asiak44 14.02.08, 00:52 Gdzie mogę znależć piosenkę "Jeszcze się tam żagiel bieli" w wykonaniu Wioletty Brzezińskiej laureatki programu Szansa na sukces? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: Brzezińska Wioletta IP: *.wroclaw.mm.pl 07.04.08, 11:53 pamietam ja w Opolu szansie talent niestety zupełnie nie wykorzystany Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_foczka Re: Brzezińska Wioletta 07.04.08, 14:01 Brzezińską Wiolettę widziałam jakiś czas temu na TV TRWAM. Nawiedziło dziewczynę i śpiewa teraz ku chwale Pana w programach religijnych. Szkoda bo miała potencjał, głos, myślę, że talent też a w takiej "niszowej" twórczosci się marnuje... Cóż, każdy wybiera swoją drogę, że tak pseudofilozoficznie zauważę... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Brzezińska Wioletta 07.04.08, 20:09 ale jezeli wlasnie to daje jej spelnienie to chyba dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_foczka Re: Brzezińska Wioletta 07.04.08, 20:42 Nawet bardzo dobrze. Trza w życiu robic to co się lubi. Mam nadzieję, że Brzezińska Wioletta spiewac w TV TRWAM lubi i nie robi tego pownieważ nigdzie indziej jej nie chcieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: Brzezińska Wioletta IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.04.08, 21:12 lubi nie lubi - pracuje dla rozgłośni siejącej nienawiść, jak by była mądra trzymała by się od nich z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Brzezińska Wioletta 08.04.08, 23:04 Raczej nie "nawiedziło", bo w tego typie muzyki zachynala jako Viola & New Day. Zdaje się próbowała wypłynąć na "szerokie wody", ale widać ludziom, którzy wyznają pewne wartości niełatwo poruszać się w polskim szołbizie . Podobnie było z Krzysztoń. Teraz próbuje Osińska - ciekawie jak jej pójdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Brzezińska Wioletta 09.04.08, 00:46 nie wiem, czy regularnie nominowana do Fryderykow Anotnina Krzyszton jest osoba, ktora ma problemy z odnalezieniem sie w showbizie? a jej ostatnia plyta z postnymi piesniami rusza nawet me świeckie serce Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_foczka Re: Brzezińska Wioletta 09.04.08, 09:37 Właśnie, kogo my porównujemy? Antoninę Krzysztoń, która od lat porusza się wytyczonym szlakiem muzycznym, ambitnym choć mocno niszowym, która ma doskonałe, przemyślane teksty i Brzezińską Wiolettę poruszajacą się w tandetnej stylistyce oazowej. Nie chcę nikogo urazić ale piosnki typu "lalalala kocham Pana jejeje, wielbię Pana jejeje, lalalalalala" + bose dziewczęta z gitarami przy ognisku to zdecydowanie najniższa półka muzyki religijnej. Brzezińska Wioletta, niezależnie od jej przekonań religijnych w swej twórczości jest zwyczajnie tandetna i pewnie byłaby tak samo tandetna gdyby grała jakikolwiek inny rodzaj muzyki. Albo się charyzmę ma albo nie. Co do wpisu warhamstera dot. występów w TV TRWAM to równiez się zgodzę. Ta telewizja to symbol nienawiści, nietolerancji i śpiewanie tam radosnych piosnek o Jezusie zakrawa na jakąś groteskę. Abstrahujac od całego kontekstu w którym to spiewanie sie odbywa, ciągle uważam, że jesli Brzezińska Wioletta uważa, że spełnia się w tym co robi to bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Brzezińska Wioletta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 10:11 Całkowicie zgadzam się z foczką. Muzyka religijna ma wiele odcieni i niestety w jej obrębie znajduje się też wielu wykonawców, którzy odwalają tandetę. A wydaje im się, że skoro mają Boga w pieśniach, to od razu ich twórczość staje się dziełem wielkim i wiekopomnym. A nie staje się. I też uważam porównywanie Krzysztoń do Brzezińskiej za mocne nadużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Brzezińska Wioletta 10.04.08, 14:50 Kasiu, gdybyś posiadła umiejętność czytania ze zrozumieniem, to zauważyłabyś, że porównanie dotyczyło nie poziomu artystycznego, ale pozycji np w mediach w zależności właśnie nie od rodzaju i poziomu twórczości, ile od jej tematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Brzezińska Wioletta 10.04.08, 15:54 Ale odpowiedziano Ci, że Krzysztoń ma na koncie Fryderyki, co świadczy jednak o jakiejś tam pozycji w branży, niezależnie od tego, że nie puszczają jej muzyki w RMF i MTV. A na tezę, że muzyka katolicka się nie może przebić w mediach i na rynku mam odpowiedź dwuwyrazową: Arka Noego. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Brzezińska Wioletta 10.04.08, 21:32 pavvka napisał: > Ale odpowiedziano Ci, że Krzysztoń ma na koncie Fryderyki, Tak - użyto tam słowa: "regularnie". Zdefiniuj "regularnie". > A na tezę, że muzyka katolicka się nie może przebić w mediach i na > rynku mam odpowiedź dwuwyrazową: Arka Noego. No było to swego rodzaju kuriozmum, ale "to dzieci" i te rzeczy... Zawsze bardziej podkreślano młody wiek "artysów" niż tematykę. Nie bronię poziomu Brzezińskiej & co. (wręcz nie przepadam za nią), ale myślę, że niejset gorsza od np. Cerekwickiej. Krzysztoń bije na głowę taką Kukulską. Teraz porównaj sobie czestość występowania jednej i drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Brzezińska Wioletta 11.04.08, 10:10 sun_of_the_beach napisał: > > A na tezę, że muzyka katolicka się nie może przebić w mediach i na > > rynku mam odpowiedź dwuwyrazową: Arka Noego. > > No było to swego rodzaju kuriozmum, ale "to dzieci" i te rzeczy... Zawsze bardz > iej podkreślano młody wiek "artysów" niż tematykę. A oratorium Rubika? A wszelakie koncerty ku czci Dżejpitu? Mało tego było? Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Brzezińska Wioletta 11.04.08, 20:57 Mam na myśli szarą codzienność medialną, a nie koniunkturalne iwenty. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Brzezińska Wioletta 12.04.08, 15:30 akurat Rubik to jest nasza codziennosc medialna. niestety Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Brzezińska Wioletta 12.04.08, 15:46 Nie wiem czego ty słuchasz, chyba, że chodzi ci o sygnał Wiadomości... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Brzezińska Wioletta 13.04.08, 10:51 ja slucham tylko tego, co w mam w kompie, wiec Rubik mi nie grozi Ale za kazdym razem, jak gdzies sie trafi wlaczone radio, to mozna miec pewnosc, ze w ciagu godziny poleci Rubik Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Brzezińska Wioletta 13.04.08, 17:48 Masz chyba radio jakiejś innej firmy niż moje. aponieważ było swego czasu dużo wrzawy wokół Rubika, rozważałem nawet zakup płyty, żeby wyrobić sobie zdanie, bo jakoś nie mogłem trafić na niego (poza 2 -3 kawałkami z plejlisty), ale w końcu coś puścili w TV i dzięki temu oszczędziłem pieniądze. Pozostaje jeszcze kwestia, czy Rubik to ten nurt muzyki, o którym tu dyskusja się toczy? Wolałbym o wykonanwcach, którzy nie sa gorsi od tych któlujących na plejlistach, a nie znanych, bo treści nie pasują do światopoglądu decydujących o promocji w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: Brzezińska Wioletta IP: *.artnet.pl 10.04.08, 15:46 np. tacy 2TM23, cobym o nich nie pomyślał - to świetni muzycy Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Brzezińska Wioletta 10.04.08, 21:27 No miód lejesz na me serce. Litza to wg niekwestionowany gitarulek nr 1 w Polandzie (albo po Waglu - nie zawsze mogę się zdecydować) i zauważ - dopóki Litza, Maleo, Budzy produkowali się w metalowogrungowohardcorowych ansamblach, wszyscy rozpływali się nad nimi, a jak zaczęli śpiewać teksty biblijne, to wspomina się ich z jakimś zażenowaniem, półfębkiem, ironizując... Nie mam racji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: Brzezińska Wioletta IP: *.multimo.gtsenergis.pl 13.04.08, 11:31 > No miód lejesz na me serce. Litza to wg niekwestionowany gitarulek nr > 1 w Polandzie (albo po Waglu - nie zawsze mogę się zdecydować) po dłuższym zastanowieniu postawiłbym jednak przed nimi Bo-Jana Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Brzezińska Wioletta 13.04.08, 17:42 Rzecz gustu. Bo nie leży mi stylistycznie wogóle - w swoich autorskich produkcjach, bo jeśli chodzi o sprawy techniczne, to jaki sideman sprawdza się znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Brzezińska Wioletta 10.04.08, 14:45 Jak widać oboje jesteście stałymi widzami wspomnianej stacji, skoro tak autorytatywnie się wypowiadacie. Bo przecież nie do pomyślenia jest, aby wasze opinie oparte były na buracjim aprioryźmie i prostackich resentymentach. A bosonogie dziewczyny z gitarami przy ognisku to ostatni raz widziałem we Frisco w 68 - ale wtedy to było kul-i-dżezi... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Brzezińska Wioletta 13.04.08, 10:53 > A bosonogie d > ziewczyny z gitarami przy ognisku to ostatni raz widziałem we Frisco w 68 - ale > wtedy to było kul-i-dżezi... rozmiem, ze istnieje tylko to, co widziales. Wszystko inne jest wymyslem. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Brzezińska Wioletta 13.04.08, 17:50 Coś mi próbujesz zaimputować, ale coś mi w kontekście nie leży. Że niby te bosonogie to obowiązujący styl w TVT? Już powiedziałem, że moi rozmówcy lepiej się w tym orientują i wypada mi polegać na ich zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_dominikowa Re: Brzezińska Wioletta 11.04.08, 19:47 to niedoszła pani Wiśniewska Wioletta miała propozycję z zespołu "Ich Troje", miała być wokalistką zanim została nią Ania Świątczak. A to wiadomo - wizja kasy i medialnej zawieruchy, nie każdy umiałby odmówić ot tak, ideologicznie. Szacunek dla Wioletty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gawikl Re: Brzezińska Wioletta IP: *.chello.pl 13.04.08, 12:30 Wiola w wywiadach dla katolickich magazynów często podkreślała, że jej szołbiznes nie odpowiada. To dlatego tuż po wygraniu Opola i nakręceniu teledysku na dłuższy czas zniknęła i nikt o niej nie słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Brzezińska Wioletta 13.04.08, 13:07 to nie do konca tak, ze zniknela i sluch zaginal. Dosyc dlugo wystepowala w Metrze Odpowiedz Link Zgłoś