Dodaj do ulubionych

No, koniec

29.02.12, 13:28

lutego koniec, a poza tym wreszcie odważyłam się, stawiłam czoła muzyce, com ją nawarzyła. I mam już listę zakupów, które robiłam przez zimę.
I nie było się czego bać, nie jest to góra szalonych wydatków uff.
W każdym razie jakby kto zechciała, to mogę dać nasiona
Vitex -Negundo
Acanthopanax Senticosus
i przypomniałam sobie, że jeszcze coś u Legutki zamawiałam i opłaciłam, po czym ślad w moim komputrze zanikł.
Udaję się więc na poszukiwania.
-
No dobra, dobra.
Obserwuj wątek
    • kocia_noga i sie znalazło 29.02.12, 13:31
      Agastache, Mięta meksykańska

Kozłówka różowa

Krwawnik pospolity

Pierwiosnek kandelabrowy - mieszanka

Łubin trwały Noblemaiden-biały

Oberżyna - Black Beauty
    • yoma Re: No, koniec 29.02.12, 13:59
      Vitex trifolia ci mogę dać, badyla do ukorzenienia, krzaczorek nader wdzięczny.
      • kocia_noga Re: No, koniec 29.02.12, 17:45
        Teraz piszesz? Jak już mam zamówione i opłacone nasiona?
        Ale chciwość mnie zżera, żeby wziąć. Chciwości mówimy nie!
        Chyba żeby mi nic z nasion nie wyrosło, to wtedy.
        A jak nie chcecie nic brać, to nie, łaski bez.
        • yoma Re: No, koniec 29.02.12, 17:57
          A niestety mam ciężkie podejrzenia, że ci dużo nie wyrośnie. To jakby co, to krzycz.
          • kocia_noga Re: No, koniec 29.02.12, 18:45
            :((((
            • yoma Re: No, koniec 29.02.12, 19:16
              Wiesz, to co już kiedyś pisałam. Bogowie wiedzą, jak to było zbierane i przechowywane. Ale niech ci wyrośnie, oczywiście :)
              • lellapolella Re: No, koniec 29.02.12, 20:23
                Viteks w stanie badylkowym bym wzieła chętnie na wychowanie:) Kocia, miałam nasiona tego łubinu w zeszłym roku, ładnie wyszedł. Jakby coś nie teges z agastache, to mam do podzielenia, wystarczy mrugnąć:)
                Nie wiem, w którym wątku, ale pisałaś o miodowniku melisowatym, jakby Ci się z czasem ulęgły jakieś nasiona z niego, to pamiętaj o mnie- piękny jest:)
                • yoma Re: No, koniec 29.02.12, 20:28
                  Nie ma sprawy, chociaż Bóg raczy wiedzieć, czy on się rozmnaża przez badyle, ale ty masz wprawę :) Ale to nie teraz, dopiero jak budzić będę.
                  • kocia_noga Re: No, koniec 29.02.12, 22:50
                    Mam dwa miodowniki, tzn na jeden czekam i umówiłam się,że nadejdzie dopiero pod koniec marca. Jeden jest zwykły, tzn botaniczny, zaś drugi to jakiś wypas z wielkimi kwiatkami i jego to właśnie zadołowałam. Czy wylezie? Mam nadzieję. Też czekam na nasiona, ale nie wiem, do jakiego stopnia ten ładniejszy jest ustalony w hodowli, czy nasiona powtórzą cechy. Albo czy się nie skrzyżuje z tym botanicznym. Nieważne. Jak (tfu tfu na psa urok) będą nasiona, to się odezwę.
                  • yoma Re: No, koniec 01.03.12, 10:02
                    Tego witka aż obejrzałam właśnie. Chyba mu zima strasznie nie zaszkodziła, rozrósł się i ma pączki. Słońca mu trza. Skąd mu wezmę?
                    • kocia_noga Re: No, koniec 02.03.12, 18:38
                      No i przyszło od Legutki. I zobaczyłam, że ta cała kozłówka, co ją zamówiłam to jest ta sama cholera, co ją mam w ogródku i mi się rozpanoszyła, kilka łagodnych i kulturalnych roślin mi zadusiła. No trudno - rozsypię ją na wałach nad rzeką, niech se żyje na wolności.
                      • yoma Re: No, koniec 02.03.12, 19:07
                        A co lubi?
                        • kocia_noga Re: No, koniec 02.03.12, 19:38
                          Lubi się rozpychać łokciami i zarastać okolice. Poza tym glebę średniozasobną,wilgotną i przepuszczalną oraz stanowisko słoneczne. U mnie od wschodu rośnie i w cieniu drzew ale i tak daje radę. Podobne to trochę do marzanki i pachnie i może w słońcu więcek kwiatków by miała niż u mnie, chcociaz nie narzekam, wypuszcza przez cały sezon różowe kwiatki.
                          • yoma Re: No, koniec 02.03.12, 20:21
                            Wilgotną, no tak. No to rozsyp nad rzeką...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka