Gość: kacha IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 17:16 tutaj mogą pisac wszyscy, którzy sluchaja takiego swietnego rockowego zespolu jak Guns N' Roses. Jakies nowe informacje o nich, opinie.... prosze tutaj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 17:21 PS. Jak ktoś wie gdize w necie można kupić ich plakat to pisac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezyk7 Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.48.* 10.05.03, 19:50 Oni są świetni! Chciałabym się zapytać, czy wy tez jak słuchacie "Don't cry" to się zalewacie łzami? Na mnie to "nie płacz" działa odwrotnie niz powinno, a jak u was? pzdr. jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 19:58 Opowiem krótko o mojej historii z G'n'R. No więc słuchałam Gunsów jak miałam eee... ( zaraz,zaraz) lat 10. Stało się tak, gdyż ich fanką była ówczesna narzeczona mojego ojca, a że to była bardzo ładna i mądra kobieta, pragnęłam być taka jak ona. No, udało się tylko z G'n'R )))) Nie popłynęłam na fali "November Rain" i "Don't cry", ulubionym albumem pozostaje "Appetite for destruction". Fajnie grali, ale się skończyło . Z dzisiejszej perspektywy oceniam to granie jako tylko poprawne. Cóż,latka lecą. Moim ulubieńcem był niejaki hehe Izzy ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:04 ciekawe kiedy mi sie to skonczy... narazie mam 16 lat i moze za 10 lat naPISZE TAK JAK WY;pp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: 213.17.133.* 10.05.03, 20:09 Gość portalu: kacha napisał(a): > ciekawe kiedy mi sie to skonczy... narazie mam 16 lat i moze za 10 lat > naPISZE TAK JAK WY;pp I teraz zainteresowałaś się zespołem, który już od lat nie nagrywa? Ciekawe...Ktoś ci go podsunął, jak się dowiedziałaś, że kiedyś coś takiego grało? Ja się, Kacha, absolutnie od swoich początków i korzeni słuchania muzyki nie odcinam. Tylko teraz już nie mogłabym słuchać Gunsów, chociaż nadal słucham rocka, punka i metalu. Po prostu ich granie jest już dla mnie odrobinę archaiczne...Muzyka poszła do przodu Ale mieli parę, a nawet więcej, niż parę pięknych momentów, i nie chodzi mi wcale o te ajbardziej znane kawałki, jak "Don't cry". ____ Tall cans in the air Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:17 no nie dopiero teraz... pare lat temu [a tak przy okazji to nagrywa jescze] a jak sie dowiedzialam?? yyy kiedys uslyszlam piosenke knockin... i bardzo mi sie spodobala. tylko to bylo w innym wykonaniu. a orginalne bylo jesczce lepsze. zaczelam szukac innych ich piosenek, kupowalam plytki i tak sie zaczelo) a tak w ogole to ja slucham duzo starych rockowych zespolow.. A Ty czego jesczze sluchasz?? ...nowosci??? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:21 Gość portalu: kacha napisał(a): > kiedys uslyszlam piosenke knockin... i bardzo mi > sie spodobala. tylko to bylo w innym wykonaniu. a orginalne bylo jesczce > lepsze. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Ale żebyśmy mieli jasność - "Knockin' On Heaven's Door" w oryginalnej wersji nie jest utworem G'n'R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:27 no spoko... chodzilo o to ze uslyszalam gunsow i sie zaczelo z nimi a potem orginal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: 213.17.133.* 10.05.03, 20:41 Trochę nowości słucham, ale przyzwoitych nowości, typu Strokes, White Stripes, ostatnio Hot Hot Heat. Poza tym całe lata siedemdziesiąte, stary polski punk i metal. Z Gunsów po prostu wyrosłam...ale absolutnie nie mówię, że Ty wyrośniesz. ____ Tall cans in the air Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:46 no ok.... zobaczymy za 10 lat Ci napisze czego slucham [fasolki itp;PP] a ja slucham jescze led zepplin, deep purple, nirvane...., czasami mnie najdzie na janis joplin albo na reagee;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:48 no i jesccze dzem, kiss, rolling stones;]... zapomnialam dodac Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:53 Gość portalu: kacha napisał(a): > no i jesccze dzem, kiss, rolling stones;]... zapomnialam dodac Polecam otworzenie się na nową muzykę. Ot, choćby wymienieni tu wcześniej Hot Hot Heat, choćby The Coral, Interpol, The Libertines, Idlewild, The White Stripes. Dużo ciekawego się pojawia, chyba nie warto zamykać się w samych starociach, choćby i bardzo dobre były. Fajnie być na bieżąco )) To taka drobna sugestia Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:55 W ogóle nie masz daru przekonywania, Ilhan ... A koleżanka jak lubi Gunsów to niech sobie włączy Killing Joke "Millenium". Odlot gwarantowany! I. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 21:01 mesmeredia napisała: > W ogóle nie masz daru przekonywania, Ilhan ... Pewnie że nie mam. Jakbym miał to forum nazywałoby się "Music From Manchester" ) A jak koleżanka lubi Gunsów, to niech posłucha Stone Roses. Też z różami, hehe. Ja właśnie jestem w trakcie i radość mnie ogarnia jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:57 byc moze... sobie poslucham;] Ale ja sie nie zamykam w samych starociach tylko tak jakos ta muzyka mi wpada... i nowosci raczej sa w wiekszosci gorsze [jak dla mnie]. Moze nie slyszalam tych co wymieniles... poslucham to zobacze i napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROO10 Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.dom.org 25.05.03, 22:27 Po pierwsze: skąd wniosek, że to ma się skończyć? To tak jak brać ślub z miłości i stojąc na ślubnym kobiercu zastanawiać się, keidy będzie rozwód... Po drugie: czy to aż takie dziwne, że ktoś słucha muzyki sprzed 10, 20, 30 lat? Stare płyty nie zostały zakopane, a nawet powiem więcej - są bardziej autentyczne i prawdziwe niż dzisiejsza muzyka. Kiedyś ukazanie się na rynku płyty było świętem, a dziś jednym z tysięcy nic nie znaczących epizodów. Mam 22 lata i znam m.in. całą dyskografię (i nie tylko) Beatlesow i innych zespołów z tamtych lat. Gunsi też dla mnie trwają wiecznie. W przeciwieństwie do Limpów Bizkitów i innych chłamów nie wyróżniających się niczym spośród milionów. Komercja opanowała świat, dziś nie usłyszymy Welcoem To The Jungle w radiu, bo pan Waldek - motorniczy tramwajowy - woli solowki Kuby Sienkiewicza od solówek Slasha. Eh ale zanudziłem... W zasadzie to chciałem napisać, że mam troche bootlegów na wymiane (mp3, CD, VHS, teledyski w mpeg itd), jakby co czekam na info (szpak19@poczta.onet.pl). Pozdrawiam wszystkich fanów ( i fanki) GN'R aha, koszulki i naszywki gunsow do kupienia na koszulki.win.pl/sklep_online/))) > > ciekawe kiedy mi sie to skonczy... narazie mam 16 lat i moze za 10 lat > > naPISZE TAK JAK WY;pp > > I teraz zainteresowałaś się zespołem, który już od lat nie nagrywa? > Ciekawe...Ktoś ci go podsunął, jak się dowiedziałaś, że kiedyś coś takiego > grało? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:13 To ja podobnie jak Nikka, trochę młodszy byłem może nawet? Pamiętam jak nagrywałem z listy piosenki na kasety (nie wiem który to był rok, 1988?, może 1989...) i pojawił się taki kompletnie nowy hałaśliwy zespół. I przyszła siostra, starsza duuuużo ode mnie, zaczęła przesłuchiwać te kasety, zatrzymała się w pewnym miejscu, i spytała się co to za jedni. A ja: No nie wiesz? To Guns'n'Roses, "Welcome To The Jungle" Całej płyty oczywiście wtedy nie znałem, ale single wbiły się w pamięć ostro. "Use Your Illusion" to już późniejsza historia. Uważam że "November Rain" w tej najdłuższej wersji to naprawdę świetny utwór. "Don't Cry" już mniej mnie rusza. Cały album też. Ale "Appetite For Destruction" to znakomita płyta i zdania nie zmienię. Aha, jeszcze jedno - uważam że nie powinni wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:18 Nie, no do cholery! Ja w '88 słuchałam Akademii Pana Kleksa i Davida Bowie ))). Tak- "Appetite..." powiedzmy, że wytrzymuje próbę czasu. Dziś lubię zapodać sobie "Sweet child o'mine" czy "Paradise city" i wcale to nie brzmi źle Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:20 nikka007 napisała: > Nie, no do cholery! Ja w '88 słuchałam Akademii Pana Kleksa i Davida > Bowie ))). Nie no, ja już wchodziłem w Pet Shop Boysów i Def Leppard... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:20 taaa.... a ja wtedy mialam roczek i jesczce nie potrafilam mowic;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: 213.17.133.* 10.05.03, 20:01 Też słuchałam i też dawno, w wieku 12-13 lat, czyli dziesięć lat temu. Moim ulubionym albumem było "Use your illusion". Wspominam Gunsów jako mój pierwszy kontakt z autentyczną, energiczną, rockową muzyką. Teraz zalatuje mi to trochę żenadą, ale mimo wszystko wspomnienia pozostały... ____ Tall cans in the air Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:11 Może fanką nie jestem ale bardzo lubię wracać do "Estranged" np bo to bardzo inspirujący kawałek przy którym świetnie mi się rysuje. I teledyski mieli przefajne jak na tamte czasy, i nawet spodobał mi się jeden kawałek zespołu Slasha powstałego niedługo potem (i teraz nigdzie nie mogę go znaleźć). I chyba nawet takie genialne czasopismo jak Bravo o nich pisało! A ponieważ Terminator widnieje na mej liście kultowych filmów to "You Could Be Mine" też darzę pewnym sentymentem. I jeszcze ich obecność na ścieżce "Wywiadu z wampirem".... Ale fakt, że przezabawnym jest oglądanie Axla latającego po scenie w geterkach I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 10.05.03, 20:23 Dla mnie Gunsi to w zasadzie dwa, ale za to kapitalne kawałki - "You Could Be Mine" i "Civil War". Apetyt na destrukcję nie był zły, kiedyś nawet trochę tego słuchałem ale jakoś nie mam ochoty wracać. O wiele bardziej wolę zespół (a w zasadzie to go uwielbiam ) który rozgrzewał publikę przed Gunsami i, cytując jego wokalistę "czuł się przy tym jak dziwka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:24 tzn. o jaki zespol chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 10.05.03, 20:26 Gość portalu: kacha napisał(a): > tzn. o jaki zespol chodzi?? A nie powiem, zgaduj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:29 eee no... powiedz;P ja tam nie iwem kto tak wulgarnie mowil) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 10.05.03, 20:30 Gość portalu: kacha napisał(a): > eee no... powiedz;P > ja tam nie iwem kto tak wulgarnie mowil) i powiedział jeszcze "ci wszyscy p..... fani Guns n' Roses mieli gdzieś nas i naszą muzykę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:32 łoooo.... hehe;P to powiedz co to za zespol wkoncu Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:33 Gość portalu: As napisał(a): > i powiedział jeszcze "ci wszyscy państwo, fani Guns n' Roses mieli gdzieś nas > i naszą muzykę" To w sumie ładnie się wyraził... )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Zagadka rozwiązana IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 10.05.03, 20:38 Cytowałem z pamięci, więc może trochę niedokładnie a opis tej trasy jest tutaj: www.fnm.hg.pl/index2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Zagadka rozwiązana IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:41 yy... tzn wirus?!?! wole nie ryzykowac wiec bez sciemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 10.05.03, 20:47 ilhan napisał: > Gość portalu: As napisał(a): > > > i powiedział jeszcze "ci wszyscy państwo, fani Guns n' Roses mieli gdzieś > nas > > i naszą muzykę" > > To w sumie ładnie się wyraził... )))))) > Zmanipulowanym cytatom mówimy NIE !! Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:49 Gość portalu: As napisał(a): > Zmanipulowanym cytatom mówimy NIE !! Trzeba było zacytować całość, nie byłoby niedomówień ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 11.05.03, 10:31 Właśnie mi się przypomniało, że przecież niejaki zespół Mogwai nagrał cover "Don't Cry" więc jak obie posłuchasz to może takie Mogwai Ci się jeszcze spodoba... I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 20:37 no piszcie cos....;P Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Coś........ 17.05.03, 21:03 Gość portalu: k. napisał(a): > no piszcie cos....;P Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: Coś........ 17.05.03, 21:06 mellodi napisała: > Gość portalu: k. napisał(a): > > > no piszcie cos....;P > > Tylko że ja nie jestem fanem - kiedyś podobały mi się z dwie czy trzy piosnki Gunsów i that's it Odpowiedz Link Zgłoś
wch Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 17.05.03, 21:45 Jestem fanem. To NAJLEPSZY ZESPÓŁ NA ŚWIECIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marxx Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 18.05.03, 08:38 Cos mi sie wydaje ze ten temat jest ostro spozniony!!!!!!!!!!!!!!! jakies ponad dziesiec lat ,.... tak mi sie cos zdaje dzieciaki))) a jesli chodzi o roze, to Stone Roses , to bylo tez cos! Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 18.05.03, 10:56 marxx napisał: > a jesli chodzi o roze, to Stone Roses , to bylo tez cos! Brawo ten Pan!! Mi więcej nie potrzeba, tylko to ich "coś" Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 18.05.03, 11:01 ilhan napisał: > marxx napisał: > > > a jesli chodzi o roze, to Stone Roses , to bylo tez cos! > > Brawo ten Pan!! Mi więcej nie potrzeba, tylko to ich "coś" > Jakoś tak łatwo Cię można podpuścić... Ale w końcu mamy niedzielę! I. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 18.05.03, 11:15 mesmeredia napisała: > Jakoś tak łatwo Cię można podpuścić... Ale w końcu mamy niedzielę! Nieee rozumiem... Ja tylko wyrażam poparcie dla kolegi który mądre rzeczy mówi )) Odpowiedz Link Zgłoś
marxx Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 18.05.03, 19:11 A Ty co mi go buntujesz!!!!!!!!) mesmeredia napisała: > > Jakoś tak łatwo Cię można podpuścić... Ale w końcu mamy niedzielę! Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 18.05.03, 20:08 marxx napisał: > A Ty co mi go buntujesz!!!!!!!!) A to nie będę już. Obiecuję poprawę i proszę o rozgrzeszenie. :o) I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 12:44 ee tam... stone roses mi sie nie podoba...;P Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 18.05.03, 19:15 Gość portalu: k. napisał(a): > ee tam... stone roses mi sie nie podoba...;P A to bardzo źle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 21:42 a moze polecicie mi jakies fajne zaspoly rockowe?! Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 24.05.03, 21:49 Gość portalu: kacha napisał(a): > a moze polecicie mi jakies fajne zaspoly rockowe?! A Joy Division to koleżanka zna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 21:51 a niestety nie a kto to??sciagnac sobie cos jego??? podaj jakies tytuly! a Ty caly dzien siedzisz na tym forum bo od razu jak cos napisze to odpisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 24.05.03, 21:59 Gość portalu: kacha napisał(a): > a niestety nie a kto to??sciagnac sobie cos jego??? podaj jakies tytuly! To nie żaden on, ten Joy Division, tylko zespół taki. Legendarny. Pewnie że ściągnąć, bo wstyd się interesować rockiem a nie znać. "Love Will Tear Us Apart" i "Disorder" na początek na przykład. I nie zniechęcać się od razu. > a > Ty caly dzien siedzisz na tym forum bo od razu jak cos napisze to odpisujesz? Nie, nie cały. Ale akurat teraz sobie siedzę, no przecież Eurowizji oglądał nie będę ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 22:03 aha zespol, hehhe ale wtopa:]to sobie sciagne no i zobaczymy co to za legenda. eurowizja... to bedzie masakra nasze pieeeekne ich troje [az wstyd] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 22:04 ilhan napisał: > > > To nie żaden on, ten Joy Division, tylko zespół taki. Legendarny. Pewnie że > ściągnąć, bo wstyd się interesować rockiem a nie znać. "Love Will Tear Us > Apart" i "Disorder" na początek na przykład. I nie zniechęcać się od razu. > A to do Joy Division mozna sie zniechecic? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 24.05.03, 22:05 Gość portalu: kubasa napisał(a): > A to do Joy Division mozna sie zniechecic? A uważasz że to muzyka która każdemu wchodzi za pierwszym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 22:09 ilhan napisał: > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > > A to do Joy Division mozna sie zniechecic? > > A uważasz że to muzyka która każdemu wchodzi za pierwszym razem? > "LWTUA" tak. Zreszta ja tak moge powiedziec bo zaczalem ich sluchac jak mialem 11 lat i juz wtedy mi wchodzili od razu. No ale to mi, mysle jednak ze jest to mzuyka ktora pokochuje sie juz wlasnie za pierwszym razem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 24.05.03, 22:13 Gość portalu: kubasa napisał(a): > "LWTUA" tak. Zgoda. Te dwa kawałki które wymieniłem faktycznie od razu trafiają. > Zreszta ja tak moge powiedziec bo zaczalem ich sluchac jak mialem > 11 lat i juz wtedy mi wchodzili od razu. No ale to mi, mysle jednak ze jest > to mzuyka ktora pokochuje sie juz wlasnie za pierwszym razem. Mi się też od razu podobało, ale za każdym kolejnym przesłuchaniem jest coraz piękniej i coraz bardziej porywająco. Nie byłbym jednak zaskoczony, gdyby do kogoś to nie od razu trafiło. Dlatego przezornie apeluję o danie szansy, bo można stracić coś wielkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 22:15 ilhan napisał: > > Mi się też od razu podobało, ale za każdym kolejnym przesłuchaniem jest coraz > piękniej i coraz bardziej porywająco. Nie byłbym jednak zaskoczony, gdyby do > kogoś to nie od razu trafiło. Dlatego przezornie apeluję o danie szansy, bo > można stracić coś wielkiego > A tak, tu sie zgadzam. Nie wolno tego przegapic. Nie wolno. Bo to naprawde zespol, tylko nie obracie sie fani GNR, z zupelnie innej polki niz Axel i spolka... z polki wiele, wiele wyzszej... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 24.05.03, 22:20 Gość portalu: kubasa napisał(a): > A tak, tu sie zgadzam. Nie wolno tego przegapic. Nie wolno. Bo to naprawde > zespol, tylko nie obracie sie fani GNR, z zupelnie innej polki niz Axel i > spolka... z polki wiele, wiele wyzszej... Nawet biorąc po uwagę moją sympatię do Guns'n'Roses, a w szczególności sympatię wielką do pierwszej płyty, jak również znaną mi niechęć kolegi Kubasy do ww. zespołu, nie mogę się nie zgodzić. Dżojów znać należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 25.05.03, 14:46 hej, sciagnelam t ale jest jakies takie dziwne [w ogle nie rockowe] moze zla wersje sciagnelam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.03, 16:44 Gość portalu: kacha napisał(a): > hej, sciagnelam t ale jest jakies takie dziwne [w ogle nie rockowe] moze zla > wersje sciagnelam. Na pewno dobrze sciagnelas. I na pewno rockowe. Choc oczywiscie nei rockowe w takim sensie jak GNR. Ale na pewno lepsze. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Kacha - Led Zeppelin 26.05.03, 09:51 Panowie, po co straszycie dziewczynę jakimiś smutasami z Joy Division. Przecież jeżeli lubi Gunsów to powinni jej się spodobać Zeppelini, z których w/w czerpali pełnymi garściami. Kacha - na początk proponuję płytę Led Zeppelin II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Kacha - Led Zeppelin IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 19:20 no wiesz co!!! znam led zepplin [bo kto by nie znal] i slucham!! mam juz pare plyt [nie musisz polecac] Szukam takich mniej znanych zespolow rockowych... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Kacha - Led Zeppelin 26.05.03, 19:29 Gość portalu: kacha napisał(a): > no wiesz co!!! znam led zepplin [bo kto by nie znal] i slucham!! > mam juz pare plyt [nie musisz polecac] > Szukam takich mniej znanych zespolow rockowych... No to może Jane's Addiction, Jesus And Mary Chain, Placebo? O ile nie znasz, no nie wiem... O, albo Idlewild, to na pewno Ci się spodoba, oni mają takie melodyjne piosenki zagrane bardzo gitarowo. Polecam, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Idlewild IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 19:44 a moglbys podac mi jakies konkretne piosenki tego Idlewild?? to sobie zaraz sciagne Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Idlewild 26.05.03, 21:29 Gość portalu: kacha napisał(a): > a moglbys podac mi jakies konkretne piosenki tego Idlewild?? to sobie zaraz > sciagne Oczywiście że mógłbym. "A Modern Way Of Letting Go" "Roseability" "Let Me Sleep (Next To The Mirror)" "There's Glory In Your Story" "You Held The World In Your Arms" "These Wooden Ideas" "Actually It's Darkness" "When I Argue I See Shapes" "American English" Na ten przykład... Jak i to się nie spodoba, to już nic nie doradzam )) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Idlewild IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 17:33 fajne to nawet... tzn. sciagnelam dopiero 3 piosenki fajnie graja!! tylko jedna piosenka mi troche blinkiem czy innym gownem zalatuje, ale jest ok pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Idlewild 27.05.03, 17:42 Gość portalu: kacha napisał(a): > fajne to nawet... tzn. sciagnelam dopiero 3 piosenki > fajnie graja!! tylko jedna piosenka mi troche blinkiem czy innym gownem > zalatuje, ale jest ok Miło mi to czytać Pierwsze nagrania Idlewild to straszna punkowa sieczka, później trochę łagodnieją. Co do "Blinka czy innego gówna" to trudno, nic nie poradzę, pomijając muzykę (znacznie bardziej zacną), to na pewno również i w tekstach to zupełnie inny świat. > pozdrawiam Ja również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Kacha - Led Zeppelin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.03, 19:51 Gość portalu: kacha napisał(a): > no wiesz co!!! znam led zepplin [bo kto by nie znal] i slucham!! > mam juz pare plyt [nie musisz polecac] > Szukam takich mniej znanych zespolow rockowych... > No widzisz, neiktorym moze sie wydawac ze Joy Division nie mozna nie znac... To jak chcesz "mniej znane" to proponuje Sonic Youth. Cholernie znany, ale w Polsce znacznie mniej. No i zawsze polecam The Smiths, Radiohead, Oasis, Blur... Ale to jzu kazdy raczej zna... Z tych naprawde nie bardzo znanych to polecam Modest Mouse, Interpol, And Yoi Wlii Know Us BY The Trail Of Dead, Television. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha plakat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.03, 08:16 Mam wielka prosbe... wie ktos moze gdzie w necuie mozna kupic plakat gunsow??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xamel Def Leppard IP: *.dop.krakow.pl 05.06.03, 17:30 poniewaz gdzies sie przewinela nazwa w niezbyt pocclebnym kontekscie to chcialbym stanac w obronie Def Leppard w 88 roku to kapela byla martwa ale wczesniej .... moze w pojedynku na kawalki przegrywa z Gunsami ale caly album (sluchany jako calosc) Pyromania jest zdecydowanie nawet przed Apetite ... (BTW: Use ma calkiem mile momenty Civil War, Coma, ale juz Lies! jest nudne) nawet Hysteria Leppardow sie broni ze nie wspomne o wczesniejszych on through the night czy high'n'dry takie milen nwobhmetalowe granie a slash potrail zj... solowke nakoncercie jak nikt ... by za chwile zagrac genialnie takie wahania formy Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Ech kochani.... 05.06.03, 22:58 ...do tej pory püamietam te pierwsze zjechane kasety ktore sobie kupila, czyhanie na teledyski w TV, czy tez szukanie zagranicznych czasopsim i odswiezanie mojego niemieckiego na podstawie "doniesien" z brawa....milosci, omldenia, analiza slwo, muzyki, pisanie powiesci itp, itd...a potem dlugo dlugo nic...i ich koncert...powiem szczerze ze juz takiego wrazenia nie zrobil...ale bylo czadowo. Po Apetite zeszli na psy...Lies byla tez niezla... W tym skladzie co teraz to juz nie Gunsi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Ech kochani.... IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 22:48 > W tym skladzie co teraz to juz nie Gunsi..... no z tym musze sie zgodzic... to nie sa juz prawdziwi gunsi i nigdy nie beda( Ale byli i z tego sie baaardzo ciesze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konwalia Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.03, 18:40 No wiec jestem fanka GN'R i z tego powodu wpisuję się Cieszę się że nie ja jedna na tym forum slucham muzyki tego zespolu. Odpowiedz Link Zgłoś