mallina 17.07.03, 03:00 taki fajny zespol a w sumie chyba malo kto go kojarzy.. a moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: soso Re: Texas IP: 195.41.66.* 17.07.03, 08:14 Zawsze chcialem polubic Texas bo ciekawe aranzacje, fajne wstepy do wielu piosenek, ladna dziewczyna. Ale jednak to II liga i nawet trudno powiedziec dlaczego. Cos jak INXS. Ostatnio ich plyty na wyprzedazach za grosze ale nie rusze. Nie kusi mnie wcale i pozostane przy mojej jedynej 'southside'. pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Texas 17.07.03, 08:29 Zgadzam się z Soso. Dobre określenie, "Chciałbym polubić", bo w sumie ani Texas jakoś agresywnie się nie promuje, wokalistka się nie rozbiera, nie ma ich na okładkach pism... a jednak jest w tej muzyce coś co mnie zniechęca, takie "średniactwo". Nie wiem, czy to trafne porównanie, ale z tego typu popowych grup w których są damskie (lub między innymi damskie) wokale lubię The Beautiful South (w wersji z wokalistkami właśnie), a Texas jakoś nie. Kilku utworów przyjemnie się słucha, ale jak dostałem w prezencie składankę "The Greatest Hits", to przesłuchałem i odłożyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Texas IP: 172.16.3.* 17.07.03, 10:12 Texas ?? Uwielbiam, świetny, ambitny pop, genialne aranżacje, przebojowe piosenki dobry wokal i muzyka, dość inteligentne teksty ! Pierwszy raz zafascynowałem się TEXAS w 1997 roku po usłyszeniu piosenki "PUT YOUR ARMS AROUND ME", która w kilku krajach była singlem, zafascynowałem się albumem WHITE ON BLONDIE, potem świetny album THE HUSH z przebojami SUMMER SON, IN YOUR LIFETIME czy balladą DAY AFTER DAY. W 2000 roku składanka THE BEST OF z singlami IN DEMAND i świetnym tanecznym kawałkiem INNER SMILE ( mnóstwo energii ), taka muzyka w Polsce się nie sprzedaje to wiadomo... W Szkocji ( skąd pochodzi TEXAS ) jest o wiele lepiej, słyszałem ich kilka razy w Stanach i widziałem ich płyty. W 1997 roku wydali singiel z WU-TANG_CLAN- em "Say What You Want ( All Day, Ewery Day ) - to było w USA bardzo popularne. Mnie się TEXAS bardzo podoba, zawsze mio się tego słucha - ta muzyka cos mówi, świetna na wakacje. Po prostu muzyka dla fanów ambitniejszych klimatów acz lekkich. Polecam, zawsze czekam na nową produkcję. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Texas 18.07.03, 13:25 Ja mam składankę " Greatest Hits " i bardzo ją lubię. Myślę że jest to w jakimś sensie zespół niedoceniany ( trzeba mieć w głowie żeby napisać takie " Say What You Want " ). Cenię ich za to, że mimo iż grają prosty pop-rock, nie czuje się w tym ani odrobiny " zchamienia " Świetnie mi się tego słucha, Sharleen jest dla mnie genialną wokalistką. Ale do kupowania albumów jakoś mnie nie ciągnie... Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Texas 18.07.03, 15:15 Zgadzam się z kolegami wyżej - czegoś temu zespołowi brakuje, czegoś co sprawi, że nie będzie się chciało wyjąć płyty z odtwarzacza... ale niestety Texas nie idzie na cołość, albo może nie wstrzelił się w dobry czas dla siebie w muzyce? Był kiedyś taki wątek o zespołach, których składanki The Best chętnie się kupi, ale kolejnych albumów już nie - dla mnie Texas idealnie tu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: Texas IP: 195.41.66.* 18.07.03, 15:55 Wczoraj z powodu tego watku przesluchalem kolejny raz 'southside'. Doszedlem do wniosku, ze slaboscia texas jest dosc monotonne brzmienie z niezawodnymi poglosami, glos pieknej skadinad wokalistki jest bardzo slabiutki i wlasnie te poglosy maja poprawic mizerie (podobnie sprawa ma sie np. z Kora czy Kim Wilde, ktore takze nie potrafia porzadnie zaspiewac). Gitarzysta uparcie kreci sie wokol tych samych trickow, ktore wprawdzie dorze zna ale ilez razy mozna. Plusem sa niewatpliwie dobre melodie, ciekawe slowa choc w glownym nurcie konwencji milosnych. W sumie czworka z plusem. pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Texas 20.07.03, 15:11 > glos pieknej skadinad wokalistki jest bardzo slabiutki Nie zgadzam się !!! Już pisałem, dla mnie jest genialna, w zasadzie jej głos ciągnie ten zespół... Aha, " Black eyed Boy " powala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Kansas IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 18.07.03, 22:00 Texas nie znam, za to lubię Kansas choć słabo znam Odpowiedz Link Zgłoś
vulture ekhm 19.07.03, 05:46 Gość portalu: As napisał(a): > Texas nie znam, za to lubię Kansas choć słabo znam I najlepiej, Asie, nie rób sobie nadziei na jakiekolwiek analogie poza nazwami grup. A Kansas rulez. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Texas 28.07.03, 23:32 posciagalam sobie dosyc sporo piosenek, nie tylko te ktore byly przebojami - jak dla mnie przyjemne dla ucha, byc moze kupie nawet jakas plyte? w koncu non stop sluchac nie trzeba, a raz na jakis czas jest ok dzieki za wszystkie opinie Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Texas 28.07.03, 23:38 Ja od siebie jedynie pragnę dodać, że Texas mi zupełnie nie przeszkadza, bardzo lubię In Demand na przykład, ale wielkim uczuciem ich nie darzę. Natomiast zawsze chciałam mieć włosy jak Sharleen Odpowiedz Link Zgłoś