Gość: daro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.09, 12:21 Witam. Czy może mi ktoś podpowiedzieć gdzie najlepiej przenocować w Rumunii jadąc z rodziną do SB. Chodzi mi oczywiście o jedną noc w ramach odpoczynku podczas podróży. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gringo68 Re: nocleg 12.03.09, 13:14 w motelu... tylko taką odpowiedź można ci udzielić ponieważ nie podaleś zadnej informacji skąd jedziesz, jaka trasą, w ile osób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: nocleg IP: *.aster.pl 12.03.09, 14:15 ruszamy z Wawy 10 lipca(piątek)wieczorem. jedziemy z żoną i dwójką dzieci( 7 i 10 lat). Zwazywszy że tylko ja prowadzę to musimy złapać nocleg po trasie. Jedziemy do Słonecznego Brzegu mamy tam być w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: nocleg 12.03.09, 14:38 no, teraz trochę lepiej... no to do SB masz jakieś 1800-1900 km...sam przećwiczyłem dlugie jazdy z dziećmi...nie wiem jak u ciebie z jazda na dlugich dystansach, ale ja moge jechać maks. 900-1000 km w realiach polskich i rumuńskich, potem to już robi się zbyt niebezpieczne... radzę nie jechać do oporu i zatrzymać się w sobotę poźnym popołudniem na nocleg w okolicach Cluj albo Sibiu (jesli jedziesz przez Pitesti)albo Tirgu Mures (jeśli jedziesz przez Brasov)...moteli na trasie jest dużo, wyguglaj sobie, albo wejdź na bulgaricus com, tam na forum są watki poswięcone noclegom...w niedzielę wczesnym rankem ruszasz dalej i pod wieczor powinieneś być na miejscu...swoją drogą dlaczego na miejscu masz być dopiero w poniedziałek? startując w piątek wieczorem, dojeżdzać do SB w niedzielę, no chyba że planyjesz jeszcze gdzieś jakiś ekstra nocleg i spacerową jazdę.... konkretnego motelu ci nie polecę, bo mieszkam 100 km od Barwinka, więc dla mnie wyjazd do BG zaczyna się w sobote wczesnym rankiem, nocleg w okolicach Sinai (wariant przez Brasov) albo Ramnicu Valcea (wariant prze Sibiu) w niedzielę po południu jestem na miejscu... swoją drogą dlaczego na miejscu masz być dopiero w poniedziałek? startując w piątek wieczorek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: nocleg IP: *.aster.pl 12.03.09, 16:54 Startujemy na noc bo wiem że dzieciaki pośpią. A tak godzina jazdy i awantura z tyłu samochodu. w dzien parę przerw i powolutku do przodu. myślę też aby coś zobaczyć po drodze - możesz coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: nocleg IP: *.aster.pl 12.03.09, 18:13 Do gringo68. Którą drogę polecasz przez Pitesti czy przez Brasov? Gdzie są ładniejsze widoki i ciekawsze miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: nocleg IP: *.multi-play.net.pl 12.03.09, 18:38 tak jak pisal gringo68, wejdz na forum bulgaricus do dzialu dojazd lub noclegi, masz setki postow na ten temat, rowniez co warto zwiedzic. albo kup przewodnik po Rumunii i zaplanuj podroz przez miejsca ktore chcesz zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: nocleg 12.03.09, 18:46 większe góry i ładniejsze widoki na trasie przez Brasov, ale i droga trudniejsza... co do dzieciaków, jeśli już są w odpowiednim wieku kup/pożycz DVD z dwoma ekranami na zagłówki, może też być laptop z grami... nasz młody jak jechaliśmy do BG miał 3,5 roku, kupiłem w kiosku tanią elektroniczną grę za 15 zł i mięliśmy go z głowy cała trasę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: nocleg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 10:08 Dzięki za wszelkie rady. pozdrowionka i do zobaczenia na trasie do Bułgarii Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: nocleg 13.03.09, 10:48 my wyjezdzamy w sierpniu jedziemy do Obzoru i mamy tam byc wczesnym popoludniem 15/08 Wyjazd z Wawy na dwa samochody + troje dzieci. My mamy nastolatka. Chetnie skorzystamy z powyzszych porad Odpowiedz Link Zgłoś
gosze Re: nocleg 13.03.09, 21:53 Miasteczko Gilau,przed Kluj Napoka,pensionat "Tudorana".Świetnie miejsce na nocleg.Przezwyczajeny są do podrużujących polakach.Wiejski dom ale dobże wyposażony.Spawdzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: nocleg IP: 91.192.78.* 14.03.09, 18:48 podaj ceny z tego pensjonatu. Odpowiedz Link Zgłoś