Dodaj do ulubionych

hotel Gołębiewski w Karpaczu

IP: *.dami.pl 03.10.05, 23:03
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=29906786
Obserwuj wątek
    • Gość: obywatel Re: hotel Gołębiewski w Karpaczu IP: *.dami.pl 04.10.05, 17:50
      Jeśli ta inwestycja wypali, to faktycznie Karpacz stanie się drugim Davos,
      takich obiektów (mam na myśli nowe obiekty) jak buduje Gołębiewski nie ma w
      naszym regionie, ba jest kilka w całej Polsce. Główni turyści którzy odwiedzają
      te hotele to bogaci Niemcy, Skandynawowie oraz turyści z BENELUXU, także
      Karpacz będzie miał z nich pieniądze, a o to chodzi. A przy okazji i Jeleniej
      coś się zarobi.
      • Gość: em Re: hotel Gołębiewski w Karpaczu IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.10.05, 21:53
        Bogaci Niemcy? U Gołębiewskiego? :-) Chyba żartujesz! Przecież to hurtownia
        dla "billig Fahrten" - tak właśnie funkcjonuje jego "okręt flagowy" w
        Mikołajkach. Bardziej szanujący się Teutoni (albo tylko ci mający się za
        lepszych) gustują raczej w ichnich "Romantik-Hotel", czyli u nas w historiach
        typu Staniszów albo Łomnica.
        Goście z Beneluxu? To też raczej nie ten adres. Holendrzy i Belgowie raczej
        podróżują indywidulanie i szukają miejsc "ekstremalnych". Stąd najwięcej
        Holendrów w JG jest na campingu przy Sudeckiej oraz w Trzcińsku.
        Nie wiem tylko, jak będzie wyglądało centrum Karpacza po otwarciu
        Gołębiewskiego. Już teraz, gdy jakiś gość z hurtowni chipsów albo innej coca-
        coli zatrzyma się "na chwilę" na 3 Maja, pół miasta stoi w korku. Czy w
        Karpaczu jest Straż Miejska poza krzyżówką koło kaskady Łomnicy pod wyciągiem?
        • Gość: obywatel Re: hotel Gołębiewski w Karpaczu IP: *.dami.pl 08.10.05, 23:18
          Coś ty taki maruder, byłem w Gołębiewskim w Mikołajkach i wiem jacy turyści tam
          przyjeżdżają dlatego powiem ci że jesteś w błędzie, a jak nie wierzysz to
          zobacz jakie samochody stoją w Mikołajkach na parkingach pod Gołębiewskim -
          same najnowsze modele. Chyba nie byłeś wewnątrz, bo chyba nie wiesz jaki
          standard ma taen hotel, a zdziwiłbyś się. pozdr.
          • fleur1 Re: hotel Gołębiewski w Karpaczu 09.10.05, 23:37
            Właśnie wróciłam po 17 dniach nieobecności, byłam w hotelu "Gołebiowski",
            zrobiłam z moim zagranicznym znajomym rekonesans mazurski po zakonczeniu Targów
            Turystycznych od 24 września, gdzie pomagałam trochę jako tłumacz. Pogoda
            dopisała, miałam się czym pochwalić tam naprawdę dużo się dzieje, nie odważyłam
            się przywieźć go w moje strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka