cze67 19.06.03, 11:02 Utwór Hawkwind - Motorhead stał się nazwą zespołu twórcy tegoż numeru - Lemmyego. Z kolei (o ile się nie mylę) panowie z grupy Overkill wzięli z kolei nazwę swego zespołu od jednego z utworów Motorhead (w może od całej płyty?). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mapmuh Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 19.06.03, 11:05 Bob Dylan grał kiedyś kawałek "Like a Rolling Stone"... Odpowiedz Link Zgłoś
marbled Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 20.06.03, 12:26 mapmuh napisał: > Bob Dylan grał kiedyś kawałek "Like a Rolling Stone"... named after a song by Muddy Waters called 'Rolling Stone' Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 20.06.03, 12:29 marbled napisała: > named after a song by Muddy Waters called 'Rolling Stone' Właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 19.06.03, 11:07 The Verve mieli kawałek "A Man Called Sun" i stąd wzięło się (po kilku transformacjach)... Mansun I. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 19.06.03, 11:16 Zdaje się że "Cool Kids Of Death" to też był jakiś utwór. Saint Etienne chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
karolescu Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 19.06.03, 19:29 Zespół Sisters Of Mercy od piosenki Leonarda Cohena Sisters Of mercy. Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 19.06.03, 12:36 Free - Mr Big... Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 19.06.03, 12:40 Mała Lady Punk -> Lady Pank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.03, 14:13 Warsaw Davida Bowiego zainspirowalo Curtisa, Hooka i Summera do stworzenia zespolu o tej samej nazwie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 19.06.03, 14:23 Jest taki zespół (którego zresztą nie słyszałem, ale jest) Pretty Girls Make Graves. No i to bankowo musi być od fajoskiego kawałka z pierwszej płyty The Smiths, na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
jmarr Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 21.06.03, 11:47 ilhan napisał: > Jest taki zespół (którego zresztą nie słyszałem, ale jest) Pretty Girls Make > Graves. No i to bankowo musi być od fajoskiego kawałka z pierwszej płyty The > Smiths, na pewno. > Nie masz czego żałować - ja słyszałem jeden kawałek i nie powaliło mnie na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.03, 16:12 Radiohead, od kawalka Talking Heads "Radio Head" Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 19.06.03, 16:30 Deep Purple- Nino Tempo i April Stevens= Deep Purple to mi przyszlo jak na razie do glowy)))) Odpowiedz Link Zgłoś
karolescu Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 19.06.03, 19:41 Zespół Starsailor od utworu lub tytułu płyty Tima Buckleya Starsailor. Odpowiedz Link Zgłoś
marbled Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 19.06.03, 23:52 Cast - from John Power's previous band The La's, Lee sang on the last song of the album Looking Glass..the change is cast!! don't think Lee Mavers found it funny ) Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 20.06.03, 02:43 Machine Head od albumu Machine Head Deep Purple Godsmack od piosenki Alice in Chains z płyty Dirt m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 20.06.03, 08:07 Zespół Love Like Blood ( tytuł utworu Killing Joke) nagrał kawałek Within the Realm of The Dying Sun - będacy tytułem płyty Dead Can Dance. Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 20.06.03, 08:20 ydorius napisał: > > Machine Head od albumu Machine Head Deep Purple Z tego co wiem to akurat to nie jest prawda. Czytalem kilka wywiadow i chlopcy sie do tego nie przyznawali. Mowili wrecz, ze nie znaja tej plyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin^ Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów IP: 217.96.78.* 20.06.03, 09:57 lenny valentino od kawałka boskich the auteurs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OutOfTime Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 21:39 ydorius napisał: > > Godsmack od piosenki Alice in Chains z płyty Dirt > to też nie jest prawda, to tylko zbieżność, a genezę nazwy można znaleźć na polskim sajcie grupy, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 21.06.03, 09:57 Hm, jedni mieli równiutko 20 lat na zapoznanie sie z albumem, drudy otwarcie przyznawali się do fascynacji Alicją... Wyjaśniać można wszystko, ylko po co? Gdybym nazwał zespół Nothing Else Matters i twierdził, że to dlatego, że nic więcej nie ma dla mnie znaczenia, uwierzylibyście mi? m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
marbled dEUS 20.06.03, 12:11 dEUS - named after a single by The Sugarcubes in less eyecatching style Deus ) you gotta go sniffing on your own turf, gotta be your own dog, don't let anybody put a leash on you ) Odpowiedz Link Zgłoś
marbled Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 20.06.03, 12:28 Simple Minds - from a line in the song Jean Genie by the man himself, David Bowie, how something so bland could be named after something so colourful Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius no tak, i jeszcze 20.06.03, 12:59 Joy Division od piosenki Davida Bowie "Warsaw" m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 21.06.03, 11:02 Zespół Shakespear's Sister wziął nazwę od piosenki The Smiths 'Shakespeare's Sister', tylko upuścił przez pomyłkę jedną literkę i tak już zostało... A The Smiths, z kolei ukradli ten tytuł od Virginii Woolf, która tak nazwała jeden ze swoich szkiców. Nikt już nic sam nie potrafi wymyślić... Odpowiedz Link Zgłoś
jmarr Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 21.06.03, 11:51 madee1 napisała: > Zespół Shakespear's Sister wziął nazwę od piosenki The Smiths 'Shakespeare's > Sister', tylko upuścił przez pomyłkę jedną literkę i tak już zostało... A The > Smiths, z kolei ukradli ten tytuł od Virginii Woolf, która tak nazwała jeden > ze swoich szkiców. Nikt już nic sam nie potrafi wymyślić... > To nie zespół upuścił literkę tylko Moz miał kłopoty z ortografią (nie pierwszy raz, zresztą ) Ja do zespołów z nazwą od utworu dorzucam Adult Net - nazwa od wersu "Stephen's Song" The Fall. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Nazwy zespołów od tytułów utworów 21.06.03, 11:59 madee1 napisała: > Zespół Shakespear's Sister wziął nazwę od piosenki The Smiths 'Shakespeare's > Sister', tylko upuścił przez pomyłkę jedną literkę i tak już zostało... A The > Smiths, z kolei ukradli ten tytuł od Virginii Woolf, która tak nazwała jeden > ze swoich szkiców. Nikt już nic sam nie potrafi wymyślić... > No jak to nikt, Virginia Woolf przecież... aha, ona nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś