qwerty-098765 29.11.08, 19:13 Jak dla mnie jest to coś wspaniałego.. Czy są tu fani takiego rodzaju muzyki? Jeżeli tak to jakie zespoły lub jakich wykonawców polecacie? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: patriota jedynie Świetliki. IP: *.chello.pl 29.11.08, 20:10 wszystko inne dla fanów Adasia Mickiewicza. romantyczne bełkot i dewockie gó... Odpowiedz Link Zgłoś
brzydula_betty Re: jedynie Świetliki. 12.08.09, 22:00 Gość portalu: patriota napisał(a): > wszystko inne dla fanów Adasia Mickiewicza. romantyczne bełkot i dewockie gó... > Wiersz R.Wojaczka "Chodzę i pytam" w wykonaniu Dariusza Wasilewskiego. www.youtube.com/watch?v=o1UXBC7whrQ Wyyypasiony numer, jak i większość wierszy Wojaczka a i muzyka adekwatna...prawda? i niech się już poezja śpiewana nie kojarzy z miłosnym bełkotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wah Re: Poezja śpiewana IP: *.multimo.gtsenergis.pl 29.11.08, 22:51 Mi sie kojarzy z jakże autentycznym i świecący przykładem prekursorem stylu EMO Edwardem Stachurą (SDM i podobne), byłem tym molestowany akustycznie przy ogniskach, na szczeście zawsze był alkohol i inne rozrywki więc nie pójde na wrzosowiska o 4 nad ranem grać czarnego bluesa ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meloman Re: Poezja śpiewana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 00:01 Doniu, Mezo, Verba, Peja, 1OsiemL, Odpowiedz Link Zgłoś
radzimir11 Re: Poezja śpiewana 03.12.08, 20:30 Witaj w moim śnie ... teza.wrzuta.pl/audio/4xf6c5XYOz/zbigniew_preisner_-_grzegorz_turnau_-_noc Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Poezja śpiewana 04.12.08, 15:44 TURNAU! po trzykroć! chociaz wolę jego starsze płyty, z tekstami Zabłockiego te ostatnie jakoś tak...nie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
cennder Re: Poezja śpiewana 26.04.09, 16:03 drzejms-buond napisał: > TURNAU! po trzykroć! chociaz wolę jego starsze płyty, z tekstami Zabłockiego > te ostatnie jakoś tak...nie wszystko Oj podpisuje się i rękami i nogami pod tym co napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
agmi83 Re: Poezja śpiewana 26.04.09, 11:00 Ja uwielbiam Grechutę ,czy ktoś wchodzi na to forum? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja004 Re: Poezja śpiewana 26.04.09, 13:07 Ja też uwielbiam . Polecam: Grzegorz Turnau,Marek Grechuta,Lubelska Federacja Bardów,Wolna Grupa Bukowina,Magda Umer,Andrzej Poniedzielski. Odpowiedz Link Zgłoś
cennder Re: Poezja śpiewana--> wprost niecierpię 26.04.09, 16:02 Wprost nie cierpię tego określenia, Jest nadużywane zdecydowanie jeśli chodzi o termin. Teraz wszystko się tak nazywa, nawet to co ma 3 akordy i grafomanskie teksty. Ale jeśli chodzi o muzykę autorską, (rozumiem, że autorowi tudzież autorce o to chodzio) to polecam" Marka Grechutę Kabaret Starszych Panów Grzegorza Turnaua szczególnie Twórczość do 97 roku Krystynę Jandę Młynarskiego Agnieszkę Chrzanowską (Cały świat płonie, Nie bój się nic nie robić) Piosenki Piwnicznych Kompozytorów Bajora Michała Claptona Złotą kolekcję i Pasjans na Dwóch A Sikorowskieo (ostatni z G. Turnauem) Odpowiedz Link Zgłoś
mybig Re: Poezja śpiewana 24.10.09, 12:23 Turnau faktycznie przoduje w tej grupie. Klasa sama w sobie. Tuż obok Michał Bajor. Jego ostatnia płyta: www.poezja-spiewana.pl/index.php?str=lf&no=739 z piosenkami Grechuty i Kofty - świetna Odpowiedz Link Zgłoś
mietowa_kawa Re: Poezja śpiewana 24.10.09, 13:01 mybig napisała: > Turnau faktycznie przoduje w tej grupie. Klasa sama w sobie. Tuż obok Michał > Bajor. Jego ostatnia płyta: > www.poezja-spiewana.pl/index.php?str=lf&no=739 > z piosenkami Grechuty i Kofty - świetna Dla mnie Bajor jest za bardzo zewny, za bardzo smutny za bardzo CIERPIĄCY, nitóre piosenki ma bardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
adam_38 Re: Poezja śpiewana 26.10.09, 15:47 Bardzo lubię poezję śpiewaną i niekiedy nie mogę jednego dnia wytrzymać bez wspaniałych utworów Marka Grechuty i grupy Anawa lub grupy WIEM. Często też słucham Grzesia Turnaua i Stare Dobre Małżeństwo, czyli bardzo standardowo i znajomo, ale jakże pieknie! Apropo Michała Bajora uwielbiam piosenkę "Nie chcę więcej", przepiękna piosenka. Zapraszam również do podzielenia się myślami, opiniami i spostrzeżeniami na temat poezji spiewanej na bardzo fajnym forum www.polskiemuzy.pl/forum/messages.aspx?TopicID=10, w którym również biorę udział wraz z grupą miłośników poezji śpiewanej i muzyki lirycznej. Odpowiedz Link Zgłoś