Gość: megi IP: 213.25.66.* 10.07.03, 18:35 O ile mi wiadomo to ten koncert jest w sobote a nie piatek! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lester Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 10.07.03, 19:17 No własnie... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Koncert Björk w Sopocie 10.07.03, 19:28 Co sie dziwicie- Sankowski sobie wyrobił pióro w Bravo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sopot jest wspanialy Warszawa pozdrawia Sopot IP: *.chello.pl 10.07.03, 20:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka kto odkupi bilety IP: 217.153.92.* 11.07.03, 11:55 Mam trzy bilety na Bjork,niestety nie mozemy pojechac. jelsi jest ktos w Wawie kto jeszcze nie kupil sobie biletu, a ma zamiar to prosze o kontakt. bielty sa jak najbardziej oryginalne, po prostu organizatorzy nie przyjmuja zwrotów. milka_71@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.gruppa66.com.pl / 172.17.9.* 11.07.03, 12:34 Przeczytaj ponownie pierwsze zdanie tekstu matołku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.zus.pl 12.07.03, 09:26 Wybieram się na koncert Bjork z Warszawy, może ktoś jedzie samochodem około 14-tej i chciałby mnie zabrać, oczywiście zapłacę za podróż. Nie lubię jeździć pociągiem, a jakby co mam pociąg o 14:02. Kontakt ze mną to: 604098222 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Koncert Björk w Sopocie IP: 80.48.165.* 13.07.03, 14:33 Czy ktos byl? Czy moglby mi ten koncert zrelacjonowac (nieco obszerniej niz zrobiono to w artykule w portalu Gazety)? Jakie piosenki oprocz "All is full of love", "Jogi" i "Pagan Poetry" zaspiewala Bjork? Czy jej glos faktycznie brzmi na koncertach tak fatalnie (jak gdzies przeczytalam)? Chcialam przekonac sie o tym wszystkim osobiscie... nie udalo sie Moze kiedys... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koala Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.osowa.gda.osk.pl 13.07.03, 15:40 Gość portalu: mia napisał(a): > Czy ktos byl? Czy moglby mi ten koncert zrelacjonowac (nieco obszerniej niz > zrobiono to w artykule w portalu Gazety)? Jakie piosenki oprocz "All is full of > > love", "Jogi" i "Pagan Poetry" zaspiewala Bjork? Czy jej glos faktycznie brzmi > na koncertach tak fatalnie (jak gdzies przeczytalam)? Chcialam przekonac sie o > tym wszystkim osobiscie... nie udalo sie Moze kiedys... Na otwarcie był "Hunter"... Był też "Hyperballad" oraz "Bachelorette". "Human Behaviour" zamykal koncert. Jej głos nie brzmial dobrze. Brzmial rewelacyjnie. Choc sluchalem koncertu z plazy, jestem pewien ze ci co byli pod sceną, przezyli niezapomniane chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
stiria Re: Koncert Björk w Sopocie 13.07.03, 18:48 Show Bjork dala bardzo ciekawy... stalam niemal pod sama scena, okropny scisk, ktory uniemozliwial mi czerpanie calej radosci z koncertu:/, niestety nic nie mowila do publicznosci, tylko "dziekuje" (po polsku). Z miejsca, w ktorym ja stalam odnioslam wrazenie, ze studyjnie Bjork brzmi lepiej, ale to moze wynik zmeczenia i znuzenia wczesniejszymi wystepami. Teraz, gdy wrocilam do domu (niemal cala Polske wzdluz przejechalam) i odpoczelam i przypominam sobie szczegoly i widze, ze to jednak niesamowita artystka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luper Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 19:57 stiria napisała: Z miejsca, w ktorym ja > stalam odnioslam wrazenie, ze studyjnie Bjork brzmi lepiej, ale to moze wynik > zmeczenia i znuzenia wczesniejszymi wystepami. ] a Peaches???? jak grala peaches bylem na jednym jej koncercie ,dawno temu i bylo ZAJEBISCIE,czy tym raze czegos jej zabraklo?? Odpowiedz Link Zgłoś
stiria Re: Koncert Björk w Sopocie 13.07.03, 20:49 pierwszy raz widzialam koncert peaches, szkouje, ale tylko tyle. Na pewno nie skusze sie na kupno jej plyty, bo muzycznie jakos nie przypadla mi do gustu, show tez bardziej dla panow :>,ale ogolnie bylo ciekawiej niz np wystep husky czy smolika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.osowa.gda.osk.pl 13.07.03, 23:02 trzeba bylo sobie dac spokoj z supportami mialabys swieze siły na bjork na mnie peaches nie zrobila specjalnego wrazenia. owszem, robila show, lecz za duzo do przekazania nie miala. na plytach tez nie ma. poza tym bjork mowila "dziekuje" a peaches "dziekuja" koncert bjork byl naprawde dobry! ona jest swietną wokalistką! Odpowiedz Link Zgłoś
lalabo Re: Koncert Björk w Sopocie 14.07.03, 09:47 Husky poprawna, bez rewelacji, morze blisko, drinki za 2 zlote, bez dylematu Smolik & Company patrz wyzej stopy w letniej wodzie, za 2 drinki koszulka, molo jeszcze blizej, nadal bez dylematu Beaches zalosc muzyczna sceniczna estetyczna , oddam koszulke, byle nie sluchac i nie widziec, dylemat ( jak to zrobic) Bjork klasa, najwyzsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaik Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 00:03 Bjork wokalnie wspaniała. na początku niestety trochę szwankowała fonia, ale im dalej tym lepiej. Od mrocznej polarno-islandzkiej do gorącej, rodem z huty Kościuszko fali dźwięków. Atmosfera naprawdę gorąca przeplatała się z liryką, bryza od morza i wschodzący księżyc. Było pięknie.... PS. "artystka" brzoskwinia nie dorosła Brzózce do niskich obcasów. Żenujące szoł rodem z x-lasek. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajda Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.core.net.pl 15.07.03, 00:32 Husky-->fakt ze wokalistka nie jest zbyt energiczna, ale ten jej glos...mmmm... Smolik-->fajna klubowa rozgrzewka, tylko slonce troszke dawalo po oczach... Peaches-->>jak dla mnie żenada. I chyba nie tylko dla mnie, bo wszyscy wokol raz po raz wybuchali śmiechem. "Najbrudniejsze bity po Prodigy"? Nudny takt 4x4 przerywany elektro-riffami. Widok miotajacego sie po scenie owlosionego manekina (!!) w spodenkach o cielistym kolorze przyprawial mnie o mdlosci... Bjork za to dala przecudny koncert.Niesamowite przezycie! Jej glos przeszywał me wnetrze doglebnie ) Dawno nie bylam na tak swietnym koncercie. Załujcie, ktorzy nie doswiadczyliscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zafka Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 14:37 Bjork byla rewelacyjna i chociaz na poczatku spodziewalam sie czegos innego (zywszego) to potem stalam i sluchalam jak w maglinie. I prawie nie przeszkadzal mi pomruk rozmow z trybuny honorowej w cichszych momentach. Scisk byl okropny, ale i tak pozdrawiam wszystkich, ktorzy mieli okazje wysluchac tej rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
motyla.noga Re: Koncert Björk w Sopocie 15.07.03, 15:05 Jeśli chodzi o Bjork - nic do zarzucenia. Klasa sama w sobie. Ale... doszedłem do wniosku, że to nie jest muzyka na tak wielki koncert. W tłumie 11 tysięcy ludzi mogę się dobrze bawić przy Stonesach, ale Bjork to muzyka do słuchania, a nie do skakania w tłumie. Bogactwo dźwięków zostało zabite przez rozpychanie się wzajemne i gadki /w tym drugim przodował sektor VIP-owski/. Po koncercie miałem wrażenie że duża jego część gdzieś mi umknęła. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
adit3 Re: Koncert Björk w Sopocie 17.07.03, 20:41 Ja tego tak nie odczulam. Uslyszec Bjork na zywo bylo dla mnie niesamowitym muzyczno-metafizycznym doznaniem A jednak muzyki Bjork slucha sie calkiem inaczej niz Stones`ow- mozna sie bylo spodziewac jak bedzie koncert wygladal... Scisk mi zbytnio nie przeszkadzal w przezywaniu muzyki, ale rozumiem ze jesli ktos stal pod trybuna dla vipów, dla ktorych zawartosc W-alkoholu w drinkach byla wieksza o wiele niz w naszych, ten mial niemale problemy w skupieniu i prawidlowym odbiorze muzyki... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agrafka Re: Koncert Björk w Sopocie IP: 80.49.9.* 17.07.03, 22:47 Czy nikt z TWA nie był na Bjork? Kurczę, byłam ciekawa waszych relacji. (poważnie mówię, bez aluzji mi tu!!) Odpowiedz Link Zgłoś
stiria Re: Koncert Björk w Sopocie 18.07.03, 13:42 mialam bardzo podobne wrazenie, cały czas jedna dziewczyna koło mnie tańczyła przy tym mnie cały czas dotykając bo bylo bardzo ciasno, ktoś z tyłu cały czas buszował w plecaku, a z boku niekończące się komentarze i achy, ochy... wszystko to okropnie irytowało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX. Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 14:40 To ja mialam szczęscie,bo stalam przed trawnikiem z kwiatkami i nikt mi nie zaslaniaj,nie szelescil ,nie zakłócal odbioru-mialam tez lornetkę i jedną z najpiękniejszych nocy muzycznych,niedawno wrócilam do miasta mojego,ale jedną nogą jeszcze jestem tam..pozdrawiam obecnych na festiwalu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura Re: Koncert Björk w Sopocie IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.36.* 18.07.03, 03:35 głos brzmi wspaniale, ba! nawet lepiej niz na plytach bo jest ten metafizyczny kontakt. dla mnie cudo. zapraszam na bjork.blog.pl - zdjecia, linki, ploteczki. Odpowiedz Link Zgłoś
eora Re: Koncert Björk w Sopocie 19.07.03, 09:30 Gość portalu: laura napisał(a): > głos brzmi wspaniale, ba! nawet lepiej niz na plytach bo jest > ten metafizyczny kontakt. dla mnie cudo. Zgadzam sie calkowicie, Björk brzmiala przepysznie bajecznie, ilez ja bym dala za obejrzenie i uslyszenie tego wszystkiego jeszcze raz w tv.. podobno Björk podobalo sie bardzo w Polsce, wiec moze wyda ten koncert na CD albo DVD.. wszystko jedno, byle jeszcze raz miec okazje to wszystko przezywac.. uughh.. eora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonincognito Genialny koncert Björk w Sopocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 14:34 na www.bjork.com jest kilka zdjec z koncertu. tam tez jest dokladna lista utworow (Hunter, Pagan poetry, 5 Years, Unravel, Jóga, All is full of love, Desired constellation, Heirloom, Nature is ancient, Nameless, An Echo, A Stain, Where is the line?, Hyper-ballad, Bachelorette, It's In Our Hands (SPT mix), Pluto, Generous palmstroke, Human behaviour), ktore zaspiewala na koncercie. kazdy kto ceni bjork, a nie byl w Sopocie, powinien tego zalowac to bylo juz tydz temu, a ja wciaz jestem w szoku. to byl zdecydowanie najlepszy koncert w moim zyciu i watpie w to, zebym kiedykolwiek zobaczyla cos rownie pieknego...bjork spiewala przez ok godz i 45 min. (podobno...zawsze odmierzam czas na koncertach, ale tym razem bylam zaczarowana i zapomnialam) i ani przez chwile nie bylo slychac, zeby zmeczyl sie jej glos. a ten glos jest niesamowicie pelny, czysty, gleboki i nieludzki. i w rzeczyw istosci brzmi zupelnie inaczej niz na plytach - jest naprawde piekny. kiedy spiewala "all is full of love", czulam sie jak w bajce, a kiedy zaczela spi ewac "pluto", czulam sie jakbym byla uczestniczka szamanskiego obrzedu. w zyciu nie slyszalam czegos tak genialnego. oprocz jej pieknego glosu bylo tez kilka swietnych wizualizacji - niektore byly duzo lepsze od jej wszystkich teledyskow, a kazda wizualizacja zostala zrobiona specjalnie do konkretnej piosenki. to bylo genialnie. bjork jest mistrzynia perfekc jonizmu. a peaches.....hmmm....fakt....wlozyla mikrofon do majtek, plula sztuczna krw ia....miala rozowe spodenki....ale przez jakis czas spiewala z playbacku i wypadla naprawde fatalnie przy bjork. wszyscy wypadli fatalnie. bo nikt nie mial tych wizualizacji, tak niesamowitego glosu, harfy, orkiestry smyczkowej i zespolu matmos obok siebie...i takiej fryzurki na pazia...i nikt tak nie zaskakiwal....a bjork zaskakiwala kazdym fragmentem koncertu..ach... to byl bardzo pozytywny koncert....tak niesamowicie piekny....taki magiczny. ...bjork zaczarowala nawet niektore karki, ktore przyszly na koncert prosto z plazy - w dresach i z kobietkami w krotkich spodniczkach (a takich niestety bylo spo ro...) jedyna wada koncertu bylo to, ze przyszlo strasznie duzo ludzi i byl ogromny scisk. na poczatku koncertu bylam blisko sceny, ale zostalam wypchnieta prze z wysokich facetow (to dziwne....1 raz widzialam na koncercie az tylu wysoki ch facetow przy scenie.... ) do tylu.... ale to i tak byl genialny koncert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michalina Re: Genialny koncert Björk w Sopocie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.03, 19:55 a mi się Peaches podobala,obiektywna nie jestem jednak,gdyz podczas tego wieczoru bylam nienormalnie niemoralnie szczęśliwa,więc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Genialny koncert Björk w Sopocie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 18:25 Tylko tyle wypowiedzi o tym festiwalu? smutne zwazywszy na to,ile jest wypowiedzi na inne tematy..ale moze ja się nie znam..moze to taki koncert jakich wiele.. Odpowiedz Link Zgłoś