Gość: hih IP: 77.88.133.* 02.01.09, 18:39 wogole polska muzyka Dawajcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Master Of Desire oooo, dobry wątek widzę! IP: *.chello.pl 02.01.09, 19:08 no to jedziemy : 1) Kult - Baranek 2) Kaliber 44 - Codziennie o tej porze 3) Świetliki - Henryk Kwiatek 4) Nagły Atak Spawacza - Wesele 5) Nagły Atak Spawacza - Pedał Roman 6) Nagły Atak Spawacza - Anty 7) Nagły Atak Spawacza - ZHP 8) Kaliber 44 - +/- 9) Alchemist Project - Krishna 10) Alchemist Project - Tell Me 11) Eastclubers - Sextasy 12) Kalwi & Remi - Explosion 13) Alchemist Project - Music Is My Extasy 14) Papa Dance - Gdzie One Są 15) Shazza - Bierz Co Chcesz 16) Top One - Biały Miś 17) Indios Bravos - Pom Pom 18) Mega Dance - W Dyskotece 19) Dekret- Stracilam Cnote 20) Boys - A ja sie teraz bawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;> Re: oooo, dobry wątek widzę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 17:09 Raczej: Kaliber 44 - Normalnie o tej porze ale po przeczytaniu calej listy nie bylem zdziwiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasik Re: oooo, dobry wątek widzę! IP: 91.192.88.* 17.09.10, 15:52 Polska muzyka - najlepszy utwór 2010 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;> Re: oooo, dobry wątek widzę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 17:10 Raczej: Kaliber 44 - Normalnie o tej porze ale po przeczytaniu calej listy jakos mnie to nie zdziwilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Polskie hity wszechczasow! IP: 62.233.177.* 02.01.09, 19:25 Mała wojna- Lady Pank Ziuta- Shakin Dudi Chłopaki nie płaczą- T.Love Odpowiedz Link Zgłoś
brzydula_betty Re: Polskie hity wszechczasow! 12.08.09, 20:52 Gość portalu: asd napisał(a): > Mała wojna- Lady Pank > Ziuta- Shakin Dudi > Chłopaki nie płaczą- T.Love mała wojna-super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelut Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 20:25 www.youtube.com/watch?v=ldO0oHqSNHE nowa piosenka prosto na sopot festiwal!!pokochacie to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charon wszechpiosenka "BLA BLA BLA" w wykonaniu Blablusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 19:48 witajcie blafani z najbardziej obciachowego forum rzekomo muzycznego na świecie. dla wszystkich dyletantów którzy wypiardują tu swoje zwoje wazna informacja: MUZYKA TO CO INNEGO NIŻ WAM SIĘ WYDAJE. i to by było w temacie. Bla bla bla bla Bla bla BLA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freiman Re: wszechpiosenka "BLA BLA BLA" w wykonaniu Blab IP: 212.59.232.* 17.01.09, 13:40 a mądrość to coś zupełnie innego niż tobie się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: wszechpiosenka "BLA BLA BLA" w wykonaniu Blab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.09, 16:47 Stuknij sie chlopie w mozgownice Nie odpowiada forum to nie pisz Nikt tu cie na siłę nie trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
mmalenski Re: Polskie hity wszechczasow! 03.01.09, 16:28 1.T.Love - Warszawa 2.T. Love - Ajrisz 3.Wilki - O sobie samym 4.Bajm - Biała armia 5.Marek Grechuta - Dni których nie znamy 6.Krzysztof Krawczyk - Grzech 7.Maanam - Kraków, ocean wonlnego czasu 8.Kult - Baranek 9.Aya RL - Skóra 10.Grzegorz Turnau - Między ciszą... 11.Myslovitz - Mieć czy być 12.Łzy - Agnieszka 13.Pudelsi - Dawna dziewczyno 14.Stan Borys - Spacer dziką plażą 15.Yougopolis & Maleńczyk - Gdzie są moi przyjaciele 16.T.Love - King 17.Depress - Bo jo cie kochom 18.Republika & Ciechowski - Tak, tak to ja 19.Perfect - Autobiografia 20.Formacja nieżywych schabów - Klub wesołego szampana 21.Kobranocka - Kocham cię jak Irlandię 22.Golden Life - Oprócz błękitnego nieba 23.Kazik & Yugoton - Malcziki 24.Brathanki - Czewoe korale 25.Edyta bartosiewicz - Jenny 26.Czesław Niemen - Sen o Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
caroli_ne_86 Re: Polskie hity wszechczasow! 03.01.09, 17:52 Zaraz wyskoczy MASTER OF DE SIRE z zaświatów z krzykiem ,ze nie wiem co to HIT(( Wymienię wiec utwory ktore w jakims tam stopniu utkwiły w mojej pamieci dzieki róznym ludziom - czy to dzięki ulubionej ekspedientce z malego osiedlowego sklepiku ,czy starszemu Panu z psem na spacerku ,czy tez koleżance zakochanej w wykonawcach dysko polo ,czy też innej doznajacej wielu wzruszeń na widom Wiśniewskiego ,czy też mojej Babci patrzącej w Krawczyka jak w obrazek i wielu ..Innym 1.. A wszystko to, bo Ciebie kocham - Ich Troje pl.youtube.com/watch?v=XN1zg4FceDk 2. Brathanki - Czerwone korale pl.youtube.com/watch?v=TEP-t9ONubw 3.K.Krawczyk-Gdy nam śpiewał Elvis Presley pl.youtube.com/watch?v=LK2Z4DB0pFE 4.- Krzysztof Krawczyk i Goran Bregović-Mój Przyjacielu pl.youtube.com/watch?v=n5O-oSURDjc 5.Cz.Niemen_Dziwny jest ten świat pl.youtube.com/watch?v=gzACDJCfQvs 6.Rezerwat- Zaopiekuj się mną ( to też moj Hit pl.youtube.com/watch?v=0_7G-2Ea4GU 7.Czerowne Gitary- Droga ktora ide ( mój ulubiony) pl.youtube.com/watch?v=M38xUvSzHZ8 8.Sztywny Plac Azji - Wieża radości, wieża samotności pl.youtube.com/watch?v=NYHZwPT0f80 (moj ulubiony) 9.Kazik-W Polske idziemy pl.youtube.com/watch?v=bN36IeRzOVc 10.Patrycja Markowska - Musisz być pierwszy pl.youtube.com/watch?v=NMoyxG6aGiA (moj ulubiony) 11.Bayer Full - Majteczki w kropeczki pl.youtube.com/watch?v=mo8CnBiLN0E 12.Boys - Gdzie Moja Wolność pl.youtube.com/watch?v=CTfONyUUCYI 13.Tarzan Boy - Złociste Promienie pl.youtube.com/watch?v=oG2vGg-VfZI&feature=related 14.No To Co - wiązanka pios. ludowych pl.youtube.com/watch?v=xoDJxxpqsFs&feature=related 15.U.Sipinska-Komu weselne dzieci ( moj ulubiony) pl.youtube.com/watch?v=iKiLVYwqNco 16.Ala Eksztajn - Moj płacz ukoi wiatr pl.youtube.com/watch?v=0SuBnAkOX7I (moj ulubiony) 17.Oddział Zamknięty - Gandzia i Ja pl.youtube.com/watch?v=yi86KPafuqA&feature=related 18.Oddział Zamknięty - Ten Wasz Świat pl.youtube.com/watch?v=QxQA6WMgMBg&feature=related 19.Urszula-Konik na biegunach (moj ulubiony) pl.youtube.com/watch?v=6CnsnUwMtps&feature=related 20.Szwagierkolaska - Komu dzwonią pl.youtube.com/watch?v=nC0LBQZIrZ4 21.Szwagierkolaska - Rum Helka pl.youtube.com/watch?v=EsepukGA8hk&feature=related 22.Maleńczuk-Tango Libido pl.youtube.com/watch?v=plNeZY5H8aU&feature=related 23.Basia Stepniak-Wilk Bombonierka (moj ulubiony) pl.youtube.com/watch?v=0uuYicF9eUg 24.Kasia Kowalska- Widzę Twoja twarz (moj ulubiony) pl.youtube.com/watch?v=-JiVJCTZS04 25.Mira Kubasinska&Blackout-Zaspiewam ci tak (moj ulubiony) pl.youtube.com/watch?v=_iDdIO2HBHU&feature=related Na koniec piekny utwor Niemena a jeden z ulubionych mojego Taty pl.youtube.com/watch?v=TqaifNhQ-aM Takich 'Hitów" mogłabym wymienić chyba z tysiąc a może i wiecej? Pozdr) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Of Desire Master już wyskakuje i poprawia: IP: *.chello.pl 03.01.09, 17:58 Sztywny PAL Azji podoba mi się część tych hitów, zwłaszcza pozycja nr. 1, i Krzysztof Krawczyk!!!!!!!! Boys - no masz jednym słowem super gust! ale nie masz wymieniać tysiąc tylko najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
caroli_ne_86 Re: Master już wyskakuje i poprawia: 03.01.09, 18:04 Ojejciu nie zauważyłam tego blędu ,to ze strachu ,ze zaraz po łapkach dostanę( Jest wiele tysięcy hitow i z nich moze być 1000 NAJ Odpowiedz Link Zgłoś
caroli_ne_86 Re: Master już wyskakuje i poprawia: 03.01.09, 18:10 ..i nie obrażaj"warszawki" ( inny watek) proszę bo to moje rodzinne miasto( było)a obecnie mieszka tam mezczyzna, ktory bedzie mnie kochał zawsze ,czyli moj Tatko pl.youtube.com/watch?v=dYhRx1U1CQg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Of Desire mówiłem o pewnym środowisku, też wywodzę się z Waw IP: *.chello.pl 04.01.09, 02:24 i do tego tu mieszkam, tu działam! ale warszawka budzi we mnie politowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nanana_2 Re: Polskie hity wszechczasow! 07.10.11, 00:27 teraz wystąpienia ks.natanka to przeboje, choć jak go słucham to współczuje dzieciom a Szatanka widzieliście? www.youtube.com/watch?v=06b6JGUJifc Odpowiedz Link Zgłoś
nanana_2 Re: ks.szatanek 07.10.11, 00:28 teraz wystąpienia ks.natanka to przeboje, choć jak go słucham to współczuje dzieciom a Szatanka widzieliście? www.youtube.com/watch?v=06b6JGUJifc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca75 Re: Polskie hity wszechczasow! IP: 77.208.108.* 16.01.09, 23:40 TO JEST MOJA LISTA ))) Odpowiedz Link Zgłoś
caroli_ne_86 Re: Polskie hity wszechczasow! 03.01.09, 18:14 Jeszcze jeden hit M.Rodowicz tylko w innym wykonaniu MONIKA DRYL "WIELKA WODA" pl.youtube.com/watch?v=iRwVxi7Y6qc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.ip.netia.com.pl 19.06.09, 19:34 "Gleboka studzienka" i 'poszla "Karolina do Gogolina"chyba zespol Slask Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.09, 11:20 Akurat tego utworu Maryli Rodowicz nie trawie.Gdy sie dokladnie wsluchac w linie melodyczna ,zwlaszcza w refrenie, nieodparcie ma sie wrazenie,ze brzmi to dokladnie jak Rivers of Babylon tylko nieco wolniej.Ogolnie denerwuja mnie utwory ,ktore w nieco zaowalowanej formie czerpia z tworczosci innych wykonawcow a pozuja na oryginalne dzielo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 21:07 Violetta Villas "Do Ciebie Mamo" Odpowiedz Link Zgłoś
caroli_ne_86 Re: Polskie hity wszechczasow! 04.01.09, 00:16 Gość portalu: elka napisał(a): > Violetta Villas "Do Ciebie Mamo" pl.youtube.com/watch?v=rjX7KHQVICk To piekny utor ,bardzo osobisty jak dla mnie dlatego nie wspominałam o nim(( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IvoteforObama Polska dla Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 22:42 Moniuszko "U prząśniczki" Odpowiedz Link Zgłoś
sos55 Re: Polskie hity wszechczasow! 13.01.09, 14:46 1. Perfect - Niepokonani 2. Wilki - Baśka 3. Krzysztof Kiliański feat. Kayah - Prócz ciebie nic 4. De Mono - Kochać inaczej 5. Ewelina Flinta - Żałuję 6. Golden Life - Oprócz (błękitnego nieba) 7. Edyta Bartosiewicz - Sen 8. O.N.A - Kiedy powiem sobie dość 9. Mezo, Tabb feat. Kasia Wilk - Ważne 10. Robert Chojnacki / Andrzej Piaseczny - Prawie do nieba 11. Elektryczne Gitary - Co ty tutaj robisz? 12. Łzy - Narcyz 13. Tilt - Runął juz ostatni mur 14. Urszula - Na sen 15. Grzegorz Turnau - Cichosza 16. Anna Maria Jopek - Na dłoni 17. Patrycja Markowska - Gdy zgasna światła 18. Kayah - Supermanka 19. Virgin - Szansa 20.Natalia Kukulska - Im więcej ciebie, tym mniej Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Polskie hity wszechczasow! 13.01.09, 20:11 jeden niepowtarzalny. słowa-j.tuwiM-najwiekszy polski poeta 20wieku. muzyka-marek sart wyk.NIEMEN. Odpowiedz Link Zgłoś
s.os55 Re: Polskie hity wszechczasow! 27.07.09, 14:04 NIemena jest dobra "włoczęga" billy.the.kid napisał: > jeden niepowtarzalny. > słowa-j.tuwiM-najwiekszy polski poeta 20wieku. > muzyka-marek sart > wyk.NIEMEN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OldMusic Moja opinia do listy sos55 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 20:51 1)tak 2)nie 3)trochę 4)nie 5)nie 6)trochę 7)trochę 8)ewentualnie może być 9)W ŻYCIU! 10)trochę 11)tak 12)raczej nie 13)tak 14)trochę 15)tak 16)ewentualnie może być 17)nie 18)nie 19)W ŻYCIU! 20)nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Moja opinia do listy sos55 IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.09, 11:27 11 czyli Elektryczne Gitary zbyt duzo zapozycza z Come on Eileen Dexy's Midnight Runners w tym utworze,tak wiec zdecydowanie na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik996 Re: Polskie hity wszechczasow! 14.01.09, 00:54 Praktycznie wszystko z tej płyty - merlin.pl/I-Love-You-Al-Capone_T-Love/browse/product/4,332803.html (T.Love jest najlepsze!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniela Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.chello.pl 19.01.09, 23:20 Moja siostra ma teraz fazę na T-Love, wolę to, niż muzykę poważną, którą katuje dodatkowo... Wspólny pokój ma w takich chwilach toksyczne działanie. Zamówię jej ten krążek, przynajmniej i ja skorzystam... Dla mnie mega polskim hitem jest "kołysanka dla nieznajomej"- kogo?, chyba nie trzeba przypominać! ------> Perfekt Odpowiedz Link Zgłoś
sylweno Re: Polskie hity wszechczasow! 15.01.09, 13:50 nie da się wymienić wszystkiego np spacerologia www.mariuszlubomski.com/multimedia.html -> rewelacja taktojuzjest.wrzuta.pl/audio/av8q1lTyjT/mariusz_lubomski_-_spacerologia zegarmistrz swiatla www.youtube.com/watch?v=zqTVKag_NPk wychowanie www.youtube.com/watch?v=dfhFGA_7ZWs na bruku www.youtube.com/watch?v=iDrO_ZSBwPE i manaam, i grechuta, turnau, sdm, itd. Wolność www.youtube.com/watch?v=4FrIkQ2lPds Żółty rower www.youtube.com/watch?v=wM0fa8fIsow Odpowiedz Link Zgłoś
sylweno Re: Polskie hity wszechczasow! 15.01.09, 13:58 sen bartosiewicz www.youtube.com/watch?v=isUiliDzXJ4 Chylińska - Kiedy powiem sobie dość www.youtube.com/watch?v=Q- 03ePM1GM8 jopek - tam gdzie nie siega... www.youtube.com/watch? v=wqIaqtRDiS4 Raz dwa trzy - Trudno nie wierzyć w nic www.youtube.com/watch? v=XTZbM4dJLkc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia80 Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.ghnet.pl 16.01.09, 01:54 Żal, że nie miejsca na "Bema pamięci rapsod żałobny", ale po prawdzie marny to na HIT materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
sylweno Re: Polskie hity wszechczasow! 22.02.09, 18:10 IRA - nadzieja www.youtube.com/watch?v=3XbfLU5rgiY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:38 Jest zolty rower ale jest i 'bialy rower' www.youtube.com/watch?v=mj9j6oWKKro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hytmen Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 12:03 "Nowa Aleksandria" Siekiery --- Jak działa rynek muzyczny? A może w jego imieniu działa ktoś inny? Czy Twój gust jest aby na pewno Twój? Poznaj Zenona Nowaka i jego karierę od zera do trendsettera! www.dobreinfo.pl/Media.aspx?menu=SYS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I_dama40 Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 12:17 bialy miś Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Dużo tego. 16.01.09, 13:34 Czerwony jak Cegła - Dżem Jezu Jak się cieszę - Klaus Mitffoch Autobiografia - Perfekt Dziwby jest ten Świat - Niemien. Ta ostatnia niedziela - Mieczysław Fog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i juz Re: Dużo tego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 16:15 !O to jest i moja lista Odpowiedz Link Zgłoś
jurek.powiatowy Re: Polskie hity wszechczasow! 16.01.09, 13:34 Michał Wiśniewski: Bo jesteś TY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gemini Re: Polskie hity wszechczasow! IP: 195.47.201.* 16.01.09, 14:17 Wszystko Kasi Kowalskiej, zwłaszcza pierwsza płyta "gemini" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuu Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.chello.pl 16.01.09, 14:43 hit wszechczasow prosto z Polski to OSTATNIA NIEDZIELA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wah Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 16.01.09, 14:56 > hit wszechczasow prosto z Polski to OSTATNIA NIEDZIELA to daj namiary na wersje obcojęzyczne, rosyjską słyszałem w jakimś filmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 20:23 Ewa Demarczyk-Wiersze wojenne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !! Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 16:19 wisniewski juy jest skoncyonz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.chello.pl 16.01.09, 16:12 Republika - "Mamona" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piatrek Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 17:16 Cz. Niemen - Sen o Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
nodzer Re: Polskie hity wszechczasow! 16.01.09, 19:48 Coż najlepsze polskie zespoły, bez rozróżnienia na konkretne piosenki, bo większość moim zdaniem zwlaszcza jak w przypadku Perfectu te dawne były dobre, to: *T.Love *Kult *Perfect *Elektryczne Gitary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inessa.a Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.range81-129.btcentralplus.com 16.01.09, 19:56 Jerzy Polomski - wszystkie przepiekne utwory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.hsd1.co.comcast.net 17.01.09, 08:24 nie placz ewka-perfect jolkajolka pamietasz-budka suflera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxd Re: Polskie hity wszechczasow! IP: 79.97.243.* 17.01.09, 09:55 co wy za badziew tu podajecie? z ostatnich 10lat tylko kilka piosenek sie liczy a tu kolo pisze 'mamona; czlowieczku, ta piosenka jest o niczym, nic nie wnosi i nie mozna sie z nia identyfikowac wiec nie wiem dlaczego chodzisz i ja spiewasz, przeciez nie piszesz piosenek dla pieniedzy co za pustostan umyslowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raskolnikow Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.jaw.vectranet.pl 17.01.09, 11:48 Widze ze malo kto na tym forum koajrzy co to jest HIT wszechczasów. Jak mozna wymieniac Dode, czy jakies tam Kalwi & Remi? Przyznac trzeba ze utwory owych wykonawców sa wielkimi hitami i tutaj dyskusji nie ma, ale to typowo sezonowe przeboje. Ktos podawal Autobiografie Perfectu, z tym wyborem musze zgodzic sie w 100%. Jolka, Jolka Budki suflera takze sie nadaje. Z nowszych utworów tego zespolu wymienil bym Takie Tango. Dalczego nikt nie wymienil Czeslawa Niemena "dziwny jest ten swiat"? Fakt padl "Bema zalobny rapsodny" utwór genialny, ale czy to jest hit? Napewno nie moze tu tez zabraknąc "Murów" Kaczmarskiego. Mysle tez, ze "Moja i twoja nadzieja" Hey powinna sie znalesc na tej liscie. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Polskie hity wszechczasow! 17.01.09, 12:55 Gość portalu: Raskolnikow napisał(a): > Widze ze malo kto na tym forum koajrzy co to jest HIT wszechczasów. > > Jak mozna wymieniac Dode, czy jakies tam Kalwi & Remi? Przyznac trzeba ze utwor > y owych wykonawców sa wielkimi hitami i tutaj dyskusji nie ma, ale to typowo se > zonowe przeboje. > > Ktos podawal Autobiografie Perfectu, z tym wyborem musze zgodzic sie w 100%. Jo > lka, Jolka Budki suflera takze sie nadaje. Z nowszych utworów tego zespolu wymi > enil bym Takie Tango. > > Dalczego nikt nie wymienil Czeslawa Niemena "dziwny jest ten swiat"? Fakt padl > "Bema zalobny rapsodny" utwór genialny, ale czy to jest hit? > > Napewno nie moze tu tez zabraknąc "Murów" Kaczmarskiego. > > Mysle tez, ze "Moja i twoja nadzieja" Hey powinna sie znalesc na tej liscie. Dokładnie się zgadzam z autorem tego posta.Mój typ to m.in. Irena Santor "Cyganeria" ,trochę Fogga,trochę Budki Suflera a z ostatnio granych kawałków jakoś przypadła mi do gustu Paulla i jej"Od dziś" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 23:42 przyznam, że Paulla z "Od dziś" może się zapisać na długie lata, ten utwór robi furorę, przynajmniej na weselach chyba będzie już grany zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Polskie hity wszechczasow! 28.01.09, 17:42 Gość portalu: Raskolnikow napisał(a): > Dalczego nikt nie wymienil Czeslawa Niemena "dziwny jest ten swiat"? Bo to swego rodzaju 'oczywista oczywistość'. Poza tym ktoś wymienił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 11:50 Turbo "Dorosłe Dzieci" www.youtube.com/watch?v=TroenoOkXHo&feature=related Sztywny Pal Azji " Nie gniewaj się na mnie Polsko" www.youtube.com/watch?v=KDazSUA3y8A&feature=related Emigranci "na falochronie" www.youtube.com/watch?v=1fBZGxhBGEA Marek Grechuta "Dni, których nie znamy" Odpowiedz Link Zgłoś
ew_81290 Re: Polskie hity wszechczasow! 17.01.09, 12:25 uuu, sporo tego jest, ale to co pamiętam... 1) A.Osiecka- Mówiłam żartem 2) Dwa plus jeden- Requiem Dla Samej Siebie 3) M.Drozdowska- Radość o poranku 4) Turnau- Bracka, Gdziekolwiek, Cichosza 5) SDM- Jesteś 6) TSA- Alien, Jodyna, 51, Wyciągam swoją dłoń 7) M.Fog- Ta ostatnia niedziela 8) Cz.Niemen- Dziwny jest ten świat, Wspomnienie, Sen o Warszawie 9) S.Soyka - Na miły Bóg, Cud niepamięci, Tolerancja 10) Grechuta- Dni, których jeszcze nie znamy, Nie dokazuj, Niepewność, Będziesz moją panią, Wiosna, ach, to ty 11) M.Tranda- Moja Dumka 12) J.Kaczmarski- Mury, Nasza klasa 13) Lady Pank- Mała wojna, Na co komu dziś, Kryzysowa narzeczona, Na granicy, Zawsze tam gdzie ty, Tacy sami 14) Perfekt- Autobiografia, Chcemy być sobą, Kołysanka dla nieznajomej, Nie płacz Ewka, Nie mogę ci wiele dać, Niepokonani, Kochaj mnie 15) Dżem- Wehikuł czasu, Czerwony jak cegła, List do M, Chciałbym ci coś opowiedzieć 16) Maanam- Cykady na Cykladach, Kocham cię kochanie moje, Miłość od pierwszego spojrzenia duużo, duużo więcej, ale tego się nie da wymienić pozdro, eW. Odpowiedz Link Zgłoś
tok33 Re: Polskie hity wszechczasow! 25.01.09, 19:12 Dżem i Perfeckt napewno tak jeszcze bym tu wymienił Cześka Niemena.pozdr!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 14:21 "goralu czy ci nie żal" Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: Polskie hity wszechczasow! 28.01.09, 18:23 kolorowe jarmarki m.s. Odpowiedz Link Zgłoś
knidyjka Re: Polskie hity wszechczasow! 28.01.09, 23:56 M.Fogg? www.cotedor.pl/?c2=Kaharma Odpowiedz Link Zgłoś
ew_81290 Re: Polskie hity wszechczasow! 30.01.09, 19:30 jak najbardziej M.Fogg! zjadłam literkę w moim pierwszym, dość długim komentarzu. właściwie to nawet Mieczysław Fogiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manio Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.09, 00:16 "Bema zalobny rapsod" oczywiście Cz. Niemen. Do tego Dżem, Republika, Turbo, Sztywny Pal Azji. Dowolne utwory. Nie wiem jak młodziaki mogą wpisywać jakieś rapowane numery tutaj. To znaczy tylko że nie znają muzyki. Chociaż akurat Kaliber jest jedynym ziarnem z którego coś wartościowego wyrosło na poletku rapu. Odpowiedz Link Zgłoś
brzydula_betty Re: Polskie hity wszechczasow! 12.08.09, 21:06 Gość portalu: Manio napisał(a): > > Nie wiem jak młodziaki mogą wpisywać jakieś rapowane numery tutaj. To znaczy > tylko że nie znają muzyki. Oj, młodziaki są młode jak nazwa wskazuje to dla nich to są hity. ja np jestem z pokolenia które jeszcze kocha Lady Pank ale już mało się identyfikuje z twórczością np Ireny Santor bo tego nawet nie słyszałam w dzieciństwie. > Chociaż akurat Kaliber jest jedynym ziarnem z którego coś wartościowego wyrosło > na poletku rapu. Staruszku, to znaczy tylko tyle że Ty nie znasz historii polskiego rapu a zwłaszcza lat 90 które chyba są najbardziej przełomowe. I nie tylko Kaliber 44 ale też Paktofonika, WWO, OSTR ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idama40 Re: Polskie hity wszechczasow! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 11:31 majteczki w kropeczki i podobne melodie .To sa prawdziwe hity!! Odpowiedz Link Zgłoś
sylweno Re: Polskie hity wszechczasow! 22.02.09, 18:35 Chłopcy z Placu Broni mieli kilka niegłupich kawałków, np www.youtube.com/watch?v=JTXo-8MEBaw www.youtube.com/watch?v=4FrIkQ2lPds i Tilt z jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie guzowaty.wrzuta.pl/audio/6M2EWVe8KY/tilt_-_jeszcze_bedzie_przepieknie Róże Europy - Jedwab www.youtube.com/watch?v=Pa6MCh1xEp4 no i Skóra Aya RL www.youtube.com/watch?v=8DYb8HidYbc King, T.Love www.youtube.com/watch?v=FcCx3Jql7aw i Warszawa www.youtube.com/watch?v=eJurgNv1FS4 ach, to były czasy Odpowiedz Link Zgłoś