Dodaj do ulubionych

Koncert Björk w Sopocie

IP: 213.25.66.* 10.07.03, 18:35
O ile mi wiadomo to ten koncert jest w sobote a nie piatek!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lester Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 10.07.03, 19:17
      No własnie...
      • miecio4 Re: Koncert Björk w Sopocie 10.07.03, 19:28
        Co sie dziwicie- Sankowski sobie wyrobił pióro w Bravo.
        • Gość: Sopot jest wspanialy Warszawa pozdrawia Sopot IP: *.chello.pl 10.07.03, 20:25
          • Gość: milka kto odkupi bilety IP: 217.153.92.* 11.07.03, 11:55
            Mam trzy bilety na Bjork,niestety nie mozemy pojechac. jelsi
            jest ktos w Wawie kto jeszcze nie kupil sobie biletu, a ma
            zamiar to prosze o kontakt. bielty sa jak najbardziej
            oryginalne, po prostu organizatorzy nie przyjmuja zwrotów.
            milka_71@wp.pl
    • Gość: ala Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.gruppa66.com.pl / 172.17.9.* 11.07.03, 12:34
      Przeczytaj ponownie pierwsze zdanie tekstu matołku
    • Gość: Robert Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.zus.pl 12.07.03, 09:26
      Wybieram się na koncert Bjork z Warszawy, może ktoś jedzie
      samochodem około 14-tej i chciałby mnie zabrać, oczywiście
      zapłacę za podróż. Nie lubię jeździć pociągiem, a jakby co mam
      pociąg o 14:02. Kontakt ze mną to: 604098222
    • Gość: mia Re: Koncert Björk w Sopocie IP: 80.48.165.* 13.07.03, 14:33
      Czy ktos byl? Czy moglby mi ten koncert zrelacjonowac (nieco obszerniej niz
      zrobiono to w artykule w portalu Gazety)? Jakie piosenki oprocz "All is full of
      love", "Jogi" i "Pagan Poetry" zaspiewala Bjork? Czy jej glos faktycznie brzmi
      na koncertach tak fatalnie (jak gdzies przeczytalam)? Chcialam przekonac sie o
      tym wszystkim osobiscie... nie udalo sie sad Moze kiedys...
      • Gość: Koala Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.osowa.gda.osk.pl 13.07.03, 15:40
        Gość portalu: mia napisał(a):

> Czy ktos byl? Czy moglby mi ten koncert zrelacjonowac (nieco obszerniej niz
        > zrobiono to w artykule w portalu Gazety)? Jakie piosenki oprocz "All is full
        of
        >
        > love", "Jogi" i "Pagan Poetry" zaspiewala Bjork? Czy jej glos faktycznie
        brzmi
        > na koncertach tak fatalnie (jak gdzies przeczytalam)? Chcialam przekonac sie
        o
        > tym wszystkim osobiscie... nie udalo sie sad Moze kiedys...

Na otwarcie był "Hunter"... Był też "Hyperballad" oraz "Bachelorette". "Human
        Behaviour" zamykal koncert. Jej głos nie brzmial dobrze. Brzmial rewelacyjnie.
        Choc sluchalem koncertu z plazy, jestem pewien ze ci co byli pod sceną,
        przezyli niezapomniane chwile.
        • stiria Re: Koncert Björk w Sopocie 13.07.03, 18:48
          Show Bjork dala bardzo ciekawy... stalam niemal pod sama scena, okropny scisk,
          ktory uniemozliwial mi czerpanie calej radosci z koncertu:/, niestety nic nie
          mowila do publicznosci, tylko "dziekuje" (po polsku). Z miejsca, w ktorym ja
          stalam odnioslam wrazenie, ze studyjnie Bjork brzmi lepiej, ale to moze wynik
          zmeczenia i znuzenia wczesniejszymi wystepami. Teraz, gdy wrocilam do domu
          (niemal cala Polske wzdluz przejechalam) i odpoczelam i przypominam sobie
          szczegoly i widze, ze to jednak niesamowita artystka.
          • Gość: luper Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 19:57
            stiria napisała:

Z miejsca, w ktorym ja
            > stalam odnioslam wrazenie, ze studyjnie Bjork brzmi lepiej, ale to moze wynik
            > zmeczenia i znuzenia wczesniejszymi wystepami. ]

a Peaches????
            jak grala peaches bylem na jednym jej koncercie ,dawno temu i bylo
            ZAJEBISCIE,czy tym raze czegos jej zabraklo??
            • stiria Re: Koncert Björk w Sopocie 13.07.03, 20:49
              pierwszy raz widzialam koncert peaches, szkouje, ale tylko tyle. Na pewno nie
              skusze sie na kupno jej plyty, bo muzycznie jakos nie przypadla mi do gustusmile,
              show tez bardziej dla panow :>,ale ogolnie bylo ciekawiej niz np wystep husky
              czy smolika
              • Gość: koala Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.osowa.gda.osk.pl 13.07.03, 23:02
                trzeba bylo sobie dac spokoj z supportamiwink mialabys swieze siły na bjorksmile na
                mnie peaches nie zrobila specjalnego wrazenia. owszem, robila show, lecz za
                duzo do przekazania nie miala. na plytach tez nie ma.
                poza tym bjork mowila "dziekuje" a peaches "dziekuja" smile

koncert bjork byl naprawde dobry! ona jest swietną wokalistką!
                • lalabo Re: Koncert Björk w Sopocie 14.07.03, 09:47

Husky poprawna, bez rewelacji, morze blisko, drinki za 2 zlote, bez dylematu
                  Smolik & Company patrz wyzej stopy w letniej wodzie, za 2 drinki koszulka, molo
                  jeszcze blizej, nadal bez dylematu
                  Beaches zalosc muzyczna sceniczna estetyczna , oddam koszulke, byle nie sluchac
                  i nie widziec, dylemat ( jak to zrobic)

Bjork klasa, najwyzsza
                  • Gość: adaik Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 00:03
                    Bjork wokalnie wspaniała. na początku niestety trochę szwankowała fonia, ale im
                    dalej tym lepiej. Od mrocznej polarno-islandzkiej do gorącej, rodem z huty
                    Kościuszko fali dźwięków. Atmosfera naprawdę gorąca przeplatała się z liryką,
                    bryza od morza i wschodzący księżyc. Było pięknie....
                    PS. "artystka" brzoskwinia nie dorosła Brzózce do niskich obcasów. Żenujące
                    szoł rodem z x-lasek. Fuj.
                    • Gość: ajda Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.core.net.pl 15.07.03, 00:32
                      Husky-->fakt ze wokalistka nie jest zbyt energiczna, ale ten jej glos...mmmm...
                      Smolik-->fajna klubowa rozgrzewka, tylko slonce troszke dawalo po oczach...
                      Peaches-->>jak dla mnie żenada. I chyba nie tylko dla mnie, bo wszyscy wokol
                      raz po raz wybuchali śmiechem. "Najbrudniejsze bity po Prodigy"? Nudny takt 4x4
                      przerywany elektro-riffami. Widok miotajacego sie po scenie owlosionego manekina
                      (!!) w spodenkach o cielistym kolorze przyprawial mnie o mdlosci...

Bjork za to dala przecudny koncert.Niesamowite przezycie! Jej glos przeszywał
                      me wnetrze doglebnie smile) Dawno nie bylam na tak swietnym koncercie. Załujcie,
                      ktorzy nie doswiadczyliscie...
                      • Gość: zafka Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 14:37
                        Bjork byla rewelacyjna i chociaz na poczatku spodziewalam sie czegos innego
                        (zywszego) to potem stalam i sluchalam jak w maglinie. I prawie nie
                        przeszkadzal mi pomruk rozmow z trybuny honorowej w cichszych momentach. Scisk
                        byl okropny, ale i tak pozdrawiam wszystkich, ktorzy mieli okazje wysluchac
                        tej rewelacji.
                        • motyla.noga Re: Koncert Björk w Sopocie 15.07.03, 15:05
                          Jeśli chodzi o Bjork - nic do zarzucenia. Klasa sama w sobie. Ale... doszedłem
                          do wniosku, że to nie jest muzyka na tak wielki koncert. W tłumie 11 tysięcy
                          ludzi mogę się dobrze bawić przy Stonesach, ale Bjork to muzyka do słuchania, a
                          nie do skakania w tłumie. Bogactwo dźwięków zostało zabite przez rozpychanie
                          się wzajemne i gadki /w tym drugim przodował sektor VIP-owski/. Po koncercie
                          miałem wrażenie że duża jego część gdzieś mi umknęła. Szkoda.
                          • adit3 Re: Koncert Björk w Sopocie 17.07.03, 20:41
                            Ja tego tak nie odczulam. Uslyszec Bjork na zywo bylo dla mnie niesamowitym
                            muzyczno-metafizycznym doznaniem smile A jednak muzyki Bjork slucha sie calkiem
                            inaczej niz Stones`ow- mozna sie bylo spodziewac jak bedzie koncert wygladal...

Scisk mi zbytnio nie przeszkadzal w przezywaniu muzyki, ale rozumiem ze jesli
                            ktos stal pod trybuna dla vipów, dla ktorych zawartosc W-alkoholu w drinkach
                            byla wieksza o wiele niz w naszych, ten mial niemale problemy w skupieniu i
                            prawidlowym odbiorze muzyki...
                            Pozdrawiam.
                            • Gość: agrafka Re: Koncert Björk w Sopocie IP: 80.49.9.* 17.07.03, 22:47
                              Czy nikt z TWA nie był na Bjork? Kurczę, byłam ciekawa waszych relacji.
                              (poważnie mówię, bez aluzji mi tu!!)
                              • lalabo Re: Koncert Björk w Sopocie 18.07.03, 02:26
                                wolne zarty
                          • stiria Re: Koncert Björk w Sopocie 18.07.03, 13:42
                            mialam bardzo podobne wrazenie, cały czas jedna dziewczyna koło mnie tańczyła
                            przy tym mnie cały czas dotykając bo bylo bardzo ciasno, ktoś z tyłu cały czas
                            buszował w plecaku, a z boku niekończące się komentarze i achy, ochy...
                            wszystko to okropnie irytowało!
                            • Gość: XX. Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 14:40
                              To ja mialam szczęscie,bo stalam przed trawnikiem z kwiatkami i nikt mi nie
                              zaslaniaj,nie szelescil ,nie zakłócal odbioru-mialam tez lornetkę i jedną z
                              najpiękniejszych nocy muzycznych,niedawno wrócilam do miasta mojego,ale jedną
                              nogą jeszcze jestem tam..pozdrawiam obecnych na festiwalu..
      • Gość: laura Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.36.* 18.07.03, 03:35
        głos brzmi wspaniale, ba! nawet lepiej niz na plytach bo jest
        ten metafizyczny kontakt. dla mnie cudo.

zapraszam na bjork.blog.pl - zdjecia, linki, ploteczki.
        • eora Re: Koncert Björk w Sopocie 19.07.03, 09:30
          Gość portalu: laura napisał(a):

> głos brzmi wspaniale, ba! nawet lepiej niz na plytach bo jest
          > ten metafizyczny kontakt. dla mnie cudo.

Zgadzam sie calkowicie, Björk brzmiala przepysznie bajecznie, ilez ja bym dala
          za obejrzenie i uslyszenie tego wszystkiego jeszcze raz w tv.. podobno Björk
          podobalo sie bardzo w Polsce, wiec moze wyda ten koncert na CD albo DVD..
          wszystko jedno, byle jeszcze raz miec okazje to wszystko przezywac.. uughh..

eora
    • Gość: nonincognito Genialny koncert Björk w Sopocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 14:34
      na www.bjork.com jest kilka zdjec z koncertu. tam tez jest dokladna lista
      utworow (Hunter, Pagan poetry, 5 Years, Unravel, Jóga, All is full of love,
      Desired constellation, Heirloom, Nature is ancient, Nameless, An Echo, A Stain,
      Where is the line?, Hyper-ballad, Bachelorette, It's In Our Hands (SPT mix),
      Pluto, Generous palmstroke, Human behaviour), ktore zaspiewala na koncercie.
      kazdy kto ceni bjork, a nie byl w Sopocie, powinien tego zalowacsmile to bylo juz
      tydz temu, a ja wciaz
      jestem w szoku. to byl zdecydowanie najlepszy koncert w moim zyciu i watpie w
      to, zebym kiedykolwiek zobaczyla cos rownie pieknego...bjork spiewala przez ok
      godz i 45 min. (podobno...zawsze odmierzam czas na koncertach, ale tym razem
      bylam zaczarowana i zapomnialam) i ani przez chwile nie bylo slychac, zeby
      zmeczyl sie jej glos.
      a ten glos jest niesamowicie pelny, czysty, gleboki i nieludzki. i w rzeczyw
      istosci brzmi zupelnie inaczej niz na plytach - jest naprawde piekny. kiedy
      spiewala "all is full of love", czulam sie jak w bajce, a kiedy zaczela spi
      ewac "pluto", czulam sie jakbym byla uczestniczka szamanskiego obrzedu. w zyciu
      nie slyszalam czegos tak genialnego. oprocz jej pieknego glosu bylo tez kilka
      swietnych wizualizacji - niektore byly duzo lepsze od jej wszystkich
      teledyskow, a kazda wizualizacja zostala zrobiona specjalnie do konkretnej
      piosenki. to bylo genialnie. bjork jest mistrzynia perfekc
      jonizmu.

a peaches.....hmmm....fakt....wlozyla mikrofon do majtek, plula sztuczna krw
      ia....miala rozowe spodenki....ale przez jakis czas spiewala z playbacku i
      wypadla naprawde fatalnie przy bjork. wszyscy wypadli fatalnie. bo nikt nie
      mial tych wizualizacji, tak niesamowitego glosu, harfy, orkiestry smyczkowej i
      zespolu matmos obok siebie...i takiej fryzurki na pazia...i nikt tak nie
      zaskakiwal....a bjork zaskakiwala kazdym fragmentem koncertu..ach...

to byl bardzo pozytywny koncert....tak niesamowicie piekny....taki magiczny.
      ...bjork zaczarowala nawet niektore karkismile, ktore przyszly na koncert prosto z
      plazy -
      w dresach i z kobietkami w krotkich spodniczkach (a takich niestety bylo spo
      ro...)

jedyna wada koncertu bylo to, ze przyszlo strasznie duzo ludzi i byl ogromny
      scisk. na poczatku koncertu bylam blisko sceny, ale zostalam wypchnieta prze
      z wysokich facetow (to dziwne....1 raz widzialam na koncercie az tylu wysoki
      ch facetow przy scenie.... ) do tylu....

ale to i tak byl genialny koncertsmile
      • Gość: Michalina Re: Genialny koncert Björk w Sopocie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.03, 19:55
        a mi się Peaches podobala,obiektywna nie jestem jednak,gdyz podczas tego
        wieczoru bylam nienormalnie niemoralnie szczęśliwa,więc..
        • Gość: ??? Re: Genialny koncert Björk w Sopocie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 18:25
          Tylko tyle wypowiedzi o tym festiwalu? smutne zwazywszy na to,ile jest
          wypowiedzi na inne tematy..ale moze ja się nie znam..moze to taki koncert
          jakich wiele..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka