Dodaj do ulubionych

Tylko Vulture, tylko TA muzyka;)))))

02.11.03, 16:53
Czytam sobie od niedawna to forum i widzę że jest tu jedyny gość , który
słucha w miarę sensownej muzyki - solidnego , przebojowego lub mniej, metalu
i hard rocka głównie lat 80. Tylko ta muzyka ma w sobie autentyczność,
żywioł, power i niesie szeroko pojetą radość życia (może z wyjątkiem
ostatnich Purpli, Ozziego, Bajmu i Budkiwink))) ).
Natomiast jak też widzę jest tu mnóstwo fanów tzw. brytyjskiego grania,
które - bez obrazy - jest dla mnie totalnym g....... Jak można takiego
smędzenia słuchać? Jakiś Coldplay, Radiohead, Verve czy White Stripes -
właśnie w MTV2 leciał zestaw teledysków tego ostaniego - co to w ogóle jest?
To ma być rock? Słabsze to od Blur, bardzo przecież przeciętnego zespołu...
Nie mówiąc już o miłośnikach Madonny czy też Sandry (brrrr!!!!!!!)
Obserwuj wątek
    • Gość: Vulture o, kolejna prowokacja IP: *.chomiczowka.net.pl 02.11.03, 16:54
      Myślałem, że już się dziś nie będzie nic ciekawego działo, a tu jednak
      wypuszczają...
    • lucky.man Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 02.11.03, 17:01
      Jak prowokacja????? Kurczę - publicznie chwalę Ciebie, a Tobie coś się nie
      podoba?
    • Gość: ziomo pens Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 17:10
      głupek
      a brytyjska muzyka jest cool i lajtowa!!!!!!!!11
      • irena_santor Nieprawda! 02.11.03, 17:12
        Najlepsza jest MOJA muzyka. A wy wszyscy nie macie racji.
        • maria_koterbska Re: Nieprawda! 02.11.03, 17:13
          Irenko, znów cię poniosło. Moja muzyka jest lepsza, miałam przeboje, "karuzela"
          czy "Augustowskie noce". A czy ktoś pamięta tytuły Twoich utworów?
          • irena_santor Re: Nieprawda! 02.11.03, 17:14
            Oj, Marysiu, zazdrość przez ciebie przemawia. Wiem, że mi zazdrościsz tego, że
            Romek Lipko skomponował mi piosenki na płytę, ale to widocznie dlatego, że coś
            we mnie dostrzegł...
            • maria_koterbska Re: Nieprawda! 02.11.03, 17:15
              Dobra, dobra, Irenko, ty mi lepiej powiedz, kto tę twoją płytę kupił. Jakoś
              kolejek w sklepach muzycznych nie widziałam.
        • Gość: ziomo pens Re: Nieprawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 17:13
          eh te wasze faszystowskie podejście do muzyki.....
          • irena_santor Oj, Marysiu 02.11.03, 17:15
            Ciebie w tym wieku wpuściliby i tak bez kolejki.
    • Gość: jakyo Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 17:17
      dobra która z was to vulture?
    • Gość: jakyo Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 17:17
      ah zapewne obie
      • mieczyslaw_fogg Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 02.11.03, 17:18
        Proszę nie obrażać moich koleżanek z pracy. Nawet sobie człowiek poleżeć nie
        może spokojnie.
        • Gość: bodzio Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) IP: *.acn.waw.pl 02.11.03, 17:41
          curfah, znowu wilczur sam ze sobą gada. paranoja!
    • peter.steele Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 02.11.03, 17:56
      De gustibus et coloribus non est disputantum.
      Ale On słucha takich samych lub podobnychh rzeczy jak ja. Więc chwała tym. Co
      słuchaja orzadnego rania a nie jakies tam umpa umpa i łub łub
      • cze67 Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 02.11.03, 18:00
        Zapomniałeś o bum -cyk, bum-cyk, bum.
        • lucky.man Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 02.11.03, 18:21
          Wszystko fajnie, ale ten wątek naprawdę jest na poważnie - ja to nie Vulture,
          nie znam go, a wiedzę o fascynacjach muzycznych czerpię tylko z poważnych
          postów na tym forum.
          Tak więc jeszcze raz zapewniam: ten wątek to nie żart, ale jak ktoś się pośmiał
          (chociaż niby z czego??????)to na zdrowie.
          I może jakiś fan brytyjskiego grania wytłumaczy mi, co jest w nim fascynującego?
          • Gość: bodzio Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) IP: *.acn.waw.pl 02.11.03, 18:38
            Dziwne ze ciagle sie odzywaja biedacy co nie lubia brytyjskiej muzyki typu
            Radiohead. I biadola, i wysmiewaja, i wolaja wytlumaczcie. Jak wam sie nie
            podoba to co wam curfa zaleze zeby sie podobalo? Nuda was przypila do debilnych
            biadolen?
            • Gość: Vulture słowko wyjaśnienia IP: *.chomiczowka.net.pl 02.11.03, 18:46
              Ja nie lubię Radiohead i wcale się nie wyśmiewam z ich muzyki, skoro już o tym
              mowa. Po prostu mnie ona nie interesuje, a czy jestem z tego
              powodu "biedakiem", śmiem wątpić. Natomiast śmieszy mnie, o czym była
              wielorotnie mowa, obwoływanie różnych dziwnych zespołów objawieniami i
              podniecanie się grupą, która wydała dopiero jedną płytę lub nawet EP. Ale chyba
              Bodziowi nie zależało na merytorycznej dyskusji, więc przepraszam za ten wtręt
              na poważnie.
    • cze67 Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 02.11.03, 18:44
      lucky.man napisał:

> Czytam sobie od niedawna to forum i widzę że jest tu jedyny gość , który
      > słucha w miarę sensownej muzyki - solidnego , przebojowego lub mniej, metalu
      > i hard rocka głównie lat 80. Tylko ta muzyka ma w sobie autentyczność,
      > żywioł, power i niesie szeroko pojetą radość życia

A ja uważam, że powyższe cechy ma również twórczość Pana Witka - gościa z
      Atlantydy.
      • lucky.man Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 02.11.03, 19:13
        A i pewnie, widziałem ostatnio Pana Witka w moim rodzinnym Sopocie (on chyba
        stamtąd też pochodzi?). Fajny gość, jego życie to jaja i zabawa na maxa i
        bardzo dobrze... Życie jest krótkie nie ma sensu się smucić, dręczyć tylko żyć
        z jajami - niekoniecznie tymi od Kurwink))
        • Gość: jack9 Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) IP: *.stansat.pl 02.11.03, 19:49
          lucky.man napisał:

> A i pewnie, widziałem ostatnio Pana Witka w moim rodzinnym Sopocie (on chyba
          > stamtąd też pochodzi?). Fajny gość, jego życie to jaja i zabawa na maxa i
          > bardzo dobrze... Życie jest krótkie nie ma sensu się smucić, dręczyć tylko
          żyć
          > z jajami - niekoniecznie tymi od Kurwink))

Skoro jesteś fanem Pana Witka to pewnie zainteresuje Cię że artysta ten wywodzi
          sie z okolic Grójca, gdy chodziłem do szkoły w pewnej podwarszawskiej
          miejscowości czesto widywałem go czekajacego na PKS...wink
        • Gość: bodzio Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) IP: *.acn.waw.pl 02.11.03, 19:52
          a co ty wiesz o jajach, buraku?
    • ilhan Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 02.11.03, 19:34
      lucky.man napisał:

> Natomiast jak też widzę jest tu mnóstwo fanów tzw. brytyjskiego grania,
      > które - bez obrazy - jest dla mnie totalnym g....... Jak można takiego
      > smędzenia słuchać? Jakiś Coldplay, Radiohead, Verve czy White Stripes -
      > właśnie w MTV2 leciał zestaw teledysków tego ostaniego - co to w ogóle jest?
      > To ma być rock? Słabsze to od Blur, bardzo przecież przeciętnego zespołu...

Bez obrazy, White Stripes nie są, bez obrazy, brytyjskim zespołem, bez obrazy.
      Przydałoby się, bez obrazy, wiedzieć o czym się, bez obrazy, wypowiada.
      I jeszcze jedno, bez obrazy, ale z takimi, bez obrazy, przekonującymi,
      rzeczowymi, bez obrazy, argumentami i komentarzami, to, bez obrazy, ale spadaj
      na, bez obrazy, tzw. szczaw.
      • Gość: Lolabell Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) IP: *.war.pl.prserv.net 02.11.03, 19:43
        ilhan zly,bo nie jego chwala!!!!
        Ja uwielbiam na rowni ilhana i vultiego,zaloze niedlugo ich fanklub-serio!!!!
        • ilhan Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 02.11.03, 19:57
          Gość portalu: Lolabell napisał(a):

> ilhan zly,bo nie jego chwala!!!!

Gdzie jestem zły?

> Ja uwielbiam na rowni ilhana i vultiego,zaloze niedlugo ich fanklub-serio!!!!

Jeśli tylko sprawi ci to przyjemność, to nie ma problemu. Czekamy.
        • Gość: bomba w torcie Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 20:59
          Czemu takie idiotyczne wątki mają tyle wpisów. Ludzie, chce się wam??
      • madee1 Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 02.11.03, 19:45
        No to straszne, naprawdę. Ja nie rozumiem dlaczego jakiś facet może woleć
        blondynki od brunetek, bez obrazy, ale niech mi ktoś to wyjaśni.
        • lucky.man Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 02.11.03, 21:38
          Nie jestem fanem Pana Witka (strasznie fałszuje a ja lubię jak ktoś dobrze
          śpiewa) a jak czekał w Grójcu na PKS - to może tylko tam koncertował?smile))) W
          końcu Grójcowi też się należy koncert jakiegoś Dobrego Artystysmile)) Jeśli
          stamtąd rzeczywiście pochodzi , to tym lepiej dla Grójczan(?) - mogą się czymś
          pochwalićsmile))
          Drogi Ilhanie - nie przejmuj się tak bardzo, przyznaję że nie wiem i nie
          obchodzi mnie skąd pochodzą White S... ale grają w stylu brytyjskim, czyli
          smętnie i ch...... Posłuchaj sobie Metallicy, Black Sabbath albo chociaż Alice
          Coopera to Ci energia i radość wróci, boś coś smutny od słuchania tego smętnego
          szajsu.
          • Gość: bodzio mesjasz? IP: *.acn.waw.pl 02.11.03, 21:47
            facio co ty jesteś nawracacz jakiś? Dobrze ze jest tyle gatunków muzyki i dobrze
            ze kazdy slucha co mu sie podoba. Ale zawsze sie znajdzie jakis
            niedowartosciowany pajac co bedzie innym tlumaczyl co jest najlepsze. A kto
            powiedzial ze mzuyka ostrzejsza jest tylko wesola i dla jaj? Znasz sie chlopie
            na muzie jak swinie na lataniu.
            • lucky.man Re: mesjasz? 02.11.03, 22:38
              Wcale nie Mesjasz, tylko jestem ciekawy z jakich powodów podoba się niektórym
              taka muzyka. Ja np. bez problemu potrafię uzasadnić dlaczego lubię metal. A
              widzę że nikt nie potrafi uzasadnić sympatii do "muzyki brytyjskiej" - bo i
              zapewne nie ma czego - po prostu się pienicie a w głębi głupio Wam że tak
              marnej muzy słuchacie...Metal i hard rock nie jest tylko radosny i nie tylko
              dla jaj, ale TEŻ. I tę wesołą stronę najbardziej lubię.
              • Gość: bodzio wesolek za dyche IP: *.acn.waw.pl 02.11.03, 22:54
                lubisz zeby bylo wesolo to pomyslales ze ponasmiewasz sie z innych? Gratuluje!
                Sam slucham roznej muzyki: grunge, punk, classic rock, brit pop. Bo nie
                szufladka sie liczy i nie na szufladke patrze. Slucham muzyki ktora mi sprawia
                przyjemnosc, jest ciekawa dzwiekowo, gdzie sa fajne wokale itp. A nie trzymam
                sie kurczowo jednego gatunku plujac na wszystkich ktorzy sluchaja np Radiohead.
                Zal mi cie, sieroto.
                • mameluch Re: wesolek za dyche 02.11.03, 23:03
                  wlasnie,ze mna jest podobnie.Slucham na rowni metalu,punka,rzepolni takze -
                  wszystko w zaleznosci od nastroju czy ochoty.Troche glupie i sztuczne byloby
                  na sile zamykanie sie w jednym gatunku,zeby tylko pokazac ze jest sie
                  muzycznym ortodoksem,ale na milosc Boska,niech nie odbiera komus przyjemnosci
                  ze sluchania tego co mu odpowiada i niech nie mowi ze jak slucham Sepultury to
                  nie moge czerpac przyjemnosci ze sluchania Blura.
                  • lucky.man Re: wesolek za dyche 02.11.03, 23:21
                    Spoko, spoko ja tu sobie na wesoło,a Wy tacy poważni, jakby Wam dom sie palił
                    albo dzieci z głodu umierały...
                    1. Nie zamykam się w jednym stylu - słucham też np. gotyku, który jest świetny
                    na smutniejszy nastrój, i w ogóle ma o niebo większą siłę wyrazu niż brit-
                    pop.Słucham też grungu, punka... Punk to dopiero wesoły rock!smile))
                    2. Skrytykowałem tu określony styl - brit-pop-rock - bo nie rozumiem
                    popularności tej muzyki i chciałbym poznać argumenty jej fanów przemawiające ZA
                    słuchaniem tej muzyki.Ale takowych nie otrzymałem..... No cóż. Chłopaki, więcej
                    luzu, nie pieńcie się tak. Dobrej nocy!!!!
                    • Gość: bodzio tepy jakis czy co? IP: *.acn.waw.pl 02.11.03, 23:33
                      nie otrzymales argumentow bo nie ma szczegolnych argumentow przemawiajacych
                      akurat za britpopem. Chyba ze jest sie leszczynskim i trzeba poszufladkowac.
                      Muzyka kazda jak inna i albo rusza kogos albo nie. Pisanie o muzyce juz jest
                      troche glupie a tlumaczenie komus czemu sie cos lubi to totalny bezsens.
                      Podlizuch jeden. I w koncu potrafi tylko powiedziec ale ludzie to dla jaj bylo.
                      Ach i tak wszyscy sie swietnie bawili nie musisz nam tlumaczyc. Caluski ciemnioku.
                  • Gość: Vulture ech IP: *.chomiczowka.net.pl 02.11.03, 23:23
                    Ja też słucham różnej muzyki chociaż niektóre gatunki lubię bardziej, inne
                    mniej (a innych wcale). Czerpię radość zarówno ze słcuhania hard rocka z lat
                    siedemdziesiątych, jak i z twórczości Clannad czy Kate Bush, czy też z głosów
                    Bilie Holiday czy Elli Fitzgerald. Podoba mi się, jak na klawiszach gra Rick
                    Wakeman, ale też nie pogardzę brzmieniami motownowskimi. I tak dalej, i tak
                    dalej...

Aż na poważnie napisałem, bo mi już szkoda niekórych osób.
          • ilhan Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 02.11.03, 21:50
            lucky.man napisał:

> Drogi Ilhanie - nie przejmuj się tak bardzo, przyznaję że nie wiem i nie
            > obchodzi mnie skąd pochodzą White S... ale grają w stylu brytyjskim, czyli
            > smętnie i ch...... Posłuchaj sobie Metallicy, Black Sabbath albo chociaż
            > Alice Coopera to Ci energia i radość wróci, boś coś smutny od słuchania tego
            > smętnego szajsu.

Napisz coś jeszcze, to szalenie zabawne smile
            • Gość: kubasa Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 21:53
              > Posłuchaj sobie Metallicy,

Posluchaj sobie metallicy i Screamadelicy, patrzac na mecz Amicy...
          • argus1 Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 02.11.03, 23:15
            lucky.man napisał:
            > Drogi Ilhanie - nie przejmuj się tak bardzo, przyznaję że nie wiem i nie
            > obchodzi mnie skąd pochodzą White S... ale grają w stylu brytyjskim, czyli
            > smętnie i ch...... Posłuchaj sobie Metallicy, Black Sabbath albo chociaż
            >Alice Coopera to Ci energia i radość wróci, boś coś smutny od słuchania tego
            >mętnego szajsu.

Chciałem tylko zauważyć, że Black Sabbath też gra w "stylu brytyjskim" - bo
            stamtąd ten zespół pochodzi.
            • lucky.man Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 02.11.03, 23:23
              No nie, nie chodzi o pochodzenie - Black Sabbath to wielka muzyka, tylko o ten
              cały styl brit - pop.....
              • Gość: Vulture walić brit pop i wystarczy już tego (n/txt) IP: *.chomiczowka.net.pl 02.11.03, 23:25
                • ilhan Re: walić brit pop i wystarczy już tego (n/txt) 03.11.03, 10:17
                  1. nic nie walić
                  2. wystarczy, to prawda
            • Gość: irman Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 23:24
              argus1 napisał:

> lucky.man napisał:
              > > Drogi Ilhanie - nie przejmuj się tak bardzo, przyznaję że nie wiem i nie
              > > obchodzi mnie skąd pochodzą White S... ale grają w stylu brytyjskim, czyli
              >
              > > smętnie i ch...... Posłuchaj sobie Metallicy, Black Sabbath albo chociaż
              > >Alice Coopera to Ci energia i radość wróci, boś coś smutny od słuchania te
              > go
              > >mętnego szajsu.
              >
              > Chciałem tylko zauważyć, że Black Sabbath też gra w "stylu brytyjskim" - bo
              > stamtąd ten zespół pochodzi.

A ja chciałem zauważyć że Metallica też gra w stylu brytyjskim, bo wzoruje się
              na Black Sabbtah które pochodzi z Wysp.
    • pixie Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 03.11.03, 01:19
      Najfajniejszy jest rock progresywny. Boki zrywać.
      • Gość: Vulture o poranku rock regresywny IP: *.chomiczowka.net.pl 03.11.03, 05:02
        pixie napisała:

> Najfajniejszy jest rock progresywny. Boki zrywać.

No, te takie nudne pierdoły, haha. A okładki płyt?! Jezus Maria!!! Trzeba być
        chorym psychicznie żeby sobie coś takiego kupić. No, jedyby dobry rock
        progresywny to Bounty Volta, oczywiście.
        • lucky.man Dlaczego nie pisać o muzyce.... 03.11.03, 09:45
          .... którą się lubi? Dlaczego nie opisać swoich przeżyć, które są w nas kiedy
          słuchamy danej muzyki?
          Np. proces dostawania gęsiej skórki przy najlepszej polskiej wokalistce brit-
          popowej - Arturce Roykowey.
          • cze67 Re: Dlaczego nie pisać o muzyce.... 03.11.03, 09:50
            Powiem tak - ja tez nie lubie Myslovitz, Radiohead nie robi na mnie zadnego
            wrazenia. Ale po co te wszystkie zlosliwosci, nie przesadzasz stary?
            • Gość: zblazowanydekadent Re: Dlaczego nie pisać o muzyce.... IP: 62.233.204.* 03.11.03, 11:02
              Potraktujmy te wszystkie złośliwości jako wyrażanie swoich opinii, do których przecież mamy prawo.

z muzycznym pozdrowieniem

zblazowany dekadent

p.s. Beata jest zajebista! Kochamy Cię!!!
              • ilhan Re: Dlaczego nie pisać o muzyce.... 03.11.03, 11:06
                Gość portalu: zblazowanydekadent napisał(a):

> p.s. Beata jest zajebista! Kochamy Cię!!!

Oto najmądrzejszy wpis w tym wątku smile
                • argus1 Re: Dlaczego nie pisać o muzyce.... 03.11.03, 11:30
                  Żaden rock progresywny delikatesywny. Żadne rzępolnie - okropnię. Żadne gotyki
                  i inne patyki. Żadne Bitlesy i inne Fraglesy. Żadne Beaty Cukrowe Waty. Żadne
                  dżezy upierdliwe jak giezy.

Słucham sobie od rana Boba Marleya i świat jest piękny- taki jak być powinien!
                  • lucky.man Re: Dlaczego nie pisać o muzyce.... 03.11.03, 13:44
                    Nie tyle złośliwości co właśnie..... swobodne wyrażanie opinii . Ale właśnie
                    jakby tak ktoś opisał mi swoje przeżycia związane ze słuchaniem np. Radiohead,
                    to może i mnie cos by ruszyło? W końcu jestem tolerancyjny i otwarty na
                    wszelkie propozycje. Aha, "Creep" jeszcze całkiem całkiem....
                    Pozdrawiam Cze67 i całe Trójmiasto, ze szczególnym uwzględnieniem Sopotu !!!
                    A o co chodzi z Beatą, bo ja nie za bardzo w temacie. Czy chodzi o Beatę
                    Kozidrak czy jeszcze mamy inną wokalistkę o tym imieniu? Bo tę pierwszą znam
                    osobiście (bo zna mojego wujka od 16 lat) i nawet osobiście jej powiedziałem ,
                    że jej ostatnia produkcja jest ... no powiedzmy dosyć mizerna. Na szczęście ma
                    tego świadomość, ale ..no wiadomo, dom trzeba nowy kupić, córce nowy
                    apartament na Kabatach, nowe samochody, ciuchy. Życie gwiazdy kosztuje i
                    trzeba na nie zarobić!
                    A i Bob Marley jest OK!!!
                    • mameluch Re: Dlaczego nie pisać o muzyce.... 03.11.03, 13:50
                      lucky.man napisał przed chwila:
                      W końcu jestem tolerancyjny i otwarty na
                      > wszelkie propozycje.

a to czesc Jego pierwszego postu w tym watku:

Natomiast jak też widzę jest tu mnóstwo fanów tzw. brytyjskiego grania,
                      które - bez obrazy - jest dla mnie totalnym g....... Jak można takiego
                      smędzenia słuchać? Jakiś Coldplay, Radiohead, Verve czy White Stripes -
                      właśnie w MTV2 leciał zestaw teledysków tego ostaniego - co to w ogóle jest?
                      To ma być rock? Słabsze to od Blur, bardzo przecież przeciętnego zespołu...
                      Nie mówiąc już o miłośnikach Madonny czy też Sandry (brrrr!!!!!!!)

Czy nie wydaje Ci ze jakby sam sobie zaprzeczas?Chyba ze to taka metamorfoza
                      pod wplywem tych kilkudziesieciu postow wyzejwinkPozdrowieniasmile))
    • Gość: tegosław Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 03.11.03, 14:28
      Tak sobie czytam te posty i dochodzę do wniosku
      • luky.man Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 03.11.03, 14:29
        Nie dochodź baranie tylko mi wytłumacz. Bo ja ciugle nie rozumiem taki gupi
        jestem britpopowcu jeden!!!
        • Gość: tegosław Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 03.11.03, 14:36
          Ty gówniarzu śmierdzący, gdzie ja do cholery pisałem cokolwiek o britpopie?
          A wniosek dotyczący powyższych postów jest następujący
          • luky.man Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 03.11.03, 14:38
            Sam jesteś gufniaż i słuchasz Blera aż mi się na żygi zbiera.
    • jmarr Re: Tylko Vulture, tylko TA muzyka;))))) 03.11.03, 15:36
      O, taki fajny wątek, aż szkoda że wcześniej mnie nie było. No więc ja mogę
      wytłumaczyć jak można takiego smędzenia słuchać. Można, bo to wcale nie jest
      smędzenie. Brytyjskie granie ma w sobie tak wielką dawkę optymizmu i energii,
      że tylko ktoś kto nigdy tego nie słyszał może coś bredzić o smętach. I tak dla
      uściślenia informacji, bo może (a raczej na pewno) szanowny kolega nie wie,
      że "brytyjskie granie" to nie tylko Coldplay, Radiohead czy Verve, swoją drogą
      bardzo dobre zespoły, niezależnie czy ktoś lubi tego rodzaju muzykę czy nie.
      The White Stripes - pomijając już to, że nie są brytyjskim zespołem to i tak
      niewiele mają wspólnego z tzw. brytyjskim graniem (ale jeśli się upierasz, że
      są słabsi niż Blur to się nie będę kłócił smile) Poza tym nikt nie twierdzi, że
      Blur to jakiś wybitny zespół i że zrewolucjonizował cokolwiek w muzyce, ale są
      jedną z lepszych kapel, a ich ostatnie płyty dowodzą, że chłopaki się rozwijają
      i kto wie czy np. za 5 lat wszytstkim nam nie opadną szczęki na to co zrobią
      (dobra, wiem że trochę przesadziłem, ale kto wie).
      Tak więc, lucky.man idź sobie najpierw posłuchać rzępolni a dopiero potem
      wypowiadaj się o ewentualnej nieautentyczności takowej, braku "poweru" czy
      czego tam jeszcze, bo gdybyś faktycznie posłuchał to nie gadałbyś takich głupot.

Dziękuję za uwagę.
      • vulture do k... nędzy 03.11.03, 15:39
        A co z tym wszystkim wspólnego mam JA? Z rzępolnią zwłaszcza proszę mnie i
        mojego nicka nie kojarzyć.
        • jmarr Re: do k... nędzy 03.11.03, 15:46
          A czy ja coś do Ciebie mówiłem? Ty i rzępolnia - broń Boże!
        • mameluch Re: do k... nędzy 03.11.03, 15:48
          chyba jestes jednym z dwoch ostatnich sprawiedliwychwink
          • Gość: Vulture Re: do k... nędzy IP: *.chomiczowka.net.pl 03.11.03, 15:55
            To nie do was, kurde, tylko nie rozumiem czemu mój nick znalazł się w tytule
            tego wątku. Coraz bardziej nie rozumiem.
            • lucky.man Re: do k... nędzy 03.11.03, 16:55
              już odpowiadam:
              Vulture - Twój nick w tytule, jako że słuchasz głównie tej samej muzyki co
              ja , co się chwali i tak jak ja lubisz prowokować, robić dowcipy itd itpwink))))
              Jest to też prowokacja dla fanów brit-popu - i jako jedyny Jmarr
              odpowiedział w miarę sensownie na moje pytanie - i o to mi chodziło!
              Jestem tolerancyjny - bo chcę się dowiedzieć co fascynuje fanów brit-muzyki w
              ich ulubionej muzie - jakbym nie był to bym się o to nie pytał, tylko z nich
              się śmiał .A do napisania wątku skłonił mnie, jak juz pisałem ,długi program w
              MTV 2 gdzie puszczono 6 teledysków White Stripes, potem 3 Coldplay - wiecej
              nie wytrzymałem.Radiohead słuchałem nawet 2 płyt, Oasis i Verve lecą często w
              radiu. Blur to mam nawet płytę z utworem "Song 2" i Beatelbum" ( a i fajne
              było "Girls and boys"). Tak więc główne "przeboje" brit-muzyki znam - chyba że
              są inne , nie lansowane, lepsze? Bo ja naprawdę w każdym gatunku muzyki staram
              się znaleźć coś ciekawego, ale w hip-hopie, techno, disco-popie i właśnie w
              brit-pop-rocku nie znajduję prawie nic. A kiedyś by taki twór też podczepiony
              po brit-pop - "Babilon Zoo" i nagrał jedną , naprawdę udaną płytę. Dlaczego ?
              Ano ten gość był charyzmatyczny, miał ciekawy głos i dobre, zapadające w
              pamięć piosenki. Nawet te "rzężąco-rzępolące" gitary aż tak mnie nie raziły, a
              jeden utwór z tej płyty - "Cafeine" do dziś czasem sobie zanucę.
              • Gość: szelak no i proszę IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 18:08
                okazało się, że cała dyskusja była całkiem bez sensu. wszyscy myśleli (z
                vulturem na czele) że lucky.man ironizował a on to pisał serio

teraz wszyscy podają sobie ręce, dają buzi i słuchają Akademii Pana Kleksa
              • jmarr Re: do k... nędzy 03.11.03, 20:00
                lucky.man napisał:

> A kiedyś by taki twór też podczepiony
                > po brit-pop - "Babilon Zoo" i nagrał jedną , naprawdę udaną płytę. Dlaczego ?

Dobre pytanie - dlaczego w ogóle nagrał i dlaczego aż jedną. Ale jeżeli Babylon
                Zoo to ma być britpop i do tego dobry to ja wymiękam.
            • jmarr Vul, fanklub Ci się rozrasta :)) (n/t) 03.11.03, 19:49

• Gość: szadoł in live oioioi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 13:49
                smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka