Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Golden Sands !!!!

08.08.07, 10:55
Witam własnie wróciłam z Złotych Piasków oraz byłam na chwile w
Słonecznym Brzego ,Kaliakra, Nesseber jak macie jakieś pytanka to
prosze.....
aha byłam również na wieczorze Bułgarskim
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysio Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 11:47
      Czesc HEj , jak z walutą w ZP , gdzie wymienialaś i jaką walutę ?
      • lubimtia Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! 08.08.07, 11:55
        My w Polsce wymienialismy złotówki na euro,a w Bługari euro na lewy
        Lecz w Bułgari tylko w bankach wymieniaj!!!!!!!!!!! Powiem tak jak
        wymieniasz milion złotych to opłace sie Tobie tak kombinowac! a jak
        miejszą kwote to nie warto bo stracisz tylko może koszt 2 piwek
        • Gość: Krzysio Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 16:45
          To luz w takim razie , napisz mi moze jakie wypady robiliście ze
          Złotych Piasków ? , czym taxi , autobus , na bucikach :-) ? co
          ciekawego czy tylko piwko nad basenem ? :-) pozdrowionka
          • lubimtia Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! 08.08.07, 16:54
            Taxi to są naciagacze.... koszt do Warny to dwa lewa od osoby,a oni
            cie zapraszaja i mówia np 5 lewa taxi do warny a przy płaceniu
            okazuje sie że to od osoby!!!!!Nigdy nie płac wiecej niz 2 lewa od
            osoby!!Po złotych piaskach staraj sie nie jeździc Taxi!!!
            Opłaca sie wynając samochód jak sie jedzie w kilka osób!
            I lepiej samu pojechac niz wykupowac wycieczke!
            Polecam pojechac do Nesseber przez Sunny Beach
            I jak będziecie np.w Warnie to zróbcie zakupy spozywcze(napoje,wódke
            itp)bo w złotych piaskach troszke przesadzają
            2l pepsi 6lewa 1l soku 4lewa
            • Gość: Aga Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! IP: *.toya.net.pl 08.08.07, 19:14
              Przemieszczanie się taksówką opłaca się przy 4 osobach i zawsze
              naezy się targować. My zwiedzilismy taksówką pół wybrzeża Bułgarii
            • mc_pele Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! 08.08.07, 19:51
              nie trzeba jechać do Varny, wystarczy przejść się do Czajki,
              przedmieść Złotych Piasków - w okolicach hoteli Fiesta, Toro Negro i
              Detelina w sklepikach Pepsi 2l 2,20 lv, piwo 0,80lv, tequilla 6,60
              • mc_pele Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! 08.08.07, 19:52
                aaaaaaa, i opłaca się też wymieniać pieniądze w kantorze w tych
                okolicach - za euro płacą 1,90lv, nie ma mowy o żadnych karkach i
                oszustwach, obsługuje zawsze jedna bardzo miła pani :)
                • Gość: Krzysio Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 20:06
                  mc_pele napisał:

> aaaaaaa, i opłaca się też wymieniać pieniądze w kantorze w tych
                  > okolicach - za euro płacą 1,90lv, nie ma mowy o żadnych karkach i
                  > oszustwach, obsługuje zawsze jedna bardzo miła pani :)
                  >
                  >
                  >
                  generalnie mam tez z 600 USD do wydaniato tez zabiore , przelicznik
                  powinien byc uniwersalny nie ? mniej wiecej UNIJNY pomiedzy
                  sprzedaza Ojro i USD tam na miejscu ?

pozdr
                  • mc_pele Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! 08.08.07, 21:44
                    Gość portalu: Krzysio napisał(a):

> >
                    > generalnie mam tez z 600 USD do wydaniato tez zabiore ,
                    przelicznik
                    > powinien byc uniwersalny nie ? mniej wiecej UNIJNY pomiedzy
                    > sprzedaza Ojro i USD tam na miejscu ?
                    >
                    > pozdr

wiesz, nie chciałbym Ci kłamać, od nas nikt nie miał USD więc
                    niestety nie zwróciłem uwagi na to czy opłaca się wymieniać
                    amerykańską walutę ale wydaje mi się że na forum była już kiedyś o
                    tym mowa...

pozdr :)
              • Gość: Krzysio Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 19:55
                Mówisz do Czajki ?? to super , rozumiem ze to w kierunku północnym ?
                15 -30 minutek spacerkiem ?
                • mc_pele Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! 08.08.07, 19:58

> Mówisz do Czajki ?? to super , rozumiem ze to w kierunku
                  północnym ?
                  > 15 -30 minutek spacerkiem ?

tak, najlepiej popytaj miejscowych o hotel Fiesta, pokażą Ci skrót,
                  Fiesta to hotel na samej górze, na samej górze czyli najdalej od
                  plaży są najtańsze hotele i najtańsze sklepiki, ze Złotych idzie się
                  trochę inaczej niż jak do hotelu Journalist który jest w "centrum"
                  Czajki, przy wejściu na plażę
                  • Gość: Krzysio Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 20:03
                    mc_pele napisał:

> tak, najlepiej popytaj miejscowych o hotel Fiesta, pokażą Ci
                    skrót,
                    > Fiesta to hotel na samej górze, na samej górze czyli najdalej od
                    > plaży są najtańsze hotele i najtańsze sklepiki, ze Złotych idzie
                    się
                    > trochę inaczej niż jak do hotelu Journalist który jest w "centrum"
                    > Czajki, przy wejściu na plażę
                    >
                    >

super dzieki widze ze masz dokladnie obcykane te rejony , my
                    bedziemy w Złotych P. mieszkać w Hotelu Allegra, podobno tez troche
                    dalej od plazy ale warunki podobno ok ( może slyszales o tym
                    hotelu ? ) , ale chyba bedziemy przesiadywac do popoludnia nad
                    basenem bo podobno na plazy jak za darmo to tłoczno a jak za kase to
                    drogo ? :-)
                    • mc_pele Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! 08.08.07, 20:07

>
                      >
                      > super dzieki widze ze masz dokladnie obcykane te rejony ,

już kolejny rok ;)

my
                      > bedziemy w Złotych P. mieszkać w Hotelu Allegra, podobno tez
                      troche
                      > dalej od plazy ale warunki podobno ok ( może slyszales o tym
                      > hotelu ? ) ,

niestety, w centrum Złotych bywaliśmy tylko wieczorami i raczej
                      dojazd autobusem

ale chyba bedziemy przesiadywac do popoludnia nad
                      > basenem bo podobno na plazy jak za darmo to tłoczno a jak za kase
                      to
                      > drogo ? :-)

rzeczywiście, plaża w centrum Złotych Piasków strasznie zatłoczona,
                      jesli macie hotel z basenem to korzystajcie, ja w tym roku na plaży
                      byłem tylko dwa razy ;)
                      • Gość: Krzysio Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 20:11
                        ..........niestety, w centrum Złotych bywaliśmy tylko wieczorami i
                        raczej
                        > dojazd autobusem
                        >
                        > rzeczywiście, plaża w centrum Złotych Piasków strasznie
                        zatłoczona,
                        > jesli macie hotel z basenem to korzystajcie, ja w tym roku na
                        plaży
                        > byłem tylko dwa razy ;)
                        >
                        >

no tak wlasnie mysle basenik do popoludnia , jakies piwko , potem
                        spacerki i ewentualne wycieczki to juz drugi tydzien pobytu , Pele
                        co polecasz na wypad za "miasto" cos do zwiedzania ?
                        • mc_pele Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! 08.08.07, 21:50

>
                          > no tak wlasnie mysle basenik do popoludnia , jakies piwko , potem
                          > spacerki i ewentualne wycieczki to juz drugi tydzien pobytu , Pele
                          > co polecasz na wypad za "miasto" cos do zwiedzania ?

hm... w sumie to z atrakcji jako takich to zbytnio nie
                          korzystaliśmy, jako miłośnicy komunikacji miejskiej wybraliśmy się
                          tylko na przejażdżkę autobusami i trolejbusami po Varnie i wrażenia
                          jak najbardziej pozytywne :) Ale tylko dla kochających
                          postkomunistyczny industrializm i typowo bałkański chaos, innym
                          raczej odradzam ;) w Varnie ciekawe są cerkwie oraz osiedla
                          mieszkaniowe, wybralismy się na targ ale szału wcale nie było... nie
                          byliśmy w delfinarium ale z relacji znajomych wynika że też raczej
                          szkoda czasu i pieniędzy... samo centrum zatłoczone i jakoś
                          niespecjalnie godne polecenia, coś jak Sopot... Z pozytywnych
                          opowieści znajomych oraz ludzi na forum to mogę Ci polecić wypad do
                          Nessebaru, słyszałem same pozytywne głosy, podobno miasteczko
                          naprawdę robi wrażenie... aquapark też podobno jest ok, to w razie
                          jakiejś niepogody :)
              • Gość: Krzysio Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 19:57
                Pele o jakiej dokladnie Tequili mowisz ? bo podobno jest kilka
                rodzajów tych specyfików lokalnych, pozdr
                • mc_pele Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! 08.08.07, 20:01

> Pele o jakiej dokladnie Tequili mowisz ? bo podobno jest kilka
                  > rodzajów tych specyfików lokalnych, pozdr

zdecydowanie Savoy, to tequilla którą dają we wszystkich barach i
                  jest moim skromnym zdaniem najlepsza. Dobra jest też Silver, unikaj
                  za to Machos, to "napój spirytusowy o smaku tequilli" :D strasznie
                  daje tanią wódą ale o dziwo kosztuje tyle samo co Savoy, może dla
                  zmylenia klienta ;)
                  • mc_pele Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! 08.08.07, 20:04
                    najlepszy sklep z alkoholem to minimarket przy pizzerii Olele czy
                    Ole, cos w tym stylu, mają bardzo wiele rodzajów alkoholu i
                    najtańszy, do tego właściciel lubi Polaków, mówi po Polsku i zawsze
                    coś Ci doradzi jak z nim zagadasz :) to jest akurat na dole, przy
                    hotelu Journalist, te sklepiki na górze są najlepsze jeśli chodzi o
                    jedzenie i piwo, z mocniejszymi alkoholami troszkę tam słabiej
                    • Gość: Krzysio Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 20:08
                      musze przyznac ze jestes profesjonalnie przygotowany w temacie ,
                      mieszkasz tam czy czesto bywasz , masz zasób wiedzy jak WIKIPEDIA :-
                      ) merytorycznie i konkretnie EXTRA miszczu
                      • mc_pele Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! 08.08.07, 21:56

> musze przyznac ze jestes profesjonalnie przygotowany w temacie ,
                        > mieszkasz tam czy czesto bywasz

jak na razie to wakacje w tym roku i poprzednim, znajomi już
                        wcześniej jeździli, po opowieściach zdecydowałem się wybrać i
                        zakochałem się w Bułgarii od pierwszego wejrzenia ( oraz w jednej z
                        miejscowych dziewczyn ;) Czajka w zasadzie jest idealna - spokojna i
                        tania miejscowość z ładną, dośc sporą i przez to nie zatłoczoną
                        plażą, zamieszkana w większośc przez Polaków, poza tym Bułgarów i
                        Rosjan - ceny pod ich kieszeń a Złote Piaski wraz ze wszystkimi
                        atrakcjami oraz Varna na wyciągnięcie ręki - czego chcieć więcej? :)
                        W przyszłym roku jedziemy na pewno znowu, już bez biura podróży, na
                        własną rękę.

> merytorycznie i konkretnie EXTRA miszczu

dobrze by było wypić jakiś "soczek" przy czaldze spoglądając na
                        zachód słońca nad morzem Czarnym , może w przyszłym roku się uda ;)

pozdrawiam, udanego wypoczynku
                        • Gość: Krzysio Re: Wróciłam z Golden Sands !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 22:21
                          Ja jestem jak najbardziej za meetingiem na bałkanach w przyszłym
                          roku , mamy podobny "tok" spędzania urlopu khy khy khy khy :-) , jak
                          mi sie nasunie jeszcze jakies pytanie lub temat to spytam Cie jak
                          wróżki :-) zębuszki, pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka