Gość: obywatel IP: *.dami.pl 03.10.05, 23:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=29906786 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obywatel Re: hotel Gołębiewski w Karpaczu IP: *.dami.pl 04.10.05, 17:50 Jeśli ta inwestycja wypali, to faktycznie Karpacz stanie się drugim Davos, takich obiektów (mam na myśli nowe obiekty) jak buduje Gołębiewski nie ma w naszym regionie, ba jest kilka w całej Polsce. Główni turyści którzy odwiedzają te hotele to bogaci Niemcy, Skandynawowie oraz turyści z BENELUXU, także Karpacz będzie miał z nich pieniądze, a o to chodzi. A przy okazji i Jeleniej coś się zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: hotel Gołębiewski w Karpaczu IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.10.05, 21:53 Bogaci Niemcy? U Gołębiewskiego? :-) Chyba żartujesz! Przecież to hurtownia dla "billig Fahrten" - tak właśnie funkcjonuje jego "okręt flagowy" w Mikołajkach. Bardziej szanujący się Teutoni (albo tylko ci mający się za lepszych) gustują raczej w ichnich "Romantik-Hotel", czyli u nas w historiach typu Staniszów albo Łomnica. Goście z Beneluxu? To też raczej nie ten adres. Holendrzy i Belgowie raczej podróżują indywidulanie i szukają miejsc "ekstremalnych". Stąd najwięcej Holendrów w JG jest na campingu przy Sudeckiej oraz w Trzcińsku. Nie wiem tylko, jak będzie wyglądało centrum Karpacza po otwarciu Gołębiewskiego. Już teraz, gdy jakiś gość z hurtowni chipsów albo innej coca- coli zatrzyma się "na chwilę" na 3 Maja, pół miasta stoi w korku. Czy w Karpaczu jest Straż Miejska poza krzyżówką koło kaskady Łomnicy pod wyciągiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: hotel Gołębiewski w Karpaczu IP: *.dami.pl 08.10.05, 23:18 Coś ty taki maruder, byłem w Gołębiewskim w Mikołajkach i wiem jacy turyści tam przyjeżdżają dlatego powiem ci że jesteś w błędzie, a jak nie wierzysz to zobacz jakie samochody stoją w Mikołajkach na parkingach pod Gołębiewskim - same najnowsze modele. Chyba nie byłeś wewnątrz, bo chyba nie wiesz jaki standard ma taen hotel, a zdziwiłbyś się. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
fleur1 Re: hotel Gołębiewski w Karpaczu 09.10.05, 23:37 Właśnie wróciłam po 17 dniach nieobecności, byłam w hotelu "Gołebiowski", zrobiłam z moim zagranicznym znajomym rekonesans mazurski po zakonczeniu Targów Turystycznych od 24 września, gdzie pomagałam trochę jako tłumacz. Pogoda dopisała, miałam się czym pochwalić tam naprawdę dużo się dzieje, nie odważyłam się przywieźć go w moje strony. Odpowiedz Link Zgłoś