Dodaj do ulubionych

Gotan Project w Sopocie???

IP: *.chello.pl 30.06.03, 13:56
w watku Ricky Martin w Sopocie ktos umiescil Gotan Project. Gotan jest
swietny i zastanawiam sie czy to prawda. Prosze o jakies potwierdzenie...
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: nadzieja Re: Gotan Project w Sopocie??? IP: *.chello.pl 30.06.03, 13:58
      Moze jakies inne zrodlo, poza komentowanym artykulem?
      Gotan Project, Ricky Martin i Kayah? Jakas wybuchowa mieszanka smile)
    • madee1 Re: Gotan Project w Sopocie??? 30.06.03, 17:14
      Właśnie Maciej Orłoś w Telexpresie powiedział, że będą. Wiadomości zdominował
      jednak Ricky Martin smile Byłam na koncercie Gotan Project, nie zachwycili mnie
      na dłuższą metę...
      • Gość: driadka Re: Gotan Project w Sopocie??? IP: *.dami / 192.168.2.* 30.06.03, 17:24
        nie wiem jak na żywo, ale w dostępnym studyjnym materiale prezentują się
        całkiem całkiem przyzwoicie smile))
        • Gość: nadzieja Re: Gotan Project w Sopocie??? IP: *.chello.pl 01.07.03, 09:15
          Ten koncert był chyba w CDQ lub Jazzgocie, a z tego co pamietam naglosnienie
          jest w tych miejscach nienajlepsze... ale moze faktycznie - to oni nie
          wypadaja najlepiej... ja na koncercie nie bylam, ale moze w Sopocie sobie
          odbije... smile)
          a kiedy jest ten caly festiwal? (tzn. kiedy jest Gotan?)
          pozdrawiam
          • madee1 Re: Gotan Project w Sopocie??? 01.07.03, 10:32
            Koncert był w Stodole i wszystko było z nim OK, nagłośnienie i naprawdę fajne
            widowisko, tylko że na dłuższą metę repertuar dość męczący, ale to tylko moje
            zdanie. Płyty też w zasadzie nie słucham. Ciekawa jestem jak będą odebrani na
            festiwalu...

Nie pamiętam daty, ale to coś ok. 11 sierpnia chyba. Nie pamiętam...
            • Gość: nadzieja Re: Gotan Project w Sopocie??? IP: *.chello.pl 01.07.03, 16:36
              Nie wiedzialam, ze w Stodole.. jakos mi Gotan Project nie pasowali do
              Stodoly... sama nie wiem czemu...
              • pytajnick Re: Gotan Project w Sopocie??? 02.07.03, 18:49
                W Stodole wypadli całkiem fajnie, i pasowali tam jak najbardziej z powodu
                delikatnej zmiany w brzmieniu w stosunku do "Ra Levancha Del Tango". Podobnie
                jak Madee koncert mnie nie zachwycił, może dlatego, że spodziewałem się
                rewelacji (ale na pewno było miło i być może drugi raz bym poszedł), a może z
                innego powodu: zabrzmieli dużo bardziej "klubowo" - do poskakania,
                poklaskania. Oczywiście muzyka Gotan'u taka trochę jest, ale tu było
                zdecydowanie bardziej "dichowato" niż na płycie, i to odciągało uwagę od
                mistrzostwa wszystkich muzyków-wirtuozów swoich instrumentów. Szczególnie
                facet na bandoneonie cuda czynił, tym bardziej warto było się mu przyjrzeć że
                ludzi dobrze grających na tym instrumencie na świecie jest niewielu (tak jak i
                samych instrumentów tego rodzaju).
                Za to bardzie fajnym pomysłem byly wyświetlane na specjalnym materiale
                (zasłaniającym scenę) klimatyczne filmiki - pozotnie nudne, w takim francuskim
                (?) stylu "retro". Pasowało do muzyki.

pozdrawiam
                exodus

ps. pamiętając koncert Mum, to nie wyobrażam sobie jak by koncert GP wyglądał
                w CDQ - a kysz! smile
                Tym bardziej że Stodoła była pełna - miłe zaskoczenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka