Dodaj do ulubionych

Underground

IP: 77.88.144.* 07.12.08, 13:52

Ta muzyka może się podobać, może się nie podobać. Kwestia gustu.
Jednak trzeba jej posłuchać i starać się zrozumieć
Wg mnie jest tak; polska jest krajem najbardziej undergroundow po
wzgledem muzyki i nie tylko, lodz jest taka kolepka podziemia, a
muzyka tam jest przede wszystkim undergroundowa kazdy zespol drum
and bass jest to podziemie i wiele hh tylko, ze polska to tez kraj
typowego bezguscia
Lostprophetsów czy The automatic.ciekawym zespołem jest np.
Riverside czy Satellite ( choć mi do gustu nie przypadł)
czego sluchacie jesli chodzi o Underground
Obserwuj wątek
    • Gość: patriota miśku, tak to jest że niezależna muzyka powstaje IP: *.chello.pl 07.12.08, 16:27
      niezależnie, czyli "undergroundowo", chociaż to że coś powstaje niezależnie, nie
      oznacza że nigdy nie może być znane. kiedyś wielkim undergroundem był Moritz Von
      Oswald i jego wytwórnia Basic Channel - później Chain Reaction, z minimalnego
      labela dziś Moritz aka Maurizio jest największą legendą techno z całej Europy,
      źródłem prekursorskiego brzmienia dla całej gałęzi postępowej niemieckiej
      elektroniki, która chociażby była początkiem wielu brzmień wytwórni Force Inc.,
      czy też ~Scape. dziś to już nie jest underground chociaż mimo popularności -
      ciągle niezależni. undergroundem kiedyś był Plastikman, i jego wytwórnia Plus8 -
      dzisiaj, Plastikman czyli Richie Hawtin to największa legenda prawdziwego
      rasowego inteligentnego techno na świecie, obok Jeffa Millsa, a undergroundowe
      Mouse On Mars, urosło na jedną z największych legend gatunku zwanego post-rock.
      undergroundowy Aphex Twin dziś jest najbardziej "komercyjną" gwiazdą muzyki spod
      znaku IDM. możemy ciągle mówić, że jest to muzyka niezależna ale nie jest już
      undergroundowa.

jeśli chodzi o Polskę - polecam sklep Terra, tam chyba tego jest najwięcej w
      przekroju, ja najbardziej lubię Obuh, Malachit, Nefryt, Monotype Records, 1 Kg
      Records, nie słucham labeli internetowych bo słucham na nośnikach smile.

underground nigdy nie będzie skierowany do mas, tylko do ludzi słuchających
      muzykę a to należy odróżnić.

jeśli chodzi o nowe dźwięki w Polsce - nie wiem, ja tam najbardziej lubię
      Sienkiewicza ciągle, zaczynał undergroundowo i Recognition nic nie pobije. poza
      tym to co było w Cpt. Sparky - Ea ambient, i Meoma - ptium.

szczerze powiedziawszy zajmuję się raczej zjawiskiem awangardy i latam teraz po
      światowych zjawiskach, więc nie za bardzo wiem co się dzieje w undergroundzie w
      Łodzi, możesz coś przybliżyć. dla mnie kiedyś takie rzeczy jak na przykład
      Psychocukier, Ewa Braun - początki Nagłego Ataku Spawacza, Doktor Huckenbusz,
      cały yass, z tymi Blauhofferami Multiple Artami, Świetliki z początków, 4Syfon,
      Zdunek, Gwinciński, itp to też był underground. Gustaff Recods też wydawał
      underground. ja mam taką muzykę sprowadzać z świata a Polska mnie już od lat nie
      interesuje - tylko nie chce mi się dystrybucji zakładać bo jestem anarchistą i
      nienawidzę ku... wszelkich formalności.

• Gość: Znawca techno Re: miśku, tak to jest że niezależna muzyka powst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 09:22
        Gość portalu: patriota napisał(a):

> niezależnie, czyli "undergroundowo", chociaż to że coś powstaje
        niezależnie, ni
        > e
        > oznacza że nigdy nie może być znane. kiedyś wielkim undergroundem
        był Moritz Vo
        > n
        > Oswald i jego wytwórnia Basic Channel - później Chain Reaction, z
        minimalnego
        > labela dziś Moritz aka Maurizio jest największą legendą techno z
        całej Europy
        Przestałem czytać w tym miejscu. Kolego: Scooter, Westbam.
      • Gość: Konrad Re: miśku, tak to jest że niezależna muzyka powst IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.09, 10:30
        undergrandowa muzyka alternatywna jest bardzo ambitna i adresowana do wąskiego
        kręgu odbiorców.
    • caroli_ne_86 Re: Underground 07.12.08, 21:14
      Zespoly z lat 60-tych :"Jefferson Airplane" ..'Mothers Of Invention '..'Grateful Deatd ' też były zespołami działajacymi w ..'podziemiu' ,znane były jedynie waskiemu gronu ..odbiorców.Nie dla wszystkich była to muzyka ..komunikatywna ,miała wielu ..przeciwników i chyba dlatego działala w ..'podziemiu' Kiedy sie ..skomercjalizowała ,gdy szeroka publiczność jakby dojrzała do ..jej akceptacji wtedy te zespoły wyszły z ..ukrycia ,zaczęły nagrywać płyty występować na .."żywo"
      Sądzę ,ze taka muzyka istnieje ..zawsze obok ..skomercjalizowanej ,zawsze obok zespołów ..popularnych istnieja wykonawcy ktorzy graja w małych .,,klubach ,płyt najczęściej nie ..nagrywają ale tworzą muzykę ..bardzo ciekawą>
      Sluchałam też płyty zespołów : 'Einsturzende Neubaute',to niemiecka grupa i bialoruska...N.R.M....również "Godspeed You! Black Emperor" czy też wokalistka ..."Diamanda Galas "ktora uwielbiamsmile
      Pozdrawiam.
      pl.youtube.com/watch?v=KzWVWY5QUzg
      • Gość: patriota Karolinko. Einsturzende Neubauten to jeden z IP: *.chello.pl 08.12.08, 00:58
        ważniejszych zespołów który z undergroundu przeszedł do klasyki / industrialu /
        - niekoniecznie tylko rockowego. pierwsze płyty grali na własnej konstrukcji
        instrumentach jak i ja, i wychodziły najlepiej. jak Karolinka powiedziała, tak
        właśnie powstaje muzyka "nowa". kiedyś co prawda show business również
        produkował nowe trendy i jakieś style w popowej muzyce, ale od wielu, wielu lat,
        to najpierw powstaje muzyka w podziemiach, potem jak rodzi się nią
        zainteresowanie - czasem staje się znana w jakimś zjawisku, ale i tak to
        zjawisko pozostaje niekomercyjne. jeszcze kiedyś taki zespół jak Joy Division,
        czy na przykład Tangerine Dream smile, Brian Eno, Killing Joke, itp mieli tą okazję
        z undergroundu przejść do mniejszego undergroundu pozostając niezależni. dziś
        niezależna muzyka radzi sobie sama i jest poza głównym obiegiem.

natomiast nie jest prawdą że muzyka undergroundowa nie jest wydawana i grana
        tylko na koncertach - dziś jest tyle wydawnictw fonograficznych niezależnych, że
        każdy materiał znajdzie swojego wydawcę. spoko, i dlatego jest takie bogactwo
        całej muzyki na świecie, tylko nie czyta się o niej na portalach wyborczej, ale
        szuka się jej innymi kanałami, o większości pisze się tak mało że bardzo trudno
        jest o tym gdziekolwiek się dowiedzieć - ponieważ muzyka niekomercyjna nie
        doczekała się swojej promocji. miałem kilka lat temu pomysł już żeby to zrobić -
        czyli stworzyć bazę dla promocji całej niezależnej muzyki ze świata - ale nie
        chce mi się. po prostu mam inne zajęcia dla mnie w życiu priorytetowe, muzyka i
        sztuka to ważna ale nie najważniejsza część już mojego życia. a bez własnej kasy
        tak łatwo się zrobić tego nie da. a na półśrodki nigdy się nie porywam. może
        kiedyś coś zacznę i trochę zrobię. w Polsce na przykład w ogóle są nieznane
        niezależne kapele z okolicy hardcore i pogranicz ambitnego metalu. nie ważne
        jaka to będzie muzyka, czasami jest bardzo fajna, czasami bardzo dobra - nie ma
        o niej w ogóle nigdzie ani widu, ani słychu. siłą rzeczy większą siłę przebicia
        mam wrażenie ma awangarda i eksperyment w undergroundzie - bowiem nie ma swoich
        komercyjnych odpowiedników, więc zdesperowani fani eksperymentów dopieszczają
        swoich ulubionych twórców, poza tym ta scena potrafi współpracować i się jakoś
        zorganizować. jako 'najambitniejsza' ze sztuk, ma jakąś swoją bardzo
        undergroundową promocję. tak więc o muzyce powiedzmy Małego Szu, albo
        wydawnictwie Musica Genera, wiem odkąd się zacząłem interesować taką muzyką i
        odkąd oni istnieli. to właśnie awangarda pierwsza opanowała niezależny internet.
        natomiast kapele undergroundowe folkowe, rockowe, jazzowe, pograniczne
        akustyczne, mają ogromny problem z promocją i zaistnieniem, nawet te tech-nowe.
        z lat 60tych to raczej mi się zazębia na 70tych tyle tego było że ho, Hawkwind
        na przykład jest preukrsorskim zespołem dla niemal wszystkich rockowych
        gatunków. Diamanda Galas akurat nie jest taka undergroundowa, więcej kontroli
        nad sobą w tych zapędach Karolinko smile, nawet Meredith Monk nie jest taka
        undergroundowa, a Galas to znana diva.

GY!BE jest jednym z najważniejszych zespołów post-rockowych przywołujących w
        swojej twórczości duchy czasów minionych wink (głównie psychodelię leżącą u
        podstaw rocka progresywnego).

ale! gdybyśmy mieli mówić żeby odróżnić, już na przykład przy post-rocku będąc
        taki Mogwai, czy The Delgados trzeba powiedzieć że są to dzieci niezależnej
        sceny rockowej - jednak nie wywodzące się z undergroundu, ale mające od początku
        niezależną prasę i managerów w The Wire - najbardziej opiniotwórczym piśmie o
        muzyce niezależnej na świecie, że wiele zespołów zawdzięcza swoje zaistnienie
        jednak wypromowaniem na przykład znanych producentów jak Steve Albini. także to
        wszystko jest różnie. na przykładzie The Wire też można powiedzieć że istniej
        muzyka niezależna - znana, i obok niej często jeszcze ciekawszy underground. The
        Wire, pisma typu Ambientrance, itp próbują tworzyć scenę muzyki nowoczesnej,
        ciekawej, ambitnej, ale nie docierają najczęściej do realnego undergroundu. ten
        jest w liczbie jeszcze większy, i często ciekawszy. na przykład - nie
        podejrzewam żeby The Wire oceniało płyty z elektroniką polskich labeli typu
        Monotype, Malachit, czy choćby wielostylistyczny Obuh. za to oceniało
        przystępniejsze - oczywiście ciągle niezależne dźwięki z Vivo Records. trzeba
        pamiętać że scena niezależna też się już doczekała swojej promocji i swoich
        "vipów" a prawdziwy underground ciągle płodzi najciekawsze dzieła.

• caroli_ne_86 Re: Karolinko. Einsturzende Neubauten to jeden z 08.12.08, 13:50
          Ja zawsze bardzo wyczerpujacy ..komentarz.Dziekuję

>>więcej kontroli
          nad sobą w tych zapędach Karolinko smile>>
          • caroli_ne_86 Re: Karolinko. Einsturzende Neubauten to jeden z 08.12.08, 13:57
            caroli_ne_86 napisała:

> Ja zawsze bardzo wyczerpujacy ..komentarz.Dziekuję
            >
            > >>więcej kontroli
            > nad sobą w tych zapędach Karolinko smile>>

No i ..uciekło smile
            Usuwam się z ..drogi ,zebyś nie musiał ograniczać ..szybkości ....

-
            pl.youtube.com/watch?v=piBAmjgKcj4
            fotoforum.gazeta.pl/3,0,1552689,2,1.html
        • caroli_ne_86 Re: Karolinko. Einsturzende Neubauten to jeden z 08.12.08, 22:05
          Cały ten zgiełk marketingowy nie interesuje muzyków z 'podzimia".Myslę ze dla tych muzyków nie liczą się ..pieniadze a miłość do ..sztuki ale chcąc wydawac płyty w jakims tam stopniu uzależniaja sie od ..wytórni,musza iśc na ..kompromis ,prawda?
          Czy pozostaną ..niezależni?czy nie muszą zrezygnować z undergroundowej ..wolności?
          Dostałam dzis płytkę muzyka ktorego nie znam ..Amethystium..
          Płyta pt.Aphelion.Jutro sobie ..przesłuchamsmile
          • Gość: patriota to ciekawe że ich nie interesuje ale potem sami go IP: *.chello.pl 08.12.08, 22:23
            często tworzą smile. sami dla odróżnienia swojej twórczości tworzą pewne nazwy -
            potem inni je przyswajają, rodzą się legendy i epizody.

co do wytwórni, to tak.

jeśli jesteś przeciętnie sytuowanym człowiekiem w krajach na zachód i północ od
            Polski - wydajesz po prostu SWOIM SUMPTEM, na CDR albo CD i zakładasz swój
            label, albo jakiś koleś zakłada label, potem wydajesz u kolegi w labelu. w ogóle
            nie biorą udziału względy komercyjne. musi podobać się koledze albo pasować do
            labela. label czasem ma wizję własnego projektu, kolejności wydawania, ale nie
            narzuca Ci jak masz grać, jeśli tak - to raczej chodzi o jakieś sugestie i
            podpowiedzi, co do produkcji płyty, ale nie co do meritum. inaczej niezależny
            muzyk wydaje jak chce - gdzie indziej. i dlatego muzyka undergroundowa jest tak
            ciekawa. bo nie powstaje po to żeby "się podobać". jest całkowicie wolna.
            posłuchaj sobie hmm..bo ja wiem, żeby mieć jakieś sensowne porównanie. no
            czegokolwiek. wszystko co ciekawe wydaje się gdzie indziej. są wytwórnie które
            dbają o swój profil i powiedzmy - wytwórnia wydaje tylko konkretny materiał,
            albo zastrzega sobie produkcję - co oddaje tzw. brzmienie wytwórni. ale jak
            artysta nie chce to idzie obok i wydaje gdzie indziej. Amethystium to nie znam
            ze słyszenia, ale z tego co kojarzę nie jest to jakiś ciekawy krążek. powiem Ci
            tak - jeśli Luomo miał wydać płytę w barwach BMG kooperując z nią w sprawie
            dystrybucji - to poszedł na kompromis i wydał płytkę Present Lover ze swoją
            niunią. ale ta płyta była taką sobie klubową młócką w porównaniu z każdą płytą
            Luomo wydaną niezależnie. jeśli underground chce wydawać niezależnie - to może,
            tylko jego płyty sprzeda wśród osób samych go poszukujących. natomiast jak wyda
            w większej wytwórni - sprzeda więcej, ale zrobią z tego większy szajs. nie wiem
            jakich trzeba szukać wyjątków - na przykład nagranie Evelynn Glennie przed duże
            wytwórnie, albo Future Sound Of London przez Virgin, to są jakieś płyty 1 na
            kilka lat.

• Gość: p patrioto!! IP: 77.88.144.* 14.12.08, 13:22
              daleś popalić tym ciemniakom na 'spoleczeństwie' i za to cie cenie!
              Tutaj tez paru takich jest!
              • caroli_ne_86 Re: patrioto!! 14.12.08, 21:51
                Gość portalu: p napisał(a):

> daleś popalić tym ciemniakom na 'spoleczeństwie' i za to cie cenie!
                > Tutaj tez paru takich jest!

Rozumiem męską ..solidarność ale ..proszę Cię...tu jest spokojnie ,miło
                Poczęstuję Cie lizaczkiem , Chupa Chupsem,miętowym pyyyszota,serio!!smile
                Pozdrsmile)
                www.funpic.hu/swf/monitor_cleaner.swf
            • caroli_ne_86 Re: to ciekawe że ich nie interesuje ale potem sa 18.12.08, 11:31
              'patrioto' proponowałeś mi zakup swoich ..płyt i skończyło sie tylko na
              ..propozycji , szkoda chętnie bym sie zapoznała z .nimi.
              Wesołych Swiątsmile
              • Gość: l Re: to ciekawe że ich nie interesuje ale potem sa IP: 77.88.133.* 19.12.08, 13:58
                nigdy nie wierz w to co facet mówi!-smilepozd
                • caroli_ne_86 Re: to ciekawe że ich nie interesuje ale potem sa 27.12.08, 13:42
                  Gość portalu: l napisał(a):

> nigdy nie wierz w to co facet mówi!-smilepozd
                  Zapamietam, może nawet na ..zawsze?
                  Pozdr.smile
              • Gość: Master Of Desire bo popełniłaś faux paux i nie podchwyciłaś tematu IP: *.chello.pl 19.12.08, 14:29
                Karolinko...malutka...ja nie sprzedaję "swoich płyt"..czytaj ze zrozumieniem smile.
                zaproponowałem elegancko że mogłabyś zostawić u mnie po prostu trochę
                pieniędzy... tak tylko rzuciłem że mogłabyś coś kupić u mnie z tego co mam na
                sprzedaż, skoro pieniędzy nie liczysz, to wiesz, zawsze będę miał na kolejne
                sznury i łańcuchy smile. jeśli szukasz jakiegoś tytułu za odpowiednią opłatą mogę
                załatwić WSZYSTKO co kiedykolwiek zostało wydane, w Polsce, czy na świecie. z
                tym, że ostatnio już mi się nie chce smile.

moja twórczość jest intymna i jej nie pokazuję nikomu, bo nagrywam siebie.

a co do płyt innych, przecież łatwo mnie znaleźć smile..kliknij Badawi..i idź tam
                gdzie jest najdrożej smile

raczej nie zachęcam, bo i tak uciekam przed zdiagnozowaniem. jak poniżej ktoś
                napisał, nie warto wierzyć pozorom smile, mnie nikt przez sieć nie namierzy, bo się
                pozoruję i kamufluję. jestem postacią tajemniczą smile)))).......

pozdrowienia smile

święta obchodzę kiedy indziej smile)

• caroli_ne_86 Re: bo popełniłaś faux paux i nie podchwyciłaś te 20.12.08, 12:06
                  Jesteś postacią ..tajemniczą? Chyba każdy z ..Nas jest bo logowanie nie świadczy o niczym ,tak myślę.
                  Ja wysłałam książki osobom ze świata ..wirtualnego ale załozyłam w tym celu skrzynkę w urzędzie ..pocztowym., strachliwa jestem.

Czytać ze zrozumieniem nie ..potrafię, jak już zauważyłeś
                  ( zrozumiałam ,że masz płyty, ktore może ci się ..znudziły?))
                  Pieniędzy nie liczę bo ich nie mam ,nie pracuje ..uczę sie ale ktoregoś pięknego dnia ofiarowałabym ci bukiecik z polnych .. maków bławatków ,chabrów i ...niezapominajek przeplatanych ..koniczynka -nazbieranych rankiem na lace ,kiedy rosa srebrzy sie na ...trawie ale Ty wolisz swoje bicze , sznury ..łańcuchy ..torturysad((((((

Swięta..
                  ja nie przynależę do żadnej ..religii
                  (( kiedy byłam małą dziewczynką sypałam kwiatkami w Boze Ciałosmile)
                  Od pewnego czasu nie lubię ..świąt ,czuję sie tak jakbym minęła się z nimi na przejściu dla ..pieszych ,w przelocie zauważyliśmy tylko swoje nic nie znaczące ..sylwetki .
                  Sa sprawy ktorych nie rozumię i nie pojmę nigdy ,chyba?
                  Ale wieczów wigilijny to tradycja i do mnie nalezy ubranie drzewka smile całe z suszonych pomarańczy i ..orzechówsmile

Badawi ..kliknę ale po ..powrocie z kraju pięknych tulipanów i wiatraków ,ktore współzawodniczą o bliskość do ..Nieba .
                  Już jestem na ..walizkach..
                  Baj ..Zielonooki..smile
                  pl.youtube.com/watch?v=kchbloIYLfc
                  • Gość: Master Of Desire jestem postacią tajemniczą, dokładnie Caroline IP: *.chello.pl 21.12.08, 01:33
                    nie dlatego że jestem osobą strachliwą, ale dlatego że po pierwsze skrywam w
                    sobie wiele tajemnic o których normalni ludzie nie mają pojęcia, a po drugie,
                    nie życzę sobie być inwigilowany przez hakerów co pół biedy bo w sumie normalni
                    goście jak każdy, ale przede wszystkim przez sku...synów - urzędników
                    państwowych i jakikolwiek system. lubię być postacią nierozpoznawalną dla tych
                    dla których nie chcę być rozpoznawalny, mam zasadę że pojawiam się i znikam bez
                    zapowiedzi..tam i wtedy kiedy tylko chcę. nie zostawiam po sobie śladów chyba że
                    mam na to ochotę smile. mam wiele tożsamości smile.

zawsze można nauczyć czytać ze zrozumieniem. umiem smile

nie czytaj słów, wczytuj się w sens, kobiety mają przecież taką umiejętność,
                    dostrzegać to co kryje się między słówkami smile. przez wiele lat pośredniczyłem w
                    dystrybucji płyt poza systemem bo jestem anarchistą, celując w drugi obieg.
                    jeśli nie wiesz nic o drugim obiegu, to powiem tylko że często krążą w nim płyty
                    nowe, a nie używane. ja po prostu kupowałem tam gdzie taniej i sprzedawałem -
                    najczęściej to co było w Polsce nie dostania, albo za ceny jakie były w Polsce
                    oficjalnie nie do dostania. przestało mnie to bawić. w tej sytuacji nie mam za
                    wielu swoich płyt, płyty się dla mnie nie liczą, liczy się muzyka. te które
                    wybitnie cenię, albo które mają ładunek osobisty, zostają, albo których nie
                    odsprzedam poniżej pewnej kwoty, inne słucham - podaję dalej. wiele płyt
                    miewałem zafoliowanych. Tobie raczej chyba trzeba dawać ekskluzywne nie tknięte
                    przez innego człowieka, jak tu do Krella wrzucać płytę w porysowanym pudełku? smile

i to jest słuszna postawa. praca zabija. bądź anarchistką, nie pracuj. po prostu
                    "działaj", egzystuj, doświadczaj, tak jest lepiej.. nie bądź kurwą za pieniądze.

a ja bym Ci ten bukiecik przez Ciebie własnoręcznie zebranych polnych kwiatków
                    bez żadnych ceregieli wsadził tam, gdzie mężczyzna zasiewa swoje ziarno a
                    kobieta kwitnie smile

yhm. nawet powiem Ci inaczej. prawdziwe niewolnice je jeszcze bardziej ode mnie
                    wolą.

święta są dla mnie obcą tradycją. myślę że Ty powinnaś przynależeć do pewnej
                    religii. bardzo wiele dla mnie znaczy data sylwester. to punkt od którego
                    zaczyna się moja historia, której nie mierzy się oficjalnymi metrykami smile

czego nie pojmujesz? świąt? tradycja, polska tradycja, nic więcej..tradycja
                    która ma przypominać ludziom, jakimi na co dzień nie są smile najczęściej święta
                    kojarzą się ludziom źle, bo bardziej niż co dzień, uświadamiają im czego im
                    brakuje. albo jeśli nie brakuje to - co ich irytuje.

co Ty, drzewko ma mieć bombki, i to co tak bardzo lubię, łańcuchy wink, jak by Ci
                    się podobało drzewko w stylu sado - maso ? smile

niebo jest nudne Caroline, tam nic nie ma smile. życie zaczyna się po innej stronie smile

miłych wypoczynków.

• Gość: i tak i nie Master Of Desire IP: 77.88.133.* 21.12.08, 12:33
                      kazdego mozna naierzyć i nikt do konca tajemniczy nie jest .
                      'ku...zapieniadze' to zawod i uciecha dla facetow ktorzy w domu maja
                      marudna i nie dbajaca o siebie babe .
                      anarchizm to wolnosc bez przewodnika bez zasad nie moglbym tak zyć
                      jak jestes przeciwnikiem pracy to z czego zyjesz? z jałmużny?
                      • tok33 Re: Master Of Desire 30.01.09, 16:55
                        Gość portalu: i tak i nie napisał(a):
                        > jak jestes przeciwnikiem pracy to z czego zyjesz? z jałmużny?
                        Jak dobry "zawodnik "to moze kobiety go utrzymują-smile?
                    • caroli_ne_86 czy to łatwo .lekko i przyjemnie ..zyć , 27.12.08, 13:40
                      mając wiele ..tożsamości?
                      Zaczynasz się od ..sylwestra? jak pchełki skaczą moje ..myśli i nadal ...Wielkie Nic
                      Zrozumieć Twoje ..Nieuczesane trzeba być prawdziwą kobietą , ...'kotką 'a ja
                      tylko .Caroline ..jestem.sad(((
                      Och!!!Ale przecież masochistą jesteś.!Napewno wyznałbyś wszystko na ..torturach
                      ,z wdzięcznoścismile
                      Tylko ,że to nie moja ..bajka wiec pozostanę jak zawsze skazana na ..domysłysad((
                      Co do nich to opcje mam ..dwie.boje sie nawet tych ..myslisad(
                      Wychodzenie przy pełni ..Księzyca ..brr dobrze ,ze to wirtual tylko i tylko moja
                      bujna ..wyobraznia.
                      Ja jesli już wychodze ..Noca to zabieram ze soba srebrną ..kuleczkę.
                      druga ..opcja-te zdolności jakies takie ..paranormalne ,unikanie słoneczka i
                      ten brak potrzeby ..snu...
                      Nie, nie ! to wszystko wykracza poza granicę możliwą do zaakceptowania przeze...
                      mnie.

drzewko w stylu sado - maso ?
                      To napewno " Drzewko Szczęścia" - nie lada gratka dla fanek tego rodzaju .".biżuterii "dla ..prawdziwych kobieta nie dla zwykłych śmiertelnic ,jak ja smile

inwigilowany przez hakerów czy innych ..milusińskich?
                      ktos może włamac się do skrzynki ,zobaczyć moje dane pers.gdzie mieszkam itp ?
                      No ..nie!.No toś mnie wystraszył!

Religie to . Zło

Niebo ..jest ..cieplutkie i ..muzyczne ,anioŁki grają ..spiewająsmileChciałabym
                      poznac drogę do ..Nieba Kogo zapytać??Boga?? Nie ..napewno wskazałby mi
                      ..najtrudniejsząsad((

Nie lubie ..bombek ani żadnych ..świecidełek ,na sobie też ..nie smile
                      Ot, jedynie łańcuszek, cieńki jak mgiełka i taka samA ..bransoletka.,zakładane
                      od wielkiego ..Świeta.

Nie pojmuję wielu ..spraw( nie o Świetach myślałam) ..czy można wyćwiczyć tak
                      ..pamięć by móc ..zapomnieć?

Bukiecik-zaskoczyleś mnie swoja ...interpretacja mego niewinnego tekstu-pomyślałam - nie można napisac nic od ..serca??sad((((
                      ALe za chwilę ..olsnienie!
                      Oooł Oł Ooł Maj Gad!,że też ja na to wcześniej nie ..wpadłam
                      Nie dośc ,ze nauczyciel ,dobry duszek to jeszcze ma duszyczkę .romantycznąsmile
                      te kwiatki ,wiem juz ,ze wsadziłbyś mi ,właściwie to wplótł we ..włosysmile lubię kwiatki we ..włosach- zawsze mam jeden wpięty ,najczęściej w kolorze ..białym ale to nie to samo co cały ..bukiecik ,prawda?
                      ach ..tak ,z pewnością ..zakwaitłabym,moze bławatkiem albo ..niezapominajką??

płyty nie liczą sie?
                      dla mnie są..ważne bo na nich moje ulubione ..dzwięki ,innych nie mam.Nie słucham radia ..od dawna ,z braku czasu ,jedynie odwiedzam sklep muzyczny ,pytam o nowości i to co mi zaproponują kupuję ,przesłuchuję a co do Krella , o tak,słuchanie sprawia mi ogromna ..przyjemność ,a o to przecież chodzismile ale
                      są to moje i tylko moje subiektywne ..uszy,każdy ma ..inne ,wiadomo.
                      Tak czy siak kazdemu polecam te ..klocki ,Krellasmile

Badawi..zostawiam sobie na PO ..powrocie do ..domciusmile
                      Nadal wypoczywam wspaniale ,o tak! ,dziękujęsmile
                      Dni świateczne spędziłam na śniegowym ..szaleństwiesmile
                      Tignes,bezchmurne niebo i chłód ..poranka ,rewelacja!
                      szkoda tylko ,ze zjezdzam wciąz na pupci ale nawet ładnie to mi ..wychodzismile
                      Jeszcze tam ..wrócę w poniedziałek i wtorek- od miejsca zamieszkania mojej Babci mam bliziutko , ot na wyciągnięcie ..dłoni
                      Jeszcze zbuduję ..igloo ,a moze nawet zanurkuje pod ..lodem??smile
                      ha ha, no nie jest tak zle z tym ..zjazdem na ..nartach , robie postepy ,ponoćsmile

Milego dnia i...byle do wieczora, a najlepiej do Nocy dla 'tajemniczych'.
                      Ja ide sie ..zrelaksować smile
                      pl.youtube.com/watch?v=1rX2Dpo_Lag&feature=related
                      • Gość: Master Of Desire Caroline, rozmawianie z Tobą jest dość nietypowe IP: *.chello.pl 27.12.08, 16:32
                        dla mnie dlatego że to tak jak bym rozmawiał z małą dziewczynką smile

o jakim Nemezis mi założyłaś wątek o hitach? Pawlaku?

najlepsze są City Songs.

DLA MNIE ŻYCIE MA BYĆ NAJCIEKAWSZE I NAJMOCNIEJSZE, OBFITUJĄCE W NAJWIĘKSZĄ
                        ILOŚĆ SKRAJNYCH, RADYKALNYCH DOŚWIADCZEŃ. w ramach wyjątku zaglądam na gazetę
                        (jedyny masowy portal) od lat, bo ostatnimi miesiącami się lenię wyjątkowo, ale
                        zapewniam Cię że jest to odskocznia między zupełnie innej wagi czynnościami wink.
                        dla mnie ktoś kto nie chce przeżyć życia obfitującego w radykalne, i skrajne
                        doświadczenia, żyjąc na krawędzi i uzależniając się od niebezpieczeństwa i
                        ryzyka, jest głupim ch...em wink. nie chcę żyć ŁATWO, LEKKO I PRZYJEMNIE - dla mnie
                        takie życie, to PUSTE i NUDNE beznadziejne płytkie nijakie życie, którym rzygam
                        dalej niż patrzę, a nie jestem takim krótkowidzem smile. żyję na krawędzi,
                        skrajnie, tak mi się podoba, i tak zostanie, lubię się zastanawiać się kiedy
                        umrę smile, aczkolwiek ze względu na moją "kotkę" próbuję trochę pilnować się żeby
                        tak od razu nie iść pod noże wink)

nie jestem masochistą chyba w tym znaczeniu co myślisz. masochizm to wielki
                        temat. napisałem pewnie kiedyś że będąc Sadystą, jestem jednocześnie masochistą,
                        ale to jest dla Ciebie trudne do zrozumienia. Sadyzm nierozerwalnie przeplata
                        się z masochizmem, ale mówiąc o masochizmie miałem na myśli wnętrze, duszę, i
                        psychikę smile, tortury podniecają mnie - nie na mnie - tylko przeze mnie
                        wykonywane smile!

mając wiele tożsamości jest żyć wygodniej poza tym i ciekawiej. ja jestem osobą
                        rozpoznawalną dla mojej kotki. dla ludzi obcych - zwłaszcza systemu, państwa,
                        oni tylko myślą że wiedzą kim jestem smile. mam kilka tożsamości "formalnych". poza
                        tym, jeśli zauważysz że pewne środowiska w których się obracasz nie są w stanie
                        stolerować 1 Twojej tożsamości całości smile, możesz mieć różne tożsamości w
                        różnych aspektach Twojego życia. każda jest Tobą ale każda na inną okazję smile.

ze mną nikt nie ma łatwego życia, przyjemne na pewno hehehe

nie bój się. trochę adrenalinki nigdy nie zaszkodzi. strach jest dla dzieci smile

różnie chodzę, preferuję życie nocne, i światła w mroku wink

śpię trochę w dzień bardziej.

o tak, prawdziwe kobiety lubią bombki - niespodzianki, i łańcuchy są nieodłączną
                        częścią ich uwięzi wink

jeśli teraz jestem przez chello na portalu gazety, ktoś może zapuścić mi tysiące
                        szpiegów myśląc że chello pokazuje mój komputer. gó... prawda, tak na prawdę
                        korzystam z kilkunastu maszyn które notorycznie zmieniam, podczepiam się pod
                        fałszywe komputery, gubię za sobą ślady, oszukuję system. to co ważne zapisuję w
                        kompach bez żadnego kontaktu z siecią. pewnie szpiedzy z wyborczej zapuścili mi
                        już kilka razy trojany, ale nie wiedzą że patrzą NIE W TEN KOMPUTER smile, a jeśli
                        czasem nie maskuję swojego adresu, to i tak korzystam z tego w którym są same
                        bzdety, a nie cokolwiek własnego, ważnego. nikt mnie przez sieć nie pozna, nie
                        pozna żadnych moich realnych ważnych kontaktów i nie rozpracuje. na pewno nie
                        jeden próbował.

Caroline, są religie prywatne, i są religie "masowe". religie prywatne to nie
                        jest zło. oj, ale Ty to chyba nigdy nic nie zrozumiesz smile.

widzę że boisz się trudów smile. leniuch mały z Ciebie i ktoś powinien Cię trochę
                        potresować i pomusztrować.

niebo jest nudne. to tak jak próżnia smile

niżej jest cieplej smile

zapominanie to to samo co uciekanie, i oszukiwanie. inaczej trzeba - zderzyć
                        się, zrozumieć, pogodzić, przyjąć do siebie, schować w archiwum. zasymilować
                        się. inaczej uciekasz

romantyczną - pewnie tak smile. nie toleruję w swoim otoczeniu ludzi, którzy nie
                        mają w sobie "duszy". większość z nich dzisiaj, to dzieci, albo komputery smile.
                        technokraci, takie urzędnicze pie...ne społeczeństwo. tak, bardzo romantyczny
                        smile, nie wiedziałem że się nie golisz smile)

dobrze że nie słuchasz radia, bo to profanacja muzyki. płyty tak. tylko jak ja
                        mogę zawsze sobie skombinować więcej płyt niż mogę przesłuchać to nie
                        przywiązuję do nich wagi. to tylko nośnik, chyba że konkretna płyta ma konkretny
                        wymiar osobisty. łączy się z czymś czy kimś ważnym w moim życiu. sama muzyka -
                        mogę kupić kolejną tą samą płytę i tak w kółko.

nie chodzi o przyjemność smile. dziecko dzidzi smile. chodzi o doświadczenie, i to co
                        muzyka kreuje, oznacza. przyjemność - satysfakcja, ciekawość różne rzeczy się na
                        to składają.

Krell miał jedne z neutralniejszych klocków tak jak Audio Physic kolumny, i
                        Siltech 180 g3 kable.

a skaczesz w dal na tych nartach? nie lubię nart bo to tak jak byś jechała na
                        jakimś sprzęcie, sztywne to takie, poza tym więcej wjeżdżasz niż zjeżdżasz - po
                        co to tak?

pa
                        • caroli_ne_86 Re: Caroline, rozmawianie z Tobą jest dość nietyp 27.12.08, 17:16
                          Bo jestem ..malutka ,wzrostem TYLKO ..wzrostem ( 159cm i kilka milimetrowsad(ale wciaz ..rosne ,jeszcze...,no ...
                          Pisalam o włosach na ..głowie !!!!!!!!!!!\
                          Nie lubię mieć wiele ..tożsamości ,lubię pisać,klaśc swoje myśli i uczucia. I nie ważne , czy się to KOMUŚ podoba , czy też nie. Ważne ,jestdla mnie to ,ze są prawdziwe.

Wogole to boję sie nawet czytać Twoje .. watki ,posty bo wyłaża wtedy moje ..strachy i wiesz co.. znow łzy parzą moje ..policzki
                          Ty cieszysz się ,wiem, widzę jak sie usmiechasz
                          chyba powinnam Ci podziękować za to ,?
                          No dobra - nie chyba , a na pewno.

uciekam stad bo nie nadązam za własnymi ..myślami ...sad(((((((((((((
                          pl.youtube.com/watch?v=6Vb2F1mQZ58
    • Gość: cyklop Re: Underground IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 22:16
      przepraszam, ale czy ty mowisz o tym riverside?
      kipme.pl/dzielo/out-of-myself-digipack/28254.html . a jaka to jest
      alternatywa? to main stream jesli chodzi o muzyke progresywna. poza tym leca o
      kazdej porze w kazdym radio, na koncertach sa setki ludzi i graja trasy po calym
      swiecie. to nie jest alternatywawink. sa na to zbyt popularni, a popularnosc do
      czegos zobowiazuje. na przyklad do grania na kolejnej plycie coraz wiekszej
      szmirki wink
      • Gość: dama40 Re: Underground IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.08, 13:07
        Undergroundto tez ten beznadziejy zespol kurta cobaina!
        ta muzyka jest straszna Jak mozna wogole sluchac czegoś co nie ma wsobie nic z
        prawdziwej muzyki?
        • caroli_ne_86 Re: Underground 14.12.08, 20:40
          Gość portalu: dama40 napisał(a):

> Undergroundto tez ten beznadziejy zespol kurta cobaina!

No ..tak Dla Ciebie DAMO40 beznadziejny
          a dla mnie ..
          Ach ...
          Nevermind...i Cobaina.. głos ktorego chyba nikt nie mógłby podrobić-przejmujący krzyk- czy usiłował wyzwolić sie od lęku i ogarniającej go pustki??
          Muzyka Nirvany dla mnie ,jak prawie każda do słuchania w ..samotności
          ...
          Ale ..Seattle to nie tylko ..Nirvana -były jeszcze smirkoundgarden,
          Green Riveri inne w tym ..czasie, ktore tworzyły nurt nazywany
          ..grungiem.
          Pozdrsmile
          pl.youtube.com/watch?v=kPQR-OsH0RQ&feature=related
      • Gość: edit Re: Underground - dla mnie w PL to tylko Syntetic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.08, 13:15
        Prawda jest taka, że w chwili obecnej trudno mówić już o undergroundzie. Heh...
        Jedynym polskim projektem muzycznym, który jest dla mnie prawdziwie
        undergroundowym, jest SYNTETIC. Osoby zaangażowane w ten projekt robią swoje,
        nie przejmując się wytwórniami, promocjami itd. itp. A koncerty to ogień!!
        Najczęściej w mniejszych klubach; wiedzą tylko ci, którzy interesują się tą sprawą.
        • Gość: heh Re: Underground - dla mnie w PL to tylko Syntetic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 14:26
          Syntetic to wporzo kapela!
    • Gość: ll Re: Underground IP: *.mok.police.art.pl 10.12.08, 13:40
      nie nzacie sie na tej muzyce i tyle
      • Gość: wiem Re: Underground IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 14:20
        masz racje .nie wiedza co dobre
    • caroli_ne_86 Re: Underground 17.12.08, 00:00
      Przypomniała mi sie jeszcze tak kultowa grupa ""Velvet Undergound"z przełomu lat 60/70i ich płyta"Velvet Underground & Nico"..różnorodna ,kazdy napewno znjadzie coś dla ..siebiesmile
      Wspaniała muzyka tego ..Aksamitnego Podziemiasmile
      pl.youtube.com/watch?v=AwzaifhSw2c
      • Gość: rob Re: Underground IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 16:03
        Tak Karolcia ,Velvet Undergound to stara dobra kapela Tylko szkoda
        ze tak szybko sie rozpadla .
    • Gość: Meloman Re: Underground IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 09:29
      90% tego całego "undergroundu" to kocia muzyka tworzona przez ludzi
      nie umiejących komponować i grać dla głuchych odbiorców. Oczywiście
      o techno i hiphopie nie wspominam bo to forum Muzyka.
      • Gość: idama40 Re: Underground IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 11:28
        MELOMNA jestes soper facet Znasz sie na muzyce!!
        Nawet koty uciekaja przed takim graniem ,to nie dla normalnych ludzi jest .
      • tok33 Re: Underground 04.02.09, 14:04
        dla ciebie kocia ,dla innych nie ma lepszej muzy!!Wez to czasem pod uwaę!
      • Gość: kar Re: Underground IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 14:32
        Gość portalu: Meloman napisał(a): 90% tego całego "undergroundu" to kocia muzyka
        tworzona przez ludzi
        nie umiejących komponować i grać dla głuchych odbiorców. Oczywiście
        o techno i hiphopie nie wspominam bo to forum Muzyka>>>>

Musisz być bardzo zakompleksionym czlowiekiem Zal mi takich jak Ty
    • Gość: Meloman Tylko disco polo zasługuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 09:51
      na miano prawdziwego polskiego undergroundu. Muzyka ta w ogóle nie
      była lansowana w radiu, co do TV był tylko raz na tydzień Disco
      Relax w Polsacie (czyli tyle co nic). Wydawana była przez małe,
      niezależne wytwórnie. Sam styl (nacisk na elektroniczne brzmienia)
      stał w awangardzie wobec popularnego w latach 90 poprockowego
      mainstreamu (Edyta Bartosiewicz, Wilki, Varius Manx, Kasia Kowalska,
      Mafia).
      • Gość: l Re: Tylko disco polo zasługuje IP: 77.88.133.* 19.12.08, 13:52
        hyba ci odbilo na maksa Meloman
      • Gość: k Re: Tylko disco polo zasługuje IP: *.ip.netia.com.pl 07.02.09, 16:07
        Dysko polo jest dobre jak sie chcesz pobawić przy wódeczcesmile
        Bo przeciez przy jazie nie ma zadnej zabawywink
        • tami-lla Re: Tylko disco polo zasługuje 08.02.09, 18:52
          To zależy jak kto się bawi, nie mów że przy jazzie nie można! Co do DP to jakaś
          pomyłka była, bo chyba już " na szczęście dla nas" zniknęła z pola słuchu i
          widzenia, ot co!
          • Gość: ! Re: Tylko disco polo zasługuje IP: *.ip.netia.com.pl 19.02.09, 11:12
            jazz to muzyka wsiowa
            Tylko dyskopolo i dance jest muzyka [prawdziwa!
            • Gość: Punkrocker Re: Tylko disco polo zasługuje IP: 212.160.172.* 19.02.09, 16:39
              Pierdzielicie tu wszyscy, "aż słuchać hadko"-cytując pewnego Litwina.
              Tyle pienia o "undergroundzie" a gdzie scena d.i.y hard core/punk,
              gdzie Oi!. Troszkę obycia w temacie nie zawadziłoby. Także "Use the
              Google morons!"
              • Gość: ob Re: Tylko disco polo zasługuje IP: *.ip.netia.com.pl 23.02.09, 16:36
                Co ty masz do powiedzenia??Zero wiadomosci jak zauważyłem.Może najpierw poczytaj
                sobie co inni maja do powiedzenia ?I ucz się dzieciaku.
              • Gość: Meloman Re: Tylko disco polo zasługuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 23:15
                Gość portalu: Punkrocker napisał(a):
                > gdzie Oi!
                Podaj swe namiary to będziesz miał takie Oi!, że zapamiętasz do
                końca życia.
                Pozdrawiam
                • Gość: heh Re: Tylko disco polo zasługuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 16:28
                  niezla propozycjasmile
        • Gość: ala Re: Tylko disco polo zasługuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 12:25
          u masz racjet
    • Gość: :) Re: Underground IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 12:02
      To najlepsza muzyka do łamania joysticka. z czubasmile
      • Gość: nietoperz Re: Underground IP: *.astral.lodz.pl 17.05.09, 08:41
        a co o tym myślicie? tylko jakość nagrań do niczego;/ www.jamendo.com/pl/album/42925
    • izk-a84 Re: Underground 09.07.09, 12:45
      tego nie slucham bo i nie ma w tym nic melodyjnego ,fajnego
      Najlepszy jest dobry pop
      • Gość: Sara Re: Underground IP: 77.252.231.* 21.08.09, 13:45
        Zechcesz wymienic kilka utworkow tego 'dobrego popu'?
        • izk-a84 Re: Underground 27.08.09, 15:59
          Na przyklad piosenki Britney Spears

Gość portalu: Sara napisał(a):

> Zechcesz wymienic kilka utworkow tego 'dobrego popu'?
    • Gość: Magda Re: Underground IP: 77.252.231.* 26.08.09, 15:20
      Jakos tak taka muzyka nie wzbudza u mnie zanteresowania
      • izk-a84 Re: Underground 27.06.10, 17:18
        takie upa umpa jak jak mowi moja sasiadkasmile
    • szymon018 Re: Underground 26.03.11, 15:47
      Zachęcam do zapoznania się z twórczością zespołu Soundrise z Wrocławia.
      Głównie późniejsza twórczość Czesława Niemena podana w nowy świeży sposób.

www.myspace.com/soundriseproject
      www.facebook.com/pages/Soundrise/127054260677206
      • fiorilavoie Re: Underground 27.03.11, 17:26
        A ja polecam Esthetica Education z Ukrainy smile
    • Gość: turuk Re: Underground IP: *.satfilm.net.pl 03.04.11, 00:26
      kulturka.wloclawek.pl kulturka.wloclawek.pl kulturka.wloclawek.pl kulturka.wloclawek.pl kulturka.wloclawek.pl kulturka.wloclawek.pl kulturka.wloclawek.pl kulturka.wloclawek.pl
    • szymon018 Re: Underground 12.04.11, 11:09
      Zapraszamy na koncert Soundrise do Poznania! 29. kwietnia, godzina 20:00 w klubie Blue Note! www.bluenote.poznan.pl/program2.php?id=10
      • Gość: Radaz Re: Underground IP: *.limes.com.pl 19.06.11, 19:05
        To jest super muzyka undergroundowa:
        myspace.com/c4030band

Obczaiłem płytkę, jest świetna smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka