Dodaj do ulubionych

DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 20:17
Jadąc ostatnio z północy na południe Polski zaintrygowały mnie nazwy w Polsce
północnej: np. Narty, Oddział, Przeszkoda. Kto takie nazwy wymyślił?? Znacie
jakieś inne ciekawe nazwy polskich miast??
Obserwuj wątek
    • Gość: ondenda Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.03, 20:44
      Znam, na przykład w okolicy kielc Suków. A z całej Polski takie jak: Namysłaki,
      Syców... A jakie jeszcze znasz?
      • muerte2 Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST 20.08.03, 23:55
        Stare Babki (k/Gdańska)
        Kurejwa i Kurejewka (w okolicach Suwałk)
        Wygnanka (mazowieckie)
    • Gość: miriam14 CHYBA WAM SIE FORA PMYLIŁY IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.08.03, 20:46
      • login_logout Re: CHYBA WAM SIE FORA PMYLIŁY 20.08.03, 21:04
        Nie dlaczego,to przecież taki ciekawy przerywniksmile
        A wracając do tematu:
        -Ozorków
        -Mochnaczka k/Krynicy Górskiej
        -Zgierz,od zawsze ta nazwa wzbudza we mnie śmiech.Odnośnie Zgierza,kiedy w
        zgierzu będzie Święto Jeża?smile)
        • Gość: Lesiek Re: CHYBA WAM SIE FORA PMYLIŁY IP: 195.205.139.* 21.08.03, 14:09
          Co śmiesznego jest w nazwie Mochnaczka?
          Poza tym nie ma miejscowości Krynica Górska.
          • login_logout Re: CHYBA WAM SIE FORA PMYLIŁY 21.08.03, 14:29
            Napisałam Krynica Górska,żeby było wiadomo o którą Krynicę chodzi.Mochnaczka
            to taka dziura,że w ogóle jej na mapie nie ma i dlatego.
    • ejno Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST 21.08.03, 14:24
      Cyców smilehehheheh
    • agata_edziecko Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST 21.08.03, 14:40
      Parszczyce (Wybrzeże)
      Sątopy Samulewo (jedna nazwa)
      Wodukajmy
      Przewarszyty (wszystkie na Warmii)
      Małe Czarne (okolice Grudziądza)
      • Gość: hmm Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST IP: 81.15.220.* 21.08.03, 21:10
        za dużo wypisywania by było ale napisze takie dwie odnośnie iraku:
        1. wąglik (można zobaczyć drogowskaz na trasie ruciane-pisz)
        www.pilot.pl/index.php3?z_city_id=109019&max_katalog=n14_&katalog=n14_&x_obr=842&y_obr=1267&x_15=107834&
        y_15=81077&form_t=0&tool=1&info=&lang=pl&wsp=

oraz 2. bagdad (koło wyrzyska powiat pilski)...
        www.pilot.pl/index.php3?z_city_id=96575&max_katalog=n14_&katalog=n14_&x_obr=749&y_obr=1238&x_15=95820&y_
        15=79244&form_t=0&tool=1&info=&lang=pl&wsp=
    • Gość: xuxa Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST IP: w3cache.GBNet:* / 10.1.2.* 21.08.03, 21:24
      Tupadły
      Ściernie
      Sforne Gacie
      • Gość: Nessa Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST IP: *.cs.bialystok.pl 22.08.03, 10:13
        Ciemnoszyje
      • Gość: Pendragon Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST IP: 81.210.25.* 23.08.03, 01:33
        Gość portalu: xuxa napisał(a):

> Tupadły
        > Ściernie
        > Sforne Gacie

W Tupadłach byłem , to jest gdzieś w okolicach Torunia.
        Pamiętam ze sie jechało jakieś 30 km cały czas lasem ,
        potem kończył sie asfalt i były 4 (w nocy byłem) chałupy
        w tym w jednej dziupla z lewymi autami big_grin
    • Gość: Bartek_17 Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 11:16
      Zapomniałem o jeszcze jednym: Maciowaksze w woj. śląskim smile
    • wojtek_kosynier Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST 22.08.03, 11:50
      Co prawda w pytaniu jest mowa o miastach, myślę jednak, że można by wymienić
      parę wiosek. W okolicach Suwałk można znaleźć takie nazwy jak: Żywa Woda, Biała
      Woda,Białe, Białobłota, Czarne, Czerwone Bagno, Czerwony Folwark, Czerwonka,
      Lipniak, Sołdacka Słoboda, Hultajewo, Okrągłe, Suchodoły, Kłajpeda, Kłajpedka,
      Szkocja, Szwajcaria (od paru lat w granicach Suwałk), Jaśki, Korytki, Moczydły,
      Wierciochy, Dziadówek, Grzybina, Kleszczówek, Marianka, Sześciowłóki, Baranowo,
      Jałowo, Potopy, Gębalówka, Kotowi(z)na, Aleksandrówka, Malinówka, Zajączkowo,
      Morgi, Prawy Las, Śmieciuchówka, Bobrowisko, Mała Huta, Magdalenowo, Osinki,
      Potasznia, Tartak, Rutka Tartak, Niemcowizna, Wiatrołuża, Kociołki, Majdan,
      Sadzawki, Węgielnia, Szury, Słobódka, itd. Na północny wschód od Olecka są
      Babki Oleckie.
    • Gość: Puchatek Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST IP: *.jezuici.pl 22.08.03, 12:29
      Czasem nazwa jest śmieszna, ale w całej krasie widać to dopiero w zestwieniu z
      jakimś lokalnym szczegółem. Ostatnio zwróciłem uwagę na etykietę WODY
      MINERALNEJ (polskiej, ale nie pomnę nazwy), która wydobywana jest w
      miejscowości o uroczej nazwie:
      MORZESZCZYN.
      Aż się pić chce wink))))
    • Gość: fanta9 Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST IP: 213.146.40.* 22.08.03, 12:55
      wszystko przebijają.....ZGON, TEOLOG I ...KIKI
      • jurek7 Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST 22.08.03, 16:49
        Niedaleko mojej działki jest wieś o uroczej nazwie Wywłoka.
      • czostor Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST 23.08.03, 01:17
        A i tak nic nie przebije wsi pod Koninem: Ciepłe Chójki smile
        • Gość: brookie Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST IP: *.tnt2.per1.temp.da.uu.net 23.08.03, 07:11
          Z tymi chojkami to sie zgadza. Kilka lat temu w Wyborczej bodajze
          przedstawiono artykul o pannie z Cipek i o Romeu z Chojek. Slowo daje!!!
          • Gość: hogata Re: DZIWNE/ŚMIESZNE/GŁUPIE NAZWY POLSKICH MIAST IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 16:30
            a w woj. dolnoslaskim jest mala wioska o nazwie STOLECsmile Kiedy s zadzwonil do
            mnie maz, ktory przez tenze Stolec wracala z pracy i stwierdzil: "cholera! taka
            sniezyca, a ja utknalem w Stolcu!!" A poza tym to jest tez wioska o nazwie
            Praca, kolega ma zdjecie przy drogwskaziewink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka