wiewiorka-to-ja Re: Pet Shop Boys - Yes [dyskusje na temat płyty] 16.03.09, 15:35 Dziś data wydania Love.etc Mam takie pytanko –Kto posiada sigielek Love.etc i za ile ,go kupił i gdzie bo facet z emi Pomaton powiedział mi telefonicznie ze na rynku tego singla nie ma i nie będzie tylko dostępny jest dla Radia i fan klubów pet shop boys. Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: Pet Shop Boys - Yes [dyskusje na temat płyty] 16.03.09, 15:44 wiewiorka-to-ja napisał: > Dziś data wydania Love.etc > Mam takie pytanko –Kto posiada sigielek Love.etc i za ile ,go kupił > i gdzie bo facet z emi > Pomaton powiedział mi telefonicznie ze na rynku tego singla nie > ma i nie będzie tylko dostępny jest dla > Radia i fan klubów pet shop boys. W Polsce ten singiel jest niedostępny ( oprócz promo radiowego). Musisz liczyć na zagraniczne sklepy internetowe, albo na aukcje... Niestety, taka jest rzeczywistość. P.S. jakie fan kluby PSB w Polsce... Czy dobrze wiewiórko usłyszałeś? JEST COŚ TAKIEGO??? Po forum sądząc, na pewno to czyjaś pomyłka ( Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorka-to-ja Re: Pet Shop Boys - Yes [dyskusje na temat płyty] 16.03.09, 20:01 dafio1 napisał: > wiewiorka-to-ja napisał: > > > Dziś data wydania Love.etc > > Mam takie pytanko –Kto posiada sigielek Love.etc i za ile ,go > kupił > > i gdzie bo facet z emi > > Pomaton powiedział mi telefonicznie ze na rynku tego singla nie > > ma i nie będzie tylko dostępny jest dla > > Radia i fan klubów pet shop boys. > W Polsce ten singiel jest niedostępny ( oprócz promo radiowego). > Musisz liczyć na zagraniczne sklepy internetowe, albo na aukcje... > Niestety, taka jest rzeczywistość. > P.S. jakie fan kluby PSB w Polsce... > Czy dobrze wiewiórko usłyszałeś? > JEST COŚ TAKIEGO??? > Po forum sądząc, na pewno to czyjaś pomyłka ( Witam Ciebie dafio dobrze slyszalem bo zastanawialem sie kogo on ma na mysli? poprostu ,powiedzial sobie cos na otczepnego. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.kowalewski Re: Pet Shop Boys - Yes [dyskusje na temat płyty] 17.03.09, 00:50 wiewiorka-to-ja napisał: > Dziś data wydania Love.etc > Mam takie pytanko – Kto posiada sigielek Love.etc i za ile ,go > kupił i gdzie Posiadanie: na razie wirtualne; jest w drodze. Gdzie kupił: miniurl.pl/loveetc (tymczasowo nakład się wyczerpał; warto kupować w przedsprzedaży). Za ile: nie wiem; to zawsze się dopiero na wyciągu okazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: Pet Shop Boys - Yes 17.03.09, 08:34 Płyta już jest w sieci. Podobno. Zdobyli ją jak na ironię ludzie z innego forum niż nasze kochane OF. Możliwe, że chodzi o Erasure Autor postu na OF zachowywał się dość tajemniczo,...ale pewnie jest. W końcu w Japonii ruszyła sprzedaż. Może jak wrócę ze szkoły to gdzieś będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekwojpsb Re: Pet Shop Boys - Yes [dyskusje na temat płyty] 17.03.09, 10:38 czesc.album yes to jest wielki powrót chłopaków.bardzo sie ciesze,ze bedzie o nich głośniej.mam nadzieje,ze od tego albumu zacznie sie po raz drugi ich złota era na listach.niech beda przynajmniej bardziej obecni na listach,kanałach muzycznych niz to było dotychczas.niech ambitna,ocierajaca sie o sztukie muzyka gra wiecznie.pozdrawiam fanów psb.czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorka-to-ja LOVE.etc wydane:16.03.2009. 17.03.09, 12:20 Moja opinia singla Love.etc – Piosenka ,bardzo fajna ale klip do niej okropny. We're all criminals now Tytuł to z płytą alternative. Pociąg ciekawe.Na fundamental odrzutowce. Fugitive [Richard X Extended Mix] Vulnerable z niczym mi się nie kojarzy Did you see me coming? Słuchajcie nie wydaje wam się ze początek piosenki przypomina wam Toma Petego Free Fallin .Bo mi tak. I to bardzo. pozdrawiam ser. Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: Pet Shop Boys - Yes [dyskusje na temat płyty] 17.03.09, 14:13 Mam już całą płytę. Zaczynam zaraz odsłuch. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorka-to-ja Re: Pet Shop Boys - Yes [dyskusje na temat płyty] 17.03.09, 14:49 verybilingual napisał: > Mam już całą płytę. Zaczynam zaraz odsłuch. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorka-to-ja Re: Pet Shop Boys - Yes [dyskusje na temat płyty] 17.03.09, 14:50 verybilingual napisał: > Mam już całą płytę. Zaczynam zaraz odsłuch. OJ nie dobrze verybilingual Wiadome ze nielegalnie Pet shop boys by się obrazili ja poczekam do premiery i wtedy ja wysłucham i opisze .Jakoś mnie ciekawość mnie aż tak nie zera . np. od Marty sz. Dostałem Pandemonium, The_Way_It_Used_To_Be. I do tej pory nie słyszałem. Kupie sobie 23 marca czarna płytkę i super będę się czul z tym bo będę mieć super wspomnienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majtieng Re: Gin And Jag 17.03.09, 18:06 wiewiorka-to-ja napisał: > Kto ma piosenkę Gin And Jag ? Jest tutaj: www.youtube.com/watch?v=rHo7LhBdlzw ps. i jak tam YES? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorka-to-ja Re: Gin And Jag 17.03.09, 18:24 majtieng napisał: > wiewiorka-to-ja napisał: > > > Kto ma piosenkę Gin And Jag ? > > Jest tutaj: > www.youtube.com/watch?v=rHo7LhBdlzw > ps. i jak tam YES? wiewiorka-to-ja: Na to pytanie powinien odpowiedzieć verybilingual.. Dzięki za youtube przynajmniej wysłuchałem, sobie ale może ,ktoś ma jakiegoś linka do tej piosenki? Pozdr. wiewiorka-to-ja Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: Yes 17.03.09, 19:42 Wiewiórko, nie pisz, że źle czynię słuchając Yes przed premierą, bo ja po prostu mam taki obowiązek względem siebie jako fana. Uważam to za bardzo stosowne - mieć i znać wszystko przed innymi. Te kilka dni różnicy między przesłuchaniem skompletowanego Yes, a przesłuchaniem go w formie oryginalnego CD nie ma dla mnie różnicy. Czym są te przykładowe 3,4 dni w porównaniu do 25 lat PSB na scenie... Powiem krótko: Najlepsze na płycie jest Legacy. Nie The Way It Used To Be. LEGACY. Odpowiedz Link Zgłoś
majtieng Re: Gin And Jag 17.03.09, 19:54 sciagaj stad (gig and jag w dwoch wersjach): emb.electrocuted.me/?p=152 Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorka-to-ja Re: Gin And Jag 18.03.09, 10:44 Dziękuje majtieng Bo na oficjalnej płycie tych utworów nie będzie a single trzeba z Anglii ściągać. 1. Gin and Jag, 2. Gin and Jag (Frisky Mood), 3. Love Etc (Pet Shop Boys Sex Mix) I na niebieskim tle ,,Posted by Captain Bitcho Britain in Pet shop boys " wchodząc na Jest tam wywiad z Neilem i chrisem z BBC 5 Minutes with.....the pet shop boys . I znowu chris dłubie sobie w zębie to jakiś jego styl a ,,Neil parodiuje chrisa ” Odpowiedz Link Zgłoś
majtieng Re: Gin And Jag 17.03.09, 20:02 xenomanianews.blogspot.com/ tutaj znajdziecie inny znakomity kawalek nowy z bonusowej plytki YES: "this used to be the future" Odpowiedz Link Zgłoś
michal.kowalewski Gin And Jag - 4♂ 17.03.09, 20:25 Podsumowanie nieciekawego życia kolesia, któremu zostaje właściwie tylko wątpliwa duma z przynależności do wyższej klasy średniej. Nieporywające, ale i z paroma perełkami ("Never married, no kids that I know of / Didn't want a litter"). Muzycznie - strasznie przestrzenne. Cudownie przestrzenne. Co tym bardziej budzi szacunek, że jak na PSB brzmienie jest dość ciężkie. Głos Neila zawieszony gdzieś wysoko, niesklejający się z muzyką. Na ogół to jest uważane za błąd realizacyjny, a w tej piosence gra znakomicie. O ile "Human" jest najlepszą piosenką Pet Shop Boys nienapisaną i niewykonywaną przez Chłopaków, to "Gin and Jag" można uznać za taki utwór z repertuaru Depeche Mode. Solidnych czterech facecików przyznaję. Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: Gin And Jag - 4♂ 17.03.09, 21:03 No tutaj, michale, w tym poście napisałeś bardzo trafnie. W tym temacie zgadzam się z Tobą w prawie wszystkim... U mnie Gin And Jag 8/10... P.S. nie możesz tak częściej(rzeczowo...). Odpowiedz Link Zgłoś
michal.kowalewski Re: Gin And Jag - 4♂ 17.03.09, 22:20 dafio1 napisał: > P.S. nie możesz tak częściej(rzeczowo...). Pouczanie z twojej strony mam w wyjątkowo płytkim poważaniu, więc daruj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.kowalewski Re: Gin And Jag - 4♂ 17.03.09, 22:29 Za czwartym przesłuchaniem doceniłem tę atonalną końcówkę utworu. Ryzykowna. Ale wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: link do całego albumu YES 17.03.09, 22:27 Nie polecam korzystać z tego źródła. To po prostu to co mamy. Zbieranina piosenek, które wyciekały co pewien czas w różnej jakości. Żadne VBR! Odpowiedz Link Zgłoś
michal.kowalewski Re: link do całego albumu YES 17.03.09, 22:31 verybilingual napisał: > Żadne VBR! ?? Variable BitRate? Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: POUCZANIE ...kogo???? 17.03.09, 23:50 Michale... Po raz kolejny pokazałeś "swoją klasę"... Po prostu z Tobą nie można normalnie dyskutować... Jesteś jednak, tym kim do pewnego momentu wg mnie byłeś... Nawet, jak się z Tobą zgadzam, "ty" mówisz że "cię" pouczam... Malutki jesteś, byłes i taki zawsze będziesz... "ty" wszystko negujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.kowalewski Re: POUCZANIE ...kogo???? 17.03.09, 23:56 Zauważyłem, że naprawiłeś capslock. Gratulacje! Teraz polecam ci opanowanie następujących umiejętności: - odpisywanie we właściwym miejscu drzewka - właściwe używanie cudzysłowów. > Jesteś jednak, tym kim do pewnego momentu wg mnie byłeś... Co dokładnie znaczy to zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
acidpet Re: link do całego albumu YES 18.03.09, 13:24 nie wiem czy plytka sie swietnie sprzeda, czy jest lepsza, czy gorsza do Fundamental, czy zaistnieja na listach przebojow, czy uslyszymy ich w radio lub zobaczymy w TV ale jednego jestem pewien po wysluchaniu calej plyty i utworkow z 2 strony singli ze chlopaki sa w zajebistej formie. To co stworzyli przez ostatnie powiedzmy 5 lat jest super i tak trzymac jak najdluzej. Mam nadzieje ze wizja ostatniej studyjnej plyty jest tylko wytworem wyobrazni i/lub "marketingowym posunieciem". I tylko mala prosba. Dajcie juz panowie (forumowicze) na luz. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy Re: link do całego albumu YES 18.03.09, 16:48 nie znam jeszcze całej płyty, ale te kilka usłyszanych rzeczy robi dobre wrażenie zwracam Panowie uwagę na sugestię acidpeta, pod którą się podpisuję przy okazji miło mi "widzieć" nowych forumowiczów wojtekwijpsb, majtieng i arkowiec888 ...co prawda kolega nie po szalu, ale mój synek jest arkowcem dziękuję przy okazji , skorzystałem z linków choćby dla tych nowych tu osób, trzeba postarać się o jakiś poziom, żeby chciały tu po prostu zaglądać i udzielać się...a wkrótce już na nowym forum Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy Re: link do całego albumu YES 18.03.09, 16:49 wojtekwojpsb ..przepraszam za literówkę Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy yes a nowi forumowicze 18.03.09, 17:02 pisząc o nowych forumowiczach zerknąłem do SPISU POWSZECHNEGO..to praktycznie pierwszy temat tak sobie myślę... dla niektórch to spory kawałek życia np. dla Pawła alias verybilingual prawie 1/4 życia pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
majtieng Re: link do całego albumu YES 18.03.09, 19:20 WITAM równieź - bardzo serdecznie. PSB słucham od ponad 20 lat, praktycznie niemal od początku, gdy zaistnieli w polskim radio (w dużej mierze dzięki nieodżałowanemu Tomkowi Beksińskiemu, o tym fakcie pewnie jeszcze się pamięta). Był moment, tak pod koniec lat 90., gdy mniej podobały mi się nowe dokonania PSB - podejrzewam, iż właśnie wtedy stracili część fanów i stąd mniejsza popularność PSB w Polsce czy na UK top 40. W pewnym sensie dzięki internetowi i dostępności do rzadkich nagrań, znowu zacząłem ich częściej słuchać - to było jakieś 5-6 lat temu. I nie zamierzam rezygnować. Tym bardziej, że właśnie wyszła nadspodziewanie dobra płyta. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
szarki_szark REWELACJA!!!! 09.04.09, 23:12 Płyta jest super.Jestem fanem PSB od początku,ale co chłopaki teraz zrobili to jest poprostu cudo-wszystkie numery są bardzo dobre-kupiłem płytę i słucham cały czas.POLECAM!!!!! Szarki Odpowiedz Link Zgłoś
petek_m-m Re: REWELACJA!!!! 10.04.09, 14:48 Witam! Szarki_szark i pozostali wielbiciele twórczości Pet Shop Boys - zapraszamy Was na nowe forum Fanów: forum.petshopboys.pl/index.php Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś