banjo81 10.10.03, 22:15 Sluchalam ostatniej ich plyty. Jak mozna wciskac ludziom ze to genialne? Moja mlodsza siostra lepiej by zagrala. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loveletter Re: Radiohead to beznadzieja 10.10.03, 22:17 banjo81 napisała: > Sluchalam ostatniej ich plyty. Jak mozna wciskac ludziom ze to genialne? Moja > mlodsza siostra lepiej by zagrala. To niech zagra. Potem możemy porównać ... Odpowiedz Link Zgłoś
kubasa Re: Radiohead to beznadzieja 10.10.03, 22:24 banjo81 napisała: > Sluchalam ostatniej ich plyty. Jak mozna wciskac ludziom ze to genialne? Moja > mlodsza siostra lepiej by zagrala. Utalentowana jest polska mlodziez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Radiohead to beznadzieja IP: *.acn.waw.pl 10.10.03, 22:58 A koleżanka jaką muzykę preferuje? Chętnie też sobie pożartuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irman Re: Radiohead to beznadzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 23:04 Gość portalu: roman napisał(a): > A koleżanka jaką muzykę preferuje? Chętnie też sobie pożartuję. Pewnie polski hip-hop: "Uhm, uhm moje osiedle i kumple spod bloku. Jest ciężko ale damy radę uhm uhm"))))))))))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Radiohead to beznadzieja 10.10.03, 23:09 Gość portalu: irman napisał(a): > Pewnie polski hip-hop: "Uhm, uhm moje osiedle i kumple spod bloku. Jest > ciężko ale damy radę uhm uhm"))))))))))))))). Jasne, jak ktoś nie lubi Radiohead to słucha hip-hopu, jak nie znosi Sex Pistols, to uwielbia dico-polo, a jak mu się nie podoba Jaco Pastorius, to z pewnością jest zwolennikiem Bajmu... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Radiohead to beznadzieja 10.10.03, 23:11 Nie, ale zgodzisz się że argument o tym, że muzycy Radiohead nie potrafią grać jest z lekka chybiony? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Radiohead to beznadzieja 10.10.03, 23:23 ilhan napisał: > Nie, ale zgodzisz się że argument o tym, że muzycy Radiohead nie potrafią grać jest z lekka chybiony? Oczywiście, tylko po co stosować takie głupie kalki? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Radiohead to beznadzieja 11.10.03, 10:44 cze67 napisał: > ilhan napisał: > > > Nie, ale zgodzisz się że argument o tym, że muzycy Radiohead nie potrafią > grać jest z lekka chybiony? > > Oczywiście, tylko po co stosować takie głupie kalki? Wiem o czym mówisz, też nie lubię takich niespecjalnie uzasadnionych wniosków. Ale w tym przypadku jestem w stanie uznać, że autorowi się należało ))) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Radiohead to beznadzieja 11.10.03, 11:20 ilhan napisał: > Wiem o czym mówisz, też nie lubię takich niespecjalnie uzasadnionych wniosków. > Ale w tym przypadku jestem w stanie uznać, że autorowi się należało ))) Zważ, że to kobieta. Należy się jej szacunek. Nie uczyli Cię tego w szkole albo rodzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Radiohead to beznadzieja 11.10.03, 11:30 cze67 napisał: > Zważ, że to kobieta. Należy się jej szacunek. Nie uczyli Cię tego w szkole > albo rodzinie? Zważyłem. A czy ja okazuję brak szacunku? Zresztą zważ, że Radiohead nic na nią nieprzychylnego nie pisali PS. Tylko bez żadnego jeżdżenia po rodzinie! Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Radiohead to beznadzieja 11.10.03, 11:40 ilhan napisał: > Zważyłem. A czy ja okazuję brak szacunku? Zresztą zważ, że Radiohead nic na nią nieprzychylnego nie pisali No to już napisali... > PS. Tylko bez żadnego jeżdżenia po rodzinie! Dobra, dobra, wiem że jesteś szczególnie dobrze wychowany. Podobno nawet staruszkom ustępujesz miejsca w pociągu. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Radiohead to beznadzieja 11.10.03, 11:44 cze67 napisał: > No to już napisali... Miałem o nich lepsze zdanie, przepraszam. Za karę do końca miesiąca nie będę się próbował przekonywać do "OK Computer". > Dobra, dobra, wiem że jesteś szczególnie dobrze wychowany. Podobno nawet > staruszkom ustępujesz miejsca w pociągu. Tak, dolna granica wieku to 66 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Radiohead to beznadzieja 11.10.03, 11:47 ilhan napisał: > Tak, dolna granica wieku to 66 lat. Dziękuję, moje dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irman Re: Radiohead to beznadzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 23:32 cze67 napisał: > Gość portalu: irman napisał(a): > > > Pewnie polski hip-hop: "Uhm, uhm moje osiedle i kumple spod bloku. Jest > > ciężko ale damy radę uhm uhm"))))))))))))))). > > > Jasne, jak ktoś nie lubi Radiohead to słucha hip-hopu, jak nie znosi Sex > Pistols, to uwielbia dico-polo, a jak mu się nie podoba Jaco Pastorius, to z > pewnością jest zwolennikiem Bajmu... Bez przesady. Chodzi mi o styl wypowiedzi, która rozpoczęła wątek. Rzucono teorię,a żadnych argumentów na poparcie. Maniakiem radioheadowym nie jestem, a kilka płyt z polskiego hip-hopu mam w kolekcji. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Radiohead to beznadzieja 10.10.03, 23:02 banjo81 napisała: > Moja > mlodsza siostra lepiej by zagrala. Na banjo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: Radiohead to beznadzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 23:24 Radiohead to ulubiony zespół anemików. A ja zaraz włączę sobie "ok computer" - to skuteczniejsze od tabletek nasennych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Radiohead to beznadzieja IP: *.mad.east.verizon.net 11.10.03, 15:42 Jest to czysty strzal w dziesiatke. Raz zmuszalam sie do wysluchania KID A. Usnelam na dywanie. A spiochem z natury nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnick Re: Radiohead to beznadzieja 10.10.03, 23:37 A kto Ci wmawia że to płyta genialna? Ani większośc fanatycznych fanów R. nie uznaje jej za genialną, ani dziennikarze pokroju Kostrzewy, ani ja który Kid A i Amnesiaca uważam za odpowiednio genialną i prawie genialną. Na następnej płycie pewnie tak pojadą po Was (nas) wszystkich że nie będziemy wiedzieli czy to jeszcze muzyka jest, i tego im i sobie życzę. Zresztą nie chce mi się juz o tym HTTT pisać. Zacytuję swoja niespecjalnie udawną minireckę która miała pójśc do jednej gazety ale mysle że jest za cienka, więc niech pójdzie na forum gazety (sorry Radiohead – Hail To The Thief Parlophone 2003 Radiohead to jeden z najwybitniejszych okołorockowych zespołów lat 90-tych. Należę do tego odłamu wielbicieli grupy, którzy za ich największe osiągnięcia uznają te najbardziej eksperymentalne albumy - Kid A oraz Amnesiac - i dla których płyty wcześniejsze - udane, ale jeszcze nie genialne - były jakby przygotowaniem. Zespół cenić trzeba choćby za to, że nie rezygnując z poszukiwań i często bezkompromisowych, jak na ten gatunek, eksperymentów, potrafił połączyć je z naj(nie)zwyklejszym muzycznym pięknem: zaczepne, zniekształcone dźwięki ze ślicznymi melodiami, elektronikę z tradycyjnym rockowym instrumentarium, a wszystko to, szczególnie w późniejszym okresie, polane psychodelicznymi tekstami Thoma Yorka. Co ciekawe i budujące zarazem, nie przeszkadzało to zespołowi okupować najwyższych miejsc na listach sprzedaży po premierze każdego kolejnego albumu. W tym świetle Hail To The Thief może wydawać się swego rodzaju odpoczynkiem od nieustannego ostatnimi czasy eksperymentowania. Muzycy jakby zebrali wszystko to, co dotąd osiągnęli i zgrabnie poukładali, tworząc płytę wypełnioną po prostu pięknymi piosenkami. Mój znajomy określił ją jako najbardziej progresywny reg jaki słyszał i trudno się z nim nie zgodzić. Słuchając HTTT odnosi się wrażenie, jakby to już kiedyś było, a jednak nie ma mowy o zjadaniu własnego ogona, czy, co gorsza, bezpośredniego kopiowania cudzych pomysłów. To się chyba nazywa "twórcze czerpanie" z różnych gatunków (np. elektronika, psychodelia), różnych artystów (np. Autechre, Lali Puna), oraz dokonań własnych . Nie ma sensu opisywać poszczególnych utworów - wszystkie to mniej lub bardziej przystępne piosenki, zawsze bardzo melodyjne i wręcz wpadające w ucho, a jednak w praktycznie każdej pojawia się coś wyróżniającego i świeżego. Wszystko jest względne - HTTT, wypadające na tle wcześniejszych dokonań Radiohead dość konserwatywnie, w porównaniu z hitami z radiowych playlist brzmi wręcz awangardowo. Jest tu kilka utworów niesamowitych, prawie genialnych, z których moim zdaniem najbardziej wyróżnia się posępne Where I End And You Begin, z piękną linią basu. Jest również kilka, na szczęście niewiele, utworów przeciętnych, zwykłych, co Radiohead trochę nie przystoi. W żadnym jednak momencie nie ma potrzeby użycia funkcji "skip", co to to nie. Gdyby jednak wykroić z płyty dwa lub trzy fragmenty, brzmiałaby znacznie lepiej jako całość, ale i tak jest naprawdę dobrze. Polecam płytę wszystkim poszukującym w muzyce czegoś pięknego, momentami świeżego i wzruszającego, jednocześnie wymagającego odrobiny cierpliwości i uwagi - jakkolwiek bez przesady, nie ma ryzyka zatonięcia na zbyt głębokiej wodzie. exodus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture hehehe IP: *.chomiczowka.net.pl 11.10.03, 08:18 A mnie nie rusza ani hip hop, ani Radiohead. Odpowiedz Link Zgłoś
r.a.d.i.o.h.e.a.d Re: Radiohead to beznadzieja 11.10.03, 11:37 Autorka wątku jest głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
banjo81 Re: Radiohead to beznadzieja 11.10.03, 12:58 Smiejcie sie, sami jestescie glupi. Nie mam czasu z wami dyskutowac, ale muzyka Radiohead jest do dupy - nudne dlugie syfy. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Radiohead to beznadzieja 11.10.03, 13:00 Chyba niepotrzebnie ciebie broniłem. Też Radiohead nie pasuje, ale nie trzeba tego zespołu aż tak nienawidzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otherside Re: Radiohead to beznadzieja IP: *.acn.pl 11.10.03, 13:49 cze67 napisał: > Chyba niepotrzebnie ciebie broniłem. Też Radiohead nie pasuje, ale nie trzeba > tego zespołu aż tak nienawidzić. ...a tym bardziej porównywać do siostry grającej na banjo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Radiohead to beznadzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 13:54 banjo81 napisała: > Sluchalam ostatniej ich plyty. Jak mozna wciskac ludziom ze to genialne? Moja > mlodsza siostra lepiej by zagrala. Zalezy co autorka postu ma na mysli - "warsztat" muzyczny czy ogol. Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi No to koniec 11.10.03, 14:21 O losie okrutny, po przeczytaniu rzeczowej i głębokiej wypowiedzi autorki wątku mogę juz tylko wyrzucić me płyty Radiohead za okno. Białogłowo mściwa, czemuś mi to uczyniła (((( Odpowiedz Link Zgłoś
xamel Re: No to koniec 11.10.03, 14:25 mellodi napisała: > O losie okrutny, po przeczytaniu rzeczowej i głębokiej wypowiedzi autorki wątku > mogę juz tylko wyrzucić me płyty Radiohead za okno. Białogłowo mściwa, czemuś m > i > to uczyniła (((( ty sobie nie zartuj (nie bede zlosliwy) ty sie lepiej zastanow czy faktyznie nie warto wyrzucic !!! moze nawet sprzedac zeby miec kase na to banjio czy tez plyte siostry na banjio bo jesli ona naprawde lepsza jest? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: No to koniec 11.10.03, 14:29 xamel napisał: > moze nawet sprzedac zeby miec kase na to banjio czy tez plyte siostry na > banjio bo jesli ona naprawde lepsza jest? "Co wtedy z rankingiem stu płyt?!" - pomyśleli Ilhan i Kubasa, i ogarnęło ich przerażenie... Odpowiedz Link Zgłoś
xamel Re: No to koniec 11.10.03, 14:43 ilhan napisał: > "Co wtedy z rankingiem stu płyt?!" - pomyśleli Ilhan i Kubasa, i ogarnęło ich > przerażenie... ROTFL numer 1: 1. OK Banjio - Siostra na Banjio PS: ilhan a juz myslalem ze jestes strasznym ponurakiem, przywracasz mi wiare w TWA Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: No to koniec 11.10.03, 14:48 xamel napisał: > numer 1: > 1. OK Banjio - Siostra na Banjio No z ust mi wyjąłeś! Los świata i forum muzyka uratowany! Uffff Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: No to koniec 11.10.03, 14:55 mellodi napisała: > xamel napisał: > > > > numer 1: > > 1. OK Banjio - Siostra na Banjio > > No z ust mi wyjąłeś! Los świata i forum muzyka uratowany! Uffff Podajmy dla formalności pierwszą piątkę: 2. Kid Banjo - Banjohead 3. Dark Side Of The Banjo - Pink Banjo 4. (What's The Story) Morning Banjo? - składanka najwybitniejszych banjowców 5. Sgt Pepper's Lonely Hearts Banjo Band - self-titled Odpowiedz Link Zgłoś
xamel Re: No to koniec 11.10.03, 15:17 Banjohead - to mi sie zdecydowanie podoba tylko gdzie niesmiertelne Closed Banjo zespolu Joy Banjo ? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: No to koniec 11.10.03, 14:51 xamel napisał: > PS: ilhan a juz myslalem ze jestes strasznym ponurakiem, Teraz to sam jesteś ROTFL ))))) > przywracasz mi wiare w TWA To jeszcze nie równoważy tych tysięcy, którym odebrałem, ale ch... z tym, miło mi Odpowiedz Link Zgłoś
xamel Re: No to koniec 11.10.03, 15:16 ilhan napisał: > xamel napisał: > > > PS: ilhan a juz myslalem ze jestes strasznym ponurakiem, > > Teraz to sam jesteś ROTFL ))))) ja w kwestii formalnej : jak ja moge byc ROTFL skoro to jest czynnosc? i czy mam w zwiazku z tym zmienic nicka na ROTFL ? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: No to koniec 11.10.03, 15:25 xamel napisał: > ja w kwestii formalnej : > jak ja moge byc ROTFL skoro to jest czynnosc? > i czy mam w zwiazku z tym zmienic nicka na ROTFL ? To taka przenośnia przecież była, wiem że ROTFL to czynność, rozbawiło mnie to strasznie i tak się wyraziłem. No ale żeś nie skumał, eee, Xamel, jednak jesteś ponurakiem, sorry. )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponurak Re: No to koniec IP: *.dop.krakow.pl 11.10.03, 16:06 ilhan napisał: > xamel napisał: > > > ja w kwestii formalnej : > > jak ja moge byc ROTFL skoro to jest czynnosc? > > i czy mam w zwiazku z tym zmienic nicka na ROTFL ? > > To taka przenośnia przecież była, wiem że ROTFL to czynność, rozbawiło mnie to > strasznie i tak się wyraziłem. > > No ale żeś nie skumał, eee, Xamel, jednak jesteś ponurakiem, sorry. > )))) > w zwiazku z powyzszym rozwazam mozliwosc zmieny nicka na ponurak lub ewentualnie "skumał" Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: No to koniec 11.10.03, 16:29 Gość portalu: ponurak napisał(a): > w zwiazku z powyzszym rozwazam mozliwosc zmieny nicka na ponurak lub > ewentualnie "skumał" A ja na "ewentualnie". Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: No to koniec 12.10.03, 00:41 Gość portalu: ponurak napisał(a): > w zwiazku z powyzszym rozwazam mozliwosc zmieny nicka na ponurak lub > ewentualnie "skumał" oddam nicka w dobre ręce "lub" rozbiję komuś łeb - niekoniecznie czasopismami! Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: No to koniec 11.10.03, 14:45 ilhan napisał: > xamel napisał: > > > moze nawet sprzedac zeby miec kase na to banjio czy tez plyte siostry na > > banjio bo jesli ona naprawde lepsza jest? > > "Co wtedy z rankingiem stu płyt?!" - pomyśleli Ilhan i Kubasa, i ogarnęło ich > przerażenie... > No właśnie! Słuchamy jakiś miernot a tu młody talent przechodzi niezauważony i gdyby nie nepotyzm to byłaby tragedia. Myślę że trzeba pomóc siostrze wydać album i zamienić w rankingach Radiohead na siostre. Ot, problem rozwiązany! Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: No to koniec 11.10.03, 23:09 Banjo, a może Twoja siostra gra w ANDY??? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: No to koniec 11.10.03, 23:18 teddy4 napisał: > Banjo, a może Twoja siostra gra w ANDY??? Banjo to jest ten gość z Negatywu?????? ) Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: No to koniec 11.10.03, 23:46 ilhan napisał: > teddy4 napisał: > > > Banjo, a może Twoja siostra gra w ANDY??? > > Banjo to jest ten gość z Negatywu?????? ) Who knows, who knows....... Odpowiedz Link Zgłoś
banjo81 Re: No to koniec 13.10.03, 00:17 Morzecie sie zgadzac albo nie ale ja i tak swoje wiem. Znam wiele zespolow lepiej grajacych od Radiohead. Ale wy ich nie znacie i szkoda mi was. Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: No to koniec 13.10.03, 00:25 banjo81 napisała: > Morzecie sie zgadzac albo nie ale ja i tak swoje wiem. Znam wiele zespolow > lepiej grajacych od Radiohead. Ale wy ich nie znacie i szkoda mi was. A mnie ciebie bardziej żal. I wcale nie dlatego że nie lubisz Radiohead. Biedna dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: No to koniec 13.10.03, 05:05 banjo81 napisała: > Znam wiele zespolow > lepiej grajacych od Radiohead. Albania Banjo Band? Odpowiedz Link Zgłoś