07.01.13, 06:44
Kochane dziewczyny niedlugo beda urodzinki mojej coreczki i zapraszamy najblizszych.poradzcie jakie macie pomysly na przygotowanie potraw.ja chce na poczatek zrobic cos cieplego i myslalam o zupie krem plus jakies do tego grzanki.macie jakies sprawdzone prerzepisy na taka zupke a moze na jakies inne potrawy lub przystawki, sama nie wiem do konca co przygotowac. dziekuje.
Obserwuj wątek
    • malinka331 Re: Zupa krem 07.01.13, 09:49
      Dziewczyny podpowiecie cos?
      • pina_colada88 Re: Zupa krem 07.01.13, 09:54
        Ja kilka dni temu robilam zupę z poniższego przepisu:
        www.wielkiezarcie.com/recipe58634.html
        Bardzo smaczna
    • rosapulchra-0 Re: Zupa krem 07.01.13, 10:18

lepszysmak.wordpress.com/2011/05/17/zupa-krem-ze-szparagow/
      Możesz dodać marchewki. Przepis sprawdzany wielokrotnie i zawsze jest super! Od siebie dodam, że można spokojnie mrożone szparagi użyć.
    • swiecaca Re: Zupa krem 07.01.13, 10:21
      często robię zupy kremy, na ogół gotuję włoszczyznę, do tego np kalafior mrożony, miksuję bez pora i dolewam soku pomidorowego. albo włoszczyzna + brokuły= brokułowa, można też z zielonym groszkiem (mrozonym, nie z puszki). jesli robisz bez wywaru mięsnego to trzeba dodać odrobinę oleju lub masła.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Zupa krem 07.01.13, 10:38
        dwie puszki kukurydzy
        mleko kokosowe
        pol startej marchewki
        ostra papryka
        wegeta
        woda

ugotowac i zmiksowac. koniecznie mleko kokosowe bo ze smietana nie wychodzi tak dobre
    • podkocem Re: Zupa krem 07.01.13, 10:53
      Jedna z moich ulubionych zup:
      Hiszpańska zupa z soczewicy. Mozna zblendować całość, wyjdzie krem

Krem z dyni z pistacjami
    • beverly1985 Re: Zupa krem 07.01.13, 10:57
      Wiekszośc przepisów na zupy- kremy jest podobna:
      -zeszklić cebule na oliwie, dodac czosnek
      -zalac bulionem
      -dodac skladniki w zależności od zupy: ziemniaki, brokuły, cukienię, pieczarki, szparagi, pomidory z puszki itd.
      -zmiksować
      amen
    • guderianka Re: Zupa krem 07.01.13, 11:16
      2-3 kg pomidorów, pokroić,podgotowac, dodać sól,pieprz, bazylię, zblendować, posypać natką
      jak chcesz bardziej warzywnie to wcześniej ugotuj jarzyny w wywarze mięsnym i -zblenduj razem z pomidorami. Podawaj z gęstą śmietaną. Pycha big_grin
    • sarling Re: Zupa krem 07.01.13, 12:53
      Moje wyobrażenie (również zamienione na fakty) zupy-krem, to KAŻDA zupa z dość dużą ilością składników, ale ZMIKSOWANA. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka