Dodaj do ulubionych

Kupa psa ogrodnika

17.08.03, 15:07
Wszyscy już chyba słyszeliśmy najnowszy singiel naszej kochanej Kasi Klich.
Jednak nie znalazłem wątku żadnego na forum, więc czas coś napisać...
Ja rozumiem, że na taki głosik jaki Klich posiada, napisanie piosenki aby
brzmiała ona dobrze oraz sprawiała wrażenie, że wokalistka głos posiada, jest
trudne.. ale wydanie jeszcze raz tej samej piosenki z innym tekstem (do
którego powrócę za chwilę) to już przesada. Yaro widać nie jest tak płodny
artystycznie jak niektórzy podejrzewali, chyba że to coś w rodzaju kolejnej
części komercyjnego przedsięwzięcia.. w końcu trzeba iść za ciosem i dać
ludziom to czego pragną, a co sprzedało się raz, sprzeda się i drugi, w innym
opakowaniu. Tekst jak to na Klich przystało dziecinny i nudny. Wykonanie jak
zawsze. Przy okazji jej płyt powinniśmy docenić pracę ekipy studia, które
była w stanie stworzyć coś z niczego. O wizerunku Kasi się nie wypowiem, bo
na tym zna się tylko mój dziadek, pamiętający czasy sanacji i kreacje Miry
Zimińskiej-Sygietyńskiej z Sylwestra 1930. Jedynym plusem Klich jest to, że w
chórku ma Kasię Cerekwicką, która spiewa o niebo lepiej od swej imienniczki.
Podsumowując, po nowej płycie Kasi Klich nie spodziewam się zupełnie niczego
nowego i chyba niestety nie stanie mi czasu aby jej posłuchać...
Obserwuj wątek
    • vulture rzygi psa ogrodnika 17.08.03, 15:14
      Czepiasz się. Uważam, że właśnie Yaro udowodnił, że nawet dla kogoś takiego,
      jak artystka Kasia Klich, można napisać piosenkę, którą puści radio. A radio
      gra, chyba mi nie powiesz, że nie słyszałeś, "Psa ogrodnika" co kwadrans, więc
      cel został osiągnięty. Być może Kasia w szkole na lekcjach muzyki wielokrotnie
      słyszała od nauczycielki "Dziecko, z tym głosem to tylko pod kościół", a teraz
      piosenki Kasi lecą w radiu.

Jeśli o samego Yaro chodzi, ma on szczęście do obdarzania dobrym repertuarem
      utalentowanych i medialnych artystek. Jego poprzednia towarzyszka życia, Reni
      Jusis, aktualnie wykonuje muzykę klubową na światowym poziomie (wszyscy chwalą,
      czyli że dobre jest), Kasia Klich z piosenki na piosenkę się rozwija, a kto
      wie, którą wokalistkę Yaro za jakiś czas wyrwie, to znaczy, wypromuje... może
      nawet samą Georginę Tarasiuk?
      • frendzlik20 Re: rzygi psa ogrodnika 17.08.03, 15:17
        Velture napisał :
        Uważam, że właśnie Yaro udowodnił, że nawet dla kogoś takiego,
        jak artystka Kasia Klich, można napisać piosenkę, którą puści radio.

Zgadza się, tylko czy on musi jej ciągle tą samą piosenkę pisać ? Chyba, że to
        jedyna możliwa...
        • vulture wnętrzności jelita psa ogrodnika 17.08.03, 15:24
          frendzlik20 napisał:

>czy on musi jej ciągle tą samą piosenkę pisać ? Chyba, że to
          > jedyna możliwa...

I tu się mylisz mój drogi - przypomnij sobie, jak różnorodny był repertuar
          debiutanckiej płyty Kasi Klich. Wystarczy, że wspomnę singiel "Będę robić nic",
          który wyznaczył całkowicie nowe szlaki dla współczesnej polszczyzny, a i w
          warstwie muzycznej wcale nie był już taki przystępny jak "Lepszy model". Więc
          nie zdziw się, jeśli następna płyta Kasi Klich zaskoczy Cię odmiennością
          stylistyczną, oryginalnością i - nie bójmy się tego słowa- światowym poziomem
          produkcji. Powiedziałbym nawet, że tu przebijamy resztę świata, ponieważ na
          świecie nikt nie nagrywa takich płyt, jakie Kasia Klich nagrywa u nas. Nie
          dziwiłbym się, gdyby następna płyta nagrana została przy pomocy orkiestry
          symfonicznej. O Kasi jeszcze na pewno usłyszymy.
          • frendzlik20 Re: wnętrzności jelita psa ogrodnika 17.08.03, 15:34
            Przepraszam bardzo Kasię i Ciebie drogi Velture (już posypałem głowę popiołem a
            krzyżem na grochu poleżę wieczorem). Nie wiem jak mogłem zapomnieć o tym Hymnie
            Kółek Gospodyń Wiejskich. To arcydzieło w każdej sferze.. Podobno Profesorowie
            Bralczyk i Miodek walczą teraz w Komisji Języka Polskiego, aby wpisać do
            słowników słowo : nicnierobienie. A to chyba o czymś świadczy. Muzyka również
            zupełnie niepodobna do "Lepszy model" znany również pod tytułem "Pies
            ogrodnika". Yaro korzę się przed Tobą.. Nie doceniłem Cię
            ps. Czy drugi singiel Kasi to będzie "Bedę coś robić" na melodię przez
            wsyztskich rozpoznawalną ?
      • natasza_zylska Re: rzygi psa ogrodnika 18.08.03, 18:41
        A czy mi mógłby pan Taro coś napisać i wypromować ? Bo nikt już o mnie nie
        pamięta. Zresztą ze mną będzie łatwiej, bo ja już jeden przebój miałam, i do
        dziś jest on klasyką gatunku.
        • natasza_zylska errata 18.08.03, 18:43
          oczywiście pomyliłam się w pseudo mego promotora... chodziło mi o YARO, ale to
          tylko z wrażenia..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka