Dodaj do ulubionych

Jimi Hendrix

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 22:20
Pomocy! Z jakiej płyty pochodzą wspaniałe improwizacje Jimiego w duecie z
fletem? To był jakiś chyba koncert. Szukam tego od lat. Słyszałem fragmenty
dawno temu na jakiejś składance...
Obserwuj wątek
    • Gość: radar Re: Jimi Hendrix IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.03, 10:37
      Gość portalu: olo napisał(a):

> Pomocy! Z jakiej płyty pochodzą wspaniałe improwizacje Jimiego w duecie z
      > fletem? To był jakiś chyba koncert. Szukam tego od lat. Słyszałem fragmenty
      > dawno temu na jakiejś składance...
      Kup płytę JH UNDERGROUND.Tam jest JAZZ z Heniem.Pytaj w DOBRYCH sklepach
      płytowych.Pozdrawiam i życzę sukcesu.
      • foxy21 Re: Jimi Hendrix 30.07.03, 12:12
        Ja tez Ci nie pomoge.
        Hendrix nagral mnostwo muzyki, mial duzo nowych
        pomyslow, ja zaluje, ze nie zdazyl nagrac plyty z Davisem.
        pozdr,
        • Gość: olo Re: Jimi Hendrix IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 17:55
          Może jednak ktoś wie? Na starej płycie "Greatest hits" (na okładce JH jakby
          wpisany w klatkę filmu foto)była m.in. genialna wersja "Voodoo child", gdzie
          improwizacja gitary przechodzi w dialog z fletem. Z czego to pochodzi?!!!
          • pirx13 Re: Jimi Hendrix 30.07.03, 18:18
            Nie wiem z jakiej płyty mogą pochodzić te nagrania, ale może zobacz tutaj:
            perso.wanadoo.fr/hendrix.guide/hendrix.htm całkiem nieżle obracowana
            dyskografia, obejmuje też mniej znane pozycje, jakies koncertowe wydawnictwa
            itp. może znajdziesz gdzies tutaj w opisach.
            Jeżeli w tych nagraniach pojawial się flet, to może to są jakieś koncertowe
            nagrania, gdzie gościnnie pojawia się Chris Wood (o ile dobrze kojarze to ten z
            traffic), on towarzyszył Hendrixowi na jakiś koncertach w Anglii pod koniec 68,
            albo na początek 69, przynajmniej tak mi się wydaje
            • Gość: olo Re: Jimi Hendrix IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 22:07
              dzięki, znalazłem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka