Gość: kpsting IP: *.new-york-30rh15-16rt.ny.dial-access.att.net 24.05.07, 07:10 Czy ktos tutaj slucha tego pana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stella.polaris25 Re: Sam Cooke 26.05.07, 18:49 Pewnie,ze tak)) Ktos jeszcze ?? Jakis czas temu mialam przyjemnosc...zaznajomic sie z jego muzyka....ajjj.. A moze ktos slucha Molly Johnson?badz Curtisa Mayfielda???etc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpsting Re: Sam Cooke IP: *.new-york-29rh15-16rt.ny.dial-access.att.net 27.05.07, 18:34 czyli jest jeszcze nadzieja dla ludzkosci ;D Przez przypadek natknalem sie na niego jak szukalem coverow Blowin in the Wind na youtube i bylo stare nagranie z lat 60tych gdzie Sam Cooke spiewa Blowin in the Wind w swoim stylu... ze dwa tygodnie temu zaczalem sluchac dwoch plyt "Keep movin' on" i "live at Copa". niesamowity glos i interpretacje Odpowiedz Link Zgłoś
au.lait Re: Sam Cooke 27.05.07, 22:06 A właśnie mam na uszach jego nieskomplikowane wyznanie miłosne "Wonderful World (Don't Know Much)". Naaajs nr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Sam Cooke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 07:19 Pewnie że słucham )) jedne z moich ulubionych kawałków to You Send Me, Another Saturday Night i Bring It on Home to Me Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpsting Re: Sam Cooke IP: *.new-york-31rh16rt-32rh15rt.ny.dial-access.att.net 28.05.07, 19:11 Yeah Man (absolutnie moja ulubiona!), Meet me at Mary's Place, Good Times (cover podobnej piosenki Raya Charlesa), A Change is Gonna Come (chyba najbardziej znana obok Wonderful World i Basin Street Blues, chociaz nie wiem czy BSB jest jego oryginalna kompozycja). ..no i jeszcze Tenessie Waltz Odpowiedz Link Zgłoś