Dodaj do ulubionych

najlepszy polski zespol alternatywny

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 18:35
Siekiera, Milion Bulgarow, Pogodno
Obserwuj wątek
    • Gość: buh Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 19:47
      oddaję głos na Ściankę
      • Gość: qrx Cool Kids Of Death! IP: 106.22.0.* 28.01.02, 22:56
        Cool Kids Of Death zwany potocznie Kulki lub Cekaode
        • Gość: moler Re: Cool Kids Of Death! IP: *.de.deuba.com 29.01.02, 10:05
          Już wymieniana tutaj Ścianka.
          • stratocaster Re: alternatywa 29.01.02, 10:11
            supergrupa złożona z wybranych członków zespołów: Ich Troje, BratHanki, Golec
            Orkiestra i Łzy.
            • Gość: morello Re: alternatywa IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 00:32
              stratocaster napisał(a):

> supergrupa złożona z wybranych członków zespołów: Ich Troje, BratHanki, Golec
              > Orkiestra i Łzy.

bleeee właśnie zwymiotowałem na monitor
      • Gość: majo Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.cps.pl 29.01.02, 11:41
        Gość portalu: buh napisał(a):

> oddaję głos na Ściankę

jezeli wg ciebie scianka po zwachaniu sie z koncernem bmg (czy innym takim) nadal
        jest niezalezna, to mozesz mi mowic "wasza swiatobliwosc", bo jestem papiezem.

• Gość: moler Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.de.deuba.com 29.01.02, 11:47
          Gość portalu: majo napisał(a):

> Gość portalu: buh napisał(a):
          >
          > > oddaję głos na Ściankę
          >
          > jezeli wg ciebie scianka po zwachaniu sie z koncernem bmg (czy innym takim) nad
          > al
          > jest niezalezna, to mozesz mi mowic "wasza swiatobliwosc", bo jestem papiezem.

a od kiedy alternatywny = niezależny?
          Wątki Ci się pomyliły

• Gość: fnoll racje ma majo IP: *.bydgoska.krakow.pl 05.03.02, 17:08
            "dni wiatru" na odległość śmierdzą popikiem i wtórną komerchą, nie to co dajmy
            na to prawdziwie niezależny (co słychać w muzyce) alians na przykład

się nie mogę doczekać kiedy ścianka nagra kolejną płytę z bregowiczem, a nawet
            dochrapie się gali biesiadnej z marylą rodowicz, heh

a najlepszym zespołem alternatywnym i tak był, jest i będzie kabaret starszych
            panów - choćby nie wiem jak schizowali niewyżyci młodzieńcy wink

ho!

fnoll
            • buh Re: racje ma majo 06.03.02, 00:04
              słyszałeś w ogólę tę płytę? bo jeśli np. taki
              "Spychacz" podjeżdża Ci komercją, to serdecznie
              współczuję...
            • buh Re: racje ma majo 06.03.02, 00:07
              o kuwa, sorry!!!!!!!!
              źle zrozumiałem Twoje intencje smile))))))
              ech, piwo...
              • Gość: fnoll Re: racje ma majo IP: *.bydgoska.krakow.pl 06.03.02, 12:20
                kto pije i pali ten nie ma robali - przynajmniej tyle wink

zdrowka smile)))
        • Gość: buh Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 17:08
          Gość portalu: majo napisał(a):

> Gość portalu: buh napisał(a):
          >
          > > oddaję głos na Ściankę
          >
          > jezeli wg ciebie scianka po zwachaniu sie z koncernem bmg (czy innym takim) nad
          > al
          > jest niezalezna, to mozesz mi mowic "wasza swiatobliwosc", bo jestem papiezem.
          >

Pewnego dnia do Maćka Cieślaka i Jacka Lachowicza przyszedła pan z BMG i
          powiedzial:
          - Słuchajcie chłopaki. Macie zajebisty zespół. Nie chcę nic sugerować, ale
          nagralibyście nam płytę trudną w odbiorze. Mamy kilka pomysłów. Nasi kompozytorzy
          napisali wam kilka numerów. Płyta będzie nazywała się 'Dni wiatru'. Co wy na to?

Ściankowcy:
          - OK, stary. Nie ma sprawy.

Wasza Świątobliwość!
          Czy ty aby na pewno wiesz co piszesz?
          Już w którymś wątku napisałem, że wątpię, by ktoś narzucał Ściance, co mają grać.
          Sprecyzowałbyś może, na czym polega wg Ciebie 'zależność' Ścianki?
    • eyemakk Re: najlepszy polski zespol alternatywny 31.01.02, 10:33
      najlepszym zespolem alternatywnym są "Włosy na pupie!!!!"
    • Gość: GuerillA Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 10:45
      Rojek jest dla mnie cholernie alternatywny, przede wszystkim pod wzgledem
      intrygujacych tekstow... a polaczenie tekstow Rojka i muzyki Ścianki dalo
      naprawde ciekawy band. CU
      • Gość: mb Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.kato.gazeta.pl 28.02.02, 12:12
        pogodno
      • Gość: dOjcze Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.toya.net.pl 28.02.02, 17:37
        Gość portalu: GuerillA napisał(a):

> Rojek jest dla mnie cholernie alternatywny,

co do Rojka, to czym sie rozni jego zespol Myslovitz od jego zespolu Lenny
        Valentino. slucham sobie radia, leci myslovitz a gosc mowi, ze to piosenka nowego
        zespolu Rojka - Lenny V.
        kurde...
        a no i jeszcze: w czym sie przejawia alternatywnosc tekstow Rojka?
        • amnesiac Re: najlepszy polski zespol alternatywny 28.02.02, 21:20
          Gość portalu: dOjcze napisał(a):
          - cyt: slucham sobie radia, leci myslovitz a gosc mowi, ze to piosenka nowe go
          zespolu Rojka - Lenny V.
          kurde...

Ej, stary, cóż to za rozgłośnia - widzę, że zajebistych mają ekspertów...

Co do Lenny Valentino - to tym się różni od Myslovitz, że jest trochę bardziej
          spokojniejsza muza, i jedna z bardziej przygnębiających płyt, jakie się ukazały.
          • Gość: dOjcze Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.toya.net.pl 01.03.02, 09:39
            amnesiac napisał(a):

> Gość portalu: dOjcze napisał(a):
            > - cyt: slucham sobie radia, leci myslovitz a gosc mowi, ze to piosenka nowe go
            > zespolu Rojka - Lenny V.
            > kurde...
            >
            > Ej, stary, cóż to za rozgłośnia - widzę,
            >że zajebistych mają ekspertów...

maja ekspertow na miare muzyki jaka puszczaja. ci akurat puszczali Rojka.
            ocen sam czy to dobrzy eksperci.

> Co do Lenny Valentino - to tym się różni od Myslovitz, że jest trochę bardziej
            > spokojniejsza muza,

czyli roznica subtelna, jak miedzy dwiema piosenkami jednego zespolu.

> i jedna z bardziej przygnębiających płyt, jakie się ukazały

tu racja. niestety w polsce ukazuje sie ostatnio wiele przygnebiajacych
            (czyt. mizernych) plyt.
            • amnesiac Re: najlepszy polski zespol alternatywny 01.03.02, 22:52
              > maja ekspertow na miare muzyki jaka puszczaja. ci akurat puszczali Rojka.
              > ocen sam czy to dobrzy eksperci.

A jakich słuchaczy mają, takich na miarę swojej rozgłośni, swoich ekspertów i
              muzyki, jaką puszczają...

ja napisałem:
              > i jedna z bardziej przygnębiających płyt, jakie się ukazały
              a ty odpisałeś
              > tu racja. niestety w polsce ukazuje sie ostatnio wiele przygnebiajacych
              > (czyt. mizernych) plyt.

Tyle, że mnie chodziło o nastrój tej płyty a nie jakość i poziom, kolego.

Pozdrawiam.
              • Gość: dOjcze Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.toya.net.pl 02.03.02, 17:15
                amnesiac napisał(a):

> > maja ekspertow na miare muzyki jaka puszczaja. ci akurat puszczali Rojka.
                > > ocen sam czy to dobrzy eksperci.
                >
                > A jakich słuchaczy mają, takich na miarę swojej rozgłośni, swoich ekspertów i
                > muzyki, jaką puszczają...

wsrod stacji radiowych zbyt duzego wyboru nie ma. to co, mam zadnego radia nie
                sluchac?!

> ja napisałem:
                > > i jedna z bardziej przygnębiających płyt, jakie się ukazały
                > a ty odpisałeś
                > > tu racja. niestety w polsce ukazuje sie ostatnio wiele przygnebiajacych
                > > (czyt. mizernych) plyt.
                >
                > Tyle, że mnie chodziło o nastrój tej płyty a nie jakość i poziom, kolego.

wiem o co ci chodzilo... kolegowink
                • amnesiac Re: najlepszy polski zespol alternatywny 02.03.02, 17:21
                  > wsrod stacji radiowych zbyt duzego wyboru nie ma. to co, mam zadnego radia nie
                  > sluchac?!

Nie wiem, w jakim mieście mieszkasz, ale u mnie jest taka jedna rozgłośnia,
                  której da się posłuchać, gdyż nie ma w niej prezenterów i informacji, a muzyka
                  leci taka, którą bynajmniej nie gardzę.

> wiem o co ci chodzilo... kolegowink

To bardzo dobrze, kolego...

P.S.: Mój post w innym wątku był 8888, a twój tutaj 8889 - wyprzedziłem cię tongue_out
                  • Gość: dOjcze Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.toya.net.pl 02.03.02, 17:33
                    amnesiac napisał(a):

> > wsrod stacji radiowych zbyt duzego wyboru nie ma. to co, mam zadnego radia
                    > nie
                    > > sluchac?!
                    >
                    > Nie wiem, w jakim mieście mieszkasz, ale u mnie jest taka jedna rozgłośnia,
                    > której da się posłuchać, gdyż nie ma w niej prezenterów i informacji, a muzyka
                    > leci taka, którą bynajmniej nie gardzę.

a w jakim miescie jest takie radio? to jakies radio ideal...

>
                    > P.S.: Mój post w innym wątku był 8888, a twój tutaj 8889 - wyprzedziłem cię tongue_out

moze przegralem bitwe... ale wojna sie jeszcze nie skonczyla wink
                    • amnesiac Re: najlepszy polski zespol alternatywny 02.03.02, 18:30
                      > a w jakim miescie jest takie radio? to jakies radio ideal...

Ideał to raczej nie jest (jak dla mnie) ale bardzo rzadko zdarza się bym wyłączył
                      je z powodu nadawania czegoś, czego nie znoszę (i to bardzo rzadko).

Jest to radio - TKM FM
                      Częstotliwość - 97,9 FM
                      Miasto - Łódź

>>>>> CONNECTION TERMNATED <<<<<

P.S. No to w jakim mieście jest to radio, w którym mylą LV z Myslovitz???
                      • Gość: dOjcze Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.toya.net.pl 02.03.02, 20:19
                        > Jest to radio - TKM FM

takie superowe?

> Miasto - Łódź

miasto znajome wink

• Gość: GuerillA dOjcze_responde_cd. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 21:27
                          Pracuj czarnuchu pracuj, a garb ci sam wyrosnie... To delikatna przenosnia do
                          twoich wypocinsmile)
                          • Gość: dOjcze Re: dOjcze_responde_cd. IP: *.toya.net.pl 03.03.02, 13:38

> Pracuj czarnuchu pracuj, a garb ci sam wyrosnie...

jestes zboczony...

> To delikatna przenosnia do
                            > twoich wypocinsmile)

przenosnia do wypocin? widze ze trafilem na chlopca z fantazja...wink
                        • amnesiac Re: najlepszy polski zespol alternatywny 02.03.02, 21:37

> > Jest to radio - TKM FM
                          >
                          > takie superowe?

Z łódzkich chyba najlepsze, co?
                          Parady, Eski, a od jakiegoś czasu Classica - nie trawię...

> > Miasto - Łódź
                          >
                          > miasto znajome wink

Heh, nie spojrzałem na twój adres - 'toya' zdradza wszystko.
                          No to pokój bratu z Łodzi!
                          • Gość: dOjcze Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.toya.net.pl 03.03.02, 13:47
                            > > > Jest to radio - TKM FM
                            > >
                            > Z łódzkich chyba najlepsze, co?
                            > Parady, Eski, a od jakiegoś czasu Classica - nie trawię...

trudno powiedziec... slucham trojki, bo moja mama slucha i jakos tam mi bardzo
                            nie przeszkadza.

> > > Miasto - Łódź
                            > > miasto znajome wink
                            >
                            > Heh, nie spojrzałem na twój adres - 'toya' zdradza wszystko.
                            > No to pokój bratu z Łodzi!

pokoj byl od poczatkuwink i dalej jest wink
        • Gość: GuerillA dOjcze_Responde IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.02, 22:23
          Dla mnie Rojek jest alternatywny i tyle. Jesli uwazasz, ze alternatywa jest
          kategoria obiektywna to gratulacje. Teksty Rojka sa inteligentnie dolujace. Jakby
          kadry wyciete z filmu "Dziecieca Fantasmagoria"...

• Gość: dOjcze Re: dOjcze_Responde IP: *.toya.net.pl 01.03.02, 09:44

> Dla mnie Rojek jest alternatywny i tyle.

spox.

> Jesli uwazasz, ze alternatywa jest
            > kategoria obiektywna to gratulacje.

dzieki za gratulacje, ale nigdzie tak nie napisalem.
            a jesli uwazasz ze alternatywa to kategoria subiektywna
            to wszystkiego najlepszego. a jesli uwazasz ze obiektywna to
            gratulacje.

>Teksty Rojka sa inteligentnie dolujace.

no no, albo moze dolujaco inteligentne...hehewink
            • Gość: GuerillA Re: dOjcze_Responde IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 09:49
              No to kool stary. I rym-cym-cym... i tra-la-la
              • Gość: dOjcze Re: dOjcze_Responde IP: *.toya.net.pl 01.03.02, 09:57

> No to kool stary. I rym-cym-cym... i tra-la-la

pozdrawiam wink
    • Gość: mefisto Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.chello.pl 28.02.02, 22:58
      Something like elvis, Miłość, Łoskot ... i mniej poważnie : Mały Szu
    • martynka22 Re: najlepszy polski zespol alternatywny 28.02.02, 23:53
      Podwórkowi Chuligani
      • Gość: petr Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: 195.205.149.* 01.03.02, 08:14
        martynka - popieram wkońcu ktoś wyjechał ze ska. i jeszcze pan profeska i dr
        cycos
        chociaż minęła era gangsterów oi oi oi
        chłopcy z ferajny powrócą tu
        • Gość: mb Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.katowice.agora.pl 01.03.02, 12:00
          łubudu
    • ant. Re: najlepszy polski zespol alternatywny 03.03.02, 08:37
      Ścianka!
    • Gość: nat Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 19:31
      Naturalnie, że Ścianka. A co do Lenny Valentino - przysłuchajcie się płycie
      dokładnie a będziecie wiedzieć, kto tak naprawdę decydował tam o muzyce i czy
      to aby na pewno jest zespół Rojka...
      • Gość: moler Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.de.deuba.com 04.03.02, 09:41
        Gość portalu: nat napisał(a):

> Naturalnie, że Ścianka. A co do Lenny Valentino - przysłuchajcie się płycie
        > dokładnie a będziecie wiedzieć, kto tak naprawdę decydował tam o muzyce i czy
        > to aby na pewno jest zespół Rojka...

Jak nie słyszałem wcześniej LV to miałem nadzieję, że zespół jest bardziej ściankowy. Po przesłuchaniu stwierdzam,
        że jest to kapela absolutnie Rojka, a muzycy ze Ścianki byli tam tylko biernymi statystami.
        • buh Re: najlepszy polski zespol alternatywny 04.03.02, 10:08
          goście ze Ścianki mieli duży wpływ na ostateczny
          kształt płyty LV. nie są biernymi statystami -
          wystarczy porównać utwór LV - "Uwaga jedzie tramwaj" i
          Ściankowe "19.XI".
          W skrócie - melodie Rojka, ale aranże i wiele patentów
          - bez wątpienia Ścianka.
          • Gość: moler Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: 193.150.166.* 04.03.02, 14:45
            buh napisał(a):

> goście ze Ścianki mieli duży wpływ na ostateczny
            > kształt płyty LV. nie są biernymi statystami -
            > wystarczy porównać utwór LV - "Uwaga jedzie tramwaj" i
            > Ściankowe "19.XI".
            > W skrócie - melodie Rojka, ale aranże i wiele patentów
            > - bez wątpienia Ścianka.

OK, tutaj jestem skłonny zgodzić się, faktycznie Uwaga jedzie tramwaj (utwór) ma w sobie mniej Rojka
            niż pozostałe kawałki (czyt. więcej ze Ścianki)

• Gość: mak Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.02, 20:23
              A "Dzieci"? Czy nie kojarzą ci się z Piotrkiem?
              • buh Re: najlepszy polski zespol alternatywny 04.03.02, 23:22
                "Dzieci" to jedyna na tej płycie kompozycja ściankowców.
    • jello_b Re: najlepszy polski zespol alternatywny 04.03.02, 09:47
      alternatywny ?

pytanie: _wobec_czego_ ???

a z polskich kapel i tak najbardziej lubię Świetliki smile
      • Gość: j Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: 62.233.163.* 04.03.02, 16:41
        zdecydowanie Swietliki
    • Gość: fnoll Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.bydgoska.krakow.pl 05.03.02, 18:25
      the USERS - blogoslawieni ci co byli na koncertach tej efemerycznej mega-kapeli
      KURY - przy niczym innym mi sie tak dobrze nie tanczy
      Ewa Braun - i do tanca, i wzruszyc sie mozna
      Starzy Singers - 100% wykop rokendrolowy i to z humorem smile))))))))
      Homo Twist/Pudelsi - graja? idz w ciemno(sc) wink

jesli chodzi o intensywnie dyskutowana tu Scianke, to chlopaki zawiedli mnie
      na koncercie - choc plyty sa ciekawe, a pierwsza nawet z niezlym przytupem, to
      na zywo sa po prostu dretwi
    • Gość: refil Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.02, 18:37
      A czy Janerka jest alternatywny? Jesli tak to oddaje na Lecha glos
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka