto spisze wnioski? Kto mi kawę zaparzy?
                            Te i inne pytania pozostaną jak zwykle bez odpowiedzi...
                          • nikka007 Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 12.05.03, 15:02
                            gregkor napisał:

Wylosowałam się jako członka grupy reprezentatywnej
                            >
                            > 1.Slejera ty słyszał(a)?
                            TAK
                            > 2.Jeżeli słyszał(a) to gdzie i kiedy?
                            MAMA PUSZCZAŁA DO SNU
                            > 3.Czy pytałeś(aś) się kiedyś kogoś czy słyszał slejera?
                            BA!
                            > 4.Czy pytałes(aś)się gregkora czy słyszał slejera?
                            BA!
                            > 5.Czy znasz jaśka666?
                            NO BA!
                            > 6.Dlaczego jasiek666 kojarzy się ze slejerem?
                            BO KERRY KING TO JEGO WUJEK
                            > 7.Jaki jest ulubiony zespół Guru forum muzycznego?
                            SLEJER K...!
                            > 8.Podaj synonim słowa slejer?
                            K...!
                            > 9.Slejer czy Sepultura?
                            METALLICA
                            > 10.Zespół muzyczny na pięć liter...pierwsza S.....?
                            TO PYTANIE POZOSTAWIĘ BEZ ODPOWIEDZI BO JEST ZA TRUDNE
                            >
                            > pozdr
                            I ja również
                          • ilhan Poddałem się badaniu... 12.05.03, 15:08
                            Proponuję nazwać to "Testem Gregkora".

Da.

Cały czas słyszę.

Wszystkich się pytam.

Pytałem. Nie slyszal.

> 5.Czy znasz jaśka666?
                            Da.

Bo jest kwintesencją slerejowatości.

Nie wiem.

Bono?

Slejer, k...!

Slejd.
                            • gregkor Re: Poddałem się badaniu... 12.05.03, 15:20
                              ilhan napisał:

> Proponuję nazwać to "Testem Gregkora".
                              >

>
                              > > 10.Zespół muzyczny na pięć liter...pierwsza S.....?
                              > Slejd.
                              >
                              >
                              Ilhan za odpowiedź na pytanie 10 masz u mnie browca..smile)..serio...i jakąś
                              płytkę..smile)
                              • ilhan Re: Poddałem się badaniu... 12.05.03, 15:28
                                gregkor napisał:

> > > 10.Zespół muzyczny na pięć liter...pierwsza S.....?
                                > > Slejd.
                                > >
                                > >
                                > Ilhan za odpowiedź na pytanie 10 masz u mnie browca..smile)..serio...i jakąś
                                > płytkę..smile)

Hehe, nooo, to morowo wink Ale czym sobie zasłużyłem tak konkretniej?
                                • gregkor Re: Poddałem się badaniu... 12.05.03, 15:44
                                  ilhan napisał:

> gregkor napisał:
                                  >
                                  > > > > 10.Zespół muzyczny na pięć liter...pierwsza S.....?
                                  > > > Slejd.
                                  > > >
                                  > > >
                                  > > Ilhan za odpowiedź na pytanie 10 masz u mnie browca..smile)..serio...i jakąś
                                  > > płytkę..smile)
                                  >
                                  > Hehe, nooo, to morowo wink Ale czym sobie zasłużyłem tak konkretniej?

no jak to czym slejd'em.....serio mnie rozbawiłes..smile))))

pozdr
                                  • ilhan Re: Poddałem się badaniu... 12.05.03, 15:49
                                    gregkor napisał:

> no jak to czym slejd'em.....serio mnie rozbawiłes..smile))))

A to cieszę się smile)
                                    I pozdrawiam.
                          • mallina Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 12.05.03, 15:18

>
                            >

TAK

JAKIES 10 LAT TEMU
                            KOLEDZY PUSZCZALI....

TAK

NIE

> 5.Czy znasz jaśka666?

TAK

MA KOSZULKE Z NAPISEM SLAYER

SLAYER??

eeeeeeeeeeee

SEPULTURA

NA PIEC LITER CHYBA NIE ZNAM
                            >
                            > pozdr
                          • Gość: As Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 12.05.03, 15:59
                            A co, też wezmę udział w ankiecie smile

gregkor napisał:

>
                            > To nikt nie przeprowadził jeszcze rzetelnych badań w tej
                            sprawie....slejerstwo
                            > jako niewątpliwie ważne zjawisko społeczne wymaga wręcz badań tego typu...w
                            > związku z tym proponuję przeprowadzić ankietę na reprezentatywnej grupie osób
                            i
                            >
                            > zadać im następujące pytania:
                            >

TAK
                            JAKIEŚ 8 LAT KOLEGA POŻYCZYŁ MI 2 KASETY - JEDNA TO "PEACE SELL'S ..." MEGADETH
                            A DRUGA "SEASONS IN THE ABYSS" SLAYER. PIERWSZA CHWYCIŁA OD RAZU, DRUGA PO
                            WIELU LATACH
                            NIE, ALE ZAMIERZAM TO NADROBIĆ WKRÓTCE
                            NIE
                            > 5.Czy znasz jaśka666?
                            OWSZEM
                            BO SLEJER TO SZATANIŚCI A JASIEK TEŻ JEST SZATANISTĄ
                            NIE MAM TAKIEJ INFORMACJI
                            BUTCHER ??
                            SLEJER, SEPULTURA SUX
                            SPARKS
                            • ilhan Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 12.05.03, 16:03
                              Gość portalu: As napisał(a):

> > 10.Zespół muzyczny na pięć liter...pierwsza S.....?
                              > SPARKS

eS, Pe, A, eR, Ka, eS.
                              Jeden, dwa, trzy, cztery, pięć.

wink
                          • jasiek666 zestaw prawidłowych odpowiedzi: 12.05.03, 16:15
                            gregkor napisał:

przepraszam, nie dosłyszalem pytania. Musze przyciszyc "reign in blood"

Okazuje sie ze "reign in blood" nie da sie przyciszyć. Moze spróbuj zadać
                            pytanie na migi.

O, teraz lepiej. Ale co to za gest ze stukaniem sie w głowę ? Aha, chodzi o
                            rogi.

nie, ale gregkor ciągle o to wypytuje. Mozemy pogadac, jest przerwa miedzy
                            utworami.

> 5.Czy znasz jaśka666?
                            podobno jasiek666 mnie zna.

bo nie kojarzy sie z art rockiem.

T-rex. Bo spiewali o "metal guru", hehe

co to jest synonim ?

black sabbath.

poddaje sie. podaj drugą literę.

pozdr.
        • h8red Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 12.05.03, 10:59
          jasiek666 napisał:

> Gość portalu: As napisał(a):
          >
          > > Slejer? - bardzo lubię płytę "Seasons in the Abyss"
          ale gdy próbowałem
          > > wysłuchać "Reigh In Blood" to po dwóch kawałkach
          musiałem wyłączyć gdyż ni
          > e
          > > mogłem już dłużej wytrzymać.
          >
          > Asie, a moze spróbuj zacząć słuchanie od razu od
          kawałka trzeciego...

"Reigh In Blood" bez "Angel of Death"??? Eee... to chyba
          nie przejdzie.
          • alfred10 Re: Da, Slejera ja uże słyszała !!! 12.05.03, 12:10
            a moze lepiej od razu zaczac sluchac Unlord, Cradle of Filth, Nightfall
            (stary), Emperor czy tez "Scum" Napalmu?
    • mellodi Talk Talk 17.05.03, 18:27
      Zapoznałam się ostatnio z trzema płytami tego zespołu: "The Colour of Spring", "Laughing Stock" i "Spirit of Eden". Sięgnęłam dopiero teraz po tę grupę bo kojarzyła mi się tylko z głupiutkimi kawałkami typu "Hapiness is easy". I strasznie się zdziwiłam po wysłuchaniu "Laughing..." i "Spirit.." - piękne płyty!!! Żeby nie powiedzieć genialne!!! A "Colour..." im nawet do pięt nie
      dosięga. Naprawdę nie spodziewałam się że z popowych banałów potrafili wyrosnąć tak pięknie i nagrać takie arcydzieła.
      • ilhan Re: Talk Talk 17.05.03, 18:42
        mellodi napisała:

> głupiutkimi kawałkami typu "Hapiness is easy".

> A "Colour..." im nawet do pięt nie dosięga.

> z popowych banałów potrafili wyrosnąć tak pięknie i nagrać takie arcydzieła.

Nieeee, nie wierzę... Naprawdę tak uważasz czy sobie żarty robisz???
        Oj, posłuchaj lepiej jeszcze tego "Colour of Spring" i sprostuj tą wypowiedź
        może...

Głupiutkie "Happiness Is Easy", phi... Dobre...
        • mallina Re: Talk Talk 17.05.03, 18:49
          Talk Talk i Slayer..chyba cos przegapilam bo powiazanie trudno mi znalezc..
        • mellodi Re: Talk Talk 17.05.03, 18:51
          ilhan napisał:

> mellodi napisała:
          >
          > > głupiutkimi kawałkami typu "Hapiness is easy".
          >
          > > A "Colour..." im nawet do pięt nie dosięga.
          >
          > > z popowych banałów potrafili wyrosnąć tak pięknie i nagrać takie arcydzieł
          > a.
          >
          > Nieeee, nie wierzę... Naprawdę tak uważasz czy sobie żarty robisz???
          > Oj, posłuchaj lepiej jeszcze tego "Colour of Spring" i sprostuj tą wypowiedź
          > może...
          >
          > Głupiutkie "Happiness Is Easy", phi... Dobre...
          >

To posłuchaj następnych płyt i porównaj. "Głupiutkie" i "popowe" te kawałki same w sobie nie są (na pewno swoją klasę mają i w przy 95% obecnej produkcji muzycznej to arcydzieła) ale w porównaiu z tym usłyszałam na następnych płytach to tylko takie wyrażenia mi się cisły na usta. A same w sobie tylko mnie zraziły do Talk Talk bo są strasznie ograne i taki Kostrzew choćby innego Talk Talk nie puści tylko idzie tym "Colour Of Spring" w zaparte. A tu takie piękno ignorowane. A poza tym chciałam żeby kontrowersyjnie było smile))
          • ilhan Re: Talk Talk 17.05.03, 18:59
            mellodi napisała:

> To posłuchaj następnych płyt i porównaj. "Głupiutkie" i "popowe" te kawałki
            > same w sobie nie są (na pewno swoją klasę mają i w przy 95% obecnej produkcji
            > muzycznej to arcydzieła)

No więc właśnie! To wielka płyta i nie zasłużyła w żadnym wypadku, żeby ją tak
            znieważać.

> ale w porównaiu z tym usłyszałam na następnych płytach to
            > tylko takie wyrażenia mi się cisły na usta.

To chyba nie powinno mieć większego związku - wystarczy posłuchać Beatlesów
            z "Rubber Soul" i tych cztery lata późniejszych. Dwa inne zespoły, ale wciąż
            obydwa genialne. Uwielbienie jednego wcielenia nie wyklucza podziwu dla
            drugiego.

> A same w sobie tylko mnie zraziły do Talk Talk bo są strasznie ograne i taki
            > Kostrzew choćby innego Talk Talk nie puści tylko idzie tym "Colour Of Spring"
            > w zaparte. A tu takie piękno ignorowane.

OK, może i ignorowane, fakt. Ale czy to "Colour..." tak ograne? Raz na rok
            chłop w maju puści "Give It Up" albo wspomniane "Happinness...". I dobrze,
            zawsze ktoś ma szansę odkryć wielki zespół.
            Ale takiego "Time It's Time" to w życiu w radiu nie słyszałem...

> A poza tym chciałam żeby kontrowersyjnie było smile))

Trza tak od razu było wink Przepraszam, ja taki trochę agresywny jestem, ale po
            prostu uwielbiam Kolory Wiosny, i stąd to... smile
            • mellodi Re: Talk Talk 17.05.03, 19:04
              ilhan napisał:

> mellodi napisała:
              >
              > > To posłuchaj następnych płyt i porównaj. "Głupiutkie" i "popowe" te kawałk
              > i
              > > same w sobie nie są (na pewno swoją klasę mają i w przy 95% obecnej produk
              > cji
              > > muzycznej to arcydzieła)
              >
              > No więc właśnie! To wielka płyta i nie zasłużyła w żadnym wypadku, żeby ją tak
              > znieważać.

Ok płyta wielka ale mniejsza od następnych wink))

>
              > > ale w porównaiu z tym usłyszałam na następnych płytach to
              > > tylko takie wyrażenia mi się cisły na usta.
              >
              > To chyba nie powinno mieć większego związku - wystarczy posłuchać Beatlesów
              > z "Rubber Soul" i tych cztery lata późniejszych. Dwa inne zespoły, ale wciąż
              > obydwa genialne. Uwielbienie jednego wcielenia nie wyklucza podziwu dla
              > drugiego.

Ale można nie lubić jednego okresu a lubić inny. Ja czasami tak mam.

>
              > > A same w sobie tylko mnie zraziły do Talk Talk bo są strasznie ograne i ta
              > ki
              > > Kostrzew choćby innego Talk Talk nie puści tylko idzie tym "Colour Of Spri
              > ng"
              > > w zaparte. A tu takie piękno ignorowane.
              >
              > OK, może i ignorowane, fakt. Ale czy to "Colour..." tak ograne? Raz na rok
              > chłop w maju puści "Give It Up" albo wspomniane "Happinness...". I dobrze,
              > zawsze ktoś ma szansę odkryć wielki zespół.
              > Ale takiego "Time It's Time" to w życiu w radiu nie słyszałem...

No właśnie, bo gra chłopak ten jeden - dwa utwory i to się nazywa potem propagowanie klasyki wink))

> > A poza tym chciałam żeby kontrowersyjnie było smile))
              >
              > Trza tak od razu było wink Przepraszam, ja taki trochę agresywny jestem, ale po
              > prostu uwielbiam Kolory Wiosny, i stąd to... smile

Nie ma za co. To ja też przepraszam za pochopne rzucanie epitetami smile)))
    • mellodi Powiązanie dla malliny 17.05.03, 18:53
      aislinn napisała:

> W sumie pewnie były podobne wątki, ale jak wam się kojarzy to się dopiszcie -
      > mieliście na pewno taką akcję, że wasze wyobrażenie o muzyce jakiegoś
      > wykonawcy skutecznie uniemożliwiało wam sięgnięcie po jego płytę, aż tu
      > kiedyś przypadkiem... Szok ! Może ze Slayerem nie był u mnie to szok w
      > stylu "to teraz będzie moja ulubiona kapela" , bo nie będzie, ale i tak szok!
      >

Moje wyobrażenie o Talk Talk było całkiem inne niż to co wiem teraz po przesłuchaniu płyt.
      • mallina Re: Powiązanie dla malliny 17.05.03, 18:56
        o!
        no cos w tym jestwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka