Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

cv freelancera

12.01.07, 16:06
    Witam
    Pracuje niezbyt dlugo (2 lata)w branzy IT ale ze wzgledu na duza ilosc
    wzglednie krotkich kontraktow moje CV zaczelo sie rozrastac ponad
    akceptowalne 2 strony.

Mam w zwiazku z tym 2 pytania:
    1. Czy w wypadku wielu miejsc pracy ze stosunkowo podobnym zakresem
    obowiazkow warto zastosowac CV celowe zamiast chronologicznego a pracodawcow
    po prostu wymienic?

2. Czy w CV umieszcza sie szczegoly projektow czy tez tylko bardziej ogolne
    sformulowania (np "odpowiedzialny za stworzenie bazy danych" czy
    tez "odpowiedzialny za stworzenie bazy danych klientow firmy dla usprawnienia
    pracy dzialu marketingu". Dotychczas raczej pozostawalem przy ogolnikach a
    szczegoly przedstawialem na rozmowie kwalifikacyjnej.

Dziekuje z opinie
    Obserwuj wątek
      • patrycja.zasieczna Re: cv freelancera 15.01.07, 12:34

> 1. Czy w wypadku wielu miejsc pracy ze stosunkowo podobnym zakresem
        > obowiazkow warto zastosowac CV celowe zamiast chronologicznego a pracodawcow
        > po prostu wymienic?

CV chronologiczne moim zdaneim jest bardziej czytelne.

>
        > 2. Czy w CV umieszcza sie szczegoly projektow czy tez tylko bardziej ogolne
        > sformulowania (np "odpowiedzialny za stworzenie bazy danych" czy
        > tez "odpowiedzialny za stworzenie bazy danych klientow firmy dla usprawnienia
        > pracy dzialu marketingu". Dotychczas raczej pozostawalem przy ogolnikach a
        > szczegoly przedstawialem na rozmowie kwalifikacyjnej.

W tym wypadku proponowalabym umiescic ogolne sformulowania i nie podawac wielu
        szczegolow.
        • mariola2006 Re: cv freelancera 18.01.07, 03:59
          a moja rada jest dokladnie odwrotna:)skup sie na doswiadczeniu na pierwszej
          stronie a potem tylko wymien pracodawcow,koniec koncow nie chcesz powtarzac
          tego samego w kolko macieju.
          • krytykantka07 Re: cv freelancera 18.01.07, 17:57
            Hmmmmm Mariolu, czyżbyś miała inne zdanie? Wygląda na to, że wszystkie
            problemy, które są poruszane na forum mają rozwiązania w zależności od wiedzy
            osób, które się wypowiadają. Dlatego proponuję, żeby nie było tyle zdań ile
            osób ( a nawet zdań więcej, bo ktoś może być za, a nawet przeciw, a poza tym są
            ujemne plusy ;). Myślę, że to można osiągnąć, jeśli wcześniej zada się pytanie
            o jaki cel nam chodzi ;). Więc po zadaniu sobie tego pytania odpowiadam tak :
            jeżeli chodzi o doświadczenie zawodowe to nie jest aż tak ważne gdzie się je
            zdobyło ;). Natomiast, jeśli chodzi o listy referencyjne, można wymienić
            pracodawców :).
            Pozdrawiam. Basia :)
            • mariola2006 Re: cv freelancera 19.01.07, 00:43
              ok,to ja jestem za a nawet przeciw:)
              • nikdaklik Re: cv freelancera 19.01.07, 12:42
                Wlasnie tu jest pies pogrzebany - z racji specyficznego zawodu moje CV wyglada
                jak dosc dluga lista pracodawcow dla ktorych w gruncie rzeczy robilem bardzo
                podobne rzeczy.
                Poukladane chronologicznie jest nie tylko trudne do ogarniecia ale i stwarza
                wrazenie braku rozwoju zawodowego, dlatego zastanawiam sie nad CV celowym.
                • krytykantka07 Re: cv freelancera 19.01.07, 12:55
                  Hmmmmmmmm no i myślę, że to dobra decyzja. Pracodawców wymieniasz, żeby
                  napisać, kto może udzielić referencji ;). A to będzie świadczyło o Twoim
                  rozwoju zawodowym ;). Natomiast doświadczenie zawodowe to CV celowe
                  Pozdrawiam. Basia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka