Dodaj do ulubionych

czas muzyki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 22:49
Czy czas muzyki dla ludzi myślacych się skończył ? Czy pozostało nam jedynie
poddać się gustom prezenterów, którzy powiązani z wytwórniami lansują
gwiazdy-miernoty jednego sezonu ? Czy wrócą czasy, kiedy na nową płytę: Pink
Floyd, Yes, Genesis, ELP, Skaldów, SBB, Niemena,( można wpisać innych
wykonawców )itd. czekało się z niecierpliwością, że oto otworzy ona przed
nami nowe muzyczne horyzonty. Czy pozostaniemy w sferze kupowania muzyki jak
dezodorantu, a więc bezwolni i zdani na gusta ww. ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kubasa Re: czas muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 22:54
      Gość portalu: mak napisał(a):

> Czy czas muzyki dla ludzi myślacych się skończył ? Czy pozostało nam jedynie
      > poddać się gustom prezenterów, którzy powiązani z wytwórniami lansują
      > gwiazdy-miernoty jednego sezonu ? Czy wrócą czasy, kiedy na nową płytę: Pink
      > Floyd, Yes, Genesis, ELP, Skaldów, SBB, Niemena,( można wpisać innych
      > wykonawców )itd. czekało się z niecierpliwością, że oto otworzy ona przed
      > nami nowe muzyczne horyzonty. Czy pozostaniemy w sferze kupowania muzyki jak
      > dezodorantu, a więc bezwolni i zdani na gusta ww. ?

Co k...a?
      • Gość: mak Re: czas muzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:01
        Jak nie masz co powiedzieć( napisać )to lepiej pomilcz lub spójrz w lustro i
        sobie powtórz co napisałeś !
        • Gość: kubasa Re: czas muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:05

> Jak nie masz co powiedzieć( napisać )to lepiej pomilcz lub spójrz w lustro i
          > sobie powtórz co napisałeś !

Spojrzalem, pomilczalem,a potem powtorzylem. A teraz wytlumacz o co chodzi w
          tym Twoim belkocie?
          • Gość: mak Re: czas muzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:07
            Gość portalu: kubasa napisał(a):

> Gość portalu: mak napisał(a):
            >
            > > Jak nie masz co powiedzieć( napisać )to lepiej pomilcz lub spójrz w lustro
            > i
            > > sobie powtórz co napisałeś !
            >
            > Spojrzalem, pomilczalem,a potem powtorzylem. A teraz wytlumacz o co chodzi w
            > tym Twoim belkocie?

A co jesteś tak bardzo zadowolony z tego co leci w radio, TV i lansują wielkie
            molochy płytowe ?
            • Gość: kubasa Re: czas muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:09

> Gość portalu: kubasa napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: mak napisał(a):
              > >
              > > > Jak nie masz co powiedzieć( napisać )to lepiej pomilcz lub spójrz w l
              > ustro
              > > i
              > > > sobie powtórz co napisałeś !
              > >
              > > Spojrzalem, pomilczalem,a potem powtorzylem. A teraz wytlumacz o co chodzi
              > w
              > > tym Twoim belkocie?
              >
              > A co jesteś tak bardzo zadowolony z tego co leci w radio, TV i lansują
              wielkie
              > molochy płytowe ?

Nie, ale jestem wrecz zachwycony ze istnieje cos takiego jak muzyka spoza tego
              wszystkiego o czym mowisz. Nie musze sie ograniczac do Teraz Rocka i Zetki.

Pozdr.
              • argus1 Re: czas muzyki 04.09.03, 23:16
                > Nie musze sie ograniczac do Teraz Rocka i Zetki.
                > Pozdr.

Co byś o Teraz Rocku nie wypisywał - to jednak promuje on dobrą muzykę. A że są
                tam na przykład- recenzje dziwnych płyt jak na rock - to co? Nie zawsze można
                być konsekwentnym.
                Tak jakby ktoś ci kazał się do "Teraz Rocka" "ograniczać"... nie musisz
                przecież tego czytać. I tyle.
                • Gość: kubasa Re: czas muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:22
                  argus1 napisał:

> > Nie musze sie ograniczac do Teraz Rocka i Zetki.
                  > > Pozdr.
                  >
                  > Co byś o Teraz Rocku nie wypisywał - to jednak promuje on dobrą muzykę.

Rzeczywiscie strasznie trudne jest promowanie juz uznanych zespolow. Pisanie z
                  pozycji kleczkow o Led Zeppelin czy Black Sabbath to zadanie przeambitne. Jak
                  bede zakladal pismo o Pilce Noznej, to jzu wiem: co tydzien 40 stron o Pele,
                  Garrinchy i Maradonie. Zeby sie troche wysilic i opisac cos nowego i waznego w
                  tej wlasnie chwili, to zadanie dla TR juz za trudne.

A że są
                  >
                  > tam na przykład- recenzje dziwnych płyt jak na rock - to co? Nie zawsze można
                  > być konsekwentnym.
                  > Tak jakby ktoś ci kazał się do "Teraz Rocka" "ograniczać"... nie musisz
                  > przecież tego czytać. I tyle.

Juz nie czytam. Chwała Bogu za Internet.

Pozdr.
                  • argus1 Re: czas muzyki 04.09.03, 23:38

> Rzeczywiscie strasznie trudne jest promowanie juz uznanych zespolow. Pisanie
                    z
                    > pozycji kleczkow o Led Zeppelin czy Black Sabbath to zadanie przeambitne. Jak
                    > bede zakladal pismo o Pilce Noznej, to jzu wiem: co tydzien 40 stron o Pele,
                    > Garrinchy i Maradonie. Zeby sie troche wysilic i opisac cos nowego i waznego
                    > w tej wlasnie chwili, to zadanie dla TR juz za trudne.

Przesadzasz Kubasa i to mocno. Nie wszyscy są tak osłuchani jak Ty i nie dla
                    wszystkich Led Zeppelin czy Black Sabbath to nazwy oczywiste. Sporo osób
                    poznaje wiele fascynujących grup dzięki tej gazecie (liczę także Tylko Rock)
                    (ja na przykład po przeczytaniu wkładek o Colloseum czy Focus parę lat temu -
                    od razu rozpocząłem poszukiwania albumów tych grup).
                    Stare hasło :Muzyka to nie sport - to nie tylko slogan. Maradona się nie
                    przenosi na Led Zeppelin. Muzyka jest zawsze aktualna - o ile ktoś chce ją
                    słuchać. Przede wszystkim - muzyka się nie starzeje - jak gwiazdy futbolu. O
                    czym swiadczy choćby chętnie słuchany Bach - a to już trochę lat minęło jak
                    komponował...
                    "teraz rock" mozna nazwać pismem konserwatywnym - ale dostrzega co się dzieje
                    naokoło - o czym świadczą choćby recenzje nowo wydawanych albumów - których
                    jest zawsze dość sporo.A że nie są to pewnie płyty jakich Ty słuchasz - to już
                    nie ich problem. Trudno dogodzić wszystkim.

> Juz nie czytam. Chwała Bogu za Internet.
                    A mawiają, że internet to jednak dzieło Szatana (a o Szatanie mawiają, że to
                    dzieło Boga - więc wtedy to się zgadza smile

> Pozdr.

Tyż Pozdrawiam.
                    • Gość: kubasa Re: czas muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 00:16
                      argus1 napisał:

>
                      > > Rzeczywiscie strasznie trudne jest promowanie juz uznanych zespolow. Pisan
                      > ie
                      > z
                      > > pozycji kleczkow o Led Zeppelin czy Black Sabbath to zadanie przeambitne.
                      > Jak
                      > > bede zakladal pismo o Pilce Noznej, to jzu wiem: co tydzien 40 stron o Pel
                      > e,
                      > > Garrinchy i Maradonie. Zeby sie troche wysilic i opisac cos nowego i wazne
                      > go
                      > > w tej wlasnie chwili, to zadanie dla TR juz za trudne.
                      >
                      > Przesadzasz Kubasa i to mocno. Nie wszyscy są tak osłuchani jak Ty i nie dla
                      > wszystkich Led Zeppelin czy Black Sabbath to nazwy oczywiste. Sporo osób
                      > poznaje wiele fascynujących grup dzięki tej gazecie (liczę także Tylko Rock)
                      > (ja na przykład po przeczytaniu wkładek o Colloseum czy Focus parę lat temu -
                      > od razu rozpocząłem poszukiwania albumów tych grup).
                      > Stare hasło :Muzyka to nie sport - to nie tylko slogan. Maradona się nie
                      > przenosi na Led Zeppelin. Muzyka jest zawsze aktualna - o ile ktoś chce ją
                      > słuchać. Przede wszystkim - muzyka się nie starzeje - jak gwiazdy futbolu. O
                      > czym swiadczy choćby chętnie słuchany Bach - a to już trochę lat minęło jak
                      > komponował...
                      > "teraz rock" mozna nazwać pismem konserwatywnym - ale dostrzega co się dzieje
                      > naokoło - o czym świadczą choćby recenzje nowo wydawanych albumów - których
                      > jest zawsze dość sporo.

Kwestia proporcji. Sorry Argus ale troche dziwne by bylo gdyby nie pojawialy
                      sie recenzje nowych albumow smile. Mozna sie smiac sie z takiego NME, ze promuje
                      zespol na sile itd. ale przynajmniej cos probuje i potem rzeczywiscie okazuje
                      sie ze The Strokes to jest naprawde wazny zespol! A w TR? 1999 rok, Nadzieja
                      roku na swiecie: Creed, nadzieja roku w Polsce: Cree (Scianka na 8 miejscu!!!).
                      Rece opadaja... Czasem mam wrazenie ze ci ludzie wogole nie maja zmyslu
                      poszukiwawczego, ich poznawanie "innych" plyt zatrzymuje sie na solowym albumie
                      brata perkusisy solowego projektu basisty Genesis... Nie am w nich tego
                      zmysllu, ze przesluchaja malo znan epke i powiedza: "O, oni sa naprawde
                      kapitalni". A o te nowe zespoly, ktore TR ponoc opisuje to coz... Nie jest
                      sztuka pochwalic najlepiej sprzedajaca sie plyte w Anglii, oglsozona jzu przez
                      wszystkie czasopisma, klasyczna, wielka przelomowa itp. ("Elephant" The White
                      Stripes). Nie jest wydarzeniem, ze w pismie muzycznym ukazuje sie recenzja
                      zespolu, ktory 13 lat temu wydal swoje wielkie arcydzieło i teraz powraca
                      (Jane's Addiction "Strays"). Mozna by kontynuowac...

Co do przypominania starszych wykonawcow. Jestem absolutnie za. Ale kanon nie
                      ogranicza sie tylko do zespolow lubianych w Polsce - progrocka i paru zespolow
                      przed. Kanonem jest np. Talking Heads. Czemu nie mozna dac na dobry poczatek
                      wkladki o nich? Czy trzeba zaczac od Led Zeppelin i Nirvany?

Kolejna wada TR: oceny i recenzje. gwiazdki neistety nic nam nie mowia. 3,5
                      jest 3,5 nierowne ale tu w stopniur azyacym. Nie wierze ze HTTT jest tylko o
                      pol gwiazdki lepsze od solowej plyty sredneigo gitarzysty kiczowatych Scorpions.
                      Po prostu Teraz Rock jest pelen bezkrytycznych fanatykow lub... osob, ktore
                      poddaja sie rpesji wytwornii nalegaajcych na pozytywne ocenienie swoich
                      produktow. I jedno i drugie powazne muzyczne pismo dyskwalifikuje.

Pozdr.

• miecio4 Re: czas muzyki 05.09.03, 00:49

> Kolejna wada TR: oceny i recenzje. gwiazdki neistety nic nam nie mowia. 3,5
                        > jest 3,5 nierowne ale tu w stopniur azyacym. Nie wierze ze HTTT jest tylko o
                        > pol gwiazdki lepsze od solowej plyty sredneigo gitarzysty kiczowatych
                        Scorpions

Ale przecież to nie dotyczy tylko TR. Popatrz na Muze, nuta.pl i szczególnie
                        porcys.com To jest dopiero tragedia.
                        • Gość: kubasa Re: czas muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 00:54
                          miecio4 napisał:

>
                          > > Kolejna wada TR: oceny i recenzje. gwiazdki neistety nic nam nie mowia. 3,
                          > 5
                          > > jest 3,5 nierowne ale tu w stopniur azyacym. Nie wierze ze HTTT jest tylko
                          > o
                          > > pol gwiazdki lepsze od solowej plyty sredneigo gitarzysty kiczowatych
                          > Scorpions
                          >
                          >
                          > Ale przecież to nie dotyczy tylko TR. Popatrz na Muze, nuta.pl i szczególnie
                          > porcys.com To jest dopiero tragedia.

Porcys.com??? Ja wlasnie tam ma zupelnie odwrotne wrazenie. Wiem, ze 9 oznacza
                          9, niewazne czy ma ja Radiohead czy Broken Social Scene. Nie chodzi mi o zle
                          ocenianie, ale chodzi mi o to co dana ocena mowi, a akurat na porcys.com mowi
                          bardzo duzo, o tym co o plycie mysli autor.

Pozdr.
                          • miecio4 Re: czas muzyki 05.09.03, 01:03

> Porcys.com??? Ja wlasnie tam ma zupelnie odwrotne wrazenie. Wiem, ze 9
                            oznacza
                            > 9, niewazne czy ma ja Radiohead czy Broken Social Scene. Nie chodzi mi o zle
                            > ocenianie, ale chodzi mi o to co dana ocena mowi, a akurat na porcys.com
                            mowi
                            > bardzo duzo, o tym co o plycie mysli autor.

Nie rozsmieszaj mnie. ALbo lepiej powiedz jaka jest róznica między 8,9 a 8,4 w
                            punktacji porcys.com
                            • Gość: kubasa Re: czas muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 01:10
                              miecio4 napisał:

>
                              > > Porcys.com??? Ja wlasnie tam ma zupelnie odwrotne wrazenie. Wiem, ze 9
                              > oznacza
                              > > 9, niewazne czy ma ja Radiohead czy Broken Social Scene. Nie chodzi mi o z
                              > le
                              > > ocenianie, ale chodzi mi o to co dana ocena mowi, a akurat na porcys.com
                              > mowi
                              > > bardzo duzo, o tym co o plycie mysli autor.
                              >
                              >
                              > Nie rozsmieszaj mnie. ALbo lepiej powiedz jaka jest róznica między 8,9 a 8,4
                              w
                              > punktacji porcys.com

0,5 pkt? Spora. 8,4 to w sumie dla nich jest plyta bardzo doba, ale jeszcze nie
                              fantastyczna. 8,9 to juz prawie jak 9, czyli juz bardzo wysoko... zreszta, czy
                              ja musze sie tlumaczyc za Porcys.com??? Generalnie taka punktacja jaka jest w
                              Porcysie nie jest idealna, ale bez przesady, to i tak sto razy lepiej niz gdy
                              95 % plyt ma pow.3,5! Idealna skala byla w starej Machinie.

Pozdr.
                              • miecio4 Re: czas muzyki 05.09.03, 01:17
                                No to mi chociaz powiedz jaka jest różnica między 8,8 a 8,7.
                                • Gość: kubasa Re: czas muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 01:19
                                  miecio4 napisał:

> No to mi chociaz powiedz jaka jest różnica między 8,8 a 8,7.

Taka jak miedzy 8,3 a 8,2. Tak duza skala po prostu sluzy wg mnie do
                                  podkreslenia wyzszosci jednej plyty nad druga, gdy obie sa na zblizonym
                                  poziomie.

Pozdr.
                                  • miecio4 Re: czas muzyki 05.09.03, 01:21

> Taka jak miedzy 8,3 a 8,2. Tak duza skala po prostu sluzy wg mnie do
                                    > podkreslenia wyzszosci jednej plyty nad druga, gdy obie sa na zblizonym
                                    > poziomie.

Dobranoc.
                                    • Gość: kubasa Re: czas muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 01:33
                                      miecio4 napisał:

>
                                      >
                                      > > Taka jak miedzy 8,3 a 8,2. Tak duza skala po prostu sluzy wg mnie do
                                      > > podkreslenia wyzszosci jednej plyty nad druga, gdy obie sa na zblizonym
                                      > > poziomie.
                                      >
                                      >
                                      >
                                      >
                                      > Dobranoc.

Dobranoc.
                          • Gość: As Re: czas muzyki IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 05.09.03, 09:49

Nie chodzi mi o zle
                            > ocenianie, ale chodzi mi o to co dana ocena mowi, a akurat na porcys.com mowi
                            > bardzo duzo, o tym co o plycie mysli autor.
                            >

Szczególnie jak się ocenia płytę na 1 po przesłuchaniu z niej jednego kawałka -
                            patrz "Degradation Trip" J. Cantrella. To się dopiero nazywa fachowość!
                      • Gość: As Re: czas muzyki IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 05.09.03, 09:45

> przed. Kanonem jest np. Talking Heads. Czemu nie mozna dac na dobry poczatek
                        > wkladki o nich? Czy trzeba zaczac od Led Zeppelin i Nirvany?
                        >

Parę lat temu była w Tylko Rocku wkładka o Talking Heads.
                        Tak w ogóle to nie rozumiem po co powtarzać wkładki o tych samych zespołach.
                        Tyle jest ważnych grup które nie doczekały się wkładki.
              • Gość: mak Re: czas muzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:20

>
                > > Gość portalu: kubasa napisał(a):
                > >
                > > > Gość portalu: mak napisał(a):
                > > >
                > > > > Jak nie masz co powiedzieć( napisać )to lepiej pomilcz lub spójr
                > z w l
                > > ustro
                > > > i
                > > > > sobie powtórz co napisałeś !
                > > >
                > > > Spojrzalem, pomilczalem,a potem powtorzylem. A teraz wytlumacz o co c
                > hodzi
                > > w
                > > > tym Twoim belkocie?
                > >
                > > A co jesteś tak bardzo zadowolony z tego co leci w radio, TV i lansują
                > wielkie
                > > molochy płytowe ?
                >
                > Nie, ale jestem wrecz zachwycony ze istnieje cos takiego jak muzyka spoza
                tego
                > wszystkiego o czym mowisz. Nie musze sie ograniczac do Teraz Rocka i Zetki.
                >
                > Pozdr.

Więc z tego widać, że słuchasz muzyki dla ludzi myślących, pozdrawiam !
                • Gość: kubasa Re: czas muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:23

>
                  > > Gość portalu: mak napisał(a):
                  > >
                  > > > Gość portalu: kubasa napisał(a):
                  > > >
                  > > > > Gość portalu: mak napisał(a):
                  > > > >
                  > > > > > Jak nie masz co powiedzieć( napisać )to lepiej pomilcz lub
                  > spójr
                  > > z w l
                  > > > ustro
                  > > > > i
                  > > > > > sobie powtórz co napisałeś !
                  > > > >
                  > > > > Spojrzalem, pomilczalem,a potem powtorzylem. A teraz wytlumacz o
                  > co c
                  > > hodzi
                  > > > w
                  > > > > tym Twoim belkocie?
                  > > >
                  > > > A co jesteś tak bardzo zadowolony z tego co leci w radio, TV i lansuj
                  > ą
                  > > wielkie
                  > > > molochy płytowe ?
                  > >
                  > > Nie, ale jestem wrecz zachwycony ze istnieje cos takiego jak muzyka spoza
                  > tego
                  > > wszystkiego o czym mowisz. Nie musze sie ograniczac do Teraz Rocka i Zetki
                  > .
                  > >
                  > > Pozdr.
                  >
                  > Więc z tego widać, że słuchasz muzyki dla ludzi myślących, pozdrawiam !

Pozdrawiam rowniez, ale dalej nie lapie idei Twojego watku smile.

Pozdr.
            • miecio4 Re: czas muzyki 04.09.03, 23:09

> A co jesteś tak bardzo zadowolony z tego co leci w radio, TV i lansują
              wielkie
              > molochy płytowe ?

Człowieku nie patrz na to! Idź do dużego sklepu (jak chcesz to Ci podrzucimy
              kilka nazw zespołów) i na pewno znajdziesz coś dla siebie.
              • Gość: mak Re: czas muzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:13
                miecio4 napisał:

>
                > > A co jesteś tak bardzo zadowolony z tego co leci w radio, TV i lansują
                > wielkie
                > > molochy płytowe ?
                >
                >
                > Człowieku nie patrz na to! Idź do dużego sklepu (jak chcesz to Ci podrzucimy
                > kilka nazw zespołów) i na pewno znajdziesz coś dla siebie.

Dzięki za fatygę, ale sobie sprowadzę to chcę smile Pozdrawiam
    • argus1 Re: czas muzyki 04.09.03, 23:02

Ja czekałem z niecierpliwośćią na "St. Anger","Hail to the thief" czy "Fassade"
      Lacrimosy. Podobnie na "Gravity" Anekdoten. Podobnie na kilka innych płyt(teraz
      czekam na nowe nagrania Kata na przykład). Wystarczy się tylko rozejrzeć -
      dobrej muzyki wychodzi bardzo, bardzo dużo - Na szczęście smile
      • miecio4 Re: czas muzyki 04.09.03, 23:04
        Ja w samym tylko wrzęsniu czekam na Travis, Muse i Dido.
      • Gość: As Re: czas muzyki IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 04.09.03, 23:08
        Argusie, Ty zalogowany ?? Rozczarowałeś mnie ...
        • miecio4 Re: czas muzyki 04.09.03, 23:11
          Gość portalu: As napisał(a):

> Argusie, Ty zalogowany ?? Rozczarowałeś mnie ...

Argus jest wporzo.
          • argus1 Re: czas muzyki 04.09.03, 23:20
            miecio4 napisał:

> Gość portalu: As napisał(a):
            >
            > > Argusie, Ty zalogowany ?? Rozczarowałeś mnie ...
            >
            >
            > Argus jest wporzo.

Przez ponad rok byłem ulotnym duchem o nazwie: gość.
            Teraz się postanowiłem ustabilizować.
            • Gość: As Re: czas muzyki IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 04.09.03, 23:21
              argus1 napisał:

> miecio4 napisał:
              >
              > > Gość portalu: As napisał(a):
              > >
              > > > Argusie, Ty zalogowany ?? Rozczarowałeś mnie ...
              > >
              > >
              > > Argus jest wporzo.
              >
              > Przez ponad rok byłem ulotnym duchem o nazwie: gość.
              > Teraz się postanowiłem ustabilizować.

Szkoda sad
          • Gość: irman Re: czas muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:25
            Pink Floyd, Yes, Genesis, ELP czyli jak zwykle ta sama mantra - jak to
            cudownie było gdy panowie wycinali prawdziwą sztuką czyli 15 min kawałki dla
            koneserów i od tamtej pory w muzyce już sie nic nie wydarzyło. Jak się
            naprawdę kocha muzykę to zawsze coś ciekawego się znajdzie. Może nie wychodzi
            tyle znakomitych płyt co kilka (nie kilkadziesiąt) lat temu ale dobrej muzy
            jest sporo. Trzeba być tylko otwartym na nowe.
            • Gość: kubasa Re: czas muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:25
              Gość portalu: irman napisał(a):

> Pink Floyd, Yes, Genesis, ELP czyli jak zwykle ta sama mantra - jak to
              > cudownie było gdy panowie wycinali prawdziwą sztuką czyli 15 min kawałki dla
              > koneserów i od tamtej pory w muzyce już sie nic nie wydarzyło. Jak się
              > naprawdę kocha muzykę to zawsze coś ciekawego się znajdzie. Może nie wychodzi
              > tyle znakomitych płyt co kilka (nie kilkadziesiąt) lat temu ale dobrej muzy
              > jest sporo. Trzeba być tylko otwartym na nowe.

Pewnie. A wedlug mnie wychodzi teraz o wiele wiecej ciekawej muzyki niz pare
              lat temu. Rok 2002 rulez!
    • vulture Re: czas muzyki 05.09.03, 05:48
      Wczoraj miałem okzję odbyć arcyciekawą rozmowę z człowiekiem, który zaciekle
      bronił nowej muzyki, promowanej przez komercyjne rozgłośnie radiowe (chodziło o
      te wszystkie Flinty, Bajmy, Rozynki i inne straszydła), argumentując swoje
      stanowisko w sposób następujący:

- Skoro radio to gra, to znaczy, że to jest dobre.
      - Jakby Deep Purple było lepsze od Flinty, radio grałoby Deep Purple, ale
      ponieważ Flinta jest lepsza, to grane są jej utwory.
      - Stare zespoły rockowe są nie na miejscu i jak się ktoś przyznaje do ich
      słuchania, to obciach. Lepiej słuchać CKOD czy Makowieckiego, ponieważ jest to
      nowatorska, świeżo brzmiąca muzyka.

I tak dalej, i tak dalej. Aha, mój rozmówca nie miał 16 lat, tylko po
      trzydziestce. Przy takiej argumentacji jakakolwiek dyskusja, oczywiście, nie
      jest możliwa, acz nie po raz pierwszy spotykam się z taką postawą. Trochę mnie
      to szokuje, zwłaszcza u osób, których wiek jest predyspozycją do odróżniania od
      siebie różnych zjawisk. Ale ponieważ cierpliwie udowadniano mi wczoraj wyższość
      Kasi Klich nad Black Sabbath, stwierdziłem, że chyba dołączę do klubu
      obciachowców, ponieważ nie jestem kul i trendy.

P.S. Nie za bardzo rozumiem dyskusji, jaka rozpętała się powyżej na temat
      starych i nowych zespołów rockowych i ich miejsca w polskich mediach, bo chyba
      nie o tym jest ten wątek (tak się tylko czepiam)

Pozdrawiam
      • Gość: mak Re: czas muzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 11:06
        vulture napisał:

>
        > P.S. Nie za bardzo rozumiem dyskusji, jaka rozpętała się powyżej na temat
        > starych i nowych zespołów rockowych i ich miejsca w polskich mediach, bo
        chyba
        > nie o tym jest ten wątek (tak się tylko czepiam)
        >
        > Pozdrawiam

Masz rację nie o to w tej całej dyskusji chodziło dlatego uważam, że czas
        zakończyć wątek, który zacząłem. Pozdrawiam

• arturox Re: czas muzyki 05.09.03, 23:56

hmm, z postu wynika, ze kolega/zanka siedzi w celi 2x2x2, w ktorej radio
      ustawione jest na eremef, a tv na dwojkowe biesiady... nowe muzyczne horyzonty?
      raczej sie przed toba nie otworza, bo mniemam, ze oczekujesz na kolejne
      inkarnacje rzeczonych pink floyd czy genesis.
      • Gość: mak Re: czas muzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.03, 09:45
        >
        > hmm, z postu wynika, ze kolega/zanka siedzi w celi 2x2x2, w ktorej radio
        > ustawione jest na eremef, a tv na dwojkowe biesiady... nowe muzyczne
        horyzonty?
        >
        > raczej sie przed toba nie otworza, bo mniemam, ze oczekujesz na kolejne
        > inkarnacje rzeczonych pink floyd czy genesis.

Przykro mi, ale nie zrozumiałeś o czym napisałem ! Wymienione grupy były
        jedynie przykładami ! Więc może Ty masz nastawiną TV na dwójkowe biesiady...
        W każdym razie pozdrawiam smile
    • Gość: ufa Re: czas muzyki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.03, 15:03
      Mak mieszkasz na warszawskiej Starówce? Bo moze sie znamy ?!
      • Gość: mak Re: czas muzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.03, 15:41
        Gość portalu: ufa napisał(a):

> Mak mieszkasz na warszawskiej Starówce? Bo moze sie znamy ?!

Niestety, ale nie. Jednak miło mi Cię poznać, pozdrawiam smile
    • guardian_angel Re: czas muzyki 06.09.03, 22:45
      Ok.Racja co do tego,że muzyka "dla ludzi myślących" jest obecnie traktowana
      przez media gorzej niż kiedykolwiek. Racja,że chcąć kupić w Empiku Paprikę
      Korps, Zgrozę czy kompaktowe wznowienia dajmy nato Moskwy, mogę to zrobić
      jedynie na zamówienie, podczas gdy półki uginają się pod ciężarem płyt
      Kasy,Makowieckiego czy składanek typu Hop-Bęc, które to płyty i tak za pół roku
      trafią do specjalnych pojemników z napisem: "płyty na kilogramy".
      Nie oznacza to bynajmniej, że dobrej, ambitnej muzyki w kraju nadwiślańskim Ci
      u nas brak. Ja Ci mówię : ONA JEST !!!! i trzyma się całkiem nieżle. Po prostu
      trzeba dać sobie spokój z Megastorami i zacząć jej szukać w inny sposób [choćby
      przez kataogi wysyłkowe poszczególnych wydawców].
      I nieprawdą jest również, że nie wydaje się już płyt, których wyczekuje się
      wcześniej, odliczająć dni. Ja się doczekałem !!!!!! Po pięciu latach od
      debiutu, w końcu się ukazała druga płyta Maleo Reggae Rockers. I co więcej -
      jest jedną z najlepszych płyt jakie miałem okazję słuchać !
      Czasami warto czekać.
      I jeszcze jedno -do tych, którzy stracili wiarę w muzykę- wysilcie się trochę i
      zacznijcie jej szukać na własną rękę. Bo ona jest i tylko na was czeka smile
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka