Gość: kolo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 18:35 Siekiera, Milion Bulgarow, Pogodno Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: buh Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 19:47 oddaję głos na Ściankę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrx Cool Kids Of Death! IP: 106.22.0.* 28.01.02, 22:56 Cool Kids Of Death zwany potocznie Kulki lub Cekaode Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moler Re: Cool Kids Of Death! IP: *.de.deuba.com 29.01.02, 10:05 Już wymieniana tutaj Ścianka. Odpowiedz Link Zgłoś
stratocaster Re: alternatywa 29.01.02, 10:11 supergrupa złożona z wybranych członków zespołów: Ich Troje, BratHanki, Golec Orkiestra i Łzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morello Re: alternatywa IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 00:32 stratocaster napisał(a): > supergrupa złożona z wybranych członków zespołów: Ich Troje, BratHanki, Golec > Orkiestra i Łzy. bleeee właśnie zwymiotowałem na monitor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majo Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.cps.pl 29.01.02, 11:41 Gość portalu: buh napisał(a): > oddaję głos na Ściankę jezeli wg ciebie scianka po zwachaniu sie z koncernem bmg (czy innym takim) nadal jest niezalezna, to mozesz mi mowic "wasza swiatobliwosc", bo jestem papiezem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moler Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.de.deuba.com 29.01.02, 11:47 Gość portalu: majo napisał(a): > Gość portalu: buh napisał(a): > > > oddaję głos na Ściankę > > jezeli wg ciebie scianka po zwachaniu sie z koncernem bmg (czy innym takim) nad > al > jest niezalezna, to mozesz mi mowic "wasza swiatobliwosc", bo jestem papiezem. a od kiedy alternatywny = niezależny? Wątki Ci się pomyliły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll racje ma majo IP: *.bydgoska.krakow.pl 05.03.02, 17:08 "dni wiatru" na odległość śmierdzą popikiem i wtórną komerchą, nie to co dajmy na to prawdziwie niezależny (co słychać w muzyce) alians na przykład się nie mogę doczekać kiedy ścianka nagra kolejną płytę z bregowiczem, a nawet dochrapie się gali biesiadnej z marylą rodowicz, heh a najlepszym zespołem alternatywnym i tak był, jest i będzie kabaret starszych panów - choćby nie wiem jak schizowali niewyżyci młodzieńcy ho! fnoll Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: racje ma majo 06.03.02, 00:04 słyszałeś w ogólę tę płytę? bo jeśli np. taki "Spychacz" podjeżdża Ci komercją, to serdecznie współczuję... Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: racje ma majo 06.03.02, 00:07 o kuwa, sorry!!!!!!!! źle zrozumiałem Twoje intencje )))))) ech, piwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll Re: racje ma majo IP: *.bydgoska.krakow.pl 06.03.02, 12:20 kto pije i pali ten nie ma robali - przynajmniej tyle zdrowka ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buh Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 17:08 Gość portalu: majo napisał(a): > Gość portalu: buh napisał(a): > > > oddaję głos na Ściankę > > jezeli wg ciebie scianka po zwachaniu sie z koncernem bmg (czy innym takim) nad > al > jest niezalezna, to mozesz mi mowic "wasza swiatobliwosc", bo jestem papiezem. > Pewnego dnia do Maćka Cieślaka i Jacka Lachowicza przyszedła pan z BMG i powiedzial: - Słuchajcie chłopaki. Macie zajebisty zespół. Nie chcę nic sugerować, ale nagralibyście nam płytę trudną w odbiorze. Mamy kilka pomysłów. Nasi kompozytorzy napisali wam kilka numerów. Płyta będzie nazywała się 'Dni wiatru'. Co wy na to? Ściankowcy: - OK, stary. Nie ma sprawy. Wasza Świątobliwość! Czy ty aby na pewno wiesz co piszesz? Już w którymś wątku napisałem, że wątpię, by ktoś narzucał Ściance, co mają grać. Sprecyzowałbyś może, na czym polega wg Ciebie 'zależność' Ścianki? Odpowiedz Link Zgłoś
eyemakk Re: najlepszy polski zespol alternatywny 31.01.02, 10:33 najlepszym zespolem alternatywnym są "Włosy na pupie!!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GuerillA Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 10:45 Rojek jest dla mnie cholernie alternatywny, przede wszystkim pod wzgledem intrygujacych tekstow... a polaczenie tekstow Rojka i muzyki Ścianki dalo naprawde ciekawy band. CU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.kato.gazeta.pl 28.02.02, 12:12 pogodno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dOjcze Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.toya.net.pl 28.02.02, 17:37 Gość portalu: GuerillA napisał(a): > Rojek jest dla mnie cholernie alternatywny, co do Rojka, to czym sie rozni jego zespol Myslovitz od jego zespolu Lenny Valentino. slucham sobie radia, leci myslovitz a gosc mowi, ze to piosenka nowego zespolu Rojka - Lenny V. kurde... a no i jeszcze: w czym sie przejawia alternatywnosc tekstow Rojka? Odpowiedz Link Zgłoś
amnesiac Re: najlepszy polski zespol alternatywny 28.02.02, 21:20 Gość portalu: dOjcze napisał(a): - cyt: slucham sobie radia, leci myslovitz a gosc mowi, ze to piosenka nowe go zespolu Rojka - Lenny V. kurde... Ej, stary, cóż to za rozgłośnia - widzę, że zajebistych mają ekspertów... Co do Lenny Valentino - to tym się różni od Myslovitz, że jest trochę bardziej spokojniejsza muza, i jedna z bardziej przygnębiających płyt, jakie się ukazały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dOjcze Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.toya.net.pl 01.03.02, 09:39 amnesiac napisał(a): > Gość portalu: dOjcze napisał(a): > - cyt: slucham sobie radia, leci myslovitz a gosc mowi, ze to piosenka nowe go > zespolu Rojka - Lenny V. > kurde... > > Ej, stary, cóż to za rozgłośnia - widzę, >że zajebistych mają ekspertów... maja ekspertow na miare muzyki jaka puszczaja. ci akurat puszczali Rojka. ocen sam czy to dobrzy eksperci. > Co do Lenny Valentino - to tym się różni od Myslovitz, że jest trochę bardziej > spokojniejsza muza, czyli roznica subtelna, jak miedzy dwiema piosenkami jednego zespolu. > i jedna z bardziej przygnębiających płyt, jakie się ukazały tu racja. niestety w polsce ukazuje sie ostatnio wiele przygnebiajacych (czyt. mizernych) plyt. Odpowiedz Link Zgłoś
amnesiac Re: najlepszy polski zespol alternatywny 01.03.02, 22:52 Gość portalu: dOjcze napisał(a): > maja ekspertow na miare muzyki jaka puszczaja. ci akurat puszczali Rojka. > ocen sam czy to dobrzy eksperci. A jakich słuchaczy mają, takich na miarę swojej rozgłośni, swoich ekspertów i muzyki, jaką puszczają... ja napisałem: > i jedna z bardziej przygnębiających płyt, jakie się ukazały a ty odpisałeś > tu racja. niestety w polsce ukazuje sie ostatnio wiele przygnebiajacych > (czyt. mizernych) plyt. Tyle, że mnie chodziło o nastrój tej płyty a nie jakość i poziom, kolego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dOjcze Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.toya.net.pl 02.03.02, 17:15 amnesiac napisał(a): > Gość portalu: dOjcze napisał(a): > > maja ekspertow na miare muzyki jaka puszczaja. ci akurat puszczali Rojka. > > ocen sam czy to dobrzy eksperci. > > A jakich słuchaczy mają, takich na miarę swojej rozgłośni, swoich ekspertów i > muzyki, jaką puszczają... wsrod stacji radiowych zbyt duzego wyboru nie ma. to co, mam zadnego radia nie sluchac?! > ja napisałem: > > i jedna z bardziej przygnębiających płyt, jakie się ukazały > a ty odpisałeś > > tu racja. niestety w polsce ukazuje sie ostatnio wiele przygnebiajacych > > (czyt. mizernych) plyt. > > Tyle, że mnie chodziło o nastrój tej płyty a nie jakość i poziom, kolego. wiem o co ci chodzilo... kolego Odpowiedz Link Zgłoś
amnesiac Re: najlepszy polski zespol alternatywny 02.03.02, 17:21 Gość portalu: dOjcze napisał(a): > wsrod stacji radiowych zbyt duzego wyboru nie ma. to co, mam zadnego radia nie > sluchac?! Nie wiem, w jakim mieście mieszkasz, ale u mnie jest taka jedna rozgłośnia, której da się posłuchać, gdyż nie ma w niej prezenterów i informacji, a muzyka leci taka, którą bynajmniej nie gardzę. > wiem o co ci chodzilo... kolego To bardzo dobrze, kolego... P.S.: Mój post w innym wątku był 8888, a twój tutaj 8889 - wyprzedziłem cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dOjcze Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.toya.net.pl 02.03.02, 17:33 amnesiac napisał(a): > Gość portalu: dOjcze napisał(a): > > wsrod stacji radiowych zbyt duzego wyboru nie ma. to co, mam zadnego radia > nie > > sluchac?! > > Nie wiem, w jakim mieście mieszkasz, ale u mnie jest taka jedna rozgłośnia, > której da się posłuchać, gdyż nie ma w niej prezenterów i informacji, a muzyka > leci taka, którą bynajmniej nie gardzę. a w jakim miescie jest takie radio? to jakies radio ideal... > > P.S.: Mój post w innym wątku był 8888, a twój tutaj 8889 - wyprzedziłem cię moze przegralem bitwe... ale wojna sie jeszcze nie skonczyla Odpowiedz Link Zgłoś
amnesiac Re: najlepszy polski zespol alternatywny 02.03.02, 18:30 Gość portalu: dOjcze napisał(a): > a w jakim miescie jest takie radio? to jakies radio ideal... Ideał to raczej nie jest (jak dla mnie) ale bardzo rzadko zdarza się bym wyłączył je z powodu nadawania czegoś, czego nie znoszę (i to bardzo rzadko). Jest to radio - TKM FM Częstotliwość - 97,9 FM Miasto - Łódź >>>>> CONNECTION TERMNATED <<<<< P.S. No to w jakim mieście jest to radio, w którym mylą LV z Myslovitz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dOjcze Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.toya.net.pl 02.03.02, 20:19 > Jest to radio - TKM FM takie superowe? > Miasto - Łódź miasto znajome Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GuerillA dOjcze_responde_cd. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 21:27 Pracuj czarnuchu pracuj, a garb ci sam wyrosnie... To delikatna przenosnia do twoich wypocin) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dOjcze Re: dOjcze_responde_cd. IP: *.toya.net.pl 03.03.02, 13:38 Gość portalu: GuerillA napisał(a): > Pracuj czarnuchu pracuj, a garb ci sam wyrosnie... jestes zboczony... > To delikatna przenosnia do > twoich wypocin) przenosnia do wypocin? widze ze trafilem na chlopca z fantazja... Odpowiedz Link Zgłoś
amnesiac Re: najlepszy polski zespol alternatywny 02.03.02, 21:37 Gość portalu: dOjcze napisał(a): > > Jest to radio - TKM FM > > takie superowe? Z łódzkich chyba najlepsze, co? Parady, Eski, a od jakiegoś czasu Classica - nie trawię... > > Miasto - Łódź > > miasto znajome Heh, nie spojrzałem na twój adres - 'toya' zdradza wszystko. No to pokój bratu z Łodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dOjcze Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.toya.net.pl 03.03.02, 13:47 > > > Jest to radio - TKM FM > > > Z łódzkich chyba najlepsze, co? > Parady, Eski, a od jakiegoś czasu Classica - nie trawię... trudno powiedziec... slucham trojki, bo moja mama slucha i jakos tam mi bardzo nie przeszkadza. > > > Miasto - Łódź > > miasto znajome > > Heh, nie spojrzałem na twój adres - 'toya' zdradza wszystko. > No to pokój bratu z Łodzi! pokoj byl od poczatku i dalej jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GuerillA dOjcze_Responde IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.02, 22:23 Dla mnie Rojek jest alternatywny i tyle. Jesli uwazasz, ze alternatywa jest kategoria obiektywna to gratulacje. Teksty Rojka sa inteligentnie dolujace. Jakby kadry wyciete z filmu "Dziecieca Fantasmagoria"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dOjcze Re: dOjcze_Responde IP: *.toya.net.pl 01.03.02, 09:44 Gość portalu: GuerillA napisał(a): > Dla mnie Rojek jest alternatywny i tyle. spox. > Jesli uwazasz, ze alternatywa jest > kategoria obiektywna to gratulacje. dzieki za gratulacje, ale nigdzie tak nie napisalem. a jesli uwazasz ze alternatywa to kategoria subiektywna to wszystkiego najlepszego. a jesli uwazasz ze obiektywna to gratulacje. >Teksty Rojka sa inteligentnie dolujace. no no, albo moze dolujaco inteligentne...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GuerillA Re: dOjcze_Responde IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 09:49 No to kool stary. I rym-cym-cym... i tra-la-la Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dOjcze Re: dOjcze_Responde IP: *.toya.net.pl 01.03.02, 09:57 Gość portalu: GuerillA napisał(a): > No to kool stary. I rym-cym-cym... i tra-la-la pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefisto Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.chello.pl 28.02.02, 22:58 Something like elvis, Miłość, Łoskot ... i mniej poważnie : Mały Szu Odpowiedz Link Zgłoś
martynka22 Re: najlepszy polski zespol alternatywny 28.02.02, 23:53 Podwórkowi Chuligani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petr Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: 195.205.149.* 01.03.02, 08:14 martynka - popieram wkońcu ktoś wyjechał ze ska. i jeszcze pan profeska i dr cycos chociaż minęła era gangsterów oi oi oi chłopcy z ferajny powrócą tu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.katowice.agora.pl 01.03.02, 12:00 łubudu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 19:31 Naturalnie, że Ścianka. A co do Lenny Valentino - przysłuchajcie się płycie dokładnie a będziecie wiedzieć, kto tak naprawdę decydował tam o muzyce i czy to aby na pewno jest zespół Rojka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moler Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.de.deuba.com 04.03.02, 09:41 Gość portalu: nat napisał(a): > Naturalnie, że Ścianka. A co do Lenny Valentino - przysłuchajcie się płycie > dokładnie a będziecie wiedzieć, kto tak naprawdę decydował tam o muzyce i czy > to aby na pewno jest zespół Rojka... Jak nie słyszałem wcześniej LV to miałem nadzieję, że zespół jest bardziej ściankowy. Po przesłuchaniu stwierdzam, że jest to kapela absolutnie Rojka, a muzycy ze Ścianki byli tam tylko biernymi statystami. Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: najlepszy polski zespol alternatywny 04.03.02, 10:08 goście ze Ścianki mieli duży wpływ na ostateczny kształt płyty LV. nie są biernymi statystami - wystarczy porównać utwór LV - "Uwaga jedzie tramwaj" i Ściankowe "19.XI". W skrócie - melodie Rojka, ale aranże i wiele patentów - bez wątpienia Ścianka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moler Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: 193.150.166.* 04.03.02, 14:45 buh napisał(a): > goście ze Ścianki mieli duży wpływ na ostateczny > kształt płyty LV. nie są biernymi statystami - > wystarczy porównać utwór LV - "Uwaga jedzie tramwaj" i > Ściankowe "19.XI". > W skrócie - melodie Rojka, ale aranże i wiele patentów > - bez wątpienia Ścianka. OK, tutaj jestem skłonny zgodzić się, faktycznie Uwaga jedzie tramwaj (utwór) ma w sobie mniej Rojka niż pozostałe kawałki (czyt. więcej ze Ścianki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.02, 20:23 A "Dzieci"? Czy nie kojarzą ci się z Piotrkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: najlepszy polski zespol alternatywny 04.03.02, 23:22 "Dzieci" to jedyna na tej płycie kompozycja ściankowców. Odpowiedz Link Zgłoś
jello_b Re: najlepszy polski zespol alternatywny 04.03.02, 09:47 alternatywny ? pytanie: _wobec_czego_ ??? a z polskich kapel i tak najbardziej lubię Świetliki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: 62.233.163.* 04.03.02, 16:41 zdecydowanie Swietliki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.bydgoska.krakow.pl 05.03.02, 18:25 the USERS - blogoslawieni ci co byli na koncertach tej efemerycznej mega-kapeli KURY - przy niczym innym mi sie tak dobrze nie tanczy Ewa Braun - i do tanca, i wzruszyc sie mozna Starzy Singers - 100% wykop rokendrolowy i to z humorem )))))))) Homo Twist/Pudelsi - graja? idz w ciemno(sc) jesli chodzi o intensywnie dyskutowana tu Scianke, to chlopaki zawiedli mnie na koncercie - choc plyty sa ciekawe, a pierwsza nawet z niezlym przytupem, to na zywo sa po prostu dretwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: refil Re: najlepszy polski zespol alternatywny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.02, 18:37 A czy Janerka jest alternatywny? Jesli tak to oddaje na Lecha glos Odpowiedz Link Zgłoś