Gość: leNIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 20:38 Wasze opinie... Płyty można posłuchać w całości na stronie: yearzero.nin.com/ Słucham trzeci dzień i wciąż nie mam dość, coraz bardziej się wkręcam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theagata Re: Nine Inch Nails - Year Zero 10.04.07, 21:36 słucham od ub. tygodnia po kilka razy dziennie, faktycznie wkręca bez reszty genialny album Odpowiedz Link Zgłoś
jodarek1 Re: Nine Inch Nails - Year Zero 11.04.07, 09:14 A mnie opętało "In this twilight" :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leNIN Re: Nine Inch Nails - Year Zero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 11:44 Mnie najbardziej rozwalił "The Great Destroyer". Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Nine Inch Nails - Year Zero 13.04.07, 08:48 ja nie moge sie uwolnic od God Given, daje kopa. caly album genialny, ale teraz jestem nieobiektywna, zobaczymy za 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Nine Inch Nails - Year Zero 13.04.07, 12:45 kate-gun napisała: > zobaczymy za 2 lata wystarczy posłuchać "With Teeth" właśnie sprzed dwóch lat, wciąż smakuje wybornie a "Year Zero" jest jeszcze lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Nine Inch Nails - Year Zero 13.04.07, 16:44 co do pierwszych wrazen z YZ, podoba mi sie wyrazna wszechobecnosc basow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postFAN Re: Nine Inch Nails - Year Zero IP: 195.47.201.* 24.04.07, 13:51 Moim zdaniem płyta strasznie słaba, strasznie wtórna! Odgrzewany kotlecik ! Nie wchodzi się dwa razy do tej samej wody! Odpowiedz Link Zgłoś
perro_78 Re: Nine Inch Nails - Year Zero 25.04.07, 11:54 Gość portalu: postFAN napisał(a): > Moim zdaniem płyta strasznie słaba, strasznie wtórna! Odgrzewany kotlecik ! Nie > > wchodzi się dwa razy do tej samej wody! Mam podobne odczucia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymixx Re: Nine Inch Nails - Year Zero IP: 195.136.30.* 25.04.07, 20:04 Gość portalu: postFAN napisał(a): > Moim zdaniem płyta strasznie słaba, strasznie wtórna! Odgrzewany kotlecik ! Nie > > wchodzi się dwa razy do tej samej wody! piszę od razu: nowego NIN-a jeszcze nie slyszałem, ale jesli rzeczywiście ten album jest wtórny, stanowi "kotlet" i takie tam, to i tak z jeszcze wiekszą przyjemnością go wysłucham. T. Reznor robi na tyle oryginalne rzeczy (głównie jeśli chodzie o brzmienia i aranżacje), że każda nowa jego płyta może byc nagrana w tym samym stylu co poprzednie, a i tak zapewne będzie interesujaca. "With Teeth" wielu osobom wydało się popową mielizną i odrywaniem kuponów, a moim zdaniem to naprawdę w pytę album. od momentu "Broken" NIN trzyma się wypracowanego brzmienia i chwała mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
blackfield Re: Nine Inch Nails - Year Zero 26.04.07, 12:11 Jak dla mnie Year Zero: -nie jest drugim Pretty Hate Machine -nie jest drugim Broken -nie jest drugim Downward Spiral -nie jest drugim Fragile -nie jest drugim With Teeth więc mówienie o wtórności jest trochę nie na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orez Re: Nine Inch Nails - Year Zero IP: 195.47.201.* 26.04.07, 12:42 Bo to zlepek pomysłów z każdego z nich po troszę, a znając przedsiębiorczość pana Trenta mógłby Ci sprzedać wersję starych kompozycji jako nowe i zapewne byś nie zauważył ! Odpowiedz Link Zgłoś
blackfield Re: Nine Inch Nails - Year Zero 26.04.07, 13:54 Być może i bym nie zauważył. Ale wiesz co? Od pewnego czasu dla mnie istnieje jedyne kryterium tego, czy płyta jest dobra, czy też nie. A mianowicie przyjemność ze słuchania. Year Zero słucha mi się nad wyraz przyjemnie. Stąd pochodzi nawet parę ulubionych utworów NIN jak dla mnie. Nie chce mi się zastanawiać, czy już te dźwięki gdzieś słyszałem, czy jest to wtórne. Odpowiedz Link Zgłoś
perro_78 Re: Nine Inch Nails - Year Zero 26.04.07, 15:42 blackfield napisał: > Być może i bym nie zauważył. Ale wiesz co? Od pewnego czasu dla mnie istnieje > jedyne kryterium tego, czy płyta jest dobra, czy też nie. A mianowicie > przyjemność ze słuchania. Year Zero słucha mi się nad wyraz przyjemnie. Stąd > pochodzi nawet parę ulubionych utworów NIN jak dla mnie. Nie chce mi się > zastanawiać, czy już te dźwięki gdzieś słyszałem, czy jest to wtórne. Ciekawe podejście ... Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Nine Inch Nails - Year Zero 26.04.07, 16:33 blackfield napisał: > Od pewnego czasu dla mnie istnieje jedyne kryterium tego, czy płyta jest > dobra, czy też nie. A mianowicie przyjemność ze słuchania. dla mnie ważne są jeszcze emocje jakie wyzwala muzyka, a YZ to mnóstwo pozytywnych emocji Odpowiedz Link Zgłoś
blackfield Re: Nine Inch Nails - Year Zero 26.04.07, 17:26 >dla mnie ważne są jeszcze emocje jakie wyzwala muzyka, a YZ to mnóstwo > pozytywnych emocji Oczywiście, emocje są jak najbardziej istotne. I są częścią przyjemności ze słuchania, bez względu na to, czy wywołują uśmiech, czy doła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymixx Re: Nine Inch Nails - Year Zero IP: 195.136.30.* 27.04.07, 11:01 blackfield napisał: > Jak dla mnie Year Zero: > -nie jest drugim Pretty Hate Machine > -nie jest drugim Broken > -nie jest drugim Downward Spiral > -nie jest drugim Fragile > -nie jest drugim With Teeth > > więc mówienie o wtórności jest trochę nie na miejscu no i jakby się zgadzało. jestem po 1. przesluchaniu i chyba "Year Zero" to nowa jakość u Reznora. mimo tych samych genialnych jazgotów gitarowych i zabaw brzmieniem. wyszło coś pomiędzy "Fragile" i "Downward Spiral". dużo kawałków w średnich tempach, rozpoczynających się od fajnych beatów. jest mniej melodyjnie niz na poprzedniej płytce, ale jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perro_78 Re: Nine Inch Nails - Year Zero IP: 195.47.201.* 09.05.07, 12:46 Muszę przyznać, że płyta zyskuje przy kolejnych przesłuchaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
abjuzer Re: Nine Inch Nails - Year Zero 04.05.07, 00:57 Chyba sie panu Michaelowi pomysly skonczyly, skoro obdarzyl nas po dwoch latach czekania taka chaltura. Ani to tworcze, ani dynamiczne, ani tez mile dla ucha - po prostu meczy mnie sluchanie tej plyty. I fajnie, ze to 'concept album', fajnie tez ze niesie przeslanie - tylko dlaczego w tak nudny i monotonny sposob? Na PHM bylo juz wiecej drapieznosci, agresji i tzw.'powera', a to plyta przeciez stricte industrialna. Widocznie tak objawia sie w muzyce 'nowa jakosc'... No i jeszcze te noisowe dzwieki - brzmi to troche tak, jakby Violettka wykonywala repertuar Rammsteina. Odpowiedz Link Zgłoś
samobcy Re: Nine Inch Nails - Year Zero 04.05.07, 06:57 Wzruszam ramionami. Dużo zadęcia - mało treści. Rynkowo wyrachowana płyta, miłe melodyjki dla młodszych i hałasy dla starszych dzieciaków. Target ustalony, ale strzelać nie ma z czego. Mnie nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
perro_78 Re: Nine Inch Nails - Year Zero 10.05.07, 15:20 Przekonuje się corza bardziej, niezła produkcja - ploecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gripweed Re: Nine Inch Nails - Year Zero IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.07, 09:14 Pod uwagę: www.marketing-news.pl/theme.php?art=565 Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Nine Inch Nails - Year Zero 11.05.07, 10:15 po miesiącu wciąż (a może jeszcze bardziej) smakuje wspaniale; spróbowałam słuchania podczas pomykania rowerowego - sprawdza się rewelacyjnie! {dla mnie najważniejsza jest muzyka i to ona przyciąga moją uwagę, a jeżeli artysta pokazuje że mu zależy na słuchaczu i robi to tak pomysłowo jak Trent Reznor wkłada w to dużo wyobraźni i mocno się stara to jest ok) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: good_morning Re: Nine Inch Nails - Year Zero IP: *.cable.ubr03.dals.blueyonder.co.uk 13.05.07, 21:28 amobcy napisał: > Wzruszam ramionami. > Dużo zadęcia - mało treści. Rynkowo wyrachowana płyta, miłe melodyjki dla > młodszych i hałasy dla starszych dzieciaków. > Target ustalony, ale strzelać nie ma z czego. > Mnie nie żal. niestety racja Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Nine Inch Nails - Year Zero 11.05.07, 20:43 pare osob zarzucilo plycie wtornosc. ja owszem, widze tam elementy charakterystyczne dla stylu Trenta, ale po co zmieniac cos, co jest dobre? poza tym to jest jedynie wtornosc elementow, a nie calej plyty. jak ktos wyzej zauwazyl, YZ nie da sie porownac do zadnego z poprzednich albumow. co najwyzej, rzeczywiscie - mieszanka TDS z TF. Trent to weteran, po tylu albumach ciezko o swiezosc rodem z PHM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WETeran Re: Nine Inch Nails - Year Zero IP: 195.47.201.* 15.05.07, 15:21 Treznor ponoć odstawił narkotyki i efekty są opłakane Wracaj do nałogu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Nine Inch Nails - Year Zero 16.05.07, 00:04 hehe, podobno Trent wreszcie jest szczesliwy, stad spadek kreatywnosci. i juz nie bedzie: "Goooood yyyyyz dead!!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capital S Re: Nine Inch Nails - Year Zero IP: 195.47.201.* 16.05.07, 13:43 No, ale on jest dead przynajmniej tak słyszałem ... Odpowiedz Link Zgłoś
deviant.rr Re: Nine Inch Nails - Year Zero 17.05.07, 10:03 Trzeba dać Year Zero czas - taka jest moja opinia. Zresztą zwykle z 'jego' albumami było tak, że ledwie dwa, może trzy utwory wpadały w ucho a reszta wymagała czasu. Później działo się tak, że ta reszta to było to coś najbardziej wartościowego na płycie - wraz z tymi najszybciej wyłapanymi. Rock industrialny się zmienia - zespoły ewoluują albo zostają w miejscu. Trent wybrał trasę wydaje mi się prostą - prostą w znaczeniu swoich kompozycji. Na pierwszy odsłuch budowa utworów jest raczej nie wymagająca - zwrotka, refren, zwrotka, refren. Brakuje mi trochę 'skomplikowania'. Zapomniałbym - warto kupić sobie oryginał. Na dobrym sprzęcie ten album otwiera nowy rozdział dźwięków nie dostępnych dla płyty z sieci... Odpowiedz Link Zgłoś
theagata btw. 17.05.07, 10:20 dzisiaj Trent Reznor kończy 42 lata Happy Birthday! Odpowiedz Link Zgłoś
deviant.rr btw. 2 17.05.07, 13:03 Wiem. Tak się śmiesznie składa, że ja kończę dzisiaj 27. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.Bag Re: Nine Inch Nails - Year Zero IP: 195.47.201.* 21.05.07, 12:18 Pytanie do fanów : o czym jest piosenka "The great destroyer"? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wOOkie Re: Nine Inch Nails - Year Zero IP: 195.47.201.* 22.05.07, 10:49 To piosenka o tym zajebiście WIELKIM statku kosmicznym z Gwezdnych Wojen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrenD Re: Nine Inch Nails - Year Zero IP: 195.47.201.* 25.05.07, 10:51 Zajebista płyta, słucham codziennie conajmniej 2 razy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatroskany Re: Nine Inch Nails - Year Zero IP: 195.47.201.* 29.05.07, 13:14 Podobno płyta kiepsko się sprzedaje ... Odpowiedz Link Zgłoś