Gość: nadzieja IP: *.chello.pl 30.06.03, 13:56 w watku Ricky Martin w Sopocie ktos umiescil Gotan Project. Gotan jest swietny i zastanawiam sie czy to prawda. Prosze o jakies potwierdzenie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nadzieja Re: Gotan Project w Sopocie??? IP: *.chello.pl 30.06.03, 13:58 Moze jakies inne zrodlo, poza komentowanym artykulem? Gotan Project, Ricky Martin i Kayah? Jakas wybuchowa mieszanka ) Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Gotan Project w Sopocie??? 30.06.03, 17:14 Właśnie Maciej Orłoś w Telexpresie powiedział, że będą. Wiadomości zdominował jednak Ricky Martin Byłam na koncercie Gotan Project, nie zachwycili mnie na dłuższą metę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driadka Re: Gotan Project w Sopocie??? IP: *.dami / 192.168.2.* 30.06.03, 17:24 nie wiem jak na żywo, ale w dostępnym studyjnym materiale prezentują się całkiem całkiem przyzwoicie )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Gotan Project w Sopocie??? IP: *.chello.pl 01.07.03, 09:15 Ten koncert był chyba w CDQ lub Jazzgocie, a z tego co pamietam naglosnienie jest w tych miejscach nienajlepsze... ale moze faktycznie - to oni nie wypadaja najlepiej... ja na koncercie nie bylam, ale moze w Sopocie sobie odbije... ) a kiedy jest ten caly festiwal? (tzn. kiedy jest Gotan?) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Gotan Project w Sopocie??? 01.07.03, 10:32 Koncert był w Stodole i wszystko było z nim OK, nagłośnienie i naprawdę fajne widowisko, tylko że na dłuższą metę repertuar dość męczący, ale to tylko moje zdanie. Płyty też w zasadzie nie słucham. Ciekawa jestem jak będą odebrani na festiwalu... Nie pamiętam daty, ale to coś ok. 11 sierpnia chyba. Nie pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Gotan Project w Sopocie??? IP: *.chello.pl 01.07.03, 16:36 Nie wiedzialam, ze w Stodole.. jakos mi Gotan Project nie pasowali do Stodoly... sama nie wiem czemu... Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnick Re: Gotan Project w Sopocie??? 02.07.03, 18:49 W Stodole wypadli całkiem fajnie, i pasowali tam jak najbardziej z powodu delikatnej zmiany w brzmieniu w stosunku do "Ra Levancha Del Tango". Podobnie jak Madee koncert mnie nie zachwycił, może dlatego, że spodziewałem się rewelacji (ale na pewno było miło i być może drugi raz bym poszedł), a może z innego powodu: zabrzmieli dużo bardziej "klubowo" - do poskakania, poklaskania. Oczywiście muzyka Gotan'u taka trochę jest, ale tu było zdecydowanie bardziej "dichowato" niż na płycie, i to odciągało uwagę od mistrzostwa wszystkich muzyków-wirtuozów swoich instrumentów. Szczególnie facet na bandoneonie cuda czynił, tym bardziej warto było się mu przyjrzeć że ludzi dobrze grających na tym instrumencie na świecie jest niewielu (tak jak i samych instrumentów tego rodzaju). Za to bardzie fajnym pomysłem byly wyświetlane na specjalnym materiale (zasłaniającym scenę) klimatyczne filmiki - pozotnie nudne, w takim francuskim (?) stylu "retro". Pasowało do muzyki. pozdrawiam exodus ps. pamiętając koncert Mum, to nie wyobrażam sobie jak by koncert GP wyglądał w CDQ - a kysz! Tym bardziej że Stodoła była pełna - miłe zaskoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś