Dodaj do ulubionych

Mój wiersz

IP: *.opera-mini.net 23.09.11, 17:56
Ktoś przez przypadek skasował mój wiersz, jaki napisałam wczoraj wieczorem, pod wpływem jesiennego nastroju. Umieszczam go jeszcze raz na forum:

POWROTY

Nad mokrym niebem
las rozłożył parasol zielony
idę do wspomnień
z suchymi stopami

Na górce, gdzie brzoza

tańczy z wiatrami
ZNALAZŁAŚ dla mnie żywą broszkę
ze słodkimi poziomkami

Wyblakłe trawy z zielnika już nie szumią
bocian z żabą odleciał do Ciepłych Krajów
słowa modlitwy
mieszają się ze łzami
chociaż w Jego sercu
Twoje oczy już nie płaczą

Zapachem maciejki
powrócisz do mnie
Mamo...

Mam nadzieję, że spodobał Wam się mój jesienny wiersz. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: teessi Re: Mój wiersz IP: *.opera-mini.net 23.09.11, 18:00
      Przepraszam, właśnie zauważyłam, że jednak jest, tylko trochę dalej. Życzę miłej lektury. Pozdrawiam
      • Gość: qwertz Re: Mój wiersz IP: *.centertel.pl 24.09.11, 12:52
        nie przepraszaj dobrej poezji nigdy za wiele.
    • ppatrik twój wiersz 20.11.11, 16:19
      bardo mi się spodobał
    • Gość: Jariath R. Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.11.11, 17:27
      Z calym szacunkiem do autorki , to co tam jest nie jest poezja .
      • Gość: embriao Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 21:14
        Zważywszy na fakt, że w jednym zdaniu popełniłeś sześć błędów, na pewno napisałbyś lepszy...

Brawo, Teessi!!! I prosimy o więcej!
        • Gość: Jariath R Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.11.11, 21:31
          Hm , prosze podaj te bledy ...
          Podtrzymuje , ze to , tam to nie jest poezja .
          • Gość: embriao Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 13:05
            Przed przecinkiem i kropką nie daje się spacji (2 błędy), "co tam jest" jest zdaniem wtrąconym (brak dwóch przecinków), nie ma w języku polskim takiego słowa jak "calym" (nawet mój słownik to podkreśla), "to co tam jest nie jest poezja" - pomijając interpunkcję, błąd stylistyczny (albo "poezją", albo "to nie jest poezja). W sumie 6 błędów.

Może mam jeszcze podać błędy z twojego kolejnego komentarza, ty "znawco" poezji i języka polskiego?
            • Gość: Jariath R Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 22.11.11, 01:30
              OK , a ty masz na imie Piotr ?
              Tak zastanawiam sie tylko .
              אני מאמין שאתה חכם מספיק להבין שאני לא גר פולין. בפעם הבאה כך יבצע בדיקה באפשרותך בעברית.
              אתה אוהב, לא אוהב את זה, לא אכפת לי.
              • Gość: embriao Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 02:56
                Piotr? Skąd te dane?

No, chyba że myślałeś o Świętym Piotrze. To już bliżej :)
                • Gość: Jariath R Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.11.11, 02:28
                  Jest taki duupek w Jeleniej Gorze o imieniu Piotr .
                  Ty moze wierzysz w jakies garbate aniolki , ja w zasadzie nie .
                  • Gość: embriao Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 13:34
                    A ty jak masz na prawdziwe imię, dupku?
                    • Gość: Jariath R Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.11.11, 13:56
                      Skad u ciebie tyle agresji ? Czy jestes ofiara zwiazku pedofilskiego ty i ksiadz ?
                      Ja zawsze podpisuje swoje wpisy imieniem . Czy nie uwazasz, ze brak wiedzy to twoj problem ?
                      Zauwaz swoje wpisy , ja tam imienia nie widze .
                      • Gość: embriao Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 17:45
                        Przestaniesz wreszcie szczekać, ofiaro dziurawego kondoma? Takimi jak ty należałoby "ozdabiać" przydrożne drzewa.
                        • Gość: Jariath R Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.11.11, 22:26
                          Skad u ciebie tyle zawisci ?
                          Kim ty jestes ?
                          Czy ciebie bito jak byles dzieckiem ?
                          To mozna leczyc , wiesz ?
                          Czy wiesz , ze wlasnie napisales grozbe , ktora kwalifikuje sie jako grozba karalna ?
                          Czy chcesz spedzic kilka lat w polskim wiezienu i robic tam za miss celi ?
                          Zastanow sie i przepros .
                          • Gość: embriao Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 02:54
                            - Buuu... Mamusia, znowu mnie biją! Czy to znowu za żydostwo?
                            - Synku, od lat ci powtarzam: nie biją cię za to, że jesteś Żydem. Ty po prostu jesteś zwykłym chamem.

Tak ci mamusia mówiła, jak byłeś mały, prawda śmierdzący Żydku? Przyznaj się...
              • Gość: ypcia Re: Mój wiersz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.11, 07:19

zamiast hebrajskiego użyj "sarmackiego" to może ten typek zrozumie.
                • Gość: pusia Re: Mój wiersz IP: *.opera-mini.net 22.11.11, 13:15
                  No cóż, widać, że kolega Jariath nawet po hebrajsku nie potrafi napisać poprawnie i zrozumiale. Sarmacki to dobry pomysł, ale łacina byłaby jeszcze lepsza - ta spod budki z piwem. Wygląda na to, że to jedyny język, jaki koledze Jariathowi udało mu się w miarę dobrze opanować.
                  • Gość: dolnoślązak Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 18:52
                    Jariath to skończony tuman. Myśli, że jak będzie walił komenty przez proxy, a wujek Google przetłumaczy mu kilka zdań, to inni pomyślą, że jest za granicą. Już uczeń podstawówki jest bystrzejszy niż on.
                    • Gość: big ant Re: Mój wiersz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.11, 08:07
                      do tej pory uważałem cię za inteligentną osobę ale teraz zmieniam zdanie. zwykła "owca" jesteś.
                      • Gość: embriao Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 19:29
                        Ale o co chodzi? Napisał tylko to, co każdy inteligentny człowiek sam widzi.

Ech, idiota zawsze będzie twierdził ze zdumieniem, że wokół widzi samych głupców.
                  • Gość: Jariath R Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 23.11.11, 03:08
                    Napisane bylo porawnie , podziekuj polskiej witrynie .
                    Jesli poslugujesz sie Hebrajskim to prosze pochwal sie .
                    • Gość: embriao Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 19:26
                      Napisane było "porawnie", tak jak twój ostatni post. Podziękuj lepiej nauczycielom i rodzicom, a nie witrynie.
                      • Gość: Jariath R Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.11.11, 00:28
                        Ja dalej nie rozumiem o czym piszesz ?
                        Moze dlatego , ze nie znam az tak dobrze jezyka polskiego jak ty ?
                        Jesli uwazasz , ze cos tam jest niepoprawnie to popraw mnie , napisz oczywiscie po hebrajsku co tam jest zle .
                        A moze wolisz jednak chowac sie tutaj , udawac , ze jestes guru internetu i kazdy musi cie czytac ? W moich skromych oczach to dupek jestes i nie bierz tego jako przyware ale jako twierdzenie .
                        • Gość: embriao Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 01:37
                          A który język znasz dobrze? Tylko hebrajski? :D
                          Tam też przed znakami interpunkcyjnymi stawia się spację?

Od poprawiania to byli - jeszcze raz powtórzę - twoi rodzice i nauczyciele.

Aha, dupków szukaj u matki w łóżku.
                          • Gość: Jariath R Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.11.11, 02:19
                            Nie mam swojej mamy w lozku , i tu wlasnie zostales zlapany na klamstwie .
                            Ty moze walisz mamusie po cichu , tak aby nikt sie czasami nie dowiedzial .
                            Napisz mi cokolwiek po hebrajsku , na przyklad o Jeleniej Gorze , cokolwiek .
                            Nie znasz gramatyki hebrajskiego , nie znasz pewnie zadnego jezyka dla ciebie obcego .
                            Sprawdz mnie , ja jako Zyd znam kilka jezykow , moze ten , ktory przetlumaczysz sobie na Google wlasnie znam . Wtedy ci ku... polaczku udowodnie , ze jestes psim szczochem , nad ktorym nikt sie nawet nie zastanawia .
                            Sprawdz mnie Polaku .
                            ps. jeden koles w moim zyciu nazwal moja , mame matka do dzis nosi zlamany nos , zastanow sie czy ty tez chcesz panietac cos do konca zycia .
                            • Gość: big ant Re: Mój wiersz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.11, 07:37
                              Jariath nie zwracaj uwagi na prowokacje tego psiego członka. to jest jakaś zakompleksiona gnida z niską samooceną, która szuka zwady. przed monitorem taki pętak jest mocny niczym Pudzian a w realu to szcza po nogawkach ma widok drugiej osoby.
                              • Gość: Asia P. Re: Mój wiersz IP: 64.18.130.* 24.11.11, 12:10
                                Kolejny szczekacz? Embriao bardzo słusznie zwrócił uwagę jak to za krytykowanie czyjejś poezji zabiera się analfabeta. Żadne chamskie szczekanie tego nie zmieni. Jariath R dostał kopa w cztery litery, na co solennie sobie zasłużył.

PS. A wiersz bardzo mi się podoba. Pisz dalej Teessi i nie przejmuj się internetowym bydłem :-)
                                • Gość: big ant Re: Mój wiersz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 08:11
                                  ja też Cię kocham.
                                  • Gość: rynio Re: Mój wiersz IP: *.static.hostnoc.net 25.11.11, 11:48
                                    szkoda że ciebie nikt nie kocha . jariath r vel big ant vel kokos -nieszczescliwe dziecko internetu.
                                    • Gość: big ant Re: Mój wiersz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 12:12
                                      dedukcja godna Holmes'a. szkoda tylko, że błędna.
                                      • Gość: rynio Re: Mój wiersz IP: *.static.hostnoc.net 25.11.11, 17:22
                                        dedukcja nie jest błędna, to ty jestes pomyłką matki natury.
                            • Gość: Asia P. Re: Mój wiersz IP: 64.18.130.* 24.11.11, 12:17
                              Jariath, takiego wulgarnego chama na forum dawno nie spotkałam. Najpierw krytykujesz czyjś wiersz (nawiasem mówiąc bardzo dobry), a jak ktoś ci zwraca uwagę to wyzywasz go od dupków, psich szczochów, stosujesz groźby które są karalne itp. Zgłosiłam twój post administracji, mam nadzieję, że inni też tak postąpią i szybko stąd zniknie.
                              • Gość: Jariath R Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.11.11, 14:08
                                Zauwaz jedna rzecz. kazdy w moim kraju , gdzie mieszkam ma prawo do wyrazania opinii . Jesli cos mi sie nie podoba to mi sie nie podoba . Po drugie wskaz gdzie napisalem cokolwiek krytycznego o tym jak piszesz wierszu . Bedzie to ciekawe doswiadczenie . Po trzecie sugerujesz sie opiniami sobie bliskimi , czyli jestes manipulowana osoba , moze nawet nie ta , za jaka sie podajesz . Potwierdzasz , ze masz jakies korzenie ORMO , ZOMO czy conajmniej komunistyczne , cytuje "Zgłosiłam twój post administracji, mam nadzieję, że inni też tak postąpią i szybko stąd zniknie." koniec cytatu .
                                Jesli chodzi o wulgarnego chama jak piszesz , prosze przeczytaj wpisy innych uzytkownikow . Zauwazysz tam wiele wiecej wulgaryzmow niz ja uzywam , sa bardzie chamskie rowniez . Dowodzi to , ze jestes stronnicza osona , bez wlasnego wyrobionego zdania , ulegla na manipulacje i ograniczona umyslowo . Inteligentne osoby raczej staraja sie douczyc niz walczyc na epitety .
                                Podwazono moj hebrajski , ktorym codziennie sie posluguje , ale nikt nie zna tego jezyka , podwazono , napisano , ze wiersz jest super ale nikt nie napisal co tam jest super .
                                Twoje opowiesci nie trzymaja sie kupy , jakies strzepy kilku poskladanych wpisow .
                                Na zakonczenie , ja nikomu nie groze , przeczytaj sobie moj wpis ponownie . Ja nie zrozumiesz to raz jeszcze az zrozumiesz . Glupota nie zna granic , jak juz nie mozesz byc madrzejsza to chociaz badz ladna , takie osoby tez kariere robia . I niech was bog blogoslawi .Broncie krzyza !
                              • Gość: Jariath R. Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.11.11, 14:11
                                Tam ponizej mojego wpisu jest wpis kogos innego . Czy ty ZOMOski kapusiu zameldowalas tamten wpis rowniez ?
                                Czy ty masz tylko katolicko-narodowe sympatie i kazdy kto nie jest katolikiem to jest wrogiem ?
                                Kolejny dowod na twoja stronniczosc , niewiedze i glupoty .
                                Zrob sobie makijaz , ty juz glupia zostaniesz do konca zycia , badz ladna .
                                • Gość: embriao Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 17:42
                                  Nudzisz mnie już, żydowski śmieciu. Jak jesteś nieszczęśliwy, to dam ci taką radę: weź pistolet i strzel sobie w łeb, a wtedy skończą się twoje cierpienia.

Nasze też.
                                  • Gość: Jariath R. Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.11.11, 22:28
                                    Nie dosc , ze jestes Polakiem to jeszcze antysemita .
                                    Teraz rozumiem twoja flustracje , twoj wzrost nie poszedl proporcjonalnie do twojego IQ i masz problem .
                                    Przepros a nie bedziesz juz mial wiecej klopotow , wybacze ci i bedzies zmogl spac spokojnie .
                                    • Gość: embriao Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 02:56
                                      Szczekaj, szczekaj, żydowski smarku. Lubię, jak się wk..., bo to świadczy, że zabolało.

A mnie motywuje do jeszcze celniejszych ciosów w żydowską, niewyparzoną mordę.
                                      • Gość: big ant Re: Mój wiersz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 07:34
                                        baran jesteś i tyle. dajesz się podpuszczać jak jakiś ułom. a prawda jest taka, że jesteś żałosnym doopkiem bez jaj.
                                        • Gość: rynio Re: Mój wiersz IP: *.static.hostnoc.net 25.11.11, 11:44
                                          sam jesteś baran, na dodatek wyjątkowo tepy. choć przypuszczam że to wszystko pisze jarath spod róznych ip. nudzisz się to idz sprzątać ulice bydlaku zamiast obrazac forumowiczow w necie
                                          • Gość: big ant Re: Mój wiersz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 12:13
                                            nie będę sprzątać ulicy bo to twoja robota. nie będę ci odbierać chleba.
                                            • Gość: rynio Re: Mój wiersz IP: *.static.hostnoc.net 25.11.11, 17:21
                                              tyle że to ty nudzisz się całymi dniami plujac agresją po necie. sprzatanie ulic to najlepsze zajecie dla takich, jak ty. chyba ze wolisz pracę w kamieniołomie? chcesz to ci mogę zalatwić.
                            • Gość: embriao Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 13:39
                              Co zabolało? I dobrze. Twoja mama się kur-wi-ła z narkomanami z wrodzonym ADHD i wysrała takie gó... jak ty. A tatuś przez całe życie chlał na umór i niczego nie zauważył. Taka jest prawda o Jariathu R.

Spieprzaj stąd, żydowski szczochu, i więcej się nie pokazuj na tym forum. Znam twoje dane personalne, więc uważaj, bo kiedyś ktoś cię spotka w bramie i już nic nie napiszesz.
                              • Gość: Jariath R Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.11.11, 14:15
                                Prosze , podaj moje dane na forum , daje ci pisemne pozwolenie . Ujawnij moje dane .
                                Mam nadzieje , ze to zrobisz , moze znajdzie mnie kilku znajomych , ktorych adresu juz nie mam .
                                Ty pokazujesz barwy katolicyzmu , jak czegos nie rozumiesz to myslisz , ze to o tobie .
                                Broncie krzyza .
                                • Gość: embriao Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 17:46
                                  He he, znajdą cię, i owszem. Ale nie tacy, których byś chciał widzieć. Obiją ci mordę i polecisz z bekiem do kurewki-mamusi i tatusia-alkoholika. ROTFL
                                  • Gość: kokos Re: Mój wiersz IP: *.torservers.net 24.11.11, 21:30
                                    embriao prostak jesteś i tyle. nic sobą nie reprezentujesz tylko potrafisz obrażać ludzi, których nie rozumiesz. powiedz to samo co wypisujesz człowiekowi prosto w oczy to zobaczymy jaki posrany będziesz. ot takie katolickie wychowanie.
                                    • Gość: embriao Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 03:00
                                      A ty zmień najpierw proxy na jakieś trudniejsze do rozpoznania, żydowski gó...jadzie. O ile potrafisz, w co wątpię.
                                  • Gość: Jariath R Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.11.11, 22:29
                                    Znow udowadniasz , ze jestes prostym , niewyksztalconym Polakiem .
                                    Czy mi ciebie i tobie podobnych zal ? Nie , bo i tacy musza zyc aby wiezienia byly pelne .
                                    Nalegam znajdz mnie i obij mnie jak piszesz .
                                    • Gość: embriao Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 02:58
                                      Przecież ty, synku, zwiałbyś, gdzie pieprz rośnie, gdybym tylko na ciebie spojrzał. Właśnie widać, jaki jesteś odważny, skoro piszesz to samo spod kilku różnych nicków. Myślisz, że nie widać, że ładujesz z proxy, debilku?
      • Gość: do Jariath Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 18:27
        ten wiersz można tutaj znaleźć: www.strumienie.eu/article/647.html
        Ktoś wiecznie podaje go jako napisany przez siebie, nie wiadomo po co.
        • Gość: dolnoślązak Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 18:54
          I co z tego, że można znaleźć? Za to ty powinieneś dostać bana za ujawnienie imienia i nazwiska Teessi. Jakby chciała to sama by podała.
          • Gość: zxc Re: Mój wiersz IP: 176.31.222.* 22.11.11, 19:07
            Ban jak ban... Za coś takiego grozi odpowiedzialność karna.
        • Gość: pytanie Re: Mój wiersz IP: *.static.as29550.net 22.11.11, 19:11
          to teessi nazywa się Wiesława Lindner ?
          • Gość: umiesz czytac? Re: Mój wiersz IP: 199.19.105.* 22.11.11, 21:18
            wiersz napisała ta osoba, co się podpisała w Strumieniach, a kto ten wierszyk podał na tym forum, to nie wiadomo i nie wiadomo po co go TU cytuje
            • Gość: a ty myśleć ? Re: Mój wiersz IP: *.static.as29550.net 22.11.11, 22:26
              skąd wiesz że teessi to nie Wiesława Lindner ?
              • Gość: Jariath R Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.11.11, 02:29
                Wymyslil sobie .......wymyslanie sobie , wierzenie czy udowadnianie banalow to jego motto .
                • Gość: Asia P. Re: Mój wiersz IP: 64.18.130.* 24.11.11, 12:11
                  > Wymyslil sobie

Też tak myślę.
    • Gość: miłe Re: Mój wiersz IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 04.12.11, 10:56
      Bardzo działa na wyobraźnie, szczególnie teraz, gdy za oknami szarość ;)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka