pixie 21.12.03, 18:01 Jako pierwszy: "Why kill time when you can kill yourself." Cabaret Voltaire (w tym przypadku jest to zarazem tytuł piosenki). Trochę ponure, ale tak wyszło Czekam na kolejne złote myśli, maksymy i sentencje, wymyślone przez autorów tekstów piosenek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ihopeyouwilllikeme Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 21.12.03, 19:06 " Love can mend your life, but love can break your heart " - " Message In A Bottle " The Police. A co ?))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 21.12.03, 19:10 moje ulubione:woman needs a man like fish needs a bicycle Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 21.12.03, 19:12 Gość portalu: haiko napisał(a): > moje ulubione:woman needs a man like fish needs a bicycle U2 - " Tryin' To Throw Your Arms Around The World " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 21.12.03, 19:19 nowłąśnie, zastanawiałam się czy odpowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 21.12.03, 19:22 Gość portalu: haiko napisał(a): > nowłąśnie, zastanawiałam się czy odpowiesz My się znamy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 21.12.03, 19:25 nie trzeba się znać aby pamiętac że lubisz u2, gdyż stale dajesz temu wyraz i tuz przed moipostem siedzialeś przed internetem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 21.12.03, 19:30 chyab powinnam pisac wolniej )) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 21.12.03, 19:33 Gość portalu: haiko napisał(a): > chyab powinnam pisac wolniej )) Możliwe A Ty lubisz U2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 21.12.03, 19:41 wczesne-baaardzo.i czasem nmam nastrój też na zooropę Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 21.12.03, 19:44 Gość portalu: haiko napisał(a): > wczesne-baaardzo.i czasem nmam nastrój też na zooropę Wiec, skoro sie nie znamy, moglibyśmy się poznać, jeśli nie masz nic przeciwko temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 21.12.03, 19:45 no to się poznajemy Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 21.12.03, 19:50 No to jak jesteś na necie teraz to na czat i juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 21.12.03, 19:59 chciałabym, ale robię pilna robotę na jutro i nie mogę się rozpraszac(co jak widac jest tylko poboznym życzeniem). ale dzieki za zaproszenie i do zobaczenia na forum (albo na mailu) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 21.12.03, 20:01 Gość portalu: haiko napisał(a): > chciałabym, ale robię pilna robotę na jutro i nie mogę się rozpraszac(co jak > widac jest tylko poboznym życzeniem). ale dzieki za zaproszenie i do zobaczenia > > na forum (albo na mailu) No to pisz na mojego maila, odpiszę Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Znowu coś wesołego ;P 21.12.03, 19:59 "It's dead - that makes you free." Dr. Z ("Spiritus, Manes et Umbra") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienfiend Re: Znowu coś wesołego ;P IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 20:21 "In a bar Johnnie drinks Johnnie Walker Runs up a bill that the Pope wouldn't pay" nikt nie zgadnie co to - stawiam walkera Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Re: Znowu coś wesołego ;P 21.12.03, 20:56 Gość portalu: alienfiend napisał(a): > "In a bar Johnnie drinks Johnnie Walker > Runs up a bill that the Pope wouldn't pay" > > nikt nie zgadnie co to - stawiam walkera Nie zgadłam, ale wyguglałam, liczy się? A ma ten cytat jakąś głębszą myśl w sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: 213.17.133.* 21.12.03, 21:01 "You bleed just to know you're alive" (Goo Goo Dolls) Odpowiedz Link Zgłoś
haiko Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 21.12.03, 21:13 dodam jeszcze tytuł: 2 rights make 1 wrong, ze względu na własną interpretacje jaką nadaję temu wyrazeniu Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 21.12.03, 21:23 haiko napisała: > dodam jeszcze tytuł: 2 rights make 1 wrong, ze względu na własną interpretacje > jaką nadaję temu wyrazeniu Ale proszę podawać źródła cytatu!! Odpowiedz Link Zgłoś
haiko Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 21.12.03, 21:31 pixie napisała: > haiko napisała: > > > dodam jeszcze tytuł: 2 rights make 1 wrong, ze względu na własną > interpretacje > > jaką nadaję temu wyrazeniu > mogwai z płyty rock action chyba nie jest to takie oczywiste...nie pomyślałam > Ale proszę podawać źródła cytatu!! Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 21.12.03, 21:47 'You can plan a pretty picnic but you can't predict the weather' Outkast 'Life's like a jigsaw, you get the straight bits but there's always something missing in the middle' XTC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 23:04 Life's a piece of shit, When you look at it. Eric Idle "Always Look On The Bright Side of Life"; Monty Python "Żywot Briana" Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Coś po polsku 21.12.03, 23:45 "Jeden starczył by dźwignąć i utrzymać w górze Świat Boga i nicość przez Niego mu daną Chociaż zniszczyć Go jednym mógł wzruszeniem ramion" Jacek Kaczmarski "Hiob" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.03, 09:16 "there is no pain in death, it only hurts to die" - quicksand "landmine spring" Odpowiedz Link Zgłoś
vulture "La la la la la la la la" 22.12.03, 09:23 Z piosenki Kylie Minogue (napisała Cathy Dennis) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 22.12.03, 11:16 "If you've lost your faith in love and music, then the end won't be long" [The Libertines - The Good Old Days] "The wisdom of a fool won't set you free" [New Order - Bizarre Love Triangle] Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 22.12.03, 11:36 'When something's good it's never gone' New Order, World In Motion Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 22.12.03, 11:41 "Where there's life there's gotta be hope And where there's a will there's a way" [Stone Roses - So Young, no, tak trochę...] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elisa Day :)) IP: *.tele2.pl 07.02.04, 19:38 Try to keep your head up to the sky!! moja dewiza zyciowa Des'Ree, "You gotta be" Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 22.12.03, 11:43 ...but even jester cry... ? Marillion, Script For A Jester's Tear A contract is a contract ? The Clash, All The Young Punks (New Boots and Contracts) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture I Love You Daddy IP: *.chomiczowka.net.pl 22.12.03, 11:48 Kelly & Ozzy "Changes" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Aforyzmy z piosenek IP: *.toya.net.pl 22.12.03, 12:20 "who is not busy being born is busy dying" R.Zimmerman Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 żabia sentencja 22.12.03, 15:00 "My lifestyle determines my deathstyle" - Frantic, Metallica Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 22.12.03, 13:07 "Was it a millionaire who said 'imagine no possessions'? A poor little schoolboy who said 'we don’t need no lessons'?" Średnio aforyzmowate, ale za to trzy w jednym Elvis Costello "The Other Side of Summer" Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 22.12.03, 14:53 "Woman needs man - and man must have his mate That no one can deny" As Time Goes By (Casablanca) "If there is one thing I know I know I will die" Unsung Psalm - Tracy Chapman "You can like the life you're living You can live the life you like You can even marry Harry But mess around with Ike" Chicago OST "Do not choose a coward’s explanation that hides behind the cause and the effect" Alexandra Leaving - Leonard Cohen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 17:30 Everything counts in large amounts (motto hipermarketów?) Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 coś jeszcze z depeszmod 22.12.03, 17:49 So walk on barefoot for me Suffer some misery If you want my love Odpowiedz Link Zgłoś
rodak Tori Amos 22.12.03, 19:55 w sumie żaden cytat wielkiej głowy, ale słowa Tori mnie urzekły "Crucify" : "Will you ever learn? You're just an empty cage girl, if you kill the bird" Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Tori Amos 22.12.03, 20:00 rodak napisał: > w sumie żaden cytat wielkiej głowy, ale słowa Tori mnie urzekły > "Crucify" : > "Will you ever learn? You're just an empty cage girl, if you kill the bird" Zgadza się. Jednak moim ulubionym jest "The truth lies in between the 1st and the 40th drink" z piosenki "Concertina". Odpowiedz Link Zgłoś
abranova Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 23.12.03, 10:29 In this world of shit Baby you are it a little light that shines all over (Eels) "Never is a promise and you can't afford to lie" (Fiona Aplle) Odpowiedz Link Zgłoś
rodak Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 23.12.03, 11:49 ciekawa sprawa z Alanis Morissette - ona w sumie nie pisze aforyzmowanych tekstów, a teksciarką jest wg mnie przednią "When they say 'is there something anything you'd like to know young lady?' you'll say 'yes, i'd like to know what kind of people i'll be dealing with" z piosenki U R Odpowiedz Link Zgłoś
rayoff Rany, nie ma zadnych aforyzmow po polsku? 23.12.03, 13:38 Upada ta nasza kultura, jak tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mooore_ash Re: Rany, nie ma zadnych aforyzmow po polsku? IP: *.adsl.zonnet.nl 06.02.04, 18:57 jak to nie? nie ma milosci bez zazdrosci, ani zazdrosci bez milosci violetka villas pozdr. tb Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia optymistycznie 23.12.03, 16:23 "nobody cares when you're gone" Mansun "Legacy" I. Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia w związku z zaistniałą sytuacją telewizyjną 25.12.03, 23:27 "Through my tv all my problems come" Mansun "Television" I. Odpowiedz Link Zgłoś
oratio "Whitout You I'm Nothing" tytuł i aforyzm 25.12.03, 23:13 oczywiście Brian Molko z Placebo Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Pearls Before Swine 26.12.03, 00:48 "Jesus raised the dead But who Will raise the living" ("Translucent Carriages") "Love is the weapon left after the fall" ("Guardian Angel") "If you knew tomorrow was Just yesterday Hiding behind a mask What would you ask? What could you ask?" ("Lepers and Roses") "I do not want to escape from reality I want reality to escape from me" ("Sail Away") "It seemed to you that love and death Were faces of the same event" ("If You Don't Want To (I Don't Mind)") "Growing up was learning to disbelieve" ("When I Was a Child") Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Spodobało mi się 31.01.04, 19:21 "When things get so big, I don't trust them at all You want some control - you've got to keep it small" Peter Gabriel - D(o).I(t).Y(ourself). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.toya.net.pl 31.01.04, 20:05 'There's always one reason to feel not good enough' Sarah McLachlan 'Angel' 'Life's too slow so you run away' Locust 'I'm a jester, I'm not nice but I'm scared deep inside' An Perle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: treia Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.04, 22:31 Sting: "If you love somebody, set them free" "Those who speak know nothing And find out to their cost Like those who curse their luck in too many places And those who fear are lost" Depeche Mode: "You can't change the world But you can change the facts And when you change the facts You change points of view If you change points of view You may change a vote And when you change a vote You may change the world" )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.toya.net.pl 31.01.04, 22:56 Standing here on the wrong side of this bullet-proof glass, there are no questions left for us to ask /New Model Army/ All you need to make a movie is a gun and a girl /Placebo/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.toya.net.pl 01.02.04, 22:01 Sinead O'Connor I know that I have done many things to give you reason not to listen Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka_j Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 02.02.04, 16:34 "destruction leads to a very rough road, but it also breeds creation" kto zgadnie skad to...?? ) pzdr, kata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.toya.net.pl 03.02.04, 00:16 RHCP 'Californication' Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka_j Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 03.02.04, 12:45 Gość portalu: Minnie napisał(a): > RHCP 'Californication' no, wiedzialam, ze po tym forum porzadni ludzie chodza ) wcale to nie bylo trudne, no nie?? pzdr kata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.toya.net.pl 03.02.04, 13:01 Nie było Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka_j Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 03.02.04, 13:06 aaach...! wlasnie pomyslalam, ze milo byloby spytac cie czy tylko tak przypadkiem zgadlas, bo to w koncu hicior byl niebylejaki, czy moze jakies wieksze zainteresowanie zespolem..? toz to w koncu muzyczne forum... pisz pisz, chetnie poznam twojo opinie na tematy red hot'owe kata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minnie Re: Aforyzmy z tekstów piosenek IP: *.toya.net.pl 03.02.04, 13:31 Zgadłam zupełnie nieprzypakowo Po pierwsze mam 'Californication'. Po drugie zdarzało mi się słuchać RHCP, dawno dawno temu i nawet często Ale nigdy nie była to fascynacja, raczej chwilowe olśnienia i powroty, odkrywanie na nowo. Z RHCP mam ten problem, że nie jestem w stanie wysłuchać całego albumu przy jednym 'posiedzeniu'. Może to objaw starzenia się, może sprawa przestawienia się na trochę inne muzyczne tory Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 03.02.04, 13:06 jeszcze jedno z Tori Amos You're only popular with anorexia so I turn myself inside out in hope someone will see z utowru "Jackie's strength" Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Aforyzmy z tekstów piosenek 03.02.04, 13:09 "I kill a s... and they sentence me for killing a man" acid drinkers Odpowiedz Link Zgłoś