Dodaj do ulubionych

Bułgaria dla wegertarian

IP: 195.8.217.* 21.05.12, 11:19
Witam,

zastanawiam się nad wyjazdem do Bułgarii w sierpniu lub we wrześniu. Mam pytanie, czy Bułgaria jest krajem który jest przyjazny dla wegetarian? Czy w lokalach/pensjonatach są problemy z otrzymywaniem bezmięsnych posiłków?

Będę wdzięczny za pomoc

Michał
Obserwuj wątek
    • nioma Re: Bułgaria dla wegertarian 21.05.12, 11:23
      Jest duzo roznych dan warzywnych, zapiekanek (warzywa zapiekane z serem w piecu, podawane w glinianym naczyniu). Jest duzo roznego rodzaju salatek (na czele z szopska), nie wiem czy jesz ryby i owoce morza: tez jest tego duzo.
    • nina.t Re: Bułgaria dla wegertarian 21.05.12, 12:38
      jeszcze frytki (mogą być posypane syrenie), naleśniki, panierowany/smażony ser kaszkawał, pizza.

Na ulicach w ramach fast foodu nie powinno się głodować.
      • trypel Re: Bułgaria dla wegertarian 21.05.12, 13:05
        czuszka biurek
        sirene po szopsku
        papryka z grilla
        i oczywiscie banica na sniadanie
        • Gość: pawels Re: Bułgaria dla wegertarian IP: *.153.246.94.ip4.artcom.pl 22.05.12, 08:33
          Pamiętajmy ,że sierpień i wrzesień to czas wysypu najtańszych owoców i warzyw.Jeżeli mamy dostęp do kuchni lub aneks kuchenny to można za parę leva przygotować wyśmienite posiłki wegetariańskie.Ja zawsze rezerwuję apartament z aneksem kuchennym i wiele bułgarskich dań po wcześniejszej konsumpcji w restauracji próbuję sam przygotować.Przykładowa szopska lub zapiekana papryka przygotowana z bułgarskich produktów zawsze smakuje lepiej niż przygotowana w Polsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka