Gość: jazzndre Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego rocka IP: 212.182.107.* 07.02.02, 15:40 Aż dziw, że do tej pory w tej dyskusji tylko raz pojawił się Robert G. Pozwolę sobie zacytować cały "utwór". Za każdym razem gdy to słyszę, to tak potwornie mi wstyd... Nie stało się nic Jeden dzień jedna noc a w życiu jakby piękniej byłem z nią parę chwil było tak namiętnie A teraz jestem tu ludzi tłum a myśli takie dziwne nie wiem czy sam tego chcę lecz nikt tu nie jest winny Myślę, że nie stało się nic [ta strofa jest mordercza po prostu:] Już jakiś czas nie ma jej tańczę, wódkę piję może dziś to będziesz ty przecież mama cię nie zbije Jesteśmy tu ludzi tłum a myśli dookoła nie wiem czy sam tego chcę chyba jedź do domu Myślę, że nie stało się nic Później gdzieś widziałem ją znowu była z innym krzyczał coś szarpał ją uciekła do windy A teraz jestem tu ludzi tłum i znów myśli dziwne może bym mógł zostać z nią i nikt tu nie jest winny Myślę, że nie stało się nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekster Szewc zabija szewca bum tarara bum tarara IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 23:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego rocka IP: 194.204.191.* 11.02.02, 00:49 najżałośniejszy z żałosnych, zespół ich troje, kolejna odsłona: "za pocałunek w te noc i za stosunek w dzień..." i staszek sojka też jest niezły: "życie nie tylko po to jest by brać życie nie po to by bezczynnie stać i aby żyć, siebie samego trzeba dać" brać-stać-dać, hehe, a do tego ta głębia mysli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego rocka IP: 213.77.14.* 11.02.02, 12:27 Dzieci Kapitana Klossa : " Hans Kloss wszystkich szpiegów to jest boss Hans Kloss wodzi wszystkich za nos w serce wroga straszny cios marny wszystkich wrogów los ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolka Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego rocka IP: 217.11.136.* 11.02.02, 16:51 Chyba Sedes "Deszczyk pada, nagle słońce świeci, Ludzie patrzcie, z dachu g..... leci." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego rocka IP: 10.203.56.* 11.02.02, 18:47 A teraz clue tego wątku: Jest już późno, piszę bzdury Kot zapędził mysz do dziury Ave Kora Odpowiedz Link Zgłoś
ja-wroc Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego rocka 11.02.02, 21:59 To z Varius Manx: "Zabierz jej, zabierz jej, zabierz jej szczeki noz" To Formacja Niezywych Schabuf "Tak bardzo chce przejechac miedzy twymi udami... Czy ty wiesz kochana co ja czuje kiedy stoje przed domem w ktorym ty rajcujesz. Teraz mocno sciskam zolta kierownice" Odpowiedz Link Zgłoś
insultdog Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego rocka 12.02.02, 02:29 No nareszcie jakiś ciekawy temat. Mój pierwszy typ to Robert Janson- jeśli kiedyś chciałem zadać komuś potworny i długotrwały ból to właśnie autorowi tego dzieła: póki radość jest w nas słońca dłoń gładzi twarz warto żyć ,warto śnić warto być póki wciąż śpiewa ptak rzeka ma źródła smak warto śmiać, cieszyć się warto kochać gdzieś w każdym z nas jest dziecka ślad małe szczęścia i ich smak póki śmiech tłumi łzy cieszą nas zwykłe dni warto żyć, warto śnić, warto być póki wciąż mamy sny krąży w nas czerwień krwi warto śmiać, cieszyć się, warto kochać gdzieś w każdym z nas... po tym traumatycznym przeżyciu chwila odprężenia z grupą Molesta: Gdy pierwszy raz hip-hop usłyszałem Być Mc tego chciałem Słuchałem pisałem, pisałem słuchałem Tworzyłem swoje i nie naśladowałem (...) Wstałem rano wypiłem kawę Pojechałem na Śródmieście Załatwić pewną sprawę Chodziło o wzmacniacza naprawę Po drodze wpadłem na coś ciepłego Byłem głodny dlatego zjadłem podwójną szamę Mijając filary przechodząc przez bramę Szybko do metra do ludzi z którymi trzymam sztamę Miałem chwile to przyniosłem poligocen mamy Kiedy szedłem po wodę zaczął deszcz padać Musiałem swoim nogom szybkie tempo nadać Spotkałem koleżkę jednego ale nie chciało mi się z nim gadać (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ship.er Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego rocka IP: *.devs.futuro.pl 12.02.02, 08:09 to jest glebia tekstu - mam na mysli kapelke o nazwie Apteka: ..."konduktor idzie srodkiem, napiernicza kurwy mlotkiem, a tam w koncu korytarza, ksiadz p...marynarza..." mam nadzieje ze nic nie przekrecilem.a moze ktos zna dalsza czesc tej piosenki? jak dla mnie No 1. swoja droga pomysl na watek super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego rocka IP: *.ruch.com.pl 12.02.02, 10:25 poczkajcie tylko na nowe arcydzielo budki suflera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nell Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego rocka IP: 10.197.112.* 12.02.02, 15:03 Wątpię czy ktoś przebije Beatke Kozidrak (czerwona kula, nie ma wody, plama na ścianie) ja bym jej dała malinę za całokształt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guten Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego rocka IP: *.uwoj.wroc.pl 12.02.02, 16:11 Gość portalu: ship.er napisał(a): > to jest glebia tekstu - mam na mysli kapelke o nazwie Apteka: > ..."konduktor idzie srodkiem, napiernicza kurwy mlotkiem, > a tam w koncu korytarza, ksiadz p...marynarza..." > mam nadzieje ze nic nie przekrecilem.a moze ktos zna dalsza czesc tej piosenki? > jak dla mnie No 1. > swoja droga pomysl na watek super. tak szło: "Od Chujewia do Jebiewa popierdala osobowy a w nim siedzą same kurwy rozebrane do połowy. I konductor idzie środkiem napierdala kurwy młotkiem a na końcu korytarza ksiądz pierdoli marynarza. ......wiesz, ro-zu-miesz !" z tym, że to żadna grafomania tylko dyskretny opis polskiej postpeerelowskiej rzeczywistości. pozdrawiam. guten Odpowiedz Link Zgłoś
loginka1 Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego rocka 26.06.02, 13:14 "Ta dziewczyna w białym fiacie lubi klocka mieć na klacie." /To też Apteka/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rick Mogielnicki, Mogielnicki, Mogielnicki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.02.02, 15:40 Moim zdaniem nagrode autora najzalosniejszych tekstow powinien dostac Mogielnicki. Wezmy na przyklad tekst "Mniej niz zero" Lady Pank: Myslisz moze ze wiecej cos znaczysz, bo masz rozum, dwie rece i chec. Twoje miejsce na ziemi tlumaczysz: Zaliczona matura na piec. So tacy - to nie zart - dla ktorych jestes wart: Mniej niz zerooooo!!! Dla mnie to typowy przyklad polskiego braku tolerancji. Jak ktos nie jest z mojej szkoly (zawodowej :>) , dzielnicy czy wsi i do tego wyglada i zachowuje sie inaczej to w morde go przy pierwsczej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thorgal Re: Mogielnicki, Mogielnicki, Mogielnicki IP: *.pentor.com.pl 12.02.02, 15:54 Gość portalu: Rick napisał(a): > Moim zdaniem nagrode autora najzalosniejszych tekstow powinien dostac > Mogielnicki. Wezmy na przyklad tekst "Mniej niz zero" Lady Pank: > > Myslisz moze ze wiecej cos znaczysz, > bo masz rozum, dwie rece i chec. > Twoje miejsce na ziemi tlumaczysz: > Zaliczona matura na piec. > So tacy - to nie zart - > dla ktorych jestes wart: > Mniej niz zerooooo!!! > > > Dla mnie to typowy przyklad polskiego braku tolerancji. Jak ktos nie jest z > mojej szkoly (zawodowej :>) , dzielnicy czy wsi i do tego wyglada i zachowuj > e > sie inaczej to w morde go przy pierwsczej okazji. tak, oczywiście doskonale zrozumiałeś tekst! gratulacje! Młody jesteś, to pewnie nazwisko Przemyk i inne okoliczniści z tym związane nic ci nie mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rick Re: Mogielnicki, Mogielnicki, Mogielnicki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.02.02, 16:03 Gość portalu: Thorgal napisał(a): > tak, oczywiście doskonale zrozumiałeś tekst! gratulacje! Młody jesteś, to pewni > e > nazwisko Przemyk i inne okoliczniści z tym związane nic ci nie mówi? Nie. Oswiec mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guten Re: Mogielnicki, Mogielnicki, Mogielnicki IP: *.uwoj.wroc.pl 12.02.02, 16:21 przemyk nie kleci swoich tekstów, ma od tego koleżankę. podobnie borysewicz kiedyś miał mogielnickiego, ciechowskiego, nawet waglewskiego a tera jest nowatorski i pozwolił panasowi samemu pisać. to jest dopiero literat: "bo nam nie chce się iść do domu bo nam nie chce się wcześnie wstać (kłaść?, spać? - dick knows) harujemy pięć dni w tygodniu.... ...i chcemy dziś czadu dać.. nana nana nana nanana..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guten Re: Mogielnicki, Mogielnicki, Mogielnicki IP: *.uwoj.wroc.pl 12.02.02, 16:27 powinienem napisać ś.p. ciechowskiego to jednak spora strata pozdra, guten. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guten Re: Mogielnicki, Mogielnicki, Mogielnicki IP: *.uwoj.wroc.pl 12.02.02, 16:33 a skoro już się rozpisałem to gdyby w sumie podrasować tekst Mogiela na: "...twoje miejsce na ziemi tłumaczy zaliczony dyplom na pięć. są tacy...itd" to już nie trąci taką mychą i świetnie odzwierciedla współczesną beznadzieję magistrów czy innych dyplomantów. guten Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thorgal Re: Mogielnicki, Mogielnicki, Mogielnicki IP: *.pentor.com.pl 12.02.02, 16:49 Gość portalu: guten napisał(a): > przemyk nie kleci swoich tekstów, ma od tego koleżankę. > podobnie borysewicz kiedyś miał mogielnickiego, ciechowskiego, nawet > waglewskiego a tera jest nowatorski i pozwolił panasowi samemu pisać. > to jest dopiero literat: > "bo nam nie chce się iść do domu > bo nam nie chce się wcześnie wstać (kłaść?, spać? - dick knows) > harujemy pięć dni w tygodniu.... > ...i chcemy dziś czadu dać.. > nana nana nana nanana..." Matko Święta! Nastęny inteligent! Tak, chodziło mi właśnie akurat o Renatę Przemyk... Co za ludzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Mogielnicki, Mogielnicki, Mogielnicki IP: *.gorlice.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 14:23 Podobno Mogielnicki napisał tekst "Mniej niż zero" wstrząśnięty śmiercią maturzysty Grzegorza Przemyka bestialsko pobitego przez ZOMO w stanie wojennym. Ja w to nie wierzę. Renata Przemyk nie ma więc nic wspólnego z tym tekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego rocka IP: 149.156.12.* 18.05.02, 17:40 Urszula: "od lat zakochana jestem w tobie, Kocham Ciebie" Budka Suflera; "i z dialogów wyszło dno, zero czyli nic" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATHERFA Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego rocka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.02, 19:27 NA PŁYCIE DEZERTERA BYŁ KIEDYŚ TAKI TEXT:"mANIPULACJA LUDZKIMI UCZUCIAMI TO STRACH PRZED BOMBĄ ATOMOWĄ"-pOwiedział TO SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec topiłem smutki w butelce wódki 24.06.02, 14:33 TOPIŁEM SMUTKI W BUTELCE WÓDKI Lady Pank Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec pola monola 24.06.02, 14:46 pola monola plus koka kola strzeliłem gola w rytm rokendrola )))))))) to pychota ta rymiarska robota )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture CZYTAJCIE TEMATY 24.06.02, 20:52 Czytajcie tematy - to mają być rymy w muzyce ROCKOWEJ. Wiadomo, że łatwo Ich Troje czy disco polo przytoczyć, ale oni z rockiem nic wspólnego nie mają (mi osobiście chodziły po głowie teksty Papa Dance jako najbardziej obciachowe, ale z rockiem nie mają oni rónież nic wspólnego). Z rockowych rzeczy polecam Budkę Suflera: "podstępnie to stawiać pomniki za dnia, a głupio je burzyć, bo zmienił się czas" ("XXI wiek") "jak mam wiedzieć, że mnie kochasz, czy to po prostu seks, dziś z rozkoszy niemal szlochasz, jutro będę ex" ("Radio taxi") "tylko jeden, jeden raz, pośród wiosny twoich warg pozwól spaść i niech się świat nagłym świtem skończy w nas" ("Jeden raz") Jak dla mnie Budka stanowi od pewnego czasu sporą konkurencję dla Ich Troje (muzycznie także) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: CZYTAJCIE TEMATY IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 24.08.02, 03:46 vulture napisał(a): > Czytajcie tematy - to mają być rymy w muzyce ROCKOWEJ. Wiadomo, że łatwo Ich > Troje czy disco polo przytoczyć, ale oni z rockiem nic wspólnego nie mają (mi > osobiście chodziły po głowie teksty Papa Dance jako najbardziej obciachowe, ale > > z rockiem nie mają oni rónież nic wspólnego). Z rockowych rzeczy polecam Budkę > Suflera: > > "podstępnie to stawiać pomniki za dnia, > a głupio je burzyć, bo zmienił się czas" ("XXI wiek") Sensacje (wbrew pozorom) XX w. Tekst napisany po konsultacji z B. Wołoszańskim. > > "jak mam wiedzieć, że mnie kochasz, > czy to po prostu seks, > dziś z rozkoszy niemal szlochasz, > jutro będę ex" ("Radio taxi") Podjęty tak ważki temat, jak czystość jęz. polskiego a amerykanizmy (ex, seks, taxi). Lew Starowicz (konsultant) przy ww. tekście grzywę (Lew!) zaczesał z lewa na prawo i spytał t e mi słowami: - Panie Krzysiu, na chuj to panu było? Konsultanci dalsi (Miodek i Bralczyk) zapytali: - Panie Krzysztofie, przez jakie ha piszemy, nie bójmy sie tego powiedzieć, chuj? > > "tylko jeden, jeden raz, > pośród wiosny twoich warg > pozwól spaść i niech się świat > nagłym świtem skończy w nas" ("Jeden raz") Ponownie konsultant Lew Starowicz. Oddajmy mu głos: - Panie Krzysztofie... że tak powiem... Pan może tylko raz??? I specjaliści od marketingu, powiedzmy Polmosu: - Specjalnie dla pana, panie Cugowski- "Bełkot Vodka". Podobno daje nieziemski c u g ... O, przepraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: CZYTAJCIE TEMATY IP: 149.156.12.* 24.08.02, 11:31 Zgoda co do Budki, polecam jeszcze: i z dialogów wyszło dno, zero, czyli nic. Ale Jeden raz to chyba ostatni dobry utwór Budki, i ten tekst jest akurat dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiesina mietex IP: *.18net.lublin.pl 23.08.02, 20:51 Nie wiem kto napisał, ale śpiewał Mietek Szcześniak: Ten taniec to twój raj, twój święty raj, Ten taniec to twój raj, nie przestawaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plooshack UNIWERS !!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 08:08 "dostałeś siedem kul a w piersiach okropny ból" TO DOPIERO HICIOR-KICIOR !!!!!! a swoją drogą to i np. w Lady Pank niejedno by się znalazło POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heath Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego IP: *.orlen.pl 02.09.02, 09:10 A co powiecie na Jacka Cygana? Teksty np. dla Majki Jerzowskiej - to dopiero obciach; np. "... bo fajnie jest na plaży/ wszędzie pełno piasku/ ijeszcze więcej jodu" itd. Ale w najbardziej syfackich textach i rymach przewodzą ŁZY - gdyby zmienili autora textów, już dawno byliby sławni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.09.02, 09:39 mnie rozwala najnowsza natalka, costam, costam Nikt nie moze przeciez zyc za ciebie, czy jakos tak nie dosc ze tekst jest ciezki jak worek kartofli to jeszcze do muzyki naciagniety na sile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Najbardziej żałosny temat forum IP: 217.8.164.* 02.09.02, 12:10 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turecky Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego IP: *.prokom.pl 02.09.02, 12:36 A co powiecie na coś takiego ? Michal(ina) Wisniewski tak pisze: [...] Wpadam w szał, wpadam w trans Rozszyfrował mnie Kloss Hans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego IP: *.wave.net.pl / 192.168.2.* 02.09.02, 23:33 jakoś nikt nie wspomina wyczesanych rymowanek Dr. Hackenbush'a - czyżbyśmy bali się banów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mejaj Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego IP: *.goran.lublin.pl / 10.1.3.* 03.09.02, 09:46 może nie najbardziej żałosne, ale fajnie pasuje herbata stygnie, zapada zmrok, a pod piórem ciągle nic obowiązek obowiązkiem jest, piosenka musi posiadać tekst Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego IP: *.wave.net.pl / 192.168.2.* 03.09.02, 12:49 jako że przemilczeliscie Dr. Hackenbusha, to proponuję tekst Kukiza "Rodzina słowem silna" : żona do męża : "zmyj podłogę wyrzuc smieci, potem idz wyprowadz psa, umiesz robic tylko dzieci, na choj za ciebie wychodzilam" na co mąż do żony "ty qrwo, odpierdo1 sie, idz w pisdu jepac sie, odjep sie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opona Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 03.09.02, 14:16 dla mnie szczytem wiochy jest tekst p. Cygana do piosenki Rynkowskiego: ... dziewczyny lubią brąz a słońce o tym wie że dziewczyny lubią brąz .... dla mnie to jest Mount Everest polskich tekstów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opona Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 03.09.02, 14:24 przypomnił mi się lepszy fragment - oczywiście ich troje piosenka o tym jak dobrze być idolem ... rozdawać autografy i mieć zawsze dużo kachy ... członki wiotczeją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: najbardziej żałosny rym - glosowanie IP: *.is.pcz.czest.pl 04.09.02, 08:57 No to glosujemy! Ja mam 3 typy 1. "z autobusem Arabow zdradzila go" 2. "kiedy bede plama na scianie" 3. "im wiecej ciebie tym mniej" Odpowiedz Link Zgłoś
paker gdy szukacie na prawdę żałosnych rymów... 04.09.02, 09:06 Gdy szukacie na prawę żałosnych rymów zajrzyjcie na poniektóre blogi w Internecie: Np. andrzey.blog.pl - ten koleś dopiero daje czadu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego IP: 20.18.163.* 05.09.02, 07:23 Z lat wojny wietnamskiej. Nie pamietam wykonawcy. "Amerykanie Go Home gdy bomby leca na moj dom" Odpowiedz Link Zgłoś
jjaan Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego 05.09.02, 11:10 zadzwoniłem w środku lata choć minęły już dwa lata TO JEST ŻAŁOSNY RYM (ICH 3) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alien8 Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.09.02, 21:00 Mnie zawsze zastanawial refren w "Ale w kolo jest wesolo" Perfectu. kornik ryje dziurę w drzewie elektronik kradnie w Tewie Skad Holdys wytrzasna kornika, elektronika i jeszcze te Unitre Tewe ?!!! Pozdro TK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mattik Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego IP: *.polcard.com.pl 08.09.02, 13:31 Ale tam jest: "(...) Elektronik w radiu grzebie kornik ryje dziure w drzewie (...)" Odjazd Odpowiedz Link Zgłoś