Gość: olo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 22:20 Pomocy! Z jakiej płyty pochodzą wspaniałe improwizacje Jimiego w duecie z fletem? To był jakiś chyba koncert. Szukam tego od lat. Słyszałem fragmenty dawno temu na jakiejś składance... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radar Re: Jimi Hendrix IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.03, 10:37 Gość portalu: olo napisał(a): > Pomocy! Z jakiej płyty pochodzą wspaniałe improwizacje Jimiego w duecie z > fletem? To był jakiś chyba koncert. Szukam tego od lat. Słyszałem fragmenty > dawno temu na jakiejś składance... Kup płytę JH UNDERGROUND.Tam jest JAZZ z Heniem.Pytaj w DOBRYCH sklepach płytowych.Pozdrawiam i życzę sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Jimi Hendrix 30.07.03, 12:12 Ja tez Ci nie pomoge. Hendrix nagral mnostwo muzyki, mial duzo nowych pomyslow, ja zaluje, ze nie zdazyl nagrac plyty z Davisem. pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Jimi Hendrix IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 17:55 Może jednak ktoś wie? Na starej płycie "Greatest hits" (na okładce JH jakby wpisany w klatkę filmu foto)była m.in. genialna wersja "Voodoo child", gdzie improwizacja gitary przechodzi w dialog z fletem. Z czego to pochodzi?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pirx13 Re: Jimi Hendrix 30.07.03, 18:18 Nie wiem z jakiej płyty mogą pochodzić te nagrania, ale może zobacz tutaj: perso.wanadoo.fr/hendrix.guide/hendrix.htm całkiem nieżle obracowana dyskografia, obejmuje też mniej znane pozycje, jakies koncertowe wydawnictwa itp. może znajdziesz gdzies tutaj w opisach. Jeżeli w tych nagraniach pojawial się flet, to może to są jakieś koncertowe nagrania, gdzie gościnnie pojawia się Chris Wood (o ile dobrze kojarze to ten z traffic), on towarzyszył Hendrixowi na jakiś koncertach w Anglii pod koniec 68, albo na początek 69, przynajmniej tak mi się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Jimi Hendrix IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 22:07 dzięki, znalazłem! Odpowiedz Link Zgłoś